PDA

View Full Version : PVDA+: Wanneer haalt het gezond verstand opnieuw de bovenhand in Hoboken?


Politics.be
15 januari 2007, 18:50
Hoboken. Maandagavond,15 januari, wordt er verder gepraat. “CD&V/NVA, VLD en SP.a/Spirit worden op het stadshuis verwacht om naar een ultieme oplossing te zoeken”. De PVDA+ betreurt dat ze dit moet vernemen via de kranten.

Lees verder... (http://www.politics.be/persmededelingen/13679/)

garfield
15 januari 2007, 18:55
Als het Belang bestuurt en pvda+ in de oppositie zit

Zwartengeel
15 januari 2007, 19:00
Om het ondemocratische Vlaams Belang uit het bestuur te houden moeten alle democratische partijen en hun kartelpartners zich samen zetten en overeenkomen. Samen hebben ze immers 11 zetels. In Hoboken is er geen democratische meerderheid te vormen zonder de PVDA+. Eenvoudig toch? Dat is puur gezond verstand.

Een 'democratische' meerderheid met de PVDA. Jaja...

Starkan
15 januari 2007, 19:20
Toch walgelijk hoe men de PVDA+ daar behandelt. Men verlangt van hen een minderheidscoalitie en tegelijkertijd negeren ze hen als de pest. Het lijkt me dat de mogelijke coalitie partners hoog nood hebben aan een bijscholing diplomatie..

Ive De Beckker
15 januari 2007, 20:04
Met een partij als PVDA besturen zou crimineel zijn.
Liever met VB.

Zie mijn handtekening

lombas
15 januari 2007, 20:05
Geen PvdA, geen VB.

Géén bestuur, dat is de beste oplossing.

8-)

Brandaan
15 januari 2007, 20:09
Met een partij als PVDA besturen zou crimineel zijn.


Waarom?

Zwartengeel
15 januari 2007, 20:32
Misschien nog eens een post van enkele maanden terug van onder het stof halen:

De Partij van de Arbeid is een politiek-religieuze sekte die met geweld een totalitair systeem wil vestigen gebaseerd op verklikking, terreur en massamoord. Een sterke stelling? Wacht tot u de onderstaande tekst gelezen hebt.

Met KOSMOS hebben wij van in het begin (1981) de PVDA van nabij gevolgd. Maar reeds daarvoor had deze organizatie die toen nog werkte onder de naam Alle Macht Aan De Arbeiders (AMADA) onze aandacht getrokken. Hoe kon het ook anders als de zeloten van AMADA/PVDA voortdurend voor onze voeten lopen. De auteur van dit rapport had enkele jeugd- en schoolvrienden die voor kortere of langere tijd aansloten bij MLB en AMADA. Van een aantal onder hen en ook van andere oud-militanten die de PVDA ondertussen de rug toedraaiden, vernamen wij heel wat over het interne reilen en zeilen van die partij. Ook uit de studie van honderden publieke uitgaven en ekele interne dokumenten van AMADA/PVDA en de diverse dochter- en nevenorganizaties haalden wij heel wat informatie.

Het is trouwens geen sinekure om een oud-militant van deze organizatie te vinden die vrijuit wil praten over zijn/haar ervaringen. Deze terughoudendheid blijkt telkens weer terug te brengen tot het sektaire karakter van AMADA/PVDA. En met "sektair" doelen wij dan niet zo zeer op het eigengereide gedrag en dito politieke stellingnames van die organizatie maar wel op haar funktioneren als een sekte. Oud-militanten praten slechts met de grootste schroom en met de grootste angst voor eventuele reprezailles vanwege de politieke sekte die zij verlieten. Wij hebben ervaren dat deze eks-Amadezen haast zonder uitzondering met grote psychologische problemen te kampen hadden en dat hun gedrag vergelijkbaar is met dat van eks-leden van religieuze sekten.

De psychische en morele problemen die eks-militanten van AMADA/PVDA ondervinden om terug normaal te funktioneren in persoonlijke en professionele relaties zijn namelijk dezelfde als de problemen die mensen ervaren die uit een religieuze sekte treden. Net als de volgelingen van een religieuze sekte worden ook de militanten van de PVDA van in het begin permanent gehersenspoeld en wordt hen geen moment rust gelaten zodat zij niet kunnen gaan twijfelen aan de slogans die zij verplicht worden in te studeren. Om een beeld te geven van het interne klimaat in de Partij van Arbeid geven wij hier een kort en beperkt overzicht van een aantal interne werk-, maar ook leefregels.

Een normale week van een militant van de PVDA bestaat uit een flink aantal vergaderingen, waaronder:

- de vergadering van de cel waartoe hij/zij behoort;
- de vormingsvergadering waarbij de verplichte thuislektuur wordt besproken en door de celleider alle twijfels worden weggepraat;
-de vergadering van het celburo, indien de militant deel uitmaakt van de leiding van zijn/haar cel.

Ook kan een militant nog andere vergaderingen hebben volgens de funktie die hij/zij inneemt, bij voorbeeld op sindikaal, provinciaal of nationaal vlak. Daarnaast zijn heel wat militanten ook nog aktief in de zgn. "massa-organizaties". Dit zijn o.a. de jongerenorganizatie Rode Jeugd, de vrouwenorganizatie Marianne, de studentenorganizatie MLB (Marxistisch-Leninistische Beweging) of in de dochterorganizatie die zich bezighoudt met de solidariteit met de derde wereld, de AIB (Anti-Imperialistische Bond). De militant kan ook nog betrokken zijn in de werking van één van de groepspraktijken van dokters of in één van de tientallen (soms ogenschijnlijk niet-PVDA-gebonden) werkgroepen, zoals Open Grenzen, die werkt rond politieke vluchtelingen of in de door de PVDA opgezette anti-Vlaams Blok-handtekeningenaktie Objektief 479.917, enz.

Naast deze verplichte vergaderingen, waarvoor een militant zich bij afwezigheid schriftelijk en gemotiveerd dient te verantwoorden, is er ook nog de verplichte thuisstudie. Niet alleen moet de militant elke week een vragenlijst invullen die gevoegd is bij het partijweekblad Solidair, waarin vragen staan over de artikels in het blad; ook moet hij/zij elke week één of andere tekst van Lenin, Stalin, Mao of een andere kommunistische ideoloog bestuderen en deze analyzeren. Deze verplichte lesstof wordt dan besproken tijdens de vormingsvergadering.

Naast de vergaderingen en het thuiswerk moet de militant ook minstens één maal per week deelnemen aan een propaganda-aktiviteit. Die bestaat meestal uit de verkoop van het partijweekblad, brochures of steunkaarten, het ronselen van handtekeningen voor de onvermijdelijke petitie (denken we bvb. aan Objektief 479.917) of het uitdelen van pamfletten aan fabriekspoorten en stations.

Van al deze aktiviteiten moet elke militant telkens een gedetailleerd verslag opmaken voor de partijlei- ding. Een dergelijk verslag dient tevens opgemaakt indien de militant een aktiviteit van een andere organizatie bijwoont. Hij/zij dient dan zoveel mogelijk gegevens te noteren, zoals de namen en eventuele adressen van sprekers en vraagstellers, het aantal deelnemers, de aanwezige personaliteiten en/of afgevaardigden van andere organizaties, het besproken thema, eventuele besluiten, enz. Dat dit verdacht sterk lijkt op de inhoud van een verslag van een of andere agent van een politieke opsporingsdienst is niet zo toevallig als men er inderdaad van uitgaat dat de PVDA gestruktureerd is als een ondergrondse militaire organizatie. Daar waar de PVDA er KOSMOS van beschuldigt een spionagedienst te zijn, kan de bal eerder terug gekaatst worden. De eerder aangehaalde aktiviteiten zijn die van een echte spionagedienst. Tot welk angstig klimaat van terreur dit kan leiden bewezen ons de voormalige Oostblok-landen waar niemand vrijuit dierf praten uit schrik verklikt te worden door een familielid, buurman of werkmakker.

Wij van KOSMOS echter distilleren enkel informatie uit de pers en andere openbare publikaties om ons een beeld te kunnen vormen van bepaalde linkse organizaties en haar aktivisten.

In de weinige tijd die dan nog rest naast de normale dagtaak moet elke PVDA-militant er op elk moment aan denken dat hij enkel werkt en leeft voor de partij. Zo moet elke militant steeds wat propagandamateriaal bij zich hebben om ten allen tijde tijdens een ontmoeting met dit propagandamateriaal voor de proppen te kunnen komen.

