PDA

View Full Version : De Joden zijn niet allemaal zionisten


_Yahya_
1 september 2006, 19:20
http://switch5.castup.net/frames/20041020_MemriTV_Popup/video_480x360.asp?ai=214&ar=1232wmv&ak=null
http://switch5.castup.net/frames/20041020_MemriTV_Popup/video_480x360.asp?ai=214&ar=1232wmv&ak=null

graag jullie reactie.


Groetjes



Yahya (Johannes)

Vorenus
1 september 2006, 19:26
Is de vertaling correct?
Een othodoxe jood die zulke uitspraken doet,
ik twijfel.

Lijkt verdacht

FISHERMAN
1 september 2006, 19:31
Is de vertaling correct?
Een othodoxe jood die zulke uitspraken doet,
ik twijfel.

Lijkt verdacht
Aangezien Memri is opgericht door een Israëlische kolonel zie ik niet in welk nut ze zouden hebben bij het vals vertalen van de arabische media.

Antizionistisch juidaïsme komt immers juist vaker voor bij orthodoxe dan bij liberale joden.

On-topic: Iedereen is natuurlijk vrij om een mening te hebben over Israël, maar toch vind ik dat die antizionistische joden zich eerder gedragen als nuttige idioten voor de moslimterrorristen.

Basy Lys
1 september 2006, 19:58
Vrijheid van meningsuiting is geen ijdel begrip in de Vrije Wereld. In de mohammedaanse wereld daarentegen had iemand die iets dergelijks verteld had (mutatis mutandis) het geen 24 uur overleefd.

Gun
1 september 2006, 22:59
Vrijheid van meningsuiting is geen ijdel begrip in de Vrije Wereld. In de mohammedaanse wereld daarentegen had iemand die iets dergelijks verteld had (mutatis mutandis) het geen 24 uur overleefd.Maar over wat hij zegt hebt U geen mening?:?

praha
1 september 2006, 23:58
Maar over wat hij zegt hebt U geen mening?:?
het recht op geen mening is ook geen ijdel begrip ;-)

werkgroep morkhoven
2 september 2006, 00:08
De chareidische (ultra-orthodoxe) rabbijnen en hun volgelingen bleven tegenstanders van het zionisme; sommigen sterker dan anderen. De grootste en een van de meest felle antizionistische bewegingen tot op de dag van vandaag is de Satmar-beweging. Hun vorige Rebbe (leider), Groot Rabbijn Joel Teitelbaum, is de schrijver van het beroemde fel anti-zionistische boek Vayoel Moshe.

Buiten een kleine groep orthodoxe joden, is het zionisme ook steeds consequent afgewezen door radikale Marxistisch georiënteerde joden, die zionisme en 'het joodse probleem' als een onderdeel van het kapitalisme en imperialisme beschouwden. Na 1967 en vooral in recente jaren schaarde een aantal joden zich aan de kant van de Palestijnen voor de 'bevrijding van hun land' en het opheffen van Israël als joodse staat.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zionism...n_van_zionisme

Nussbaum
2 september 2006, 00:22
De correcte label van rechts voor deze joden is dat ze "zelf hatend" zijn. Dus volgende keer dat een jood opgevoerd word die negatief over israel of haar beleid is zeg je gewoon "Oohh, maar dat is een zelf hatende jood"

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-hating_Jew

Geen dank

werkgroep morkhoven
2 september 2006, 00:32
Wist je dat er een (zwarte) lijst van 'zelfhatende Joden' bestaat ? Deze lijst omvat zowat 7.000 personen. Ook Woody Allen werd op deze lijst geplaatst.


Self-Hating and/or Israel-Threatening LIST

THE PROPHET ISAIAH WARNED THE JEWS that those seeking their destruction would emerge out of their own midst (Chapter 49, verse 17).

Jewish Leftists today serve as Jews-for-hire for every anti-Semitic and Israel-hating organization, magazine and web site on earth. These Jews who hate their own people are a tiny minority. Perhaps a mere five percent.
But they get around!

After five thousand years of Jewish history, there remain but 15 million Jews. Most have learned the lessons of the pogroms, the Holocaust and, most recently, Arab/Islamic terrorism. They are the vast silent majority.

Sadly, there are other Jews who have not learned a damn thing. They are the socialists, communists, anarchists and so-called "human rights" junkies and "peace and justice" activists. The well-being of Israel is the very least of their concerns. What they lack in number they more than make up in noise level.

