PDA

View Full Version : De Fantastische KOOK topic


MaXiMuS
10 juli 2006, 21:33
OK, ik ben spaghetti aan het maken

Behalve vlees, tomatenpuree en de spaghettisliertjes zelf moet daar nog wa dingen in, niet?

Het zal massa's kaas worden, want blijkbaar geen paprika's in mijn frigo...




iemand nog ideeen om mijn saus wat op te vrolijken? Want ik vrees dat het niet te eten zal zijn...
(naar de volgende dagen toe, uiteraard, nu is het te laat :-D )

MaXiMuS
10 juli 2006, 21:36
AHA! Ik heb nog wa paprikapoeder!

En nu nog wa peper derbij.
en chance da k nog van diene gedroogde parmezan heb liggen, kwestie om toch IETS van smaak aan die saus te geven...

Weezer
10 juli 2006, 21:38
Naar mijn mening gaat er niks boven home made pastasaus met kaas, eend, witlof, karamel en garnalen:splat:

MaXiMuS
10 juli 2006, 21:42
JAmaar, gelieve het makkelijk genoeg te houden, zodanig dat het mijn kooktalent niet te boven gaat:

opent u anders zelf nen topic! ;D

Weezer
10 juli 2006, 21:45
Okee ik zal het makkelijk houden. De desserttip van vandaag is: dubbelvla! Men neme 1 pak chocoladevla en 1 pak vanillevla. Giet van beiden een gelijke hoeveelheid in uw schaaltje en smullen maar!

MaXiMuS
10 juli 2006, 21:53
Verdomme! Da heb ik nie in huis!!


Tga nen banaan worden:

Benodigdheden:
1 banaan

Bereidingswijze:
Men neme de banaan. Men ontneme het de schil. Men ete het op.

MaXiMuS
10 juli 2006, 21:57
Fak! Da was wel zwaar de slechtste spaghetti ooit!!!


OK, morgen mét groentjes in de saus! Champignons en paprika's moet maar volstaan. En ajuin.

En minder van die fletse tomatenpuree.

En deze keer de spaghetti al dente... verdomme!

Weezer
10 juli 2006, 21:59
eet jij iedere dag spaghetti dan?

MaXiMuS
10 juli 2006, 22:02
nee gij!

tis den eerste keer in weken. maja, als ge zelf voor uw eten moet zorgen... en spaghetti is snel klaar... (helaas minder snel op)

Jaani_Dushman
10 juli 2006, 22:37
OK, ik ben spaghetti aan het maken

Behalve vlees, tomatenpuree en de spaghettisliertjes zelf moet daar nog wa dingen in, niet?Eh... Liefst wel, ja.

Ajuin, wortelen, tomaten, tomatenpuree, courgetten, rode paprika, groene paprika, spekjes, takken rozemarijn, eventueel aubergine, verse oregano. En dan nog wat kruiden uit potjes, en uiteraard uw slingers en uw vlees.

Riksken
10 juli 2006, 23:08
mijn favoriete ontbijt

uitje fijnhakken en bruinen op de pan
potje corned beef bijvoegen en goed aanbraden
witte boontjes in tomatensaus bijkappen en mee opwarmen
paar geklutste eitjes erover
enkele schijfjes tomaat en wat geraspte kaas eroverheen
nog een minuutje onder grill en happen maar

van Maerlant
10 juli 2006, 23:11
nee gij!

tis den eerste keer in weken. maja, als ge zelf voor uw eten moet zorgen... en spaghetti is snel klaar... (helaas minder snel op)

http://www.movie-montage.com/images/upload/1034p.jpg

van Maerlant
10 juli 2006, 23:12
Ik ontbijt met:

6 eieren
250 gram fritten
3-4 frikadellen
een blikje cola
2-3 koffies
een appel

MaXiMuS
10 juli 2006, 23:13
ik ontbijt met 2 blikskes cola tegenwoordig

StevenNr1
10 juli 2006, 23:14
gooi er een s bij en ik zing mee

van Maerlant
10 juli 2006, 23:15
ik ontbijt met 2 blikskes cola tegenwoordig
Gij zijt ongezond, gij! :evil:

MaXiMuS
10 juli 2006, 23:16
ik ben een noeste werker die geen tijd heeft voor ontbijt, en geen tijd voor genoeg nachtrust.

zo is het.

