PDA

View Full Version : OPEN BRIEF AAN Vlaams-nationale Radio en TV


Patriot!
20 december 2003, 00:53
OPEN BRIEF AAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN DE VRT





Brussel, 17 december 2003







Geachte Dames en Heren,





Betreft: De VRT wordt spreekbuis van het separatisme





Met deze brief drukken wij ons ongenoegen uit over de wijze waarop het separatisme de laatste weken gepropageerd wordt op de VRT, o.a. in het programma De Zevende Dag.



Zo vroeg de gastpresentatrice van dit programma zich in de uitzending van 30 november 2003 af waarom in godsnaam het separatisme door de traditionele partijen werd overgelaten aan extreem-rechts en de kleine N-VA. Naar aanleiding van de gijzelingsactie in het Waalse Manage bij de firma Sigma Coatings en de discussie omtrent de dienstencheques was toch eens te meer gebleken hoe anders men in Vlaanderen en Wallonië men wel niet denkt. Als voorbeeld van dit zogenaamde anders denken, uitte de gastpresentatrice haar onbegrip over het feit dat men het in Wallonië dom vond van de directie van Sigma Coatings om het collectief ontslag aan te kondigen in de onderneming zelf. Nochtans is ook in Vlaanderen het eerste wat men aan een directie aanbeveelt wanneer deze een sluiting of herstructurering aankondigt, om dit op neutraal terrein te doen, precies om situaties zoals een gijzeling te vermijden. Bovendien werd de gastpresentatrice ook niet bepaald gekenmerkt door een grote kennis van de sociale geschiedenis. In het andere geval zou zij zich wel hebben herinnerd dat veel andere grote mijlpalen in de sociale strijd, zich in Vlaanderen hebben afgespeeld. Zo werd in de jaren ’70 reeds een bedrijfsbezetting van méér dan 1 jaar in een bedrijf uit het Antwerpse georganiseerd door ontgoochelde werknemers. Daar waar men in De Zevende Dag verder zei dat de burgemeester van Manage potentiële investeerders heeft afgeschrikt door zijn manier van handelen, is dit wellicht niet onjuist, maar dan is men wel de beelden vergeten van de burgemeester van Genk die naar aanleiding van de herstructurering van Ford Genk opruiende taal sprak te midden van de arbeiders, en voor het oog van de camera’s.



In hetzelfde programma werd een weinig later Minister van Werk Frank Vandenbroucke door Siegfried Bracke, zelf een overtuigd separatist, zwaar aangepakt over de verschillende zienswijze van Vlaanderen en Wallonië in het dossier van de dienstencheques. Ook aan de Minister werd voorgehouden dat separatisme na zo’n grote meningsverschillen onvermijdelijk was. Daarbij werd bijna volledig elke aandacht verloren voor het compromis dat uiteindelijk bereikt werd. Dit is overigens een toonbeeld van federalisme zoals B Plus dit voorstaat. De federale staat bepaalt de basiscontractvoorwaarden, en de gewesten kunnen eigen accenten leggen.



In De Zevende Dag van 14 december 2003 werd de vereniging Vlaanderen Vlagt aan het woord gelaten. Deze vereniging stuurt op georkestreerde wijze en tegen betaling van een vergoeding, mensen uit naar grote sportmanifestaties in binnen- en buitenland om er te gaan zwaaien met Vlaamse vlaggen. Hun bedoeling is om het separatisme in te luiden door ervoor te zorgen dat er meer Vlaamse vlaggen in beeld zouden komen dan Belgische. Naar eigen zeggen van de voorzitter Ivan Mertens is het een feit dat België zal verdwijnen en moet men daarom dergelijke acties ondernemen om Vlaanderen, maar liefst ook Wallonië, in afwachting, alvast aan de wereld bekend te maken.