Doch ook op het eigenlijke privéleven van haar militanten heeft de PVDA een verregaande greep. Zo dienen alle militanten zich af te stemmen op het leven van een revolutionaire strijder, dit wil zeggen van een politieke soldaat. Soberheid en spaarzaamheid in het dagelijkse leven is een 'must', ook in het meubilair en de kleding. Indien een militant grote financiële aankopen wenst te doen, moeten de bevoegde partij- instanties geraadpleegd worden, onder andere bij de aankoop van een huis. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de mobiliteit van de militant. Want vanzelfsprekend kan de partij op elk moment beslissen of een bepaalde militant of zelfs een groep van militanten zich in een bepaalde stad of streek moet gaan vestigen. Op deze wijze werden én worden heel wat Vlaamse militanten verplicht te verhuizen naar Wallonië om daar de werking van de partij en de kommunistische dokterspraktijken gaande te houden. Want de PVDA is en blijft in hoofdzaak een Vlaams fenomeen. AMADA, dat zich in 1979 omvormde tot PVDA, ontstond in 1967 aan de Katholieke Universiteit te Leuven, als de werkgroep Studentenvakbeweging in de schoot van het KVHV tijdens de strijd voor de splitsing van de toen nog ééntalige universiteit.

De vestiging van militanten in de door de partij geselekteerde doelen (streken, steden of wijken) en hun aanwerving in bepaalde fabrieken of firma's wordt dus niet aan het toeval overgelaten maar op een systematische manier gepland. Zo wonen de PVDA-militanten bij voorbeeld in een stad als Antwerpen, die vanaf 1971 de draaischijf werd van de nationale partijwerking, verspreid in die wijken die voor de partij interessant zijn, ondermeer daar waar veel gastarbeiders wonen of waar grote fabrieken gevestigd zijn, bijvoorbeeld Deurne en Hoboken of in het Gentse te Zelzate.

Ook de aanschaf van een auto dient te gebeuren in overleg met de partijleiding. Deze onderzoekt of die aankoop wel politiek verantwoord is, dit wil zeggen of dit wel van belang is voor de partijtaken die de militant heeft. De leiding van de PVDA stelt namelijk zeer duidelijk dat het partijbelang steeds primeert boven het persoonlijk belang of de familiale behoeften van de militant. De militant moet dus een aanvraag indienen voor de aankoop van een auto waarna de partij onderzoekt of het wel een gerechtvaardigde aankoop is. Ook zal de partij nagaan of het wel een goede koop is. Dit heeft weinig te maken met konsumentenadvies maar alles met het feit dat de militant eigenlijk permanent zijn wagen ter beschikking moet stellen van de partij en dan moet die wagen uiteraard voldoen aan bepaalde eisen. De 'financieel-technische verantwoordelijken' van de partij oefenen kontrole uit op het regelmatig onderhoud - zelfs op het kuisen! - van het voertuig. Deze partijkommissarissen gaan tevens na of de verzekering wel werd betaald en of de wagen tijdig bij de autokeuring werd aangeboden!

Ook op het gebied van de gezondheid liegen de interne partijregels er niet om. Want wie zijn gezondheid, zijn voeding of zijn nachtrust niet verzorgt, kan de partij niet optimaal dienen! Een militant moet doordrongen zijn van de noodzaak te leven volgens deze regels van de "revolutionaire moraal". Deze eist namelijk een totale inzetbereidheid, zoals enkel in religieuze sekten van de leden verlangd wordt. In dat kader is het trouwens opmerkelijk te wijzen op het feit dat er onder de eerste militanten van AMADA heel wat oud-seminaristen waren. De PVDA stelt als motto de woorden van Lenin die zei dat "de revolutionair-kommunistische moraal volledig ondergeschikt is aan de belangen van de klassenstrijd".

Kortom de partij mengt zich permanent en zeer ingrijpend in de levenswijze van elke militant, tot op het potsierlijke af. Welk normaaldenkend persoon duldt een dergelijke totalitaire en diktatoriale kontrole op zijn leven. Is dat demokratie? Is dat vrijheid? Volgens de PVDA wel: zij noemt het "revolutionaire demokratie" en "revolutionaire vrijheid".

Om tot een 'ideale samenleving' te komen waarin dergelijke nonsens als 'normaal' worden beschouwd, voert de PVDA de klassenstrijd. Volgens de PVDA moet deze leiden tot een gewapende opstand en voor die gewapende opstand heeft zij natuurlijk een leger nodig. Dat dit leger reeds sinds het begin van de jaren '70 wordt uitgebouwd mag blijken uit het gewelddadig palmares dat de PVDA verwierf en uit de veelvuldige teksten over het gebruik van geweld in haar eigen uitgaven.

In 1973 kwam het toenmalige AMADA uitgebreid in de pers door haar gewelddadige interventies in de staking van de Antwerpse havenarbeiders. Op het nippertje ontsnapten toen 2 politiebeambten aan de dood toen zij in hun wagen werden aangevallen en zij zich slechts door het afvuren van een waarschuwingsschot met hun dienstwapen uit de klauwen van een door AMADA-militanten opgehitste bende wisten te bevrijden. Tijdens die staking en bij de processen die erop volgden, was Antwerpen meer dan eens het toneel van regelrechte raids door de gehelmde en geüniformeerde knokploegen van AMADA, die heel eufemistisch 'Verdedigingsploegen' werden genoemd.

Ook nog in 1975 werkte AMADA zich op een gewelddadige wijze in de media. Ik vermeld hier slechts de poging in maart 1975 tot het blokkeren van de ingang van een zaal waar de nationalistische organizatie Were Di een voordracht organizeerde of de zware aanval op een VMO-betoging in Leuven in oktober van datzelfde jaar.

De AMADA-knokploegen marcheerden in de jaren '70 ook regelmatig in betogingen en 1 Mei-manifestaties, met de witte helm aan de gordel. Onder het uniform dat bestond uit een groene parka (legerjas) droegen de militanten dan ook nog allerlei beschermingsstukken aan de ellebogen, de knieën, de lies- en nierstreek, enz. De leden van deze 'Verdedigingsploegen' waren dus planmatig voorbereid op het geweld dat zij zelf uitlokten. Kortom, AMADA was niets anders dan een privé-militie, een beschuldiging die zij in die tijd steevast uitte in de richting van organizaties als de VMO. Meer dan eens kwamen deze AMADA-knokploegen in hardhandig kontakt met de ordestrijdkrachten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna alle huidige hoge partijkaders, die toen al aktief waren, in die tijd gevangenisstraffen uitzaten voor hun gewelddadige eksploten.

Aan de overheidsreakties tegen het gewelddadig optreden van haar zogenaamde 'Verdedigingsploegen' is AMADA rond 1976 bijna ten onder gegaan. Enerzijds zag de leiding van AMADA in 1976 in dat de man in de straat de term AMADA associeerde met straatgeweld en herrieschoppen en dat zij daarom haar gewelddadig imago diende kwijt te spelen, wilde AMADA haar ideeën ooit aan de arbeiders kunnen verkopen. Anderzijds kwam de leiding van de "nieuwe kommunistische arbeiderspartij-in-opbouw" tot het besef dat zij om verder te kunnen werken, moest vermijden om rechtstreeks in konfrontatie te geraken met de ordestrijdkrachten, daar dit leidde tot een uitgebreide kennismaking van heel wat leidende militanten met de gevangenis. Daarom besloot de AMADA-leiding om het over een andere boeg te gooien. In 1979 werd AMADA omgevormd tot de huidige Partij van de Arbeid, die zich naar buiten toe openlijk distantieert van elk geweld. Maar schijn kan bedriegen.

Na de omvorming tot PVDA in 1979 werd openlijk gebruik van geweld nog slechts zeer selektief aangewend. De PVDA koos daarvoor het eksklusieve terrein van de strijd tegen het vermeende fascisme uit. Aangezien de personen die door haar tot "fascist" werden verklaard, geen recht hebben op vrije meningsuiting en op het organizeren van vergaderingen, werden de bijeenkomsten en vergaderingsruimten van die door de PVDA veroordeelde "fascistische" organizaties uitgeroepen tot "oorlogsgebied". Zo zorgde de PVDA er in december 1982 voor dat een verboden manifestatie van het zogenaamd Anti-Fascistisch Front te Antwerpen tegen een toegelaten betoging van de VMO uitliep op zware rellen. Gemaskerde en gehelmde militanten van de PVDA-knokploegen mengden zich onder de nietsvermoedende manifestanten van het AFF en lokten rellen uit door met katapulten zware stalen bouten te schieten naar de VMO en de politie. Ook werden er door militanten van de PVDA verscheidene molotov-coktails (brandbommen) geworpen naar de politie, zodat een aantal politieagenten brandden als levende fakkels. Ook heel wat auto's liepen schade op door de projektielen die afgevuurd werden met de katapulten. Foto's van deze gewelddadige PVDA-akties stonden in alle kranten. Van de tien manifestanten die toen gearresteerd werden, bleven er vier gedurende enkele weken in voorarrest. Niet zo toevallig waren deze vier zonder uitzondering militanten van de Partij van de Arbeid of van MLB, haar studentenorganizatie.