Desiderius
11 juli 2006, 00:05
Origineel recept Ragu �* la Bolognese

Ajuin
Witte selder
Wortelen
Mager rundsgehakt + Varkensgehakt of vermalen Pancetta als ge't kunt vinden (verhouding 50/50)
Rode wijn (geen bocht, maar een redelijke Chianti)
Passata (gepureerde zuiderse tomaten; géén tomatenpuree!!!)

Fijgesnipperde ajuin laten glazig stoven in een weinig olijfolie
Het gehakt toevoegen en met een vork in kleine stukjes pletten ("rullen") en zachtjes laten garen (niet bruin laten worden)
Daarna een goeie geut rode wijn en laten inkoken. (alcohol moet eruit)
Fijgesneden witte selder en wortelen toevoegen (verhouding 50/50) en zachtjes laten garen (regelmatig roeren)
Dan de passata erover en minstens 4 uur heel zachtjes laten pruttelen. Als er te weinig vocht in de saus zit, kan je tussentijds een beetje water toevoegen.

Pas helemaal op het einde zout en peper naar smaak. (de saus kookt in, dus als je te vroeg zout toevoegt, kan het lelijk mislopen)


Serveren met pappardelle of tagliatelle; NIET met spaghetti... (de saus moet immers kunnen "kleven" aan de pasta)

-----------------------------------------------------------------

Snelrecept pasta

ajuin
teentje look
blik tomatenblokjes
potje pesto

Fijngesnipperde ajuin+look laten glazig stoven in een weinig olijfolie
Tomatenblokjes erbij en minstens 30 min. laten pruttelen op een zacht vuur

Pasta koken en 1 el. pesto aanlengen met 1 el. kookvocht van de pasta (naar het einde van de kooktijd). Pesto bij de tomatensaus voegen en afkruiden met peper en zout. (pesto bevat al zout, dus altijd achteraf doen)

Pasta afgieten en "schrikken" met koud water (zetmeel verwijderen, dan kleeft ie niet zo) en de pasta bij de saus voegen. (nooit teveel saus gebruiken; net genoeg om de pasta te coaten)



Handig is wel dat je die sauzen kan invriezen, dan heb je de volgende keer quasi geen werk meer.

DaBlacky
11 juli 2006, 10:39
Ik ontbijt met:

6 eieren
250 gram fritten
3-4 frikadellen
een blikje cola
2-3 koffies
een appel

Ik vind het goed dat jij fruit eet als ontbijt :thumbsup:

ekskimo
11 juli 2006, 10:43
ik weet nog een heeeeeeeeeeel lekker ontbijt en helemaal nie moeilijk te maken ;-) chocos met melk
stap 1 : koop chocos in een doos en doe de doos open
stap 2 : doe de chocos in een kom
stap 3: neem een doos/fles melk en doe deze open
stap 4: giet de melk over de chocos
stap 5 : neem een lepel
stap 6 : eet

stonaar
11 juli 2006, 10:45
mijn favoriete ontbijt

uitje fijnhakken en bruinen op de pan
potje corned beef bijvoegen en goed aanbraden
witte boontjes in tomatensaus bijkappen en mee opwarmen
paar geklutste eitjes erover
enkele schijfjes tomaat en wat geraspte kaas eroverheen
nog een minuutje onder grill en happen maar

niet slecht

DaBlacky
11 juli 2006, 10:47
Spaghetti Bolognèse �* la familie DaBlacky:
(saus voor 10 personen)

