PDA

View Full Version : Woedende reacties na kernproef Noord-Korea


Derk de Tweede
9 oktober 2006, 08:48
PYONGYANG - Noord-Korea heeft zich maandag met zijn eerste succesvolle kernproef de woede van de wereld op de hals gehaald. Regeringen in de hele wereld veroordeelden de ondergrondse proef in de provincie Hamkyong. Volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA is er bij de proef geen radioactiviteit vrijgekomen.
"De nucleaire test is uitgevoerd met 100 procent van onze wijsheid en technologie", aldus het staatspersbureau van het stalinistische land. "De kernproef is een historische gebeurtenis die ons leger en ons volk geluk heeft gebracht. De kernproef zal ertoe bijdragen om vrede en stabiliteit op het Koreaanse schiereiland en in de omliggende regio te handhaven."

Datum
Noord-Korea had vorige week al aangekondigd dat er een kernproef zou worden gedaan zonder overigens een datum te noemen. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties had het bewind in Pyongyang voor zo'n stap gewaarschuwd.
De reacties op de test, 385 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad, waren maandag niet van de lucht. Alle Zuid-Koreaanse legereenheden zijn in verhoogde staat van paraatheid gebracht.
Aardschok
Volgens het Blauwe Huis, het presidentiële paleis in Seoul, is in Zuid-Korea een aardschok met een kracht van 3,6 �* 3,7 op de schaal van Richter gevoeld omstreeks 03.35 uur (Nederlandse tijd), vermoedelijk door de ontploffing. De Amerikaanse geologische dienst spreekt van een kracht van 4,2. Enkele belangrijke ministers zijn voor spoedoverleg naar het Blauwe Huis gekomen.
Provocatie
"Het Noord-Koreaanse gedrag is een ernstige bedreiging voor de vrede en stabiliteit, niet alleen op het Koreaanse schiereiland maar ook in Noordoost-Azië. Onze strijdkrachten zijn helemaal klaar voor elke provocatie door Noord-Korea", aldus een verklaring, voorgelezen door een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse president Roo Moo-hyun. Zuid-Korea heeft de levering van hulpgoederen aan Noord-Korea meteen opgeschort.
China
China, de belangrijkste bondgenoot van Noord-Korea, heeft de "onbeschaamde" kernproef officieel veroordeeld, aldus de staatstelevisie in Peking. Volgens een officiële Amerikaanse bron heeft Noord-Korea de Chinese autoriteiten twintig minuten voor de kernproef op de hoogte gesteld. Peking op zijn beurt heeft de VS, Japan en Zuid-Korea gewaarschuwd.
Onvergeeflijk
Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN denken militaire bronnen in de VS dat de berichten over de eerste Noord-Koreaanse kernproef kloppen. Volgens een analiste van CNN in Japan kan daar het debat over een wijziging van de pacifistische grondwet en een eigen nucleaire bewapening weer oplaaien. De Japanse regering in Tokio heeft een crisisstaf gevormd. De Japanse premier Abe, op bezoek in Zuid-Korea, noemde de proef "onvergeeflijk".
Het Witte Huis heeft de kernproef die Noord-Korea waarschijnlijk heeft uitgevoerd veroordeeld als een "provocatie". Washington heeft de Verenigde Naties opgeroepen direct actie tegen de stalinistische staat te ondernemen. De Australische premier John Howard eiste maandag voor het parlement in Canberra eveneens VN-sancties tegen Noord-Korea.
Radioactiviteit
In Zuid-Korea en Japan is vooralsnog geen verhoogde radioactiviteit vastgesteld. Het Zuid-Koreaanse Departement voor Gereedheid voor Nucleaire Noodgevallen (NEPD) heeft 37 observatieposten in heel Zuid-Korea waar geen abnormale waardes zijn vastgesteld. Volgens een deskundige is het best mogelijk dat geen enkele radioactiviteit vrijkomt bij een nucleaire ontploffing in een afgesloten ruimte. Noord-Korea had eerder ook al gemeld dat geen radioactiviteit is vrijgekomen.

bron: nu.nl

Nu is het wachten op een reactie van de CS, Japan en Zuid-Korea.
Zou me niet verbazen als dit een militaire reactie is.

