PDA

View Full Version : Denemarken voor vrije mening? Wat een grap!


Starkan
23 november 2006, 00:50
Als er problemen worden gemaakt van racistische spotprenten staat de halve wereld op zijn kop en te roepen om het belang van vrije meningsuiting.

Als de Deense premier die met een schijnheilige kop het hele volk beliegt: Beweren dat ze de Amerikaanse-Britse invasie steunen omwille van de massavernietigingswapens terwijl de eigen geheime diensten duidelijk aantoonden met bewijzen dat die beweringen gelogen zijn, dan is er geen vuiltje aan de lucht!?
De bron die zijn leugens ontdekte is reeds opgesloten wegens landverraad.
De 3 journalisten die verantwoordelijk waren voor publicatie verschijnen nu voor de rechter en drijgen gevangengezet te worden. Je rijnste dictatuur dus!

Denemarken en vrije meningsuiting... What a joke!

------------------------------------------
Deense journalisten voor rechter wegens publicatie staatsgeheim
door Lode Delputte

Niels Lunde van de 'Berlingske Tidende' citeerde een geheim rapport over het 'gefingeerde' Iraakse wapenarsenaal
KOPENHAGEN l Drie Deense journalisten van zijn voor de rechter verschenen. In 2004 hadden ze een geheim rapport geciteerd waaruit bleek dat de regering wist dat in Irak geen massavernietigingswapens waren.

De artikels, die twee jaar geleden in de krant Berlingske Tidende gepubliceerd zijn, werden door de regering als een schending van het staatsgeheim aangezien. In de stukken maakten de bewuste auteurs melding van een analyse die een Deense geheim agent voor de invasie van Irak gemaakt had, Frank Grevil. Volgens Grevil bevonden zich in Irak geen massavernietigingswapens. Toch steunde de regering in Kopenhagen de Amerikaans-Britse oorlog tegen Irak.
De zaak tegen hoofdredacteur Niels Lunde en zijn journalisten Michael Bjerre en Jesper Larsen geldt bijna als een bizarrerie in Denemarken. Normaal draagt het land de persvrijheid juist hoog in het vaandel - zie de omstreden cartoons in de krant Jyllands Posten.
Het neemt niet weg dat op het publiceren van Deense staatsgeheimen tot twee jaar celstraf staat. Vorig jaar werd Grevil, de analist en bron, zelf tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld.
Gisteren moesten de drie journalisten zich voor de rechter verantwoorden. Geen van hen pleitte schuldig.
Volgens de verdediging hadden de drie het recht de vertrouwelijke informatie te publiceren omdat het publieke belang van de zaak het geheime karakter van de documenten ver oversteeg.
In de aanloop naar de invasie van Irak had premier Rasmussen, die het plan steunde, het Deense parlement verteld dat hij er zeker van was dat Saddam over massavernietigingswapens beschikte. Grevil liet zijn analyse lekken omdat hij vond dat Rasmussen zijn betoog verdraaid had.
"Als Anders Fogh Rasmussen in een verwijzing naar de oorlog zegt dat hij 'weet' dat Irak massavernietigingswapens bezit, dan heeft hij in zijn kantoor minstens tien rapporten met informatie waaruit net het tegengestelde blijkt", zei Grevil in 2004 aan de Berlingske.
Zeven maanden na de inval moest de Iraq Survey Group, opgezet om de bewuste wapens te lokaliseren, met de staart tussen de benen toegeven dat het bewuste wapentuig nooit gevonden werd. (LD)

||Bron: De Morgen
------------------------------------------

sodoirt
23 november 2006, 00:54
Rasmussen heeft een probleem met liegen? Geen probleem, de PVDA kan hem met privé cursussen helpen en tussen de lessen mag hij dan even met Halima aan praktijk doen (over leugens, natuurlijk!)