PDA

View Full Version : Geloofwaardigheid


Rudi Vereecken
4 oktober 2006, 23:13
De verkiezingskoorts stijgt, ook al zijn het 'maar gemeenteverkiezingen'. Dagelijks, tot 's avonds laat, vallen massa's papier in de brievenbus allemaal voorzien van die lachende gezichten die u vragen toch maar voor hen te stemmen omdat ze zulke grote meerwaarde zullen betekenen voor ons dagelijks leven.
De duizenden levensgrote foto's langs de openbare weg nodigen u als het ware uit om onmiddellijk een praatje met hen te komen maken.
De bijhorende teksten en uitspraken in interviews zijn soms nog bedenkelijker dan de foto's.
Men wil in de politiek gaan omdat ze zich sociaal willen engageren, omdat ze zo begaan zijn met het lot van de medemensen of omdat zij zich de grote vernieuwers voelen die alles anders zullen aanpakken.
Nog geen enkele keer heb ik van een kandidaat gehoord of gelezen dat hij of zij het enkel doet om geldelijk gewin of om een bepaald aanzien te verwerven dat zij zichzelf 'politici' kunnen noemen.
Ik vind het dan ook zeer eigenaardig dat er bij de burgers nog zoveel onvrede heerst, dat er nog zoveel ongelijkheid bestaat in onze welvaart en dat er nog zoveel verzuring heerst bij sommigen dit ondanks het feit dat er toch maar alleen kandidaat-politici zijn die willen verkozen worden enkel uit sociaal engagement en menselijke vredelievendheid.
Aan alle verkiezingskandidaten, en misschien op enkele uitzonderingen na: wees eerlijk en geef toch toe dat het er voor jullie in de eerste plaats om te doen is er financieel voordeel uit te halen en om het prestige en aanzien.
De meeste burgers geloven immers niet meer in sprookjes of slogans welke steevast maar holle beloftes blijken te zijn.
Regelmatig lees ik dat 'ploeg kandidaten' samengesteld is uit burgers komende uit alle lagen van de bevolking, een lachertje natuurlijk.
Uiteraard plaatst men er gewone werkende burgers bij maar dan wel op onverkiesbare plaatsen en meestal om de lijst vol te krijgen. Lees maar eens wat in 90% van de gevallen de beroepen zijn van diegenen op de wel verkiesbare plaatsen: advocaat, licentiaat rechten, notaris, of andere beroepen welke de grote minderheid van de bevolking uitmaakt.
Ook als zogezegde BV (eventueel op retour) maakt men ook een kans op de lijst, niet zozeer om de politieke ervaring of engagement maar kwestie van een bekende kop te hebben. In andere gevallen gaat het dikwijls om de zoon of dochter van één of ander bekend politicus.
De gewone werkende burgers uit de lagere klasse van de bevolking, zij die echt moeten werken en voor het grootste gedeelte van de belastingsinkomsten van de staat zorgen, maken over het algemeen geen schijn van een kans.
Stop toch deze hypocrisie en volksverlakkerij wil men meer aanzien en welgemeend respect krijgen.
Wat doet het er trouwens nog toe om te gaan stemmen wanneer de top van de politici zonder blikken of blozen toch toegeeft dat er in 60% van de gemeenten of steden reeds afspraken werden gemaakt. Alleen een verrassende stem van de kiezer kan nog roet in het eten gooien. Wat een onbegrijpelijke arrogantie.
Zouden wij er als burgers dan eens geen goed aan doen om voor 'de verrassing' te zorgen en een proteststem uit te brengen. Ik weet wel dat men een proteststem onmiddellijk vergelijkt met een stem voor het Vlaams Belang maar ik meen dat er nog andere mogelijkheden zijn zoals N-VA of Vlott van Coveliers in Antwerpen en er zullen in vele gemeenten nog wel andere alternatieven zijn i.p.v. de traditionele partijen.
Het is zeker niet mijn bedoeling een oordeel of vooroordeel te vellen over het Vlaams Belang want wat zou er trouwens verkeerd zijn te stemmen voor een Vlaamse partij die binnenkort sowieso toch de grootste partij van Vlaanderen zal worden.
De verkiezingscijfers en de houding van de kiezer spreken voor zich, tot spijt van al die linkse politiek correct denkenden.
Recente cijfers, niet afkomstig van het Vlaams Belang maar van De Tijd, tonen opnieuw aan dat Vlaanderen vooral rechts denkt en zo ook wil bestuurd worden: zeven op de tien bedrijfsleiders vinden dat het cordon sanitaire moet worden opgeheven, 43 procent pleit voor Vlaamse onafhankelijkheid en negen op de tien willen meer en bijkomende Vlaamse bevoegdheden.
De Vlaamse evolutie gaat onverstoord verder zodat er onafhankelijkheid komt als de franstaligen 'non' blijven zeggen.
Marginale linkse partijen zoals Groen! (reeds eerder afgestraft door de kiezers) en Spirit (nooit geloofwaardig geweest voor de kiezers) proberen inderdaad de druk groot te houden via de SP.A maar dit zal alleen maar de Vlaamse welvaart en autonomie vertragen maar niet tegenhouden.