Ter gelegenheid van een gespreksavond met Le Pen te Brussel in 1984 werd een manifestatie op touw gezet om hem het spreken te beletten. De PVDA nam de touwtjes in handen en zorgde er voor dat de manifestatie uitliep op een bestorming van het gebouw waar de vergadering doorging. De inkomhall van het gebouw werd vernield, maar de Franse politikus kon toch het woord voeren. In haar partijweekblad gaf de PVDA toen openlijk toe dat zij de aktie tegen Le Pen geleid had en dat de betogers "met een nooit geziene discipline infiltreerden in de volksbuurten rond het geviseerde vergaderlokaal, waarbij de vastberadenheid en de organizatie van de aktie" door de rijkswacht zou onderschat zijn. Alleen al de terminologie verraadt het planmatig en militair karakter van de overval.

Slechts één maand later was Leuven het toneel van het volgende wapenfeit van de PVDA-militie. Naar aanleiding van een studentenbetoging voor Vlaamse onafhankelijkheid werd het verbondshuis van de Leuvense Nationalistische Studenten Vereniging bestormd door de gehelmde en gewapende PVDA-militie. Deze kwam echter van een kale reis terug daar de NSV'ers op hun hoede waren en de overval op gepaste wijze afsloegen.

Het is onbegrijpelijk dat het gerechtelijk apparaat nog niet effektief is opgetreden tegen deze kommunistische privé-militie. Enkel in de jaren '70 werden individuele militanten tot gevangenisstraffen veroordeeld. Maar de partijleiding die deze militie planmatig en doelbewust opzette en gebruikt(e) in het kader van haar revolutionaire strategie werd tot nu toe ongemoeid gelaten. Deze strategie heeft volgens de partijstatuten slechts één doel: "De Partij moet de klassenstrijd steeds voorwaarts leiden tot de gewapende opstand." Tot wat een dergelijke gewapende machtsovername door de PVDA onvermijdelijk moet leiden, zagen we in de Sovjet-Unie, in Rood-China en in Kambodja.

De Partij van de Arbeid, dat zijn de "Killing Fields", de Kambodjaanse Holocaust op naar schatting 1,5 miljoen mensen, uitgevoerd door de Kambodjaanse zusterpartij van de PVDA, de Rode Khmers. De Partij van de Arbeid, dat is de massale uithongering van de Russische boeren in de jaren '30 onder de diktatuur van Stalin, het grote voorbeeld van de PVDA. De Partij van de Arbeid, dat is de Goelagarchipel van diktator Stalin, het uitgestrekte netwerk van koncentratiekampen voor verklikte andersdenkenden, waar zestig miljoen mensen omkwamen. De Partij van de Arbeid, dat is de onderdrukking van nationale minderheden in Rood-China en het racisme in Tibet, waar de Tibetanen manu militari of door massale sterilizatie "verchineest" worden.

De Partij van de Arbeid is de totale politiestaat, de totale terreur, de totale minachting van alle traditionele morele waarden. Kortom, de Partij van de Arbeid is de vernietiging van het menselijk leven op zich.



Luk Dieudonné

Max van Dietschland
15 januari 2007, 20:45
Minderheidsbestuur van Vlaams Belang alleen. Ze moeten desnoods maar de macht grijpen daar.

Brandaan
15 januari 2007, 20:55
Minderheidsbestuur van Vlaams Belang alleen. Ze moeten desnoods maar de macht grijpen daar.

Voor een minderheidsbestuur heeft men gedoogsteun nodig en ik denk niet dat er een partij bereid is dit aan het VB te geven.

lombas
15 januari 2007, 21:00
Waarom?

De gedachte van de PvdA:

Zij die de contra-revolutie actief proberen organiseren (...) worden vervolgd.


Qua agressiviteit zijn die mannen twee keer erger geworden dan het VB.

Phrea|K
15 januari 2007, 21:00
Onbegrijpelijk dat Hoboken de kans laat liggen om een andere kijk op Stalin te krijgen.

lombas
15 januari 2007, 21:01
Onbegrijpelijk dat Hoboken de kans laat liggen om een andere kijk op Stalin te krijgen.

:-D

LOL!

Brandaan
15 januari 2007, 21:05
De gedachte van de PvdA:

Zij die de contra-revolutie actief proberen organiseren (...) worden vervolgd.


Qua agressiviteit zijn die mannen twee keer erger geworden dan het VB.

Dat de PVDA er verwerpelijke standpunten erop nahoudt zal ik niet durven te ontkennen, maar er is toch niets crimineels aan? Volgens de wet althans.

Btw. Niet dat ik u niet geloof of zo, maar heeft u een bron bij dat citaat?

lombas
15 januari 2007, 21:07
Dat de PVDA er verwerpelijke standpunten erop nahoudt zal ik niet durven te ontkennen, maar er is toch niets crimineels aan? Volgens de wet althans.

Iedere partij mag van mij samenwerken met wie ze wilt, en ik vind niets crimineel, maar wie niet met het VB in zee wilt - moet consequent zijn.


Btw. Niet dat ik u niet geloof of zo, maar heeft u een bron bij dat citaat?

PvdA site > Dossiers > FAQ 8: Vrije mening in communisme?

Lees ook hun statuten eens. Een aanrader.

Brandaan
15 januari 2007, 21:17
PvdA site > Dossiers > FAQ 8: Vrije mening in communisme?

Lees ook hun statuten eens. Een aanrader.

Een mooie.:thumbsup: Van dit: Zij die de contra-revolutie actief proberen organiseren, bijvoorbeeld via sabotage of terrorisme, worden vervolgd. dit maken:

Zij die de contra-revolutie actief proberen organiseren (...) worden vervolgd.


Het is een heel simpele manier om een politieke tegenstander in een kwaad daglicht te zetten; gewoon alle nuances in hun standpunten weghalen.

Zwartengeel
15 januari 2007, 21:22
Dit is ook een goeie:

Wij willen: behoud van het unitaire België en geen splitsing van de sociale zekerheid

Laat het VB daar nu juist tégen zijn...

lombas
15 januari 2007, 21:24
Het is een heel simpele manier om een politieke tegenstander in een kwaad daglicht te zetten; gewoon alle nuances in hun standpunten weghalen.

Dat is een voorbeeld, ik geef hun stelling weer. Wat tussen komma's staat, is een ondergeschikte zin.

Nederlands gevolgd in de middelbare school?

;-)

Brandaan
15 januari 2007, 21:30
Dat is een voorbeeld, ik geef hun stelling weer. Wat tussen komma's staat, is een ondergeschikte zin. Taalkundig ja, maar het is inhoudelijk van zeer groot belang om het standpunt van die partij weer te geven.


Nederlands gevolgd in de middelbare school?

;-)

Nee, maar dat is een ander verhaal.

Ive De Beckker
15 januari 2007, 21:33
Waarom?

Een partij die voor vrijheidsberoving is vind ik crimineel.

lombas
15 januari 2007, 21:35
Taalkundig ja, maar het is inhoudelijk van zeer groot belang om het standpunt van die partij weer te geven.


Je begrijpt het niet. "Contra-revolutie" wordt niet gedefiniëerd. Daarom staat er bij "bijvoorbeeld terrorisme". Er zou even goed kunnen staan "bijvoorbeeld Hayek lezen".

Ive De Beckker
15 januari 2007, 21:35
Onbegrijpelijk dat Hoboken de kans laat liggen om een andere kijk op Stalin te krijgen.

Binnenkort moordpartijen in Hoboken door de PVDA.
Mao was volgens hen een voorbeeld.
Stalin ook, Che gevaar ook.
De politiek van Noord-Korea is geweldig

Allemaal moordenaars

Brandaan
15 januari 2007, 21:39
Je begrijpt het niet. "Contra-revolutie" wordt niet gedefiniëerd. Daarom staat er bij "bijvoorbeeld terrorisme". Er zou even goed kunnen staan "bijvoorbeeld Hayek lezen".

Er staat idd bijvoorbeeld en dat impliceert idd ook dat er nog meer redenen zijn. Hmmm......

Brandaan
15 januari 2007, 21:40
Een partij die voor vrijheidsberoving is vind ik crimineel.

Elke politieke partij doet in principe aan vrijheidsberoving, ze doen dit echter allemaal op een verschillende manier.

Starkan
15 januari 2007, 21:41
Misschien nog eens een post van enkele maanden terug van onder het stof halen:

Uw bron spreekt boekdelen :?
Echt de man die eens een 'objectief' beeld van de PVDA zal scheppen.

