PDA

View Full Version : Amerikaan als leider in Irak?????


jimmyl
11 oktober 2002, 14:37
Begint zowat op een goedkope comedy te lijken de ideeën van Bush jr. Laatste voorstel is om een amerikaanse militaire generaal tijdelijk als het hoofd van Irak voor te stellen tot er een democratisch verkozen regering of president is verkozen.

Komaan zeg dat meent hij toch niet. ONVOORSTELBAAR Das een pure geweldadige kolonisatie. Ge gaat de terroristen nogal naar usa zien vliegen amai. Das toch gewoon pure zelfmoord. Stel u eens voor: men beschuldigd uw land van iets, amerikanen bombarderen u plat en zetten doodleuk nen generaal als uwen president die waarschijnlijk alles lekker kan leegplunderen wat er nog te rapen valt. Daar zou ik zelfs een terrorist van worden....

link: www.nytimes.com of www.gva.be

jimmyl

Moi
14 oktober 2002, 11:37
Lees mijn stuk nog eens over herkolonisatie. Daar staat voldoende uitleg over waarom een Amerikaan (of voor mij part ook een Europeaan, Rus of Australiër) Irak zou moeten regeren.

Pelgrim
14 oktober 2002, 12:50
De enigen die Irak moeten regeren zijn het IRAKESE VOLK. Geen dictators van eigen of andere bodem en geen vreemde bezetter.

Kotsmos
14 oktober 2002, 17:59
Lees mijn stuk nog eens over herkolonisatie. Daar staat voldoende uitleg over waarom een Amerikaan (of voor mij part ook een Europeaan, Rus of Australiër) Irak zou moeten regeren.

voldoende voldoende
ik heb er toen al op gereageerd, en ik kan nog altijd niet in uw uitleg komen.

Moi
15 oktober 2002, 13:39
[ik kan nog altijd niet in uw uitleg komen.

Betekent dat dat je het er niet mee eens bent of dat je mijn redenering niet begrijpt?

Ik begrijp in elk geval dit zinnetje niet

Kotsmos
15 oktober 2002, 14:42
dat ik er het niet mee eens ben

De_Vlaamse_Nationalist
15 oktober 2002, 20:43
De Amerikanen moeten hunne dikke nek eens gaan verdunnen want ze denken dat hun wil, wet is! Laat ze maar vechten tegen het Midden-Oosten zodat nog wat vliegtuigjes neerstorten in de VS, dat zijn 2 vliegen in 1 klap.

Moi
16 oktober 2002, 11:41
En wat als er morgen een bommetje ontploft in jouw mooie Vlaanderland?

Zijn we dan nog zo lief?

Laten we hopen dat het geen paddestoel wordt!

De_Vlaamse_Nationalist
16 oktober 2002, 11:51
Die bommen in Belgïe zijn een te nemen risico, en zolang wij de VS niet blindelings volgen (zoals ze verwachten) is er geen groot gevaar.

Moi
16 oktober 2002, 11:53
Denkt u

De_Vlaamse_Nationalist
16 oktober 2002, 11:59
ja, eigelijk wel

Kotsmos
16 oktober 2002, 19:25
Denkt u

en daar denkt U blijkbaar duidelijk anders over. De vraag is: hoe komt U erbij om dat te denken?

Moi
17 oktober 2002, 12:13
Logica en kennis

Kotsmos
17 oktober 2002, 17:46
waw
hebt ge mij daar ff razendsnel overtuigd
:P

Jean-Pierre
22 oktober 2002, 17:59
Dat komt mij bekend voor. Op het einde van wereldoorlog II, hadden de Amerikanen ook een plan uitgedokterd voor Duitsland: het Morgenthau plan. Henry Morgenthau (1891-1967) was VS-Minister van Financiën (1934-1945). Dit individu (Amerikaanse jood) had een plan opgesteld waarbij alle Duitse zware industrie moest verdwijnen, de mijnen gesloten, Duitse scholieren zouden moeten les krijgen van Engelse en Amerikaanse soldaten. De tekst van zijn memorandum wordt gegeven op: http://www.fdrlibrary.marist.edu/psf/box32/t298p01.html

Nadat de Sovjet-Unie haar aanspraken had laten gelden NA de oorlog, begrepen de Amerikanen, dat ze het roer moesten omgooien. Plots werd de Duitser terug de goede en kwam men met het Marshallplan op de proppen. Met dit plan financierden de Verenigde Staten (met miljarden dollars) de heropbouw, van hetgeen door hen nodeloos was platgelegd. Weinigen weten dat deze miljarden dollars zwaar betaald werden door de Duitsers, met het verlies van al hun patenten, buitenlandse filialen, hooggespecialiseerd personeel...

Dus het plan zit leuk! Met een Amerikaanse generaal als president (en dito omgeving) kan men de CIA ongestoord haar werk laten doen waarbij opinies gecorrigeerd worden en het land overspoeld met drugs. De scholen en media zullen alleen nog US-propaganda slikken. Binnen de kortste keren zal Irak (officieel) een pro-Israël staat worden. En zoals bij Duitsland zal alles betaald worden met de natuurlijke rijkdommen van het land zelf.

Graag zou ik willen weten welke investeringen de Amerikanen denken te doen in dit land, NADAT ze de controle hierover gekregen hebben. Tot nu toe heb ik daar nergens iets over gelezen. Waarschijnlijk zal zich hier hetzelfde scenario afspelen zoals bij Afghanistan. Daar konden ze $ 1 miljard/maand spenderen voor oorlogsuitgaven, terwijl er nu nog geen $ 100 miljoen/jaar naar het ‘bevrijde Afghanistan’ gaan. Intussen hebben ze wel de contracten op zak voor de nieuwe pijplijn! Maar dat was toch de werkelijke reden van de oorlog.

Pelgrim
24 oktober 2002, 12:31
Jean-pierre, u hebt het door. Nu de rest van de wereldbevolking nog.

Moi
28 oktober 2002, 13:01
Het grote verschil tussen Duitsland en Japan en Irak is dat Duitsers en Japanners beschaafd zijn en Irakezen ... (vul zelf maar aan). Er kan dus nooit een Iraki Irak fatsoenlijk leiden.