Antoon
9 oktober 2006, 10:02
Zou me niet verbazen als dit een militaire reactie is.

Ze gaan Noord-Korea nooit binnenvallen of zelfs maar aanvallen met bombardementen.

Derk de Tweede
9 oktober 2006, 10:08
Ze gaan Noord-Korea nooit binnenvallen of zelfs maar aanvallen met bombardementen.
Binnenvallen niet, maar een preventieve aanval door Japan lijkt me niet uitgesloten.

eno2
9 oktober 2006, 10:23
Woedende reacties na kernproef Noord-Korea
Ik ben woedend.

Derk de Tweede
9 oktober 2006, 11:35
Ik ben woedend.

Ik vooral verdrietig, omdat het Noord-Koreaanse volk nu nog meer zal lijden.

Den Dolf
9 oktober 2006, 12:11
http://www.atimes.com/atimes/Korea/HJ06Dg01.html

exodus
9 oktober 2006, 12:17
A Three World War scenario was developed several decades ago (see Conspiratorial History (http://www.threeworldwars.com/intro.htm)). Two World Wars have already been achieved, and the Third and final World War envisions an attack on Iraq, Iran and/or Syria as being the trigger to set the entire Middle East into fiery conflagration. Once America is firmly entrenched into the Middle East with the majority of her first-line units, North Korea is to attack South Korea. Then, with America's forces stretched well beyond the limit, China is to invade Taiwan. This will usher in the start of World War Three.

Prelude (http://www.threeworldwars.com/world-war-3/ww3-00.htm) - The events leading up to the start of World War Three, including Sept 11, 2001.
Act 1 (http://www.threeworldwars.com/world-war-3/ww3-11.htm) - The Middle East. Widespread conflict to bring the entire region into the flames of war, possibly triggered by Iran or militants in Pakistan using North Korean supplied nuclear arms. The first Scene in this Act is the US Invasion of Iraq on March 20, 2003.
Act 2 (http://www.threeworldwars.com/world-war-3/ww3-21.htm) - Israel at War -- Against her Arab neighbors, possibly Palestine. A Palestinian State will be established, so that all Israelis will be fully separated from Palestinians (listen out for mention of a 7-year treaty to be confirmed by a World Leader - probably Bush), only for Israel to viciously attack Palestine shortly thereafter.
Act 3 (http://www.threeworldwars.com/world-war-3/ww3-31.htm) - Far East -- "Hair-raising nuclear confrontation that threatens mankind's existence" - Peter Lemesurier, author of The Armageddon Script, p. 223, written in 1981. Includes China invading Taiwan and a nuclear eruption on the Korean Peninsula.
Act 4 (http://www.threeworldwars.com/world-war-3/ww3-41.htm) - Erosion of Confidence in 'The System' so severe citizens will be panicked into giving up liberties and Constitutional form of government. The plan calls for the dissolution of the US Constitution, triggered by a significant enough 'terrorist' attack. The ultimate intent is to introduce a global government and one-world religion.

Moeilijk te ontkennen dat het momenteel geheel volgens deze lijn loopt.

solidarnosc
9 oktober 2006, 12:20
Ook een beetje hypocriet van landen die over kernwapens beschikken om op die manier te reageren, niet?

solidarnosc
9 oktober 2006, 12:21
Binnenvallen niet, maar een preventieve aanval door Japan lijkt me niet uitgesloten.

Daarvoor lijken ze al wat te laat.

garfield
9 oktober 2006, 17:34
Ook een beetje hypocriet van landen die over kernwapens beschikken om op die manier te reageren, niet?

kernwapens hebben op zich in géén probleem, maar dat gekke dictators zoals de Kim of dienne Gek in Iran is dat wel.