Bron (http://www.blokwatch.be/content/view/81/42/lang,nl/)

De mol

De drijvende kracht achter KOSMOS was de Antwerpenaar Luk Dieudonné (°1955). Dieudonné verkeert in zijn tienerjaren een tijdlang in extreem-linkse vaarwateren, maar bekeert zich eind jaren zeventig tot het extreem-rechtse kamp. Dat doet hij met volle overtuiging. Op 2 februari 1980 bestormt een achtkoppig commando de linkse boekhandel De Rode Mol in Mechelen. Ze slaan de inboedel kort en klein en geven de aanwezigen van het*zelfde laken een pak. De 24 jarige Dieudonné, die lid is van het rechtse Delta-Scoutsverbond en te oud is om nog jeugdzonden te begaan, is één van de commandoleden.
http://www.blokwatch.be/images/userimage/De%20Rode%20Mol.jpgVoor deze heldendaad wordt Dieudonné op 2 maart 1980 door de correctione*le recht*bank van Mechelen veroordeeld tot 6 maanden gevange*nis*straf, waarvan de helft effec*tief. Daarnaast moeten de acht een schadevergoeding van 100.000 Bef (ca. 2500 €) betalen, en zoals dat gaat kent men in tijden van nood zijn vrien*den. Vandaar dat Alarm, het maandblad van de VMO, vervolgens een oproep tot finan*ciële steun publiceert en daarbij terloops de veroordeelde kameraden, onder wie zich vier VMO-ers bevinden, als helden beju*belt: 'Vlaamse vrienden, Zoals u weet werd in de maand februari de Rode Mol te Mechelen be*stormd. Men kan discussië*ren over de methode die gebruikt werd door het natio*nalis*tisch commando, maar over één ding zijn we het toch allemaal eens: rode mollen horen niet thuis in onze Vlaamse gemeen*schap. Dit commando heeft dan ook niets anders willen doen dan datgene wat ons gerecht reeds jaren zou moeten gedaan hebben, namelijk kordaat ingrijpen tegen deze rode drug- en pornoverspreiders! Deze roden waren met niets anders bezig dan onze Vlaamse jeugd naar de hel te helpen! Acht vrienden werden spijtig genoeg gearresteerd...'[1] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn1)
Een jaar nadat Dieudonné de gevangenispoort achter zich dichtslaat, ziet hij zijn naam verschijnen in het boek Extreem-rechts en de staat (1981), een soort who is who van extreem-rechts in België.[2] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn2) Dieudonné spelt het boek van voor naar achter uit. ‘Het staat vol met halve waarheden en een hoop baarlijke nonsens. Wat bewijst dat sommige van die linkse snuffelaars wel het klokje hebben horen luiden, maar (moedwillig of niet) te blind zijn om de klepel te zien,' concludeert hij in het Voorpost-tijdschrift Revolte. ‘Tiens, tiens,' voegt hij er subtiel aan toe, ‘welk diertje was dat ook weer dat blind was? ... Juist, goed geraden, de mol, het ondermijnertje bij uitstek.'[3] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn3)
De lectuur van het boek Extreem-rechts en de staat werkt louterend op Dieudonné, die besluit de linkse mollen voortaan anders te lijf te gaan. ‘Na lezing van dat boek besloot ik om "links" in kaart te brengen, maar dan wel op een eerlijke en juiste manier. [...] Zo begon ik met het systematisch doornemen van De Rode Vaan, Solidair, Humo, De Morgen, enzovoort, maar ook het doornemen van artikels en tijdschriften, van het parochieblad tot een of ander obscuur reclameblaadje. [...] Hoofdzaak blijft het dikwijls saaie registreren van namen, data, kleine brokjes informatie,' verklaart Dieudonné in een zeldzaam interview met Revolte.[4] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn4)
In dat driemaandelijkse Voorpost-tijdschrift, waarvan toenmalige VB-ondervoorzitter Roeland Raes hoofdredacteur en verantwoordelijke uitgever is (tot 1989), brengt Dieudonné vanaf oktober 1982 verslag uit van zijn speurtocht naar ‘alles waar ook maar een vleugje "links" aan is,' zoals hij zelf schrijft.[5] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn5) Hij doet dat onder de vaste titel De Augiasstal. Rubriek voor mensen die zien. ‘Het terrein dat wij onderzoeken is zeer breed en behelst alle linkse partijen en dito figuren in niet-uitgesproken linkse partijen. Ook de vakbonden, de extreem-linkse splintergroepen, de zogenaamde "nieuwe sociale bewegingen" zoals de vredes-, de milieu- en de kraakbeweging, de anti-racistische en anti-fascistische beweging, solidariteitsgroepen met de derde wereld, groepen die ijveren voor het aanvaarden van allerlei seksuele abberaties, enzovoort dragen onze interesse weg. Net als alles wat betrekking heeft op de invloed van linkse figuren en ideeën in de media, cultuur, kerken, onderwijs, ...' [6] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn6)
Oorlog

Dieudonné - naar eigen zeggen ‘een fiere blanke man'[7] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn7) - verschuilt zich twaalf jaar lang achter de pseudoniemen Herakles en Jan Stalmans; pas vanaf 1993 opereert hij onder zijn eigen naam. Hoewel Kosmos binnen de schoot van Voorpost ontstaat, omarmt het Vlaams Blok al snel het initiatief. Naast zijn rubriek in Revolte krijgt Dieudonné vanaf november 1984 eveneens een vaste stek in het maandblad van het Vlaams Blok. Daar heet de KOSMOS-rubriek Open dossier.
Al in zijn eerste artikel ontmaskert Dieudonné alias Herakles er een links complot: ‘Een duivels pakt werd afgesloten tussen bepaalde kringen in de VU enerzijds en in de SP en de KP anderzijds. Dit pakt heeft als hoofddoel het Vlaams-nationalisme te misbruiken voor linkse doeleinden en op het linkse pad te brengen. Aan een dergelijke doorbraakpoging om het Vlaams-nationalisme uit te verkopen, kunnen wij als rechtgeaarde Vlaams-nationalisten dan ook niet anders dan de oorlog verklaren.'[8] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn8)
Het is niet de laatste samenzwering die Dieudonné bespeurt. Steeds weer ontwaart hij dezelfde vijand. Alle wegen leiden naar... de studentenrevolte van mei '68. ‘Wij vallen hier steeds in herhaling maar wij kunnen niet anders,' schrijft hij op een keer. ‘De destabilisatie en ondermijning van onze cultuur en samenleving wordt planmatig en gecoördineerd uitgevoerd door de revolutionairen van mei '68, die zich gedekt voelen door prominente SP-verantwoordelijken.'[9] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn9)
Dieudonné bedient zich vaak van een regelrecht oorlogs- en untermenschen jargon. Vooral homo's jagen hem de stuipen op het lijf. ‘Kleverige tuinkabouters, viespeuken, een stinkend zootje linkse reetkevers,' noemt hij ze wel eens.[10] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn10) Schrijver Tom Lanoye typeert hij met de woorden ‘homo én letterverkrachter'[11] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn11) of gewoon ‘de zogenaamde auteur.'[12] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn12) De vrouwendag is ‘een verzameling extremen van extravagant tot militant lesbisch' en het inrichtende Vrouwen Overleg Komitee (VOK) ‘een clubje overtuigden die voor hun frustraties een uitweg hebben gevonden.'[13] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn13) Journalisten zijn ‘perskoelies van diverse pluimage'[14] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn14), ‘journaille'[15] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn15) of ‘linkse huurlingen van het systeem'.[16] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn16) De linkerzijde ‘van rood-groen tot bloed-rood'[17] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn17) krijgt in het algemeen het koosnaampje ‘de extreem-linkse fauna en flora'.[18] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn18) De militanten van de maoïstische Partij van de Arbeid (PvdA) worden verdierlijkt tot ‘de pekinezen'.[19] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn19) Agalev is ‘het rode bastaardjong'.[20] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn20) De duizenden Vlamingen die aan 11.11.11 deelnemen zijn ‘naïeve schooiers' die ‘land en dorp afdweilen met hun steunkaarten ten bate van die arme zwartjes en andere exemplaren van de gekleurde medemens.'[21] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn21) Een betoging van Youth Against Racism in Europe (YRE) wordt afgeschilderd als ‘eens te meer het zoveelste samenscholinkje van punkers, leeglopers, beroepsbetogers en volksmisleiders.'[22] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn22) En omdat er ook migranten deelnemen aan manifestaties van het Anti-Fascistisch Front (AFF) spreekt Dieudonné voortaan over ‘het Afrikaans Fascistisch Front'.[23] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn23) De Liga voor Mensenrechten zijn ‘aanbidders van de nieuwe heilige koe, die de mensenrechten inmiddels geworden zijn.' Ze ‘ijveren niet voor een veilige en ordentelijke samenleving, maar scharen zich daarentegen in het kamp van diegenen die onze Europese maatschappijordening willen ondermijnen.'[24] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn24)
Dieudonné doet aan politiek inlichtingenwerk pur et dur. Niet de inhoud van een bepaald ideeëngoed, wel de aanhangers ervan dragen zijn interesse weg. In plaats van op de bal speelt hij op de man. Hij registreert, ficheert en rapporteert. Hij noemt namen van individuen, verbindt die met organisaties, legt linken met andere individuen uit diezelfde of nog andere organisaties. Zo ontmaskert hij aan de lopende band fantastische samenzweringen, complotten en netwerken waarbij alles met alles en iedereen met iedereen in verband staat. Zelf zegt hij: ‘In de honderden artikels die door KOSMOS werden gepubliceerd, behandelden wij diverse malen uitgebreid het wijdvertakte netwerk van linkse organisaties en personen die onze samenleving uithollen en de traditionele waarden op hun kop zetten door desinformatie en agitatie. Het ontstaan van die "Operatie Ondermijning" ligt aan de Leuvense universiteit. [...] De vernietigende ideeën van "Mei ‘68" hebben juist te Leuven hun grootste expansie gekend.'[25] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn25)
Profeten

