PDA

View Full Version : Moslimnaam vertraagt overboeking


stonaar
8 juli 2006, 14:22
Moslimnaam vertraagt overboeking

UTRECHT - 06/07/06 - (Novum) - Bij internationale overboekingen moeten mannen met de voornamen Mohammed of Ahmed langer wachten tot het geld op zijn bestemming is. Dat schrijft Trouw vrijdag. Een woordvoerder van de Postbank zegt dat dit met terrorismebestrijding te maken heeft. Overboekingen naar of door personen die Mohammed of Ahmed heten, worden voor kortere of langere tijd tegengehouden.

Het Amerikaanse Office of Foreign Assett Control (OFAC) heeft lijsten opgesteld met de namen van terreurverdachten. Als de naam van iemand die geld overboekt lijkt op een naam op zo'n lijst, dan moet eerst worden gecontroleerd of het om dezelfde persoon gaat. Dat zorgt voor vertraging bij de boeking.

De Postbank heeft zich aan de Amerikaanse terrorismewetgeving te houden omdat de bank partner is van het Amerikaanse bedrijf Western Union. Een probleem voor de banken is dat de namen Ahmed en Mohammed, en varianten daarvan, in moslimlanden nog veel vaker voorkomen dan bijvoorbeeld Jan in Nederland.

http://www.tiscali.nl/content/article/nbinn/480007.htm

© Tiscali/Novum

Hopen dat de moslims hun kinderen voortaan Alexander of George noemen ! :-) :x

Apocalyps
8 juli 2006, 14:35
En hoe zit dat dan met bekeerde moslim ---> Abdul-Jabbar Johannes Lambertus Henrikus Maria van de Ven.

carlgustaaf
8 juli 2006, 15:25
Hopen dat de moslims hun kinderen voortaan Alexander of George noemen ! :-) :xdat is pas integratie! In Turkije, als je de nationaliteit van dat land wilt aannemen, moet je verplicht een nieuwe, Turkse naam kiezen.Zou men hier ook moeten doen.

stonaar
8 juli 2006, 15:50
dat is pas integratie! In Turkije, als je de nationaliteit van dat land wilt aannemen, moet je verplicht een nieuwe, Turkse naam kiezen.Zou men hier ook moeten doen.

Dat wist ik niet. Wat bedoelt u preciest met nieuwe Turkse naam? Arabische of zuivere Turkse?

Reza
8 juli 2006, 18:11
dat is pas integratie! In Turkije, als je de nationaliteit van dat land wilt aannemen, moet je verplicht een nieuwe, Turkse naam kiezen.Zou men hier ook moeten doen.

Zeg dat ook maar eens aan alle vlaamse ouders die niet vlaamse namen geven aan hun kinderen. Vlaamse namen zijn nogal saai en niet meer trendy.

Laat iedere ouder maar lekker kiezen welke naam ze hun spruit willen geven. Beetje vrijheid mag wel, of moet vadertje staat zelfs details gaan opleggen.

Antoon
9 juli 2006, 08:35
Moslimnaam vertraagt overboeking

Ze hebben het een beetje zelf gezocht de laatste jaren, toch?