PDA

View Full Version : Els De Temmerman kan hoofdredactrice worden van vooraanstaande Oegandese krant


Jo Creten
17 oktober 2006, 10:33
Aanbod voor Els De Temmerman in Oeganda

http://www.hln.be/hlns/FOTO/art/7/1/12/large_233479.jpg De Temmerman kan als hoofdredactrice aan de slag in Oeganda.

De Vlaamse journaliste Els De Temmerman kreeg het aanbod om hoofdredactrice te worden van de vooraanstaande Oegandese krant New Vision. Ze vroeg bedenktijd en waarborgen op papier dat ze een redactioneel onafhankelijke koers mag varen. New Vision is weliswaar gezaghebbend, maar ook vriendelijk voor het regime van president Museveni. (belga)

bron: hln (http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_278666.html?wt.bron=homeArt13)

circe
17 oktober 2006, 11:00
En hoe zit dat met haar nieuwe man? (kan op de naam niet komen) ooit cdv voorzitter, dan iets grijsachtigs met vld en dan ineens verdwenen?

Weet iemand waar die zit ondertussen? Ook in Oeganda?

Van Hecke!

Jo Creten
18 oktober 2006, 00:13
Je mag een topic openen over J. Van Hecke, maar deze gaat over Els.

Dr. Strangelove
18 oktober 2006, 00:49
Je mag een topic openen over J. Van Hecke, maar deze gaat over Els.
Beste Jo, het is een lovenswaardig initiatief om met je posts meer aandacht te vragen voor Afrika. Het valt echter niet te vermijden dat mensen off-topic gaan en hun persoonlijke stokpaardjes op het forum gooien. Ik doe het zelf soms ook, dus ik werp geen stenen.

Maar over Oeganda nu, weet jij iets meer over de recente onderhandelingen tussen Museveni en de rebellen van het christelijk-fundamentalistische Lord's Resistance Army? En wat is het standpunt van Els De Temmerman over deze kwestie? Zij had toch een opvangcentrum voor ex-kindsoldaten.
En wat denk jij, is het te verkiezen om Joseph Kony te berechten voor het Internationaal Strafhof in Den Haag, of is het beter om met hem te onderhandelen, en eventueel gratie te verlenen, in ruil voor vrede?