Het VB weet Dieudonnés spit- en graafwerk wel te waarderen. Filip Dewinter doet geregeld een beroep op hem. In Dewinters boek Eigen volk eerst. Antwoord op het vreemdelingenprobleem (1989) bijvoorbeeld mag Dieudonné het hoofdstuk leveren over ‘de pro-gastarbeiderslobby in Vlaanderen'. Over amper negen bladzijden verspreid vermeldt hij liefst 38 ‘vreemdelingenvrienden' met naam en functie. In het boek Immigratie: de tijdbom tikt! (1996) doet Dieudonné dat nog eens dunnetjes over. Daar is het bewuste hoofdstuk getiteld ‘De multiculturele lobby: de profeten van een nieuwe godsdienst'. Ook Gerolf Annemans schakelt Dieudonné in. Op het democratiecongres van 1996 mag hij een bijdrage leveren voor de congrestekst van de werkgroep ‘Neutrale overheid', waarvan Annemans voorzitter is.
Nog in 1996 bedenkt het VB Luk Dieudonné, die al jaren een trouw militant is en in de Antwerpse districtsraad zetelt, met een vaste job als redactiemedewerker van het nationale partijblad. Na een jaar stapt hij over naar de Vereniging van Vlaams Blok Mandatarissen (VVBM), waarvan Luk van Nieuwenhuysen op dat moment de voorzitter is. Vanaf april 1997 verzorgt Dieudonné de eindredactie en de vormgeving van de tweewekelijkse VVBM-Nieuwsbrief.
Meteen kan hij zijn anti-linkse kruistocht verderzetten vanuit het federale parlementsgebouw, waar de VVBM kantoor houdt. KOSMOS wordt geïntegreerd in de VVBM-dienstverlening aan de VB-mandatarissen. Die worden daar medio 1997 op gewezen middels volgende aankondiging, onder de titel 'Vragen over links en multikul?', in de VVBM-Nieuwsbrief. ‘Eén van de voornaamste taken van de VVBM bestaat erin de plaatselijke mandatarissen te begeleiden en te helpen bij hun vragen. Wat vele mandatarissen echter nog niet weten, is dat zij voor specifieke vragen betreffende linkse en multiculturele initiatieven terecht kunnen bij de organisatie KOSMOS. [...] Diverse nationale en plaatselijke mandatarissen deden in de loop der jaren reeds ettelijke malen beroep op KOSMOS bij de voorbereiding van hun vragen en interpellaties en het vervolledigen van hun dossiers. Daarbij werd informatie gevraagd over thema's als Oxfam-Wereldwinkels, de Belgische Cannabis Consumentenbond en andere drugsorganisaties, Agalev, de Partij van de Arbeid en Objectief 479.917, de zogenaamde antiracistische en de migrantenwerkingen, Jongeren Adviescentra en honderden andere gesubsidieerde initiatieven van linkse en multiculturele inslag. Mandatarissen die deze dienstverlening van KOSMOS nog niet kenden - en uiteraard ook de vaste klanten - kunnen met hun duidelijk omlijnde vragen steeds terecht bij KOSMOS.'[26] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn26) Ook de VVBM-telefoon staat ter beschikking.
Filip Dewinter engageert Luk Dieudonné na de parlementsverkiezingen van juni 1999 om ook de eindredactie van het Vlaams Blok Kaderblad op zich te nemen, dat wordt uitgegeven door Dewinters Dienst Organisatie. ‘Nog een tijdschrift erbij,' maakt Dieudonné zich vrolijk, die daarmee op alle echelons van het VB aanwezig is.[27] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn27) In 1993 springt Dewinters Dienst Organisatie de documentatiebank van KOSMOS al eens ter hulp. ‘De noodzakelijkheid en het belang van het werk van KOSMOS kan niet genoeg onderlijnd worden,' schrijft hij in het Kaderblad, dat een paar duizend Blok-kaderleden verspreid over heel Vlaanderen ontvangen. ‘Alle nationalisten hebben baat bij het optimaal functioneren van deze studiekring. Want KOSMOS bestudeert juist die maatschappelijke krachten die dagelijks ageren tegen het nationalisme en tegen het Vlaams Blok. [...] Wij vragen dan ook aan alle kaderleden KOSMOS te helpen bij haar zoektocht naar documentatie en informatie van en over alle linkse activiteiten. Wij vragen u dan ook alle persknipsels alsook alle linkse propaganda, zoals pamfletten, affiches en brochures die in uw bezit zijn of komen te zenden naar postbus 69 van KOSMOS in 2140 Borgerhout. Uiteraard kan deze documentatie ook bezorgd worden via één van onze secretariaten, wij zorgen dat het ter plaatse komt.' Dewinter eindigt zijn oproep met een bede om financiële steun voor KOSMOS.[28] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn28)
Geheime agenten

Daarmee moeten onder meer de talloze tijdschriften betaald worden waarop Dieudonné zich, al dan niet via tussenpersonen, abonneert. De meeste informatie haalt hij uit de lectuur van min of meer publieke bronnen. Zelf maakt hij de volgende opsomming: ‘Wij zoeken �*lle mogelijke informatie en documentatie over al deze organisaties en de personen die er in actief zijn of waren. Dit wil zeggen: alle mogelijke tijdschriften, pamfletten, posters, folders, zelfklevers, krantjes, boeken, audio-visueel materiaal (film, foto, klankband) geschreven of uitgegeven door linkse personen, organisaties of uitgeverijen, naast kranten- en tijdschriftenartikels, boeken en ander mogelijk bewijsmateriaal over linkse activiteiten. Het meest onooglijke papiertje dat voor u waardeloos lijkt, kan voor ons van enorm belang zijn.'[29] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn29)
Maar KOSMOS schuwt ook andere, meer duistere, werkwijzen niet om aan informatie te komen. Soms worden er regelrechte spionage- en infiltratietechnieken gebruikt. Zo beschikt KOSMOS over een eigen fotodatabank met wellicht enkele duizenden kiekjes die onder meer tijdens anti-Blokmanifestaties worden geschoten. Dat soort werkwijzen hangt extreem-rechts niet aan de grote klok. Dewinter bijvoorbeeld houdt de schijn hoog wanneer hij schrijft: ‘Zonder zich een wetenschappelijk aureool aan te meten blijkt Stalmans meer blijk te geven van een deontologische code dan heel wat van de linkse journalisten die menen het Vlaams Blok en het nationalisme te moeten bezwadderen.'[30] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn30)
Niet alleen bezoeken allerhande vrijwilligers in opdracht van KOSMOS linkse manifestaties, debatavonden en infobeurzen op zoek naar nuttige informatie, sommigen gaan nog een stap verder. Zo drukt Dieudonné in 1996 zeer vertrouwelijke inside informatie af van de trotskistische organisatie Militant Links, vergezeld van volgende uitleg: ‘KOSMOS ontving een ano*niem schrij*ven van "een ontgoochelde linkse student" uit Gent. [...] Bij deze brief had de afzender interne documenten gevoegd van de extreem-linkse organisatie Militant Links, beter bekend door haar mantelorganisatie Blokbuster. [...] Normaal gaan wij niet in op anonieme zendingen, maar deze maal maken wij toch een uitzon*dering, daar er na zorgvuldig onderzoek over de authen*citeit van de documenten geen twijfel kan bestaan.'[31] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn31)
In werkelijkheid is de informatie afkomstig van ene Jeroen Mol, niet bepaald een ‘linkse student'. Mol (°1974) is een rechts-extremist en ex-para die tot 1995 in Hasselt woont. Daar militeert hij onder meer in het Vlaams Blok en in Voorpost. In 1996 duikt Mol op in Brugge. Niemand kent daar zijn verleden zodat hij probleemloos onder een schuilnaam kan infiltreren in de plaatselijke Blokbusterkern. Blokbuster is een kleine organisatie met een grote dadendrang. Ze organiseert tientallen protestacties tegen Blok-bijeenkomsten en groeit op korte tijd uit tot de militantste anti-fascistische organisatie. Extreem-rechts kan het bloed van de Blokbusters wel drinken. Geen wonder dus dat Jeroen Mol in april 1996 net daar infiltreert. Hij wint er allerlei interne informatie in en legt verschillende militanten op de gevoelige plaat vast. Of Mol op eigen houtje handelde, dan wel in opdracht werd nooit uitgemaakt. Feit is wel dat die informatie later in de kolommen van KOSMOS opduikt.
Dieudonnés aversie voor alles wat naar links ruikt, neemt soms rare vormen aan. Bij de bespreking van de officieuze lijst van subversieve organisaties constateert Dieudonné alias Jan Stalmans dat er enkele linkse Vlaams-nationalistische groeperingen niet op voorkomen. Onder de suggestieve titel ‘Voorstel tot uitbreiding van de lijst' drukt hij vervolgens hun namen af. Daartussen prijkt onder andere Meervoud, het tijdschrift van de links-nationalistische Werkgroep Arbeid, waarvan voorts nog de solidariteitscomités met de Basken en de Ieren worden vermeld. Dieu*donnés aanbeve*lingen vallen niet in dove*mans*oren. In de KOS*MOS-nieuw*sbrief Door*zicht schrijft hij een tijdje later tevreden: 'Of het nu toeval is of niet, maar enkele van die organisaties die merk*waar*dig genoeg toen niet op de lijst van subversieve organisa*ties voorkwamen, staan er nu wél in. Is KOSMOS dan toch beter geïnfor*meerd dan de Belgi*sche staats*vei*ligheid? En dan nog wel zonder geheime agenten!'[32] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn32)
Lekken

