PDA

View Full Version : Sp.a: Nu al volop investeren in propere en hernieuwbare energie


Politics.be
11 januari 2007, 10:30
11/01/2007 - sp.a gaat helemaal niet akkoord met de uitspraken van Milieuminister Kris Peeters om kerncentrales langer open te houden. “We willen niet tot 2015 wachten om te investeren in schone energie.” “We gaan Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) interpelleren over de uitspraken van Vlaams Milieuminister Kris Peeters (CD&V)”, zegt Vlaams parlementslid Bart Martens. Peeters hield een pleidooi om de kerncentrales langer open te houden in afwachting van de centrales van de vierde generatie. Dat zou enorme winsten opleveren die dan geïnvesteerd zouden kunnen worden in propere en hernieuwbare energie.

Lees verder... (http://www.politics.be/persmededelingen/13629/)

La Chunga
11 januari 2007, 11:50
Benieuwd welke alternatieven - en hoe! - de SP.a vòòr 2015 opwerpt ter vervanging van kernenergie. Echt benieuwd!

Of is hun houding eerder ingegeven door electorale motieven dan wel door zin voor realiteit?
Een harde houding - zo van: "Als de volgende federale regering niet verder werk maakt van de sluiting, is het een federale regering zonder SP.a" - dient m.i. eerder om de 'groene' kiezers te paaien en weg te houden bij Groen!.
Doorzichtig!

Wat me opvalt is dat SP.a haar toevlucht neemt tot een argumentatie die ze een partij als het VB kwalijk neemt: het oproepen van angst bij de mensen.
Want, zo stelt de SP.a bij monde van haar groenste rakker Bart Martens, als de kerncentrales langer openblijven, wordt de kans op een 'grote ramp' zeer reëel.
Doorzichtig!

Neen, die kerncentrales moeten openblijven omdat we tegen 2015 NOOIT voldoende, betaalbare alternatieven operationeel kunnen krijgen. Zo simpel is het, wie anders beweert is, ofwel aan het dromen, of doet aan bewuste misleiding.
Het 'invoerargument' is trouwens zo hypocriet als maar zijn kan, want als we energie invoeren dan wordt die energie in het buitenland opgewekt door, jawel, kernsplijting. Mooie redenering: "Houd je eigen tuin proper en werp je afval op een ander zijn tuin!".