PDA

View Full Version : HB3 - Democratie in Ohio?


Havana
19 juni 2006, 11:13
Ohio was (en wordt?) een cruciale swingstaat tijdens de Amerikaanse verkiezingen om het presidentschap. In 2004 werd er mogelijk al duchtig gefraudeerd bij de stemming. De stemmen werden herteld en Bush haalde zijn slag thuis.

De Republikeinen hebben eind 2005 een opmerkelijke wet opgesteld: House Bill 3. De kiezer moet zich met vereiste documenten identificeren om electronisch te kunnen stemmen. Voor armen, daklozen, kotstudenten... is dit niet zo makkelijk als voor welgestelden. Hierdoor is te verwachten dat er minder kiezers zullen komen opdagen. Het zijn uiteraard vooral kiezers van de "democraten" die worden geviseerd

Men verwacht ook een vertraging van de stemming. De lange wachtrijen zouden het geduld van de kiezers kunnen doen afnemen, waardoor minder mensen komen stemmen.

Een hertelling van de stemmen is veel duurder geworden.

Het lijkt erop dat de republikeinen de swingstaat Ohio met trukjes naar zich toe wil halen in plaats van met een degelijk beleid

“HB3’s most publicized provision will require positive identification before casting a vote. But it also opens voter registration activists to partisan prosecution, exempts electronic voting machines from public scrutiny, quintuples the cost of citizen-requested statewide recounts and makes it illegal to challenge a presidential vote count or, indeed, any federal election result in Ohio.”

"will mandate that voters present an ID before voting. Voters without ID will be forced to vote a provisional ballot that may not be counted. "

There are some significant travesties," said Samuel Gresham of Common Cause Ohio. He recalled long lines to vote in inner cities and on college campuses during last year's vote for president. "People will be frustrated and go home. We must find a way to streamline that process."

“While most Ohio voters will have a photo ID or other identifying documents, many, many do not, especially the young, old, poor, homeless, out-of-town college students, and others. HB 3 will effectively disenfranchise as many as 200,000 legally eligible voters.”

http://www.sos.state.oh.us/sos/electionsvoter/hb3-01312006.pdf (http://www.sos.state.oh.us/sos/electionsvoter/hb3-01312006.pdf)
http://www.yuricareport.com/Ohio/OhioGOPPoisedToGutElectionProtection.html (http://www.yuricareport.com/Ohio/OhioGOPPoisedToGutElectionProtection.html)

http://markcrispinmiller.blogspot.com/2005/12/hb3-forced-through-in-ohio-protest.html

http://www.freepress.org/departments/display/19/2006/1754 (http://www.freepress.org/departments/display/19/2006/1754)

kelt
19 juni 2006, 17:04
Ik heb hier toch begrip voor.

Bij ons valt het zo niet op omdat we reeds VERPLICHT zijn een officieel identificatiedocument op ons te dragen,tot bij het stemhok toe...

Wat de VS betreft,ik ben niet zo zeker of de democraten persé de partij van de illegalen,weggelopenen,voortvluchtigen,......kotst udenten(zoek wat niet in het rijtje thuishoort ;-) ),wil zijn.....

Eigenlijk zie je wel hoe "onnozel" het is dat burgers,in naam van de vrijheid, geen identiteitskaart op zich moeten hebben,dan moet je op andere manieren beginnen checken.....


Noot;inderdaad,verkiezingen zijn belangrijk,ze moeten JUIST zijn. :roll:

garfield
19 juni 2006, 17:19
logisch.
de VS-verkiezingen zijn altijd een soep geweest. Tijd dat er orde wordt in geschept.

samaey
19 juni 2006, 21:18
Weer een lepe "bait and switch" operatie van de G.O.P. : van de "voting fraud" maken ze "voter fraud" en dan proberen ze dit nepprobleem te bestrijden met een oplossing die het echte probleem nog verergert.

Gun
20 juni 2006, 07:31
Weer een lepe "bait and switch" operatie van de G.O.P. : van de "voting fraud" maken ze "voter fraud" en dan proberen ze dit nepprobleem te bestrijden met een oplossing die het echte probleem nog verergert.Correct

Twanne
20 juni 2006, 10:13
Ach, als m'n iedereen zoals in België zou verplichten een ID-kaart bij de hand te hebben, zou dat probleem zich niet voordoen. Maar in de VS vindt men dat een schending van de privacy.
En die langere wachttijden: meer stembureaus, een miljard minder voor de democratie in Irak en eentje meer voor die van zichzelf...

Dumballover
21 juni 2006, 10:01
Weeral een zeer dubieuze houding van de VS. Illegalen hebben ze wel nodig om hun economie in stand de houden, maar mogen hun politieke capaciteiten niet ontplooien. Blijf dom en werk gewoon verder is de boodschap.

Dit zou iets goed kunnen zijn die registratieverplichting, maar de regering zal geen moeite doen om deze mensen een geldig ID- kaart te geven.

Tijdens de verkiezing in 2000 tussen Al Gore en George Bush hebben ze een gelijkaardige stoot uitgehaald. Daar hebben ze mensen die ooit nog in de gevangenis gezeten hebben van de lijst geschrapt! Met wie blijf je dan over?

Toch denk ik dat ze de verkiezingen in 2008 zullen verliezen. Het vertrouwen is wel enorm gezakt, Bush staat momenteel op 37 %(misschien al wat verandert) en ik geloof niet dat mensen meer vertrouwen zullen hebben Rice. De enigste vraag is of er wel een groot verschil zal zijn tussen de democraten en republikeinen.

Twanne
21 juni 2006, 10:03
Toch denk ik dat ze de verkiezingen in 2008 zullen verliezen. Het vertrouwen is wel enorm gezakt, Bush staat momenteel op 37 %(misschien al wat verandert) en ik geloof niet dat mensen meer vertrouwen zullen hebben Rice. De enigste vraag is of er wel een groot verschil zal zijn tussen de democraten en republikeinen.

Tussen deze republikeinen en de democraten wel. Zelfs tussen de gemiddelde republikein en Bush en z'n staf. Maar dat is mee het gevolg van het Amerikaanse kiessysteem.