PDA

View Full Version : Breng de schurk Assad voor het internationaal gerechtshof in Den Haag


Sinistra
15 juli 2006, 13:50
Een aantal stemmen binnen de Israëlische Arbeiderspartij van Peres maakte een juiste analyse van het conflict. Men verweet het IDF dat men gewoon de bevolking viseerde inplaats van de "verantwoordelijke" van het conflict nml. de president van de Arabische Replubliek Bashar Al Assad. Zijn vader bv. Hafez Al Assad heeft dertig jaar lang met ijzeren hand geregeerd in zijn land. Ook naar buiten toe deed hij van zich spreken. Assad was een sluwe evenwichtskunstenaar die tot aan zijn dood een belangrijke rol speelde in het spel om de macht in de Arabische wereld.
Assad was afkomstig uit een boerenfamilie van alawieten, moslims die een minderheid vormen in Syrië. Ongeveer elf procent van de Syriërs is alawiet, de grote meerderheid is soenniet. Op 16-jarige leeftijd werd hij lid van de socialistische en Arabisch-nationalistische Ba'athpartij.

De Ba'athpartij bood Assad alle kansen op een politieke loopbaan, omdat Syrië in 1946 onafhankelijk werd van Frankrijk en een eigen politieke koers moest vinden. Via een militaire loopbaan bereikte Assad in 1970 de top. De staatsgreep die hem aan de macht bracht werd daarna door het volk goedgekeurd: ruim 99 procent stemde voor. In 1999 bleek Assad nog steeds over datzelfde percentage van aanhangers te beschikken.

Met behulp van de geheime politie wist Assad zijn macht vast te houden. Hij was een dictator zonder genade. Een opstand van soennitische Moslimbroeders in de stad Hama liet hij met grof geweld neerslaan. Zijn broer Rifaat knapte het vuile werk op. Er vielen 20.000 doden en het verhaal gaat dat Rifaat van elke familie er één in leven liet. Die kon doorvertellen wat er gebeurde met mensen die tegen Assad waren.
Syrië is ook al jarenlang tesamen met Iran financierder van terreurgroepen zoals de Hamas en de Hezbollah. Syrië heeft trouwens recent nog opgeroepen om de wapens niet neer te leggen en Israël verder te blijven bestrijden. Het is duidelijk dat Assad een oorlogsstoker is en een bedreiging voor de stabiliteit in het Midden-Oosten. Waarop wachten de Britse SAS, de Amerikaanse CIA of de Israëlische Mossad om hem te ontvoeren en voor het internationaal strafhof in Den Haag te komen..

http://scholieren.nrc.nl/weekkrant/2000/25/rouw.jpg
Hafez al Assad

http://www.spiegel.de/img/0,1020,481176,00.jpg
Bashar Al Assad

Flippend Rund
15 juli 2006, 13:53
Is het daar een beetje leuk in uw fantasieland? :lol:

Sinistra
15 juli 2006, 13:55
Is het daar een beetje leuk in uw fantasieland? :lol:

Zoals gewoonlijk van ons rundje: een totaal inhoudsloze bijdrage....8)

Flippend Rund
15 juli 2006, 14:01
Zoals gewoonlijk van ons rundje: een totaal inhoudsloze bijdrage....8)

Uw idee is zowat even realistisch als roepen dat Bush moet berecht worden voor het internationaal strafhof. Het is gewoon hardop fantaseren over iets dat je graag zou zien gebeuren, meer niet.

kingtiger
15 juli 2006, 15:01
Het internationaal gerechtshof moet afgeschaft worden.Irael moet hetrecht in eigen hand nemen8)

Jozef Ostyn
15 juli 2006, 16:43
Het internationaal gerechtshof moet afgeschaft worden.Irael moet hetrecht in eigen hand nemen8)

Inderdaad veel verstandiger.

Joriske
15 juli 2006, 17:28
Ze hadden Damascus moeten bombarderen ipv Libanon.

Lof der Zotheid
17 juli 2006, 11:01
Ze hadden Damascus moeten bombarderen ipv Libanon.

Als we toch al bezig zijn: waarom niet Teheran?

Praetorian
17 juli 2006, 11:17
Als we toch al bezig zijn: waarom niet Teheran?Waarom gewoon niet iedereen bombarderen die niet onvoorwaardelijk de agenda volgt van de VS en Israel? Eigenlijk onderschrijft onze zionistische vriend deze stelling, en dat uit naam van vrijheid en democratie! :lol:

Trouwens, het is gewoonweg grappig om de theocratie in Iran gelijk te stellen aan het seculiere Baathregime.

Gun
18 juli 2006, 19:55
Uw idee is zowat even realistisch als roepen dat Bush moet berecht worden voor het internationaal strafhof. Het is gewoon hardop fantaseren over iets dat je graag zou zien gebeuren, meer niet.Bij deze een oproep;-)

Breda
18 juli 2006, 20:49
als Israel , de VS , & de VK de Kosten Dekken , dan zullen wij hem ook in Nederland opsluiten in de VN Gevangenis in Scheveningen (Den Haag) en zijn dagelijkse voeding zal zijn : Hondenvoer

ze hebben het ook met Sloban & Taylor gedaan , het was gelukt toen , alleen Sloban ging dood in Scheveningen , ik hoop dat ze een Priester ingehuurt hebben om zijn Cel te ontdoen van Boze Geesten (Lees Geest : Sloban Milosovic of hoe je die Servische Achternaam ook spelt)

Lof der Zotheid
19 juli 2006, 11:34
Waarom gewoon niet iedereen bombarderen die niet onvoorwaardelijk de agenda volgt van de VS en Israel? Eigenlijk onderschrijft onze zionistische vriend deze stelling, en dat uit naam van vrijheid en democratie! :lol:

Trouwens, het is gewoonweg grappig om de theocratie in Iran gelijk te stellen aan het seculiere Baathregime.

En nu weer kalm aan. Het was maar bij wijze van spreken. Ik had net zo goed een andere stad kunnen vermelden, maar gezien iedereen het tegenwoordig enkel heeft over Hezbollah, Beirut, Libanon, Damascus, Syrië en Iran, is het logisch dat ik van Damascus op Teheran ben gekomen. Gewoon nog ter informatie: ik ben allesbehalve zionistisch, maar ik kan het bestaansrecht van Israel wel erkennen en begrijpen. Het ene is niet noodzakelijk gelijk aan het andere.

werkgroep morkhoven
19 juli 2006, 11:37
Oorlogsmisdadigers

http://img86.imageshack.us/img86/3498/n060702gazaolmertbee6.jpg
Het wordt tijd dat deze man voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wordt gesleept

sodoirt
19 juli 2006, 15:07
Oorlogsmisdadigers


Het wordt tijd dat deze man voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wordt gesleeptVolledig eens met de tekst, alleen was er een kleine vergissing kwa foto. Hierbij rechtgezet, het onderwerp van deze draad volgend
http://www.spiegel.de/img/0,1020,481176,00.jpg