Yes, a few of these Self-Hating and/or Israel-Threatening Jews may be well-intentioned but grossly misinformed... call it brainwashed by wave after wave of anti-Israel propaganda. But most of them know the Truth but hate their heritage to such a degree that nothing else matters to them except bashing Israel right out of existence.*

In an October 22, 2004 Jewish Press Letter to the Editor, Isadore Frank got it 100% right when he wrote, "Unfortunately, the vast majority of American Jews... utterly secular, thoroughly liberal, abysmally ignorant of their heritage... are beyond redemption. Not only are large numbers of them unaware or apathetic about the inroads made by "Palestinian" propaganda, many are actually in agreement, at least to some degree, with [those scurrilous] 'Palestinian' claims."

SHIT-lijst (self-hating Jews) Self-Hating and/or Israel-Threatening LIST ('Dangerous Minds'):
http://www.masada2000.org/shit-list.html

_Yahya_
2 september 2006, 02:35
Is de vertaling correct?
Een othodoxe jood die zulke uitspraken doet,
ik twijfel.

Lijkt verdacht

ja .. vertaling is correct ..
ik heb het nagekeken ..



Met vriendelijke groet





Yahya

_Yahya_
2 september 2006, 02:38
Maar over wat hij zegt hebt U geen mening?:?

:lol:

Met vriendelijke groet





Yahya

Basy Lys
2 september 2006, 08:05
Maar over wat hij zegt hebt U geen mening?:?
Wat mij vooral verwonderd is dat uitlatingen van mensen zoals die David Salah hier als groot nieuws gepresenteerd worden. Eigelijk hoeft deze verwondering niet, want het werd hier aangedragen door een der meest onwetenden onder ons.

Het is zielig van te moeten merken dat hij het niet heeft over de diepere achtergronden (en de historiek) van David Salah's stelling, maar waarschijnlijk verwachten de meesters der onwetendheid weer dat hen dat haarfijn zal uitgelegd worden, op een gouden schoteltje gepresenteerd?

Basy Lys
2 september 2006, 08:08
ja .. vertaling is correct ..
ik heb het nagekeken ..

Met vriendelijke groet

Yahya
Die puntige verwondering spreekt boekdelen. Natuurlijk is die vertaling correct. Wat die man vertelt stemt overeen met ideeën die niet van gisteren dateren en die door een bepaalde groep -- ik laat het graag aan leergierigen over van uit te vinden welke -- gedragen wordt.

werkgroep morkhoven
2 september 2006, 11:04
In de thread 'Antisemitisme' die werd opgestart naar aanleiding van de beschuldigingen inzake antisemitisme en de discussie op 'De nieuwe wereld orde' kwam het verschil tussen antisemitisme en anti-zionisme reeds ter sprake.

Het is juist dat anti-zionisme vaak gepaard gaat met antisemitisme maar ook heel wat Joden zijn anti-zionistisch (zie vorig bericht).

Anti-zionisme houdt dus niet automatisch antisemitisme of Jodenhaat in.

Gun
2 september 2006, 22:53
Wat mij vooral verwonderd is dat uitlatingen van mensen zoals die David Salah hier als groot nieuws gepresenteerd worden. Eigelijk hoeft deze verwondering niet, want het werd hier aangedragen door een der meest onwetenden onder ons.

Het is zielig van te moeten merken dat hij het niet heeft over de diepere achtergronden (en de historiek) van David Salah's stelling, maar waarschijnlijk verwachten de meesters der onwetendheid weer dat hen dat haarfijn zal uitgelegd worden, op een gouden schoteltje gepresenteerd?Alweer mijdt u het onderwerp, nu blijkt de boodschapper belangrijker dan de boodschap.:roll:

schaveiger
3 september 2006, 10:45
Een bizarre toespraak voor iemand die beweert jood te zijn maar swat, de kleren maken de man niet.

Zijn stelling over het gevangen nemen van Palestijnse parlementariërs is terecht. Dat Joden en Christenen vreedzaam samenleven in Marokko, Syrië, Egypte e.a. is een feit, voor zover er geen Islamistisch regime regeerd. Trouwens, Joden werden al van lang voor het onstaan van het Zionisme vervolgd.

Toch moet ik even dit kwijt, alhoewel ik geen jood ben maar wel een overtuigd atheïst:

Libanon:

- waarom zou Israël een land als Libanon belagen ?. Het is hun enige buur die nog democratischer is dan zijzelf terwijl ze omsingeld zijn door totalitaire regimes.

- Syrië heeft al lang de ambitie om Libanon in te lijven en het is alleen maar te danken aan de westerse druk dat dit nog niet gebeurd is. Dat ze hun ambitie levend houden door de Hezbollah militair en economish te steunen, met de fiat van Iran, is een feit.