Chipie
9 oktober 2006, 18:23
80
De Australische premier John Howard zei woedend te zijn dat 'een land dat de internationale gemeenschap nodig heeft om z'n eigen volk te voeden, zo veel van z'n schaarse middelen besteed aan raketten en kernwapens'.
Volgens de PVDA gaat het nochtans niet slecht in dit land... :roll: :oops:

kelt
9 oktober 2006, 18:40
Technologisch wordt Noord-Korea nog steeds niet in staat geacht een kernwapen van "wapengraad" te bouwen.We moeten ons het Noord-Koreaanse kernwapen voorstellen als een soort "proefopstelling" waarbij kritische massa bij elkaar gebracht wordt en "BOEM".
Vermoedelijk is dat net zoals Pakistan een tijdje geleden....

In de tweede wereldoorlog was zo iets op zich geen probleem,je kon toen zo een "testopstelling" (vermomd als bom) met een zware bommenwerper ergens naartoe voeren,gezien het komplete luchtoverwicht van de VS toen, was het droppen van een atoombom ongeveer hetzelfde als het doen van een "leuk proefje voor de jongens"....

De tijden zijn veranderd.....als een dergelijk wapen niet in een snel projektiel verpakt kan worden,of in een schuurtje opgesteld naast het Witte Huis,ben je er niet zoveel mee.... :?



Als een soort van "doomsday"-wapen van een gekke diktator en/of regime die(dat) denkt in termen van "na ons de zondvloed" ligt de zaak natuurlijk enigszins anders... :-(

Den Dolf
9 oktober 2006, 22:45
"kernwapens hebben op zich in géén probleem, maar dat gekke dictators zoals de Kim of dienne Gek in Iran is dat wel."

Raar dat die "gekken" dan nog zo logisch te werk gaan, wie ben jij om te oordelen of ze al dan niet gek zijn ? Ik heb noch Iran noch NK veel "gekke" dingen zien doen de laatste 10 jaar, de VS daarentegen ......

longhorn
9 oktober 2006, 23:30
"kernwapens hebben op zich in géén probleem, maar dat gekke dictators zoals de Kim of dienne Gek in Iran is dat wel."

Raar dat die "gekken" dan nog zo logisch te werk gaan, wie ben jij om te oordelen of ze al dan niet gek zijn ? Ik heb noch Iran noch NK veel "gekke" dingen zien doen de laatste 10 jaar, de VS daarentegen ......

Jij woont waarschijnlijk in Noord-Korea daar je de laatste 10 jaar blijkbaar geen toegang gehad hebt tot buitenlands nieuws en uw plaatselijke krant alleen maar de Almachtige Leider verheerlijkt. Hoe was de bietensoep vanavond?

Den Dolf
10 oktober 2006, 00:04
wel, dankzij mijn bietensoep hoef ik geen 2 plaatsen op het vliegtuig :lol:, hap nog eens in die hamburger trailer park trash.

Ambiorix
10 oktober 2006, 00:40
Ook een beetje hypocriet van landen die over kernwapens beschikken om op die manier te reageren, niet?
idd

waarom mogen VS en Israel kernwapens maken en Noordkorea en Iran niet?

Sinistra
10 oktober 2006, 00:56
idd

waarom mogen VS en Israel kernwapens maken en Noordkorea en Iran niet?

In een land waar de bevolking 3 keer per week mosgrond moet eten om in leven te blijven lijkt het me dan toch vrij logisch dat er geen onnodig geld verspild word aan kernwapens. Maar het is dan ook een communistische staat, alle luxe en weelde voor de top van het politburo, de bevolking moet zich tevreden stellen met mosgrond te eten en onder de blote hemel slapen...

Volksstormer
10 oktober 2006, 01:05
"kernwapens hebben op zich in géén probleem, maar dat gekke dictators zoals de Kim of dienne Gek in Iran is dat wel."