1 kg ui
500 gram gemengd gehakt
200 gram gerookt spek
5 grote wortelen
3 blikken champignons
100 gram witte selder
2 kg tomaten in brik
1 kleine blikje geconcentreerd tomatenpuree
kruiden (tijm, oregano, 4 blokjes groentenbouillon, 2-3 gedroogde rode pepers)
1 bolletje look (ongeveer 7 tenen)

Men stooft de gesnipperde ui met de look tot het glanst.
Dan gooit men het spek erin en bak dit. Als het spek gebakken is (NIET zwart), dan doet men het gehakt er bij.
Goed roeren om te vermijden dat je vijf grote ballen hebt. Het moet los gehakt blijven, geen gehaktballen.
Van zodra het gehakt klaar is, gooit men de selder en de wortelen erbij. Dit geheel kruidt men best op smaak met de tijm en de oregano. Men laat deze even stoven.
Daarna alle tomaten in brik, samen met de bouillon, gesnipperde pepers en geconcentreerd tomatenpuree, toevoegen. Nu verder koken op een laag vuurtje.

Van zodra de wortelen mals zijn, kan met de champignons erbij gooien. Nog vijf minuutjes laten pruttelen en men heeft heeft bolognesesaus.

DaBlacky
11 juli 2006, 10:48
ik weet nog een heeeeeeeeeeel lekker ontbijt en helemaal nie moeilijk te maken ;-) chocos met melk
stap 1 : koop chocos in een doos en doe de doos open
stap 2 : doe de chocos in een kom
stap 3: neem een doos/fles melk en doe deze open
stap 4: giet de melk over de chocos
stap 5 : neem een lepel
stap 6 : eet

stap 7 : kots (ik lust dat niet)

Djiezes
11 juli 2006, 10:57
OK, ik ben spaghetti aan het maken

Behalve vlees, tomatenpuree en de spaghettisliertjes zelf moet daar nog wa dingen in, niet?

Het zal massa's kaas worden, want blijkbaar geen paprika's in mijn frigo...




iemand nog ideeen om mijn saus wat op te vrolijken? Want ik vrees dat het niet te eten zal zijn...
(naar de volgende dagen toe, uiteraard, nu is het te laat :-D )

Het recept van mijn beroemde spaghettisaus:
-Halve kilo gehakt in de pan bakken en opzij zetten
-Grote pot op't vuur zetten met flinke scheut olijfolie erin
-Daarin 3 fijngesneden (niet geperst of geplet!) teentjes knoflook en 300g spekblokjes; minuutje laten bakken
-3 niet te fijn gesneden ajuinen + 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika (ook niet te fijn gesneden) toevoegen en 3-tal minuutjes laten stoven met deksel op de pot
-Dan 1 niet te fijn gesneden courgette + enkele wortelen + twee blikken gepelde tomaten + 1 blokje vleesbouillon + 1 glas witte wijn of vermouth en 1 glas water toevoegen, goed doorroeren en 20 minuutjes op zacht vuurtje laten pruttelen met deksel.
-Nu mag het gehakt toegevoegd worden en eventueel nog 1 bokaal zongedroogde tomaten.
-1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree doorroerren en saus binden met water/maizenamengsel (beetje maar! half kopje is genoeg)
-Naar smaak spaghettikruiden en sambal toevoegen en goed doorroeren.
-En op't einde kap ik er gewoonlijk nog een flinke geut room bij!

Smakelijk! ;-)

FISHERMAN
11 juli 2006, 11:01
stap 1: Ga naar de winkel
stap 2: Koop een kant&klaar gerecht
stap 3: Stop het in de microgolf
stap 4: Smakelijk

Meer tijd wil ik daar echt nie insteken.

Weezer
11 juli 2006, 14:49
Meeuw op grootmoeders wijze.

Men neme:

1 grote ketel water
1 meeuw
1 baksteen
evt. zoutZet de ketel op het vuur, doe de ingrediënten erin. Zodra de baksteen gaar is, moet de meeuw nog een kwartier koken. Smakelijk!

van Maerlant
11 juli 2006, 15:08
Ik dacht dat de baksteen diende om de meeuw de kop in te slaan.