Palestina:

- de wijze waarop de Joodse inwijkelingen de Palestijnen uit hun huizen verjaagd hebben is gewoon afschuwelijk. Dat dit gebeurde onder het min of meer goedziende oog van het Westen is onvergeefbaar maar kan min of meer verklaard worden door de toenmalige pro-joodse houding. Maar ook de buren van Palestina dragen ook een grote verantwoordelijk door oogluikend te hebben toegezien zonder ook maar een vinger uit te steken. Hun olie betekende toen meer voor hen dan hun buren en Egypte had toen ook geen al te kosher nazi-verleden.

- ten tijde van Arafat konden de Palestijnen niet op de hulp van Iran rekenen omdat ze niet konden verkroppen dat hij goede maatjes was met Saddam Hussein.

- Amnesty International, Human Crime Watch en anderen van dit soort klagen Israël aan voor misdaden tegen de mensheid in Libanon en Palestina. Ik heb hen nog nooit een aanklacht zien indienen tegen de Hamas, Hezbollah, Al Qaëda en alle gebaarde aanverwanten van het Islamitisch fundamentalisme. De namen van de verantwoordelijken zijn genoeg bekend en ze zijn zelfs fier om over hun "heldendaden" op te scheppen in de media.

Dit neemt niet weg dat ik het gebruik van clusterbommen door Israël afkeur. Dit soort bommen worden zeker niet in bewoonde agglomeraties gebruikt noch ergens anders.
Anderzijds is de houding van de Hezbollah tgo de Libanese bevolking ronduit krimineel. Raketlanceerders plaatsen tussen de huizen en aanvallen organiseren zonder de bevolking (noch de regering, zie hoger ivm Syrië) te waarschuwen is duizendmaal erger dan wat de Israéliers deden.

Zionisme is even nefast als eender welk extremisme. Het getuigd alleen maar van individuele machtsgeile honger waarvoor de duizenden doden van geen enkele tel zijn.

Fundamenteel Islamisme kan geen democratie verdragen en om het ganse Midden-Oosten naar hun hand te zetten gebruiken ze Israël om dit te verwezenlijken.

Nussbaum
3 september 2006, 11:28
- Amnesty International, Human Crime Watch en anderen van dit soort klagen Israël aan voor misdaden tegen de mensheid in Libanon en Palestina. Ik heb hen nog nooit een aanklacht zien indienen tegen de Hamas, Hezbollah, Al Qaëda en alle gebaarde aanverwanten van het Islamitisch fundamentalisme. De namen van de verantwoordelijken zijn genoeg bekend en ze zijn zelfs fier om over hun "heldendaden" op te scheppen in de media.

Hamas, Hezbollah, Al Queda zijn geen staten en hebben bijvoorbeeld nooit de universele verklaring van de rechten van de mens ondertekent. Het is waarschijnlijk ook niet op hun van toepassing. Ik kan me ook niet voorstellen dat amnesty een klacht zou indienen (bij wie?) tegen eventuele schendingen van bijvoorbeeld de mafia. Ik heb niet veel verstand van recht maar ik vermoed dat het daar iets mee te maken heeft.

werkgroep morkhoven
3 september 2006, 12:49
http://img88.imageshack.us/img88/7253/n060715libanonbeiroetacc2.jpg
'Libanon: waarom zou Israël een land als Libanon belagen ? Het is hun enige buur die nog democratischer is dan zijzelf.' Schaveiger

schaveiger
3 september 2006, 13:21
Hamas, Hezbollah, Al Queda zijn geen staten en hebben bijvoorbeeld nooit de universele verklaring van de rechten van de mens ondertekent. Het is waarschijnlijk ook niet op hun van toepassing. Ik kan me ook niet voorstellen dat amnesty een klacht zou indienen (bij wie?) tegen eventuele schendingen van bijvoorbeeld de mafia. Ik heb niet veel verstand van recht maar ik vermoed dat het daar iets mee te maken heeft.

Misschien wel, maar Iran en Syrië zijn wel degelijk staten die openlijk die Islamistische "mafia" steunen.

schaveiger
3 september 2006, 13:25
'Libanon: waarom zou Israël een land als Libanon belagen ? Het is hun enige buur die nog democratischer is dan zijzelf.' Schaveiger

Mooie foto, hopelijk niet vervalst !.
Heb je er ook een van een opgeblazen bus in Israël met ditto aan de gevels hangende mensenresten ?

KrisKras
3 september 2006, 18:49
http://video.google.com/videoplay?docid=-2676555096280574562&q
http://video.google.com/videoplay?docid=-334757978673284122&q

:D