Raar dat die "gekken" dan nog zo logisch te werk gaan, wie ben jij om te oordelen of ze al dan niet gek zijn ? Ik heb noch Iran noch NK veel "gekke" dingen zien doen de laatste 10 jaar, de VS daarentegen ......
Touché! :-D

Sinistra
10 oktober 2006, 01:31
Touché! :-D
Kijk es aan Nationaal-Revolutionairen en communisten kunnen het blijkbaar goed met elkaar vinden. :-) Ook voorstander van dat Rood-Bruine Nationaal-Bolsjevistische Front Volksstormer???:lol:

Chipie
10 oktober 2006, 08:25
Jij woont waarschijnlijk in Noord-Korea daar je de laatste 10 jaar blijkbaar geen toegang gehad hebt tot buitenlands nieuws en uw plaatselijke krant alleen maar de Almachtige Leider verheerlijkt. Hoe was de bietensoep vanavond?
http://www.caritas-int.be/nl/images/foto_korea_kindeten.jpg

De bietensoep was vandaag heerlijk... Dank U, Longhorn... :-P

Chipie
10 oktober 2006, 08:28
"kernwapens hebben op zich in géén probleem, maar dat gekke dictators zoals de Kim of dienne Gek in Iran is dat wel."

Raar dat die "gekken" dan nog zo logisch te werk gaan, wie ben jij om te oordelen of ze al dan niet gek zijn ? Ik heb noch Iran noch NK veel "gekke" dingen zien doen de laatste 10 jaar, de VS daarentegen ...... Daar moet ik U gelijk in geven... Noord-Korea heeft de laatste 10 jaar nog niet veel gedaan... Vandaar dat de internationale gemeenschap weeral moet inspringen om miljoenen mensen te redden van de hongerdood...

Ze zijn daar echt goed bezig... :-P
80Als men daar de nieuwsuitzendingen op TV ziet.... om U een kriek te lachen, moest het niet zo intriest zijn... :oops:
80Den Dolf is toevallig toch geen lid van 'Korea Is One'?
Volgens deze organisatie is Noord-Korea bijna een modelstaat... Uiteraard dankzij het communisme...:-)
80
Meer boeiends kan men hier (http://www.korea-is-one.org/article.php3?id_article=2359) lezen...

MARE
10 oktober 2006, 08:56
idd

waarom mogen VS en Israel kernwapens maken en Noordkorea en Iran niet?


Omdat je in een conflict je kant moet kiezen.
Overigens, heb je de reactie van Bush al gehoord: "Eens te meer heeft Kim-Jung Ill de wil van de internationale gemeenschap uitgedaagd. De internationale gemeenschap zal reageren." Wat een ironie. Nu plots geen gespierde taal over een unilaterale preventieve aanval. Saddam had toch massavernietigingswapens? Bleek niet het geval. Kimmie-boy heeft ze wel, maar opeens speelt dat allemaal geen rol meer. De Chinezen hebben ze ook, net zoals de Iraniërs. Landen waar onze beschaving een conflict mee staat te wachten. Hoe lang zal China de wereld nog kunnen doen geloven dat van hun economische groei geen bedreiging uitgaat? Braaf en passief volkje? Vooral in Tibet en tav Taiwan? Wie garandeert ons dat daar vroeg of laat geen zot zoals Kimmie aan de macht komt? Zelfde geldt voor VS. Bush is nog een doetje. De VS maken iedere dag nieuwe vijanden en bevinden zich steeds meer in een geïsoleerde positie. Welke gek zullen ze daar binnenkort verkiezen? Een aanslag voor de verkiezingen will do the trick. Bring out the nuclear arsenal, we're going to war. Bereid je alvast maar voor en stop met dromen over je happy world. De kaarten liggen op tafel. Het conflict komt eraan. Zeker in een wereld waar we binnen de twintig jaar van 6.5 miljard inwoners naar 10 miljard gaan. Ook de 50 miljard zijn niet meer ver af. Kies je kant. The battle has begun.