In het najaar van 1998 verdwijnt de KOSMOS-rubriek ‘Open dossier' plotsklaps uit het partijblad. De lezers van het Vlaams Blok Magazine vernemen niet waarom. Het Voorpost-blad Revolte, waaraan Dieudonné ook al die tijd is blijven meewerken, licht in zijn laatste nummer van 1998 wel een tipje van de sluier. KOSMOS blijkt het onderwerp uit te maken van een diepgaand onderzoek door de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, die de naleving van de Privacywet van 1992 controleert. ‘Dit onderzoek,' zo licht Dieudonné in een afscheidsbrief toe, ‘had na een klacht vanuit extreem-linkse hoek dermate vorm aangenomen dat per 4 augustus 1998 beslist werd om de werking van KOSMOS te staken. KOSMOS kon het zich namelijk niet veroorloven zijn medewerkers bloot te stellen aan vervolging wegens een "al dan niet vermeende" inbreuk op de Privacywet, noch dat de goede naam en reputatie van de steunende Vrienden van KOSMOS in de pers door het slijk zou worden gesleept. Het zou trouwens niet volledig uit te sluiten zijn dat een vervolging van één of meerdere KOSMOS-medewerkers alsnog zou volgen wat in het slechtste geval zou kunnen leiden tot een maximum boete van 20 miljoen frank!'[33] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn33)
Dieudonné kiest het zekere voor het onzekere. Alle publieke acitiviteiten worden stopgezet, postbussen opgezegd en bankrekeningen afgesloten. Het KOSMOS-tijdschrift Doorzicht (in 1996 nog zwaar gepromoot in het Blok-maandblad[34] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn34)) houdt op te verschijnen, de nog prille KOSMOS-website wordt van het Internet gehaald en de Vrienden van KOSMOS worden ontbonden. Officieel bestaat KOSMOS dus niet meer, maar Dieudonné heeft zijn inmiddels zeer omvangrijke archief, dat hij de voorbije achttien jaar minutieus heeft opgebouwd, wel in veiligheid gebracht. De Nederlandse tak van KOSMOS, die opereert onder de naam KOLOM (Kritisch Onderzoek Linkse Ondermijning) blijft wel openlijk actief, onder meer via Revolte. Dat meldt voorts nog dat ‘zij (KOLOM) voorlopig ook de werkzaamheden in Vlaanderen waarnemen'.[35] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn35)
Dieudonné zelf houdt zich voorlopig op de achtergrond. Al blijft hij wel ‘ten persoonlijke titel' en ‘met het volle respect voor de bestaande wetgeving' het onderwerp op de voet volgen. ‘Het eindsaldo van de KOSMOS-financies zal deels worden besteed om de uitgebreide linkse en multiculturele lectuur van Luk Dieudonné op peil te houden,‘ weet Revolte nog te melden. ‘Wij hopen dan ook eerlang opnieuw van kosmonaut Dieudonné te horen,' besluit het blad.[36] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn36) Op 25 maart 2000 spreekt Dieudonné op een vormingsavond van de Vlaamse Jongeren Mechelen (VJM). Het onderwerp: ‘De Multicul, erfenis van Mei ‘68'.[37] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn37)
Dieudonné blijft zijn werkgever, het VB, voorts met raad en daad bijstaan op het vertrouwde terrein. Begin 1999 publiceert hij in de VVBM-Nieuwsbrief een artikel dat de VB-mandatarissen moet waarschuwen tegen al te nieuwsgierige blikken. 'Lekken in het Vlaams Blok?' luidt de titel van het bewuste artikel, dat Dieudonné als volgt inleidt: 'Omdat het Vlaams Blok een Vlaams-nationalistische partij is die streeft naar de onafhankelijkheid van Vlaanderen en daardoor de verdwijning van België beoogt, is onze partij niet erg geliefd in overheids- en overheidsgetrouwe kringen. Dit heeft tot gevolg dat onze mandatarissen en kaderleden en soms zelfs gewone leden niet enkel op een ongezonde aandacht mogen rekenen van een bepaalde soort sensatiejournalisten en extreemlinks tuig, maar ook van allerlei veiligheidsdiensten. Vooral onze mandatarissen moeten zich daar bewust van zijn en er steeds mee rekening houden. Zonder spionagetoestanden te willen oproepen, is het beslist geen overbodige luxe even in te gaan op een aantal eenvoudige middelen om het politieke tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken bij hun zoektocht naar "informatie" over het Vlaams Blok.'
Dieudonné raadt aan steeds de grootste discretie aan de dag te leggen en altijd op de hoede te zijn voor het afluisteren van vergaderingen, maar ook van cafégesprekken na een vergadering. ‘Ook wat partij- en fractiedocumenten betreft dient men de nodige maatregelen te treffen tegen inbraak of tegen onbevoegde ogen. [...] Vanzelfsprekend worden gegevens betreffende de interne partij- of fractiewerking (bv. ledenlijsten, verslagen e.d.) nooit aan derden doorgegeven. [...] Personen die betrapt worden op het doorspelen van interne partijgegevens aan buitenstaanders (pers, veiligheidsdiensten of politieke tegenstanders, ...) plaatsen zichzelf onherroepelijk buiten de partij. [...] Ook met het weggooien van papieren dient men de nodige omzichtigheid aan de dag te leggen. Oude publicaties van de partij en uitnodigingen voor etentjes of feestjes kunnen met de oudpapierophaling worden meegegeven, maar handgeschreven en getypte notities, verslagen, oude ledenlijsten en dito financiële bewijsstukken, of gelijk welk intern partij- of fractiemateriaal wordt best vernietigd. Men kan deze documenten bijvoorbeeld verbranden in de open haard of een papierversnipperaar benutten.'
En alsof hij van het tegendeel verdacht zou kunnen worden, eindigt Dieudonné met de woorden: ‘Wij hebben niets te verbergen, maar we moeten de heren beroeps- en amateursnuffelaars ook niet wijzer maken dan ze eventueel al zijn.'[38] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn38)
Were Di-voorzitter Bert van Boghout schudt meewarig het hoofd bij het lezen van Dieudonnés raadgevingen. ‘Met al onze verontschuldigingen: dit artikel is beledigend voor de plaatselijke VB-functionarissen, waarvan l.d. veronderstelt dat het idioten zijn. En dat inderdaad de indruk geeft dat het Vlaams Blok heel wat te verbergen heeft.'[39] (http://www.blokwatchbeta.antifa.net/mambots/editors/tinymce/#_ftn39)
Luk Dieudonné werk nog steeds op het nationaal secretariaat van het VB. Hij is er verantwoordelijk voor de ledenadministratie. De juiste man op de juiste plaats, allicht.

Ive De Beckker
15 januari 2007, 21:44
Elke politieke partij doet in principe aan vrijheidsberoving, ze doen dit echter allemaal op een verschillende manier.

Maar de communisten zijn de enigste die het vrij initiatief willen verbieden.

Brandaan
15 januari 2007, 21:50
Maar de communisten zijn de enigste die het vrij initiatief willen verbieden.
Tja, maar daar is wederom niets crimineels aan.

lombas
15 januari 2007, 21:52
Tja, maar daar is wederom niets crimineels aan.

Vele vormen van coërcie zijn wel degelijk crimineel hoor. Vooral zeggen dat iemand zijn mond moet houden of boek X niet mag lezen.