Het ongenoegen van B Plus is niet dat de VRT met De Zevende Dag separatistische klanken uitzendt. Maar het is ontoelaatbaar voor een publieke omroep dat dit ongecontesteerd gebeurt. En vooral is het ontoelaatbaar dat de organisatie bij uitstek die zich tegen separatisme en confederalisme kant, B Plus, nooit aan het woord wordt gelaten. De keren dat leden van B Plus zich hebben aangeboden op de redactie om hun mening te geven over de communautaire actualiteit, werden zij expliciet de deur gewezen. Nochtans menen wij dat B Plus met onder haar Vlaamse leden politici zoals Pierre Chevalier (VLD), Freddy Willockx (SP.A), Philip Heylen (CD&V), Willy Claes (SP.A), Ludo Dierickx (Groen!), honderd keer méér gewicht heeft dan een organisatie zoals Vlaanderen Vlagt, wiens voorzitter zonder de minste aanleiding wat betreft de politieke actualiteit en totaal ongecontesteerd kan komen vertellen dat het een feit is dat België op korte termijn zal verdwijnen. Nergens wordt opgemerkt dat de Vlaamse vlaggen waarmee hij gaat zwaaien niet de officiële Vlaamse Leeuw weergeven, maar wel de radicale, de fascistische. Evenmin wordt de vraag gesteld wat dit nog met sport te maken heeft. Ook de banden tussen Vlaanderen Vlagt en het Vlaams Blok werden niet aangeraakt. De vraagstelling voor de enquête bij het publiek was verder uiterst suggestief en moest wel een positief antwoord uitlokken.



Niet enkel de uitzendingen van De Zevende Dag vormen een probleem. Ook wensen wij met deze brief nogmaals te protesteren tegen het feit dat men in de voorlezing van de krantencommentaren op de VRT-radio enkel de Vlaamse kranten aan het woord laat. Op de RTBF is dit, terecht, anders. Sporadisch wordt op de VRT ook wel de commentaar van La Libre Belgique voorgelezen. Maar dan liefst niet wanneer de krant zich kritisch uitlaat over, bijvoorbeeld, de staatshervorming. In een federaal land is dergelijke eenzijdige berichtgeving onaanvaardbaar. De Vlaamse bevolking heeft het recht te weten wat men in de Waalse kranten schrijft over de actualiteit, ook als er in Wallonië over bepaalde zaken andere meningen zijn.



Voor B Plus is de maat méér dan vol. Wij eisen bij de VRT dan ook een volwaardige plaats in het debat omtrent de communautaire actualiteit en de toekomst van België. B Plus verdient die plaats. B Plus is zelf een pluralistische organisatie. De VRT zou dit volgens haar beginselen ook moeten zijn. Daarom kan het niet dat in de discussie over de toekomst van België slechts de separatisten aan het woord worden gelaten en dan nog zonder enige kritische ondervraging. De VRT moet volgens haar beginselen bijdragen tot de ontwikkeling van de Vlaamse cultuur en identiteit. Dit is iets anders dan de gratis spreekbuis te worden van het separatisme.



Wij hopen dat u in de toekomst met onze verzuchtingen rekening zal willen houden.



Hoogachtend,









De Raad van Bestuur van B Plus vzw

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 02:28
Jezus gadverdamme zeg, als dit geen aanzet tot censuur is dan weet ik het niet meer...

Tacitus, schaam je man, hier sta je toch niet achter???

Jan van den Berghe
20 december 2003, 09:30
Nergens wordt opgemerkt dat de Vlaamse vlaggen waarmee hij gaat zwaaien niet de officiële Vlaamse Leeuw weergeven, maar wel de radicale, de fascistische.

Radicale? Fascistische?

Hallo? Hebben jullie eigenlijk nog enige voeling met de werkelijkheid?

De Vlaamse Leeuw zonder rode klauwen en tong is de meest verspreide vlag in de Vlaamse Beweging, daar die nu eenmaal in de 19e eeuw door dichter Rodenbach werd voorgesteld. Daar is dus niets "radicaals" of "fascistisch" aan...

Even opmerken ook dat Vlaanderen Vlagt ook met de officiële Vlaamse vlag naar buiten komt.

Beide vlaggen, met en zonder rode klauwen en tong, worden trouwens door Vlaanderen Vlagt aangeboden...

http://www.vlaamsbrabant.net/vl2/vlaggen.php

Jan van den Berghe
20 december 2003, 09:33
De Vlaamse bevolking heeft het recht te weten wat men in de Waalse kranten schrijft over de actualiteit, ook als er in Wallonië over bepaalde zaken andere meningen zijn.

Dit is eigenlijk om te gieren! Inderdaad, de Vlamingen hebben het recht een Waalse krant te lezen, net zoals wij ook het recht hebben een Engelse, Amerikaanse, Duitse, Luxemburgse, Deense... krant in te kijken.

Indien die Vlaamse bevolking belangstelling heeft voor wat Waalse kranten schrijven, dan zullen de mensen toch die kranten kopen, of niet?! Of gaat B+ de Vlamingen nu allemaal verplichten Waalse kranten te lezen?

Ik zie dan ook niet in waar men met een dergelijke opmerking eigenlijk naar toe wil...