Weezer
11 juli 2006, 15:32
Daar ging ik ook vanuit ja, indien je de meeuw levend in de pan doet, komt er 10 min. extra kooktijd bij. :mrgreen:

Heftruck
11 juli 2006, 16:44
Meeuw op grootmoeders wijze.

Men neme:

1 grote ketel water
1 meeuw
1 baksteen
evt. zoutZet de ketel op het vuur, doe de ingrediënten erin. Zodra de baksteen gaar is, moet de meeuw nog een kwartier koken. Smakelijk!

:rofl:

Hier kreeg ik toch de slappe lach van.

:rofl:

Djiezes
11 juli 2006, 17:01
:rofl:

Hier kreeg ik toch de slappe lach van.

:rofl:

Wacht maar tot je 't proeft! :lol:

Heftruck
11 juli 2006, 17:09
Wacht maar tot je 't proeft! :lol:

:rofl: *weent van 't lachen*

Duvelke
11 juli 2006, 17:14
stap 1: Ga naar de winkel
stap 2: Koop een kant&klaar gerecht
stap 3: Stop het in de microgolf
stap 4: Smakelijk

Meer tijd wil ik daar echt nie insteken.
eik, degoutant, microgolfeten :microwav:

Jazeker
11 juli 2006, 17:32
Meeuw op grootmoeders wijze.

Men neme:
1 grote ketel water
1 meeuw
1 baksteen
evt. zoutZet de ketel op het vuur, doe de ingrediënten erin. Zodra de baksteen gaar is, moet de meeuw nog een kwartier koken. Smakelijk!

*proest*

cookie@vws
11 juli 2006, 17:34
Meeuw op grootmoeders wijze.

Men neme:

1 grote ketel water
1 meeuw
1 baksteen
evt. zoutZet de ketel op het vuur, doe de ingrediënten erin. Zodra de baksteen gaar is, moet de meeuw nog een kwartier koken. Smakelijk!Hey zijn wij familie ofzo? Mijn grootmoeder kon ook niet koken ;-)

BigF
11 juli 2006, 17:51
Bij mijn grootmoeder was de sla altijd aangebakken...

ingenious
12 juli 2006, 03:56
ik weet nog een heeeeeeeeeeel lekker ontbijt en helemaal nie moeilijk te maken ;-) chocos met melk
stap 1 : koop chocos in een doos en doe de doos open
stap 2 : doe de chocos in een kom
stap 3: neem een doos/fles melk en doe deze open
stap 4: giet de melk over de chocos
stap 5 : neem een lepel
stap 6 : eet
kunt ge der in 't vervolg wel hoeveelheden bijzetten, want hoe weet ik nu wat de verhouding kom, melk en choco's moet zijn. :-(

ekskimo
12 juli 2006, 11:12
kunt ge der in 't vervolg wel hoeveelheden bijzetten, want hoe weet ik nu wat de verhouding kom, melk en choco's moet zijn. :-(

hangt ervanaf hoe groot is de kop , hoeveel chocos heb je hoeveel melk heb je en hoeveel honger heb je

Djiezes
12 juli 2006, 12:28
Scampi op Djiezes' wijze

ingrediënten:
-30 scampi
-knoflook
-Parmaham (zeer dun gesneden)
-250ml room
-1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
-peterselie

werkwijze:
-scampi pellen en ontdoen van darmkanaal
-parmaham in repen van ong 2cm breed snijden en deze rond de scampi wikkelen
-boter in de pan heet laten worden
-scampi aan 1 kant 4-tal minuten laten bakken en dan omdraaien
-peper toevoegen (géén zout) en fijngesneden knoflook
-nog een minuutje of 2 laten bakken
-scampi uit de pan nemen en warm houden
-enkele eetlepels water in de pan gieten en alles losroeren
-daarna de room en twee eetlepels tomatenpuree toevoegen
-alles goed roeren en enkele minuten zachtjes laten inkoken
-gehakte peterselie toevoegen
-scampi toevoegen en nog eventjes laten doorwarmen
-opdienen met tagliatelle of ciabata