Brandaan
15 januari 2007, 21:54
Vele vormen van coërcie zijn wel degelijk crimineel hoor. Vooral zeggen dat iemand zijn mond moet houden of boek X niet mag lezen.
Klopt, maar dat doen we nu toch ook al? Zie de negationismewetgeving.

Starkan
15 januari 2007, 21:54
Vele vormen van coërcie zijn wel degelijk crimineel hoor. Vooral zeggen dat iemand zijn mond moet houden of boek X niet mag lezen.

of geen cigaret in een openbare ruimte mag roken..

Kom dan toch eens met degelijke argumenten. Wat voor zever is dat nu dat de PVDA u zou zeggen welke boeken je niet zou mogen lezen. Dit neigt naar het hilarische. Echt.

lombas
15 januari 2007, 21:57
Klopt, maar dat doen we nu toch ook al? Zie de negationismewetgeving.

Die wet is dan ook crimineel.

lombas
15 januari 2007, 21:58
of geen cigaret in een openbare ruimte mag roken..

Kom dan toch eens met degelijke argumenten. Wat voor zever is dat nu dat de PVDA u zou zeggen welke boeken je niet zou mogen lezen. Dit neigt naar het hilarische. Echt.

Ik wil graag wachten tot ze aan de macht zijn. Bon, dat gebeurt niet, maar soit. Ik wacht met alle liefde de revolutie af.

Brandaan
15 januari 2007, 22:01
Die wet is dan ook crimineel.

Eigenlijk klinkt dat best wel stom. :lol:

Ive De Beckker
15 januari 2007, 22:11
Tja, maar daar is wederom niets crimineels aan.

Is vrijheid geen mensenrecht?
PVDA is tegen vrijheid.
En als PVDA tegen een mensenrecht is zijn ze in mijn ogen crimineel

Patriot!
15 januari 2007, 22:14
De gedachte van de PvdA:

Zij die de contra-revolutie actief proberen organiseren (...) worden vervolgd.


Qua agressiviteit zijn die mannen twee keer erger geworden dan het VB.

Ongelooflijk, en die geven dat nog gewoon toe ook8O

pinbag
15 januari 2007, 22:16
Met een partij als PVDA besturen zou crimineel zijn.
Liever met VB.

Zie mijn handtekening


Zwak...

Brandaan
15 januari 2007, 22:19
Is vrijheid geen mensenrecht?
PVDA is tegen vrijheid.
En als PVDA tegen een mensenrecht is zijn ze in mijn ogen crimineel
Zoals ik net al gezegd had stellen alle partijen een grens aan vrijheden, ze leggen de grenzen alleen op verschillende plaatsen.

Brandaan
15 januari 2007, 22:20
Ongelooflijk, en die geven dat nog gewoon toe ook8O

Lees de rest van de draad hier ook eens, dan ziet u een kleine nuancering.

Ive De Beckker
15 januari 2007, 22:20
Zwak...

Je weet goed genoeg dat dat realiteit is voor alle landen waar de communisten aan de macht zijn.
En ik wil niet in een totalitaire staat leven.
Ik wil vrij zijn.

Starkan
15 januari 2007, 22:20
Ongelooflijk, en die geven dat nog gewoon toe ook8O

De quote die je aanhaalt is gemanipuleerd en spreekt origineel oa over terrorisme. Plijt jij misschien voor een 'tolerantiebeleid' tov terrorisme?

lombas
15 januari 2007, 22:21
Eigenlijk klinkt dat best wel stom. :lol:

Er is niets abnormaal aan. Wetten kunnen crimineel zijn. Ik denk spontaan aan de Nuremberg-wetten.

lombas
15 januari 2007, 22:23
De quote die je aanhaalt is gemanipuleerd en spreekt origineel oa over terrorisme. Plijt jij misschien voor een 'tolerantiebeleid' tov terrorisme?

Er staat "bijvoorbeeld". Dat geeft de partij dus de vrije hand om zélf te bepalen wat "contra-revolutionaire praktijken" zijn.

Enfin, en dan heb ik het nog niet over het feit dat er dan eerst nog een "revolutie" moet zijn.

Brandaan
15 januari 2007, 22:28
Er is niets abnormaal aan. Wetten kunnen crimineel zijn. Ik denk spontaan aan de Nuremberg-wetten.

Er is niets abnormaals aan, maar als je het zuiver taalkundig bekijkt klinkt het heel vreemd.

Starkan
15 januari 2007, 22:41
Er staat "bijvoorbeeld". Dat geeft de partij dus de vrije hand om zélf te bepalen wat "contra-revolutionaire praktijken" zijn.

Gezien de PVDA al bereid is een coalitie aan te gaan met bestaande partijen mag het wel duidelijk zijn dat het geforceerde schrikbeeld dat je probeert op te hangen niet van toepassing is.
Als je eens de moeite zou nemen hun voorstellen voor Hoboken in te kijken, zal je merken dat de PVDA met zeer humane ideëen speelt en helemaal niet het beeld weerspiegelt dat jij hier voorop stelt.

Ive De Beckker
15 januari 2007, 22:53
Gezien de PVDA al bereid is een coalitie aan te gaan met bestaande partijen mag het wel duidelijk zijn dat het geforceerde schrikbeeld dat je probeert op te hangen niet van toepassing is.
Als je eens de moeite zou nemen hun voorstellen voor Hoboken in te kijken, zal je merken dat de PVDA met zeer humane ideëen speelt en helemaal niet het beeld weerspiegelt dat jij hier voorop stelt.

En lees de webstek van de pvda na en je ziet dat
Noord-korea goed bezig is.
Stalin en Mao echt helden waren.
Che guevara (de moordenaar van la cabanna) een held was.
Deze man vermoorde honderden politieke tegenstanders en van folteren was hij ook niet vies.

Zo'n mensen worden door de PVDA de hemel in geprezen.

Starkan
15 januari 2007, 23:03
En lees de webstek van de pvda na en je ziet dat
Noord-korea goed bezig is.
Stalin en Mao echt helden waren.
Che guevara (de moordenaar van la cabanna) een held was.
Deze man vermoorde honderden politieke tegenstanders en van folteren was hij ook niet vies.

Zo'n mensen worden door de PVDA de hemel in geprezen.

Als je de webstek van de PVDA doorleest, lees je sterk en goed onderbouwde artikels over tal van onderwerpen.
Als je zwaar gaat graven zul je zaken lezen die je misschien bij het eerste zicht voor de borst stoten, maar als je de artikels deftig leest zul je ook merken dat geen van die figuren blind en kritiekloos worden opgehemeld. Eerder wordt er een analyse gemaakt over de kijk van het westen naar deze figuren.

Brandaan
15 januari 2007, 23:06
En lees de webstek van de pvda na en je ziet dat
Noord-korea goed bezig is.
Stalin en Mao echt helden waren.
Che guevara (de moordenaar van la cabanna) een held was.
Deze man vermoorde honderden politieke tegenstanders en van folteren was hij ook niet vies.

Zo'n mensen worden door de PVDA de hemel in geprezen.

Bron?

lombas
15 januari 2007, 23:09
Gezien de PVDA al bereid is een coalitie aan te gaan met bestaande partijen mag het wel duidelijk zijn dat het geforceerde schrikbeeld dat je probeert op te hangen niet van toepassing is.
Als je eens de moeite zou nemen hun voorstellen voor Hoboken in te kijken, zal je merken dat de PVDA met zeer humane ideëen speelt en helemaal niet het beeld weerspiegelt dat jij hier voorop stelt.

Naar mijn anarchistische mening zijn die ideeën niet zeer humaan.

lombas
15 januari 2007, 23:10
Als je de webstek van de PVDA doorleest, lees je sterk en goed onderbouwde artikels over tal van onderwerpen.
Als je zwaar gaat graven zul je zaken lezen die je misschien bij het eerste zicht voor de borst stoten, maar als je de artikels deftig leest zul je ook merken dat geen van die figuren blind en kritiekloos worden opgehemeld. Eerder wordt er een analyse gemaakt over de kijk van het westen naar deze figuren.

Je bedoelt Lenin, Stalin and the gang?

Ive De Beckker
15 januari 2007, 23:22
Bron?

Pvda webstek.

Brandaan
15 januari 2007, 23:49
Pvda webstek.

Joh, maar waar? En dan ben ik vooral benieuwd waar ze Stalin en Mao voor helden uitmaken. Als ze dat nu nog steeds doen hebben ze overduidelijk een realiteitscheck nodig.

