PDA

View Full Version : Aanklacht VS-mariniers voor slachtpartij


nubian
27 december 2006, 01:57
Acht leden van het Amerikaanse korps mariniers zijn aangeklaagd ivm het bloedban in Haditha, november vorig jaar.
De moordpartij vond plaats in het Iraakse stadje Haditha, in november vorig jaar. De Amerikanen zouden na de dood van een marinier bij een aanslag uit wraak in totaal 24 burgers hebben doodgeschoten, onder wie vrouwen en kinderen.
Het korps mariniers rapporteerde na het incident dat een deel van de Irakezen was omgekomen bij een bomaanslag en dat de andere doden opstandelingen waren. Dat kwam ook in een persbericht terecht. Er zijn sterke aanwijzingen dat het Amerikaanse leger de zaak in de doofpot probeerde te stoppen. Of dat zo is, wordt nog onderzocht.
De commandant van de mariniers wordt ervan beschuldigd zeker 13 Iraakse burgers te hebben gedood. Ook zou hij z'n ondergeschikten opdracht hebben gegeven om nog meer Irakezen te vermoorden. De commandant hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Mustapha
27 december 2006, 11:20
Lekker. Uw dagen aftellen tussen 4 kale muurtjes met in gedachten dat je diep in uw reet bent genomen door Bush. Dat is erger dan de doodstraf ;-)

Asshen Sukar
27 december 2006, 11:28
Waarschijnlijk krijgen die mariniers net zoals de eerder veroordeelden soldaten voor misdaden onslag uit het leger en een gevangenisstraf van 5-10 jaar.

Goed dat ze veroordeeld worden en spijtig dat niemand van hogerhand verantwoordeljikheid neemt