Smakelijk! ;-)

Heftruck
12 juli 2006, 16:08
Scampi op Djiezes' wijze

ingrediënten:
-30 scampi
-knoflook
-Parmaham (zeer dun gesneden)
-250ml room
-1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
-peterselie

werkwijze:
-scampi pellen en ontdoen van darmkanaal
-parmaham in repen van ong 2cm breed snijden en deze rond de scampi wikkelen
-boter in de pan heet laten worden
-scampi aan 1 kant 4-tal minuten laten bakken en dan omdraaien
-peper toevoegen (géén zout) en fijngesneden knoflook
-nog een minuutje of 2 laten bakken
-scampi uit de pan nemen en warm houden
-enkele eetlepels water in de pan gieten en alles losroeren
-daarna de room en twee eetlepels tomatenpuree toevoegen
-alles goed roeren en enkele minuten zachtjes laten inkoken
-gehakte peterselie toevoegen
-scampi toevoegen en nog eventjes laten doorwarmen
-opdienen met tagliatelle of ciabata

Smakelijk! ;-)

Mijn koninkrijk voor scampi...

Lof der Zotheid
13 juli 2006, 09:59
Water en brood: men neme een homp droog brood en ete het op. Daarna neemt men een glas kraantjeswater en drinkt men het op. Goed voor het ontbijt, middagmaal en avondmaal. Snel en voedzaam.

Weezer
30 juli 2010, 11:53
Scampi op Djiezes' wijze

ingrediënten:
-30 scampi
-knoflook
-Parmaham (zeer dun gesneden)
-250ml room
-1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
-peterselie

werkwijze:
-scampi pellen en ontdoen van darmkanaal
-parmaham in repen van ong 2cm breed snijden en deze rond de scampi wikkelen
-boter in de pan heet laten worden
-scampi aan 1 kant 4-tal minuten laten bakken en dan omdraaien
-peper toevoegen (géén zout) en fijngesneden knoflook
-nog een minuutje of 2 laten bakken
-scampi uit de pan nemen en warm houden
-enkele eetlepels water in de pan gieten en alles losroeren
-daarna de room en twee eetlepels tomatenpuree toevoegen
-alles goed roeren en enkele minuten zachtjes laten inkoken
-gehakte peterselie toevoegen
-scampi toevoegen en nog eventjes laten doorwarmen
-opdienen met tagliatelle of ciabata

Smakelijk! ;-)

Dit móét ik eens uitproberen!

nihao
30 juli 2010, 12:03
Water en brood: men neme een homp droog brood en ete het op. Daarna neemt men een glas kraantjeswater en drinkt men het op. Goed voor het ontbijt, middagmaal en avondmaal. Snel en voedzaam.

Wat men een 'menu maison' noemt op de Waterloolaan 76.

nihao
30 juli 2010, 12:05
Recept voor echte Italiaanse pastasaus, volgens Hans Denissen (vertaler Italiaans-Nederlands) :

-zet een pan olijfolie op het vuur
-plet er een grote portie zwarte peperkorrels in
-over de gekookte pasta gieten en klaar.

Jazeker
30 juli 2010, 13:27
Wat men een 'menu maison' noemt op de Waterloolaan 76.

Leg er wat salami tussen en het zal wel smaken hoor.

Jazeker
30 juli 2010, 13:28
Recept voor echte Italiaanse pastasaus, volgens Hans Denissen (vertaler Italiaans-Nederlands) :

-zet een pan olijfolie op het vuur
-plet er een grote portie zwarte peperkorrels in
-over de gekookte pasta gieten en klaar.

Logica error.

Zeno!
30 juli 2010, 13:29
Okee ik zal het makkelijk houden. De desserttip van vandaag is: dubbelvla! Men neme 1 pak chocoladevla en 1 pak vanillevla. Giet van beiden een gelijke hoeveelheid in uw schaaltje en smullen maar!