TommyMax2
10 oktober 2006, 11:31
Heeft iemand concrete cijfers over de problemen met de voedselvoorziening in Korea? Ik weet alleen dat de landbouwgrond erg schaars is. Want volgens mij wordt er hier erg overdreven.
Men zit altijd in met de gewone mensen van een land als het kiest voor een socialistisch model. Hopelijk zitten deze mensen even erg in met de Afrikanen die kreperen, terwijl er niet veel geld nodig is om die situatie recht te zetten.
Ik vind het wel niet verstandig van de koreanen om een kernproef te doen: ze hebben toch niets aan het bezit van kernwapens (je kan die dingen toch niet gebruiken) plus je haalt je relaties met bevriende landen onderuit.

Chipie
10 oktober 2006, 11:48
Heeft iemand concrete cijfers over de problemen met de voedselvoorziening in Korea? Ik weet alleen dat de landbouwgrond erg schaars is. Want volgens mij wordt er hier erg overdreven.
Men zit altijd in met de gewone mensen van een land als het kiest voor een socialistisch model. Hopelijk zitten deze mensen even erg in met de Afrikanen die kreperen, terwijl er niet veel geld nodig is om die situatie recht te zetten.
Ik vind het wel niet verstandig van de koreanen om een kernproef te doen: ze hebben toch niets aan het bezit van kernwapens (je kan die dingen toch niet gebruiken) plus je haalt je relaties met bevriende landen onderuit. Noord Korea: drinkwater en medische hulp
2003
Noord Korea heeft al jarenlang te lijden onder mislukte oogsten. Naar schatting zijn zelfs twee miljoen mensen van de honger gestorven. Al vanaf 1995 afhankelijk van voedselhulp. De afgelopen jaren zijn de oogsten goed geweest, maar acht jaar na het begin van de voedselhulp is deze nog steeds nodig. Bijna tweederde van de Noord-Koreaanse kinderen heeft volgens UNICEF groeistoornissen vanwege het voedselgebrek.http://www.rodekruis.nl/hwer/hulpwereldwijd_index.phtml?rubriek=subartikel&werelddeel=azie&id=51

Wereldvoedselprogramma vreest honger in Noord-Korea

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) heeft dinsdagavond een noodoproep gedaan tot voedselhulp aan Noord-Korea. Ruim een derde van de kinderen in dit land is ondervoed, zo luidt het.

Het VN-agentschap kreeg tot nu toe slechts 8 procent van de 102 miljoen dollar die de komende twee jaar nodig zijn om 150.000 ton voedselhulp te verstrekken. ,,We gaan ervan uit dat we binnen de komende twee maanden zonder voedsel zullen raken'', waarschuwde uitvoerend adjunct-directeur van het Wereldvoedselprogramma John M. Powell. Het huidige hulpprogramma richt zich op ongeveer een miljoen mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen. Als er genoeg fondsen zouden zijn, zouden 1,9 Noord-Koreanen geholpen kunnen worden. Tot nu toe zijn slechts drie landen - Australië, Cuba en Rusland - ingegaan op de vraag om fondsen, aldus het WFP.

Het Noord-Koreaanse communistische regime is sterk afhankelijk van internationale voedingshulp om zijn 23 miljoen inwoners te voeden. Ondervoeding is in het land al jaren een chronisch probleem. De overstromingen die midden juli plaatsvonden, doen vrezen voor een herhaling van de hongersnood van de jaren 90 van de vorige eeuw, toen twee miljoen Noord-Koreanen omkwamen. Dat melden onafhankelijke bronnen. Volgens Pjongjang hebben de overstromingen van juli aan ,,honderden'' Noord-Koreanen het leven gekost. Een onafhankelijke Zuid-Koreaanse organisatie heeft het echter over niet minder dan 54.700 doden en vermisten. Het WFP heeft al 150 ton voedsel aangeboden en zegt met het communistische bewind in gesprek te zijn over een levering van drie miljoen ton extra.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF13092006_005

Het Nederlandse Rode Kruis schreef in 2003 reeds:
De afgelopen jaren zijn de oogsten goed geweest, maar acht jaar na het begin van de voedselhulp is deze nog steeds nodig. Bijna tweederde van de Noord-Koreaanse kinderen heeft volgens UNICEF groeistoornissen vanwege het voedselgebrek

Dus de laatste overstroming bewijst niet alles...

