PDA

View Full Version : De nieuwe cellen in Nederland


Revolutie
27 november 2006, 18:06
Arrestanten in Drachten hebben vanaf vrijdag geen klagen meer. Dan opent namelijk een van de meest moderne politiecellencomplexen van Europa zijn deuren. ,,De arrestant dient door de politie Friesland als gast behandeld te worden'', meldde een politiewoordvoerder maandag. http://schoorsteen.geenstijl.nl/adview.php?what=zone:10&n=a730365e (http://schoorsteen.geenstijl.nl/adclick.php?n=a730365e)
Dat uitgangspunt is volgens hem niet nieuw. ,,Het zou altijd zo moeten zijn, maar de nieuwe cellen geven hier nu ook echt de mogelijkheid toe.''
Wie in Drachten vast komt te zitten, krijgt de beschikking over computerspelletjes en kan op televisie kiezen uit de netten Discovery Channel, National Geographic en Eurosport. De cel zelf is voorzien van vloerverwarming. De muren zijn in de kleuren beige en lichtgroen geverfd. Dat zou agressie moeten verminderen.
In totaal zitten er 22 cellen in het complex, waarvan twee speciale: een anticlaustrofobiecel (die is groter dan de rest) en een voor luidruchtige arrestanten. Deze cel heeft een dubbele deur en geen meubilair.
In Leeuwarden wordt over ongeveer twee jaar een zelfde complex geopend. Deze twee complexen moeten de lokale politiecellen in alle gemeenten van Friesland vervangen. Arrestanten uit de hele provincie komen dan in een van de twee plaatsen terecht.
Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken staat het politiekorpsen vrij hun cellen in te richten zoals zij dat willen, zolang ze zich maar houden aan de minimumeisen die in een landelijke richtlijn staan. Die is in dit geval niet in het geding.
http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/11/friese_arrestanten_krijgen_cel.html


8O8O8O
Stel u is voor dat ons laurette dit ook zal invoeren in België.

eno2
27 november 2006, 18:25
8O8O8O
Stel u is voor dat ons laurette dit ook zal invoeren in België.

En snel wat!
Er zijn zo'n drieduizend nieuwe cellen nodig.

Jazeker
27 november 2006, 19:38
8O8O8O
Stel u is voor dat ons laurette dit ook zal invoeren in België.

Don't worry... het beleid van Laurette is "geen nieuwe cellen, alles vrijlaten".

Ge kunt op uw twee oorkes slapen :-D