Wanneer komt die vla nu eindelijk een naar Vlaanderen? :x

Jazeker
30 juli 2010, 13:36
Wanneer komt die vla nu eindelijk een naar Vlaanderen? :x

Limburgers gaan zich verslikken in je commentaar. (en in hun vla)

Zeno!
30 juli 2010, 13:39
Limburgers gaan zich verslikken in je commentaar. (en in hun vla)

Hoe? Wat? Wanneer?

Waarom weet ik van niks? Die dekselse limbo's :evil:

Jazeker
30 juli 2010, 13:42
Hoe? Wat? Wanneer?

Waarom weet ik van niks? Die dekselse limbo's :evil:

Steve Stevaert heeft het anders wel wereldwijd verkondigd. En trouwens... goeie vla maak je niet uit een pakje.

Zwartengeel
30 juli 2010, 13:45
Meeuw op grootmoeders wijze.

Men neme:

1 grote ketel water
1 meeuw
1 baksteen
evt. zoutZet de ketel op het vuur, doe de ingrediënten erin. Zodra de baksteen gaar is, moet de meeuw nog een kwartier koken. Smakelijk!

Je bent de grootmoeder vergeten. ;-)

Jazeker
30 juli 2010, 13:47
Je bent de grootmoeder vergeten. ;-)

Het recept voor degelijk composteren comes to mind. Al was het daar een schoonmoeder.

Vito
30 juli 2010, 17:07
OK, ik ben spaghetti aan het maken

Behalve vlees, tomatenpuree en de spaghettisliertjes zelf moet daar nog wa dingen in, niet?

Het zal massa's kaas worden, want blijkbaar geen paprika's in mijn frigo...




iemand nog ideeen om mijn saus wat op te vrolijken? Want ik vrees dat het niet te eten zal zijn...
(naar de volgende dagen toe, uiteraard, nu is het te laat :-D )

Probeer eens een klein beetje currypoeder, wat vissaus (nam pla) en dragon in je spaghetti te doen. Voor de liefhebbers ook een paar pepertjes.

Steve_M
30 juli 2010, 17:12
Recept voor echte Italiaanse pastasaus, volgens Hans Denissen (vertaler Italiaans-Nederlands) :

-zet een pan olijfolie op het vuur
-plet er een grote portie zwarte peperkorrels in
-over de gekookte pasta gieten en klaar.

Kleine variatie op dit thema: spaghetti aglio, olio e peperoncino

Heerlijk!

Vito
30 juli 2010, 17:14
Nog een lekkere:

Zeeduivel, belegen kaas, gehakte gepelde tomaten uit blik, gandaham, Szechuanpeper, glutamaat, nam pla.

Zeeduivel kort stomen, inpeperen, gandaham rond doen, in de boerenboter bakken, intussen tomaten laten sudderen, inpeperen, glutamaat bijdoen, bordje nemen, zeeduivelpakket opdoen, rondom rond tomatensaus doen, belegen kaasschel op plaatsen en gemalen kaas rond strooien, even onder de gril en klaar. Opdienen met aardappelen of rijst.

Hoomer
30 juli 2010, 17:28
Dit móét ik eens uitproberen!

Sampi tweemaal vier minuten bakken? Amaai dat wordt taaie kost.
En scampi pellen is ook "not done".

Hoomer
30 juli 2010, 17:31
Nog een lekkere:

Zeeduivel, belegen kaas, gehakte gepelde tomaten uit blik, gandaham, Szechuanpeper, glutamaat, nam pla.

Zeeduivel kort stomen, inpeperen, gandaham rond doen, in de boerenboter bakken, intussen tomaten laten sudderen, inpeperen, glutamaat bijdoen, bordje nemen, zeeduivelpakket opdoen, rondom rond tomatensaus doen, belegen kaasschel op plaatsen en gemalen kaas rond strooien, even onder de gril en klaar. Opdienen met aardappelen of rijst.