HFV
16 januari 2007, 00:21
http://www.google.be/search?hl=nl&q=mao+site%3Apvda.be&btnG=Zoeken&meta=

Je vindt voldoende over hoe zij Mao bekijken (idem voor Stalin).

netslet
16 januari 2007, 00:22
Joh, maar waar? En dan ben ik vooral benieuwd waar ze Stalin en Mao voor helden uitmaken. Als ze dat nu nog steeds doen hebben ze overduidelijk een realiteitscheck nodig.

een snelle zoek-tocht bracht het volgende naar boven:

Vandaag is het duidelijk waarom Stalin door de vijanden van het socialisme zo bitter belasterd en gedenigreerd werd. Stalin is het leninisme trouw gebleven en onder zijn leiding bracht het Sovjetvolk wonderen tot stand.

Verklaring van het Internationaal Communistisch Seminarie (http://www.pvda.be/doc/ms47/seminarie.htm), Brussel, 4 mei 1999

Er was veel te doen rond de personencultus in de communistische landen. Waarom zouden de Chinezen, Russen of Cubanen niet houden van Mao, Lenin, Stalin of Fidel Castro, die het volk uit de miserie haalden? Wat hebben Philippe en zijn familie voor de gewone mensen gedaan? Wat weten zij van hun problemen af?

Edito in Solidair (http://www.pvda.be/solidair/n3499/edito.htm), mei 1999

lombas
16 januari 2007, 01:01
Bijna geheel alleen overwon het Rode Leger de legers van Hitler.



Wow. Ben ik blij dat ik zonder die doctrine geschiedenis studeer.

lombas
16 januari 2007, 01:04
Pas op, en ze beschuldigen Kroestjov van revisionisme voor die toespraak op het XXste partijcongres.

Bwahaha :-D

StevenNr1
16 januari 2007, 01:10
Bijna geheel alleen overwon het Rode Leger de legers van Hitler.



Wow. Ben ik blij dat ik zonder die doctrine geschiedenis studeer.?

lombas
16 januari 2007, 01:15
?

Dat staat in dat tekstje eh.

Phrea|K
16 januari 2007, 02:03
Uit die PVDA tekst:

De XXe eeuw is een eeuw van algemene repetitie geweest, in de loop waarvan het proletariaat grootse positieve ervaringen vergaarde maar ook negatieve en tragische.Een algemene repetitie noemen ze dat. Stalin, Mao, Pol Pot,... als dat niet naar meer smaakt, dan weet ik het ook niet meer. :-o

Starkan
16 januari 2007, 03:18
Jaja hak er maar aardig op los als jullie dat een goed gevoel geeft. Wie een stok zoekt...
In die internationale congressen straffe theoretische taal staat daar.

Feit blijft dat de PVDA met een realistisch programma afkomt en dat er heel wat interne veranderingen zijn doorgevoerd die het mogelijk moeten maken deel te nemen in een coalitie. Al is het maar om Hoboken bestuurbaar te houden.
Dat de andere partijen van hen één en ander verlangt, duidt dat men in staat is een genuanceerder beeld te vormen van de PVDA dan jullie gebash hier. Alleen is dat beeld nog niet genuanceerd genoeg.
Overigens is het niet zo 'bijzonder' dat een communistische partij in een gemeenteraad zit. In tal van Europese landen is dat reeds het geval. Deze ijveren voor sociale waarden en humane thema's. De PVDA zal dat niet anders doen en ik geloof ook dat er een grote noodzaak is in België naar een echte linkse partij.

SirGalahad_
16 januari 2007, 06:00
Feit blijft dat het VB met een realistisch programma afkomt en dat er heel wat interne veranderingen zijn doorgevoerd die het mogelijk moeten maken deel te nemen in een coalitie. Al is het maar om Hoboken bestuurbaar te houden.
(Dat de andere partijen van hen één en ander verlangt, duidt dat men in staat is een genuanceerder beeld te vormen van de PVDA dan jullie gebash hier. Alleen is dat beeld nog niet genuanceerd genoeg.)
Overigens is het niet zo 'bijzonder' dat een rechtse partij in een gemeenteraad zit. In tal van Europese landen is dat reeds het geval. Deze ijveren voor sociale waarden en humane thema's. Het VB zal dat niet anders doen en ik geloof ook dat er een grote noodzaak is in België naar een echte rechtse partij.

Welcome 2 the Club...

lombas
16 januari 2007, 06:16
Jaja hak er maar aardig op los als jullie dat een goed gevoel geeft. Wie een stok zoekt...
In die internationale congressen straffe theoretische taal staat daar.


Nee serieus, jij vindt die tekst wetenschappelijk? Jij vindt dat een oud mensje in Oekraïne van Stalin moet houden omdat hij zes van haar tien kinderen heeft kapotgemaakt in de eerste vijfjarenplannen en haar gezin tot lijfeigenen maakte terwijl in de stad campagnes liepen die opriepen tot haat omdat de boeren rijke egoïsten waren die dansten op de overvloed?*



* KAPUSCINSKI, Ryszard, Imperium

Zwartengeel
16 januari 2007, 08:34
Overigens is het niet zo 'bijzonder' dat een rechtse partij in een gemeenteraad zit. In tal van Europese landen is dat reeds het geval. Deze ijveren voor sociale waarden en humane thema's. Het VB zal dat niet anders doen en ik geloof ook dat er een grote noodzaak is in België naar een echte rechtse partij.

Streven die andere partijen op nationaal vlak ook de ontbinding van de staat na?

StevenNr1
16 januari 2007, 10:12
Dat staat in dat tekstje eh.Wat is er zo fout aan?

lombas
16 januari 2007, 10:56
Wat is er zo fout aan?

Ooit gehoord van de landen Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Gaullois Frankrijk, China (communistisch en nationalistisch verzet), Zuid-Afrika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Joegoslavië (communistisch en nationalistisch verzet) &c?

StevenNr1
16 januari 2007, 11:13
Het gaat alleen over Nazi-Duitsland hé, dan klopt dat wel ongeveer.

garfield
16 januari 2007, 14:22
Het gaat alleen over Nazi-Duitsland hé, dan klopt dat wel ongeveer.

zonder de britse konvooien zou het machtige rode leger verpleterd zijn geweest. :twisted:

GaRnaaLBeeR
16 januari 2007, 16:28
Onbegrijpelijk dat Hoboken de kans laat liggen om een andere kijk op Stalin te krijgen.
Bij de PVDA folders die wij hier in de bus krijgen is de hamer en cikel al uit het logo verwerkt, dus een uitkomen voor hun band met Stalin zal er nog wel niet inzitten. :-)

Ive De Beckker
16 januari 2007, 16:35
Joh, maar waar? En dan ben ik vooral benieuwd waar ze Stalin en Mao voor helden uitmaken. Als ze dat nu nog steeds doen hebben ze overduidelijk een realiteitscheck nodig.

Waar het stond op de webstek weet ik niet meer.
Maar het verdween na de verkiezingen ineens toevallig.

lombas
16 januari 2007, 18:13
Het gaat alleen over Nazi-Duitsland hé, dan klopt dat wel ongeveer.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Second_world_war_europe_animation_small.gif

StevenNr1
16 januari 2007, 19:41
Mooi, en?

lombas
16 januari 2007, 19:58
Mooi, en?

Nazi-Duitsland werd niet "bijna alleen door het Russisch leger" verslaan, dat is net heel het punt.

StevenNr1
16 januari 2007, 20:11
Ik ben niet zo goed in kaart lezen?

lombas
16 januari 2007, 20:23
Ik ben niet zo goed in kaart lezen?

Blijven kijken eh, het is een gif bestand.

Ive De Beckker
16 januari 2007, 21:27
Ik ben benieuwd hoe het afloopt

StevenNr1
16 januari 2007, 21:40
Ik ben blijven kijken, maar dan nog, u bent naar ik dacht de student geschiedenis, dat in een boeiend verhaal gieten kan dan toch niet zo moeilijk zijn? Of laat uw professor ook gewoon een 'gif' afspelen tijdens z'n lessen ;)

garfield
16 januari 2007, 22:57
Ik ben niet zo goed in kaart lezen?

Die kaart toont aan dat je uitspraak niet klopt.

lombas
16 januari 2007, 23:39
Ik ben blijven kijken, maar dan nog, u bent naar ik dacht de student geschiedenis, dat in een boeiend verhaal gieten kan dan toch niet zo moeilijk zijn? Of laat uw professor ook gewoon een 'gif' afspelen tijdens z'n lessen ;)

Kijk, er is geen moeite om dat in een verhaal te gieten. De stelling als dat het Rode Leger na zo goed geheel zelf nazi-Duitsland heeft overwonnen, is prietpraat.

Starkan
16 januari 2007, 23:47
Kijk, er is geen moeite om dat in een verhaal te gieten. De stelling als dat het Rode Leger na zo goed geheel zelf nazi-Duitsland heeft overwonnen, is prietpraat.

En daarom mag de PVDA volgens u niet meebesturen in Hoboken ofwa?

lombas
16 januari 2007, 23:52
En daarom mag de PVDA volgens u niet meebesturen in Hoboken ofwa?

Dat staat daar nu even los van.