Piet Hein
10 oktober 2006, 11:50
Ik altijd is gehad tegen kernwapens. Ik vind dat een zeer laf middel om zich te verdedigen.

TommyMax2
10 oktober 2006, 12:01
Merci.

Ik heb ook nog http://www.unicef.org/dprk/Nutrition_assessment_2005.pdf
gevonden. Dat zullen de meest recente cijfers zijn waarschijnlijk. Conclusie als ik het zo snel lees is dat de vooruitgang erg traag gaat.

araneus
10 oktober 2006, 12:23
Ze hebben die wapens inderdaad niet nodig. Grote broer China zal ze indien nodig wel helpen. In de Chinese grondwet staat dat de nucleaire wapens niet offensief mogen gebruikt worden, enkel defensief. Ze mogen wel een bevriende natie helpen met hun kernwapens als dit land met kernwapens wordt aangevallen.
Persoonlijk vind ik dit een hele mooie wet, de VS kunnen er nog iets van leren.

Djiezes
10 oktober 2006, 12:53
In een land waar de bevolking 3 keer per week mosgrond moet eten om in leven te blijven lijkt het me dan toch vrij logisch dat er geen onnodig geld verspild word aan kernwapens. Maar het is dan ook een communistische staat, alle luxe en weelde voor de top van het politburo, de bevolking moet zich tevreden stellen met mosgrond te eten en onder de blote hemel slapen...

In de VS is er geen armoede zeker?

Chipie
10 oktober 2006, 12:58
In de VS is er geen armoede zeker?Mag ik eens zoals de VS-bashers doen?...

Wat heeft dit onderwerp met de VS te maken? Start er desnoods een andere topic over... :-P 8-) ;-)

Djiezes
10 oktober 2006, 13:27
Wat heeft dit onderwerp met de VS te maken?

Wie roept er het hardst om sancties?

Volksstormer
10 oktober 2006, 15:48
Kijk es aan Nationaal-Revolutionairen en communisten kunnen het blijkbaar goed met elkaar vinden. :-) Ook voorstander van dat Rood-Bruine Nationaal-Bolsjevistische Front Volksstormer???:lol:
Noord-Korea is wel mijn minst geliefde rogue state. ;-)

Zolang de leugen in het Westen regeert, geniet dat land echter het voordeel van de twijfel bij mij.

Herr Flick
10 oktober 2006, 15:56
Ze gaan Noord-Korea nooit binnenvallen of zelfs maar aanvallen met bombardementen.


Inderdaad, te gevaarlijk, ... en voor een Pre emptive strike zijn ze nu ook te laat, ...

Ze hadden ze een jaar of 2 geleden moeten nuken, hadden we nu die problemen niet gehad.

largo_w
10 oktober 2006, 16:11
Het hebben van kernwapens op zich is natuurlijk niet erg...
Het feit dat communistisch korea er nu ook één of twee heeft is op zich ook niet erg...

Alleen de bedenking dat het land moet schooien om zijn volk (let wel=ondergeschikt in het communisme) eten te geven; dat het aan een enorm leger bouwt en dan nog eens nucleaire programmas gaat beginnen wanneer iedereen (zelf "grote zus", zoals hier al werd aangehaald, China) hen dit had afgeraden is onverantwoord en gewoon "gevaarlijk". Wat dat "gek" zijn betreft van "kim" zou ik zeggen: "ge moogt zeker zijn"...

Dat land net als Iran begint een probleem te worden en zoalng er vanuit het westen nog enige vorm van steun zal blijven komen zullen deze mensen blijven verder gaan en uitbreiden en uiteindelijk...