Een proteststem of een rechtse stem in Vlaanderen zou ook een duidelijke indicatie zijn naar de volgende federale verkiezingen en een signaal naar de nationale politici. Het zou deze heren duidelijk maken dat de Vlaamse bevolking hen niet meer ernstig neemt en dat zij verandering willen.
Ook naar de franstalige dwarsliggers zou het een signaal zijn dat het Vlaams Belang geen fenomeen is dat men moet bestrijden maar dat het de wil is van de Vlaamse bevolking.
De huidige regering heeft er de mond vol van dat de afgelopen jaren de sfeer tussen Vlaanderen en Wallonië goed was, dat er geen communautaire spanningen waren, maar we kunnen er toch niet omheen dat dit enkel het resultaat was van de enorme toegevingen welke Verhofstadt en de VLD in 1999 en 2003 hebben gedaan tegenover Wallonië. Nu er opnieuw moet gepraat worden over hervormingen beginnen de franstaligen terug te dreigen naar Vlaanderen.
Opnieuw eisen zij een herziening van de taalgrens en willen zij ongegeneerd Vlaams grondgebied innemen. Hoelang nog zal Vlaanderen zwichten voor deze chantagepolitiek door toedoen van lakse politici die enkel uit zijn op macht en daarvoor zelfs Vlaanderen willen verraden.
Volksvertegenwoordigers (de gekozenen van en door het volk) moeten doen waarvoor zij werden gekozen: de belangen van deze burgers dienen en verdedigen. Uitlatingen zoals indertijd van Stevaert dat men de bevolking niet altijd en in alles moet volgen zijn ongehoord en zelfs laf.
Ongetwijfeld heeft het socialisme de afgelopen decennia goede zaken gerealiseerd voor de bevolking maar jammer genoeg zijn deze positieve dingen in het niets verdwenen met, zoals vele burgers nu zeggen, het kaviaarsocialisme van de laatste 10 jaren.
Vele politici hebben de mond vol over vernieuwingen en dat de burgers moeten openstaan voor veranderingen zoals in het onderwijs, het aanvaarden van nieuwe culturen, aanpassingen in het arbeidscircuit en zovele andere zaken.
Waarom willen zij dan niet openstaan voor veranderingen welke een rechts beleid met zich zou kunnen meebrengen?
Ondanks de jarenlange chantage vanuit Wallonië, de jaarlijkse miljarden verslindende geldstromen, de hooghartigheid en het schaamteloos neerkijken op Vlaanderen door vele Waalse politici, kan men als Vlaming toch moeilijk als separatist of racist of extreem rechts individu worden bestempeld gewoon omdat men datgene vraagt wat ons rechtmatig toekomt en omdat Vlamingen hun eigen toekomst en welvaart in eigen handen willen nemen.
Wat is daar democratisch verkeerd aan?
Het is aan de burgers om na te denken over hun eigen toekomst en deze van hun kinderen en kleinkinderen.
De crapuleuze uitspraken van sommige politici over fascistisch extreem rechts dienen enkel om de bevolking schrik aan te jagen. In deze tijden van technologische hoogstand, waarbij men bij de gewone burgers kan binnenkijken en zien wat ze doen of iedere woord horen dat gezegd wordt, is het natuurlijk al te belachelijk om te gaan beweren dat rechts een derde wereldoorlog gaat ontketenen.
Langs de ene kant pleiten sommigen voor amnestie voor oorlogsmisdadigers om zovele jaren later de spons te vegen over hun daden en langs de andere kant dreigen zij met de mogelijke gruwel van de oorlogsjaren. Laat ons toch niet vergeten dat de gruweldaden van nazi-Duitsland onder Hitler het gevolg waren van een ver doorgedreven nationaal 'socialisme'.
Tevens zou ik een oproep willen doen naar de bedrijfswereld zich niet te plooien naar hypocriete politici. Het is deze bedrijfswereld die de toekomst van Vlaanderen zal bepalen, zij hebben de sleutel tot Vlaamse welvaart in handen.
Niet de machtsgeile politici die enkel aan hun eigen toekomst denken en alleen maar bekommerd zijn over hun eigen bankrekening.
Veel problemen en ongenoegen waarmee de Vlaamse burgers nu geconfronteerd worden zouden misschien een oplossing kunnen krijgen wanneer Vlaanderen zijn eigen beslissingen zou mogen nemen.
Ik ben geen separatist of racist of extreem rechtse fascist maar een liberaal democraat die zich zorgen maakt om de toekomst van een prachtig Vlaanderen en dit door een zwakke en zelfs laffe houding van de VLD-top.
Van welke partij ook, ik hoop dat de Vlaamse burgers zullen kiezen met een hart voor Vlaanderen en hun eigen roots nooit zullen verloochenen.

maarte
4 oktober 2006, 23:16
In mijn gemeente is een proteststem niet nodig, daar wordt goed gewerkt

Desiderius
4 oktober 2006, 23:18
In mijn gemeente is een proteststem niet nodig, daar wordt goed gewerkt

Hier van 't zelfde.