PDA

View Full Version : KVHV-blad = rioolliteratuur


Yann
8 november 2003, 23:19
Het is erg gesteld met het intellect bij het KVHV zo blijkt. In hun ledenbladje "Tegenstroom" wordt de ene onzintekst na de andere geschreven, het Blok zou het niet beter kunnen. Ik heb zitten zoeken naar studentikoze teksten, en heb er geen enkele gevonden! Ik zal een paar voorbeeldjes geven:

Over atleet Mourit:
De Marokkaans-belgische atleet Mohammed Mourhit kan alvast niet beschuldigd worden onvoldoende geïntegreerd te zijn in belgië. Hij droeg zijn recent gewonnen titel in Vilamoura (Portugal) op aan “België, mijn vaderland”. Ook beweerde hij ontroerd te zijn bij het horen van het belgische volkslied, al kende hij de woorden niet precies. Wees gerust Mohammed, de andere belgen kennen die woorden ook maar zelden.

Eigenlijk is de belgische constructie op zich echter een serieuze hindernis voor de integratie van allochtonen. De dubbelzinnige situatie Vlaanderen-Brussel-Wallonië-belgië maakt dat migranten niet goed weten waarin ze nu eigenlijk moeten integreren. Moeten ze Belg worden? Of Vlaming? En wat is precies het verschil? Het zou de integratie alleen maar ten goede komen wanneer we dat belgië gewoon zouden afschaffen. Dan pas zouden migranten zich echt kunnen beginnen integreren.


Laurent en de serie Flikken
Hondenvriend Laurent, tussendoor ook prins der Belgen, blijkt een hevige fan te zijn van de VRT-serie “Flikken”. Of in elk geval toch van de actrices uit die serie, voor wie hij opvallend veel belangstelling had tijdens een bezoekje aan de set. “Ik vind het goed gemaakt en geschikt voor de buitenlandse markt.”, was het oordeel van Laurent. Kijk, het kan aan mij liggen, maar toen ik ooit eens toevallig ben blijven kijken naar een aflevering uit de bewuste politieserie, had ik toch een ander oordeel. Nog nooit had ik televisie gezien met zo miserabele acteerprestaties, zo’n flauwe humor, en zo’n onsamenhangend verhaal. Eigenlijk had het onding dan ook helemaal geen verhaal, het leek wel alsof men op een doordeweekse dag eens wat was gaan filmen op een politiekantoor. Een hele aflevering vol losse vrijblijvende fait-divers, zonder onderlinge samenhang, zonder het minste spoor van een plot. Nu denkt ge misschien dat dit het realisme in de serie ten goede kwam, maar afgezien van de barslechte acteerprestaties staken ook de totaal ongeloofwaardige dialogen hier een stokje voor. Een klein voorbeeldje: op een bepaald moment worden de helden (politieagenten dus) onder vuur genomen door een scherpschutter (dit hield geen enkel verband met wat er daarvoor of daarna gebeurde, maar goed). Nu kan ik mij voorstellen dat agenten vaker dan de gemiddelde mens in zo’n situaties belanden. Maar “Heeft er iemand enig idee waar die schoten vandaan komen?“, uiteraard perfect gearticuleerd in schoon-Vlaams, lijkt me niet de normale reactie wanneer men plots op je begint te schieten.

“Waar maakt hij zich nu weeral druk over?”, zult ge u afvragen. “Dat hij dan niet kijkt, hé!” Dat doe ik inderdaad ook niet meer, maar toch blijf ik verplicht om voor deze rommel te betalen!

Over CVP
Moderner en beter aansluitend bij de tijdsgeest, zo omschreef woordvoerder Luk Vanmaercke het nieuwe logo van de CVP. Dit nieuwe logo past in de vernieuwingsoperatie van de partij. Het zwart in het logo werd door CVP-voorzitter Stefaan De Clerck aan de kant gezet. Ik wil niet kleinzerig doen, maar ruikt dit niet naar racisme? Leman, waar zit ge?

In het volgende nummer van TegenStroom verschijnt waarschijnlijk een bespreking van het nieuwe boek van FDW

Verder sieren ze hun website nog met dergelijke foto's:

http://club.studiant.be/kvhv/ts56vb.jpg

http://club.studiant.be/kvhv/ts4haider.jpg

http://club.studiant.be/kvhv/ts4klein.jpg
probeer de titel te lezen

http://club.studiant.be/kvhv/tegenstroom.jpg

http://club.studiant.be/kvhv/ts2kolder.htm

Bron: http://club.studiant.be/kvhv