PDA

View Full Version : Wie vind dit eigenlijk normaal?


Rr00ttt
4 oktober 2006, 16:20
Wat me bij terzake vooral bij, maar allesbehalve exclusief bij Vandelanotte opviel is dat nationale politici er openlijk vooruitkomen dat ze ervoor zullen zorgen centen uit Brussel af te leiden naar de eigen gemeente.

Van een gemeentelijk politicus kan ik dat nog enigszins begrijpen, maar van een nationaal politicus? Welke niet Oostendenaar wil er nog op een Vandelanotte stemmen als je weet dat die zijn eigen gemeente voortdurend voortrekt? De man is er zelfs trots op en gebruikt het als argument om kiezers binnen te halen(!)

Ik sta werkelijk versteld van hoe erg het gesteld moet zijn met de zeden in de politieke wereld als men er als nationaal politicus volop mee uitpakt de eigen gemeente voor te trekken en daarbij blijkbaar niet beseft dat mensen uit de gemeentes die daardoor benadeeld worden dit wel eens niet zo'n goede zaak zouden kunnen vinden...

Confucius
4 oktober 2006, 16:31
Ik heb mij die bedenking ook gemaakt. Je zal maar het ongeluk hebben om in een gemeente te wonen waar geen socialistische exellentie de dienst uitmaakt. In het debat met VDL viel mij verder de resolute keuze voor autonome gemeentelijke bedrijven op. Dergelijke constructies hebben alleen tot doel om een deugdelijke controle door de gemeenteraadsleden te bemoeilijken. Met al het financiƫle gesjoemel dat we van de socialisten gewoon zijn, lijkt het mij een erg gevaarlijke evolutie. Vet betaalde postjes voor de vriendjes, geknoei en moeilijk terug te draaien zelfs als de kameraden de verkiezingen gaan verliezen.

circe
4 oktober 2006, 16:47
Wat mij opviel was dat Vandelanotte vrank en vrij zei dat Oostende lang ten achter was gebleven qua ondersteuning uit Brussel "omdat er te weinig allochtonen waren". Het aantal behoeftige, werkloze autochtonen heeft blijkbaar geen enkel belang meer.

"DANKZIJ" Vandelanotte heeft hij daar verandering in kunnen brengen..... Je zal dus maar in een stad wonen die volkomen aan het verloederen is, waar amper nog economische activiteit te vinden is en waar godbetert geen of weinig allochtonen wonen....

*Lorre*
4 oktober 2006, 16:47
Ik heb het debat niet gezien, maar het is toch wel geweten dat de grote nationale politici altijd hun eigen gemeente voortrekken (als ze opkomen natuurlijk in hun gemeente). Zelf vind ik dit ook niet kunnen, maarja.
De burgers van die gemeente zullen dan wel weer blij zijn natuurlijk met de centen. Hopelijk veranderd dit in de toekomst, komt er een reactie op van een andere groep politici die minder te zeggen en die minder centen kunnen meebrengen naar hun gemeente.