PDA

View Full Version : Duitsers bezorgd over extreemrechts


werkgroep morkhoven
18 september 2006, 21:45
Er werd op dit forum een aantal keren gediscussieerd over extreem-rechts.

Ik stelde me ondermeer vragen rond de zogenaamde 'AntiDeutschers' die zich een links-radicale groep noemen terwijl zij voor kapitalisme en imperialisme zijn en onvoorwaardelijk achter het beleid van de regering Bush staan.

Wat de politieke situatie in Duitsland betreft: Het Nederlands Dagblad meldt dat de Duitse politici bezorgd hebben gereageerd op het succes van de extreemrechtse partij NPD bij deelstaatverkiezingen die gisteren zijn gehouden.

De bondsregering wil nu maatregelen nemen om te voorkomen dat nog meer jongeren extreemrechts gaan stemmen. De NPD won gisteren 7,3 procent van de stemmen in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren en bezet daarmee zes van 71 zetels in het deelstaatparlement.
In vijf van de twaalf districtsparlementen zijn zij vertegenwoordigd.

,,In het licht van de Duitse geschiedenis is dit een ramp, zei CDU-kopstuk en minister-president Christian Wulff van Neder-Saksen.

Mecklenburg-Voor-Pommeren, dat grenst aan Polen, kent een werkloosheidscijfer van ruim 18 procent. Vooral jongeren komen maar niet aan het werk en het lijkt dat vooral zij uit onvrede op de NPD hebben gestemd.

Partijvoorzitter Kurt Beck van de SPD, de coalitiepartner van de CDU in de bondsregering, zei vandaag dat de strijd tegen het gedachtegoed van de NPD en andere extreemrechtse partijen moet worden opgevoerd. Zo zal een al bestaande campagne om de tolerantie onder jongeren te vergroten, worden uitgebreid.

StevenNr1
18 september 2006, 21:48
Die sociaal-fascisten van de SPD gaan daar niet veel aan verhelpen ;)