Je maakt natuurlijk eerst de tomatensaus, en met bakken bedoel je natuurlijk in de oven zetten. En zeker geen rijst bijgeven.

Vito
30 juli 2010, 17:44
Je maakt natuurlijk eerst de tomatensaus, en met bakken bedoel je natuurlijk in de oven zetten. En zeker geen rijst bijgeven.

Met bakken bedoel ik bakken in de pan met boter. En rijst past daar goed bij.

De gustibus...

Hoomer
30 juli 2010, 18:23
Met bakken bedoel ik bakken in de pan met boter. En rijst past daar goed bij.

De gustibus...

Een goede raad van nonkel Hoomer: "Doe nooit mee met een kookprogramma".

Nynorsk
30 juli 2010, 18:29
Meeuw op grootmoeders wijze.

Men neme:

1 grote ketel water
1 meeuw
1 baksteen
evt. zoutZet de ketel op het vuur, doe de ingrediënten erin. Zodra de baksteen gaar is, moet de meeuw nog een kwartier koken. Smakelijk!


:rofl:

ik heb daar 4 jaar geleden als eens mee gelachen, maar toch: :rofl:

Vito
1 augustus 2010, 11:45
Een goede raad van nonkel Hoomer: "Doe nooit mee met een kookprogramma".

Als jij het zegt...

Ik heb toch niet die ambitie, maar weet wel dat de gasten het steeds lekker vinden.

van Maerlant
1 augustus 2010, 17:08
:rofl:

ik heb daar 4 jaar geleden als eens mee gelachen, maar toch: :rofl:

Wat vliegt de tijd toch.

den dinges
1 augustus 2010, 23:09
Als jij het zegt...

Ik heb toch niet die ambitie, maar weet wel dat de gasten het steeds lekker vinden.

Menu voor ongewenste gasten :
-rijst koken
-blik hondevoer met stukjes groenten in er bijkappen
-alles mengen
-zout , peper en flink wat harissa erbij, en opdienen.

groentje
1 augustus 2010, 23:31
paddestoelen aanbakken, eventueel met wat ajuin bij, wat look, een scheutje room, peper en zout toevoegen, over de spaghetti gieten en geraspte parmezaan over. Heel lekker.

Zwartengeel
4 augustus 2010, 11:15
Ooit meegemaakt in een Maleisisch restaurant in Londen.

Op de menukaart stond er een gerecht met de naam 'weeping tiger'.

Vraagt een Duitser aan de ober: 'Is zet tigha meat?'

Ik dacht heel even dat ik het 'ging krijgen'...

Cdude
4 augustus 2010, 11:20
Menu voor ongewenste gasten :
-rijst koken
-blik hondevoer met stukjes groenten in er bijkappen
-alles mengen
-zout , peper en flink wat harissa erbij, en opdienen.

Jij eet dat regelmatig? :lol:

Weezer
4 augustus 2010, 11:22
Ooit meegemaakt in een Maleisisch restaurant in Londen.

Op de menukaart stond er een gerecht met de naam 'weeping tiger'.

Vraagt een Duitser aan de ober: 'Is zet tigha meat?'

Ik dacht heel even dat ik het 'ging krijgen'...

:rofl:

Weezer
4 augustus 2010, 11:32
Dat verhaal doet me denken aan wat m'n stiefvader wel eens vertelde over zijn ietwat wereldvreemde moeder toen ze voor het eerst op restaurant gingen. Het arme mens had nog nooit van een menukaart gehoord.

'Wat wenst u te eten mevrouw?'

(denk er even een Zeeuws accent bij) 'Doe moar bôôntjes'

The Syndrome
4 augustus 2010, 14:00
Zelfgevonden gerecht :
Enkele toasts , vleessala erop , schijfje tomaat en gruyere , in de oven en hop .
Voor de spaghettiliefhebbers , ooit eens gegeten bij een halfgare pseudomaffia uit Sicilie , spaghetti siciliana , pasta , zurkel en sardines .