Luddo
20 december 2003, 11:07
OPEN BRIEF AAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN DE VRT





Brussel, 17 december 2003







Geachte Dames en Heren,
Betreft: De VRT wordt spreekbuis van het separatisme
Met deze brief drukken wij ons ongenoegen uit over de wijze waarop het separatisme de laatste weken gepropageerd wordt op de VRT, o.a. in het programma De Zevende Dag.
Zo vroeg de gastpresentatrice van dit programma zich in de uitzending van 30 november 2003 af waarom in godsnaam het separatisme door de traditionele partijen werd overgelaten aan extreem-rechts en de kleine N-VA. Naar aanleiding van de gijzelingsactie in het Waalse Manage bij de firma Sigma Coatings en de discussie omtrent de dienstencheques was toch eens te meer gebleken hoe anders men in Vlaanderen en Wallonië men wel niet denkt. Als voorbeeld van dit zogenaamde anders denken, uitte de gastpresentatrice haar onbegrip over het feit dat men het in Wallonië dom vond van de directie van Sigma Coatings om het collectief ontslag aan te kondigen in de onderneming zelf. Nochtans is ook in Vlaanderen het eerste wat men aan een directie aanbeveelt wanneer deze een sluiting of herstructurering aankondigt, om dit op neutraal terrein te doen, precies om situaties zoals een gijzeling te vermijden. Bovendien werd de gastpresentatrice ook niet bepaald gekenmerkt door een grote kennis van de sociale geschiedenis. In het andere geval zou zij zich wel hebben herinnerd dat veel andere grote mijlpalen in de sociale strijd, zich in Vlaanderen hebben afgespeeld. Zo werd in de jaren ’70 reeds een bedrijfsbezetting van méér dan 1 jaar in een bedrijf uit het Antwerpse georganiseerd door ontgoochelde werknemers. Daar waar men in De Zevende Dag verder zei dat de burgemeester van Manage potentiële investeerders heeft afgeschrikt door zijn manier van handelen, is dit wellicht niet onjuist, maar dan is men wel de beelden vergeten van de burgemeester van Genk die naar aanleiding van de herstructurering van Ford Genk opruiende taal sprak te midden van de arbeiders, en voor het oog van de camera’s.
In hetzelfde programma werd een weinig later Minister van Werk Frank Vandenbroucke door Siegfried Bracke, zelf een overtuigd separatist, zwaar aangepakt over de verschillende zienswijze van Vlaanderen en Wallonië in het dossier van de dienstencheques. Ook aan de Minister werd voorgehouden dat separatisme na zo’n grote meningsverschillen onvermijdelijk was. Daarbij werd bijna volledig elke aandacht verloren voor het compromis dat uiteindelijk bereikt werd. Dit is overigens een toonbeeld van federalisme zoals B Plus dit voorstaat. De federale staat bepaalt de basiscontractvoorwaarden, en de gewesten kunnen eigen accenten leggen.
In De Zevende Dag van 14 december 2003 werd de vereniging Vlaanderen Vlagt aan het woord gelaten. Deze vereniging stuurt op georkestreerde wijze en tegen betaling van een vergoeding, mensen uit naar grote sportmanifestaties in binnen- en buitenland om er te gaan zwaaien met Vlaamse vlaggen. Hun bedoeling is om het separatisme in te luiden door ervoor te zorgen dat er meer Vlaamse vlaggen in beeld zouden komen dan Belgische. Naar eigen zeggen van de voorzitter Ivan Mertens is het een feit dat België zal verdwijnen en moet men daarom dergelijke acties ondernemen om Vlaanderen, maar liefst ook Wallonië, in afwachting, alvast aan de wereld bekend te maken.
Het ongenoegen van B Plus is niet dat de VRT met De Zevende Dag separatistische klanken uitzendt. Maar het is ontoelaatbaar voor een publieke omroep dat dit ongecontesteerd gebeurt. En vooral is het ontoelaatbaar dat de organisatie bij uitstek die zich tegen separatisme en confederalisme kant, B Plus, nooit aan het woord wordt gelaten. De keren dat leden van B Plus zich hebben aangeboden op de redactie om hun mening te geven over de communautaire actualiteit, werden zij expliciet de deur gewezen. Nochtans menen wij dat B Plus met onder haar Vlaamse leden politici zoals Pierre Chevalier (VLD), Freddy Willockx (SP.A), Philip Heylen (CD&V), Willy Claes (SP.A), Ludo Dierickx (Groen!), honderd keer méér gewicht heeft dan een organisatie zoals Vlaanderen Vlagt, wiens voorzitter zonder de minste aanleiding wat betreft de politieke actualiteit en totaal ongecontesteerd kan komen vertellen dat het een feit is dat België op korte termijn zal verdwijnen. Nergens wordt opgemerkt dat de Vlaamse vlaggen waarmee hij gaat zwaaien niet de officiële Vlaamse Leeuw weergeven, maar wel de radicale, de fascistische. Evenmin wordt de vraag gesteld wat dit nog met sport te maken heeft. Ook de banden tussen Vlaanderen Vlagt en het Vlaams Blok werden niet aangeraakt. De vraagstelling voor de enquête bij het publiek was verder uiterst suggestief en moest wel een positief antwoord uitlokken.
Niet enkel de uitzendingen van De Zevende Dag vormen een probleem. Ook wensen wij met deze brief nogmaals te protesteren tegen het feit dat men in de voorlezing van de krantencommentaren op de VRT-radio enkel de Vlaamse kranten aan het woord laat. Op de RTBF is dit, terecht, anders. Sporadisch wordt op de VRT ook wel de commentaar van La Libre Belgique voorgelezen. Maar dan liefst niet wanneer de krant zich kritisch uitlaat over, bijvoorbeeld, de staatshervorming. In een federaal land is dergelijke eenzijdige berichtgeving onaanvaardbaar. De Vlaamse bevolking heeft het recht te weten wat men in de Waalse kranten schrijft over de actualiteit, ook als er in Wallonië over bepaalde zaken andere meningen zijn.
Voor B Plus is de maat méér dan vol. Wij eisen bij de VRT dan ook een volwaardige plaats in het debat omtrent de communautaire actualiteit en de toekomst van België. B Plus verdient die plaats. B Plus is zelf een pluralistische organisatie. De VRT zou dit volgens haar beginselen ook moeten zijn. Daarom kan het niet dat in de discussie over de toekomst van België slechts de separatisten aan het woord worden gelaten en dan nog zonder enige kritische ondervraging. De VRT moet volgens haar beginselen bijdragen tot de ontwikkeling van de Vlaamse cultuur en identiteit. Dit is iets anders dan de gratis spreekbuis te worden van het separatisme.
Wij hopen dat u in de toekomst met onze verzuchtingen rekening zal willen houden.
Hoogachtend,
De Raad van Bestuur van B Plus vzw