Let wel! Dit alles gaat ten koste van de burgerbevolking. Dus ipv deze dictaturen aan te moedigen van achter je computer zou je best even nadenken en bedenken wat je de arme mens van daar aandoet!

chev.errant
10 oktober 2006, 16:26
Het lijkt mij nogal onvoorzichtig om vergelijkingen te trekken met Aiatische landen en "het communisme als zodanig"... Communistische staat bij uitstek was de sovjet-unie (althans tot voor een aantal jaren); er was geen vrije meningsuiting, maar iedereen had te eten (of ten minste wodka te drinken...). Nu is er "zogenaamd" vrije meningsuiting, maar velen hebben honger én dorst...Het politburo mocht toendertijd royaal eten en drinken en hoereren enz. maar dat is nu eenmaal het privilège van regerings-ambtenaren... van welke strekking dan ook... Onafgezien of een land nu een republiek is of een monarchie, onafgezien of de regeringsleiders nu liberaal, socialistisch, communistisch of van één of andere religieuze strekking zijn: wie de ruif bij zich heeft, die graait erin...
Corruptie is van alle landen, alle strekkingen, alle geloofsovertuigingen... tenminste één ding waarin mensen gelijk zijn (alhoewel
In een land waar de bevolking 3 keer per week mosgrond moet eten om in leven te blijven lijkt het me dan toch vrij logisch dat er geen onnodig geld verspild word aan kernwapens. Maar het is dan ook een communistische staat, alle luxe en weelde voor de top van het politburo, de bevolking moet zich tevreden stellen met mosgrond te eten en onder de blote hemel slapen...

chev.errant
10 oktober 2006, 16:26
Het lijkt mij nogal onvoorzichtig om vergelijkingen te trekken met Aiatische landen en "het communisme als zodanig"... Communistische staat bij uitstek was de sovjet-unie (althans tot voor een aantal jaren); er was geen vrije meningsuiting, maar iedereen had te eten (of ten minste wodka te drinken...). Nu is er "zogenaamd" vrije meningsuiting, maar velen hebben honger én dorst...Het politburo mocht toendertijd royaal eten en drinken en hoereren enz. maar dat is nu eenmaal het privilège van regerings-ambtenaren... van welke strekking dan ook... Onafgezien of een land nu een republiek is of een monarchie, onafgezien of de regeringsleiders nu liberaal, socialistisch, communistisch of van één of andere religieuze strekking zijn: wie de ruif bij zich heeft, die graait erin...
Corruptie is van alle landen, alle strekkingen, alle geloofsovertuigingen... tenminste één ding waarin mensen gelijk zijn (alhoewel niet
In een land waar de bevolking 3 keer per week mosgrond moet eten om in leven te blijven lijkt het me dan toch vrij logisch dat er geen onnodig geld verspild word aan kernwapens. Maar het is dan ook een communistische staat, alle luxe en weelde voor de top van het politburo, de bevolking moet zich tevreden stellen met mosgrond te eten en onder de blote hemel slapen...

chev.errant
10 oktober 2006, 16:26
Het lijkt mij nogal onvoorzichtig om vergelijkingen te trekken met Aiatische landen en "het communisme als zodanig"... Communistische staat bij uitstek was de sovjet-unie (althans tot voor een aantal jaren); er was geen vrije meningsuiting, maar iedereen had te eten (of ten minste wodka te drinken...). Nu is er "zogenaamd" vrije meningsuiting, maar velen hebben honger én dorst...Het politburo mocht toendertijd royaal eten en drinken en hoereren enz. maar dat is nu eenmaal het privilège van regerings-ambtenaren... van welke strekking dan ook... Onafgezien of een land nu een republiek is of een monarchie, onafgezien of de regeringsleiders nu liberaal, socialistisch, communistisch of van één of andere religieuze strekking zijn: wie de ruif bij zich heeft, die graait erin...
Corruptie is van alle landen, alle strekkingen, alle geloofsovertuigingen... tenminste één ding waarin mensen gelijk zijn (alhoewel niet het
In een land waar de bevolking 3 keer per week mosgrond moet eten om in leven te blijven lijkt het me dan toch vrij logisch dat er geen onnodig geld verspild word aan kernwapens. Maar het is dan ook een communistische staat, alle luxe en weelde voor de top van het politburo, de bevolking moet zich tevreden stellen met mosgrond te eten en onder de blote hemel slapen...

kelt
10 oktober 2006, 16:55
http://www.caritas-int.be/nl/images/foto_korea_kindeten.jpg

De bietensoep was vandaag heerlijk... Dank U, Longhorn... :-P



8O
Als een bevolking BINNEN EEN GENERATIE ertoe kan aangezet worden om kernwapens teontwikkelen middels de consumptie van bietensoep moet de VN preventief ingrijpen en bietenrot-bacillen of zo doen verspreiden boven Noord-Korea . :lol:

Sinistra
10 oktober 2006, 18:34
In de VS is er geen armoede zeker?

Ook natuurlijk maar niet onder de gehele bevolkingspopulatie. In Noord-Korea ligt dat nog wel wat anders...

garfield
10 oktober 2006, 19:12
"Raar dat die "gekken" dan nog zo logisch te werk gaan, wie ben jij om te oordelen of ze al dan niet gek zijn ? Ik heb noch Iran noch NK veel "gekke" dingen zien doen de laatste 10 jaar, de VS daarentegen ......

N Korea spent miljoenen aan een wapenprogramma terwijl de proletariërs sterven op de straten van het arbeidsparadijs.
Indien u niet wil inzien dat de leiding van zowel Iran als Noord-korea een serieus probleem in de bovenkamer hebben vrees ik een beetje voor uw mentale gezondheid. :twisted:

kelt
10 oktober 2006, 19:13
Wel even opletten....

De Internationale gemeenschap NEEMT AAN dat Noord-Korea inderdaad een nucleaire proef gedaan heeft omdat :

a) Noord-Korea zoiets beweerd
b) Er schijnbaar een seismische trilling gemeten is....

Maar er zijn andere methoden om seismische schokken te veroorzaken,voldoende klassieke springstoffen bijvoorbeeld....


WETEN we eigenlijk wel iets? :?

Den Dolf
10 oktober 2006, 23:05
"N Korea spent miljoenen aan een wapenprogramma terwijl de proletariërs sterven op de straten van het arbeidsparadijs.
Indien u niet wil inzien dat de leiding van zowel Iran als Noord-korea een serieus probleem in de bovenkamer hebben vrees ik een beetje voor uw mentale gezondheid."

Wel mocht de VS niet elk jaar enkele honderden miljoenen steun geven aan Israel dan lhadden ze daar geen nagel om aan hun gat te krabben, en wat doen ze met dat geld ? Atoomwapens ontwikkelen, betaald door de VS.(en Frankrijken he VK)
Als NK echt krap bij kas zit kan het nu een paar bommetjes verkopen aan de meest biedende natie. Er zijn er nog weinig die recht van spreken hebben om hen terecht te wijzen. De VS heeft besloten India , ook een overtreder, van nucleaire technologie te voorzien. Naar mijn mening is het NPT op sterven na dood.

Herr Flick
11 oktober 2006, 07:16
Na een periode van betrekkelijke nucleaire rust, beginnen al die would-be wereldleiders, inderdaad allemaal nukes te verzamelen, of materiaal voor Dirty bombs.

Vorige week stond er nog een artikel over in de Times, dat de iligale handel in nuclear afval boomt...

We staan op de vooravond, van een nucleair "incident" en ik wil er niet bij zijn "when the shit hits the fan"

Genoeg zottekes, op deze rotte aardkloot, die op zoek zijn naar eeuwige roem.

Staten als Iran en Noord-Korea, bepaalde sovjetrepublieken, Afghanistan, India, waar een bende debielen aan het hoofd staan, of waar de kans dat een bende debielen de macht overnemen, vrij groot is, zijn gewoon een bedreiging voor iedereen op deze planeet.

De States en UK, Frankrijk, Israël en vroeger Zuid-Afrika, (alhoewel, in hoevere hebben die alles weggegooid... ? )

Zijn min of meer stabiel en hebben min of meer normale leiders, (Bush, is een randgeval, ik weet het... )

Gelukkig hebben die gans hun arsenaal niet weggedaan, stel u maar eens voor dat een land als Noord Korea of Iran, alleen over nukes zou beschikken... ?