Is dit een grap of menen jullie dat echt??? Ik kom hier nog op terug!

Zeno!
20 december 2003, 11:54
Dit is te gek voor woorden!! Leve de CENSUUR!!!! Weg met de vrije pers!!!

Die belgicisten zijn echt op hun kop gevallen. Ze zouden zich beter de vraag stellen w�*�*rom er tegenwoordig zo ondubbelzinnig over separatisme wordt gesproken. Het antwoord is overduidelijk: Belgie is aan het verdwijnen! Hoe dikwijls moeten we dat hier nog herhalen?

Deze evolutie, die al j�*�*ren aan de gang is, zet zich door en het is dus niet meer dan de LOGICA ZELVE dat dit dan ook aandacht krijgt in de media.

Neen, belgicistjes, niet door zaken achter te houden of door het toepassen van regelrechte censuur zal je het Belziekske kunnen redden. Momenteel wordt het nog kunstmatig in leven gehouden....tot op een mooie dag iemand de stekker uittrekt.

Henry
20 december 2003, 12:04
Deze brief zal de VRT rondgaan, wees daar maar zeker van. Gepaard gaande met mening buldergelach!
Goeie grap, BUB, maar de timing kon wel beter.
April, weet je wel.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Hans1
20 december 2003, 12:12
Bplus heeft overschot van gelijk. U moet de censuur zoeken wij de VRT. Wij hebben niets te censureren want we hebben geen enkele media in handen i.t.t. de Vlaams-nationalisten.

Hans1
20 december 2003, 12:13
Bplus heeft overschot van gelijk. U moet de censuur zoeken bij de VRT. Wij hebben niets te censureren want we hebben geen enkele media in handen i.t.t. de Vlaams-nationalisten.

Enfin, zonder de VRT en VTM zou het Vlaams-nationalisme al niet meer bestaan. Noem het het laatste en grootste bastion.

Henry
20 december 2003, 12:18
Bplus heeft overschot van gelijk. U moet de censuur zoeken bij de VRT. Wij hebben niets te censureren want we hebben geen enkele media in handen i.t.t. de Vlaams-nationalisten.

Enfin, zonder de VRT en VTM zou het Vlaams-nationalisme al niet meer bestaan. Noem het het laatste en grootste bastion.

Hans, in Gent is er een prima circuit voor stand-up comedy.
Volgens mij zou jij het daar prachtig doen.

Distel
20 december 2003, 12:32
Bplus heeft overschot van gelijk. U moet de censuur zoeken bij de VRT. Wij hebben niets te censureren want we hebben geen enkele media in handen i.t.t. de Vlaams-nationalisten.

Enfin, zonder de VRT en VTM zou het Vlaams-nationalisme al niet meer bestaan. Noem het het laatste en grootste bastion.

Doen jij en B+ een eindejaarsconference?

zorroaster
20 december 2003, 13:00
Mocht er op de VRT nog een onnozele hals rondlopen die enige symphatie had voor het belgicisme, is dit na zo'n ondubbelzinnige oproep tot censuur wel verleden tijd...

Dank u wel, B-Plus, voor de stemmen die je ons weer bezorgt hebt op deze manier. Doe zo voort, doe vooral zo voort!

Foundation
20 december 2003, 14:09
Lees de brief nog eens. Dit is geen oproep tot censuur. Dit is geen oproep tot het niet aan het woord laten van leden.

Er wordt echtern verzet aangetekend omdat niet alle partijen aan het woord komen als het over de splitsing van België gaat. Dit is een brief tégen de censuur die de VRT uitoefent op BPlus.

El Cid
20 december 2003, 14:10
Ik vind dat de VRT eigenlijk mooi de federalistische gedachte uitdraagt, en het altijd heeft over België als het over België gaat, en over Vlaanderen als het over Vlaanderen gaat.

Dat een federalistische groepering als B Plus daar over klaagt, vind ik dermate vreemd, maar past wel in het licht van de zogenaamde federalisten, die toch de staatshervormingen afkeuren. Snap je het plaatje?

Foundation
20 december 2003, 14:28
Ik vind dat de VRT eigenlijk mooi de federalistische gedachte uitdraagt, en het altijd heeft over België als het over België gaat, en over Vlaanderen als het over Vlaanderen gaat.


Vind u? Ik vind het eerder raar dat als een sportman uit het Vlaams gedeelte iets wint, het opeens een Vlaming is, maar als een Waal eens iets presteert, ja dan is het wel een Belg.

Luddo
20 december 2003, 14:31
Ik vind dat de VRT eigenlijk mooi de federalistische gedachte uitdraagt, en het altijd heeft over België als het over België gaat, en over Vlaanderen als het over Vlaanderen gaat.


Vind u? Ik vind het eerder raar dat als een sportman uit het Vlaams gedeelte iets wint, het opeens een Vlaming is, maar als een Waal eens iets presteert, ja dan is het wel een Belg.

Je moet eens wat meer naar de vRT kijken! Daar is Justine Henin een Waalse en Kim Cleisters een Belgische! En Museeuw een Belg en Astarloa een Catalaan!

Hans1
20 december 2003, 14:56
Het is waar dat de sportredactie tamelijk Belgisch-gezind is. Maar dat is een enorm verschil met de Vlaams-nationale nieuwsredactie.

Luddo
20 december 2003, 15:34
Lees de brief nog eens. Dit is geen oproep tot censuur. Dit is geen oproep tot het niet aan het woord laten van leden.

Er wordt echtern verzet aangetekend omdat niet alle partijen aan het woord komen als het over de splitsing van België gaat. Dit is een brief tégen de censuur die de VRT uitoefent op BPlus.

De tweede stap van BUB in de oorlog tegen de vRT is op komst.
Het B-PLUS Artilleriebataljon wordt in stelling gebracht. Links zie je de leider van B+. Naast hem, en achter de bombarde, Hans 1. Brute pech voor hem: Hij verloor al zijne poot voor hij er op gespeeld had. Foundation staat voorzichtigheidshalve iets verder omdat hij de schietkunst van Hans den Eerste niet betrouwt...
Toch zal de eigenlijke aanval nog wat uitblijven. Tacitus is in zijn labo nog steeds bezig met het poeder te bereiden maar hij heeft heel veel vertraging omdat hij er maar niet in slaagt het warm water uit te vinden!

Dedju, het lukt niet! En 't was nog zo ne plezante historische foto! 't Zal voor nen andere keer zijn!

http://www.uqac.uquebec.ca/zone30/Classiques_des_sciences_sociales/classiques/bertrand_louis/histoire

El Cid
20 december 2003, 15:47
Het is waar dat de sportredactie tamelijk Belgisch-gezind is. Maar dat is een enorm verschil met de Vlaams-nationale nieuwsredactie.

Dat is al een heel ander geluid dan de stoere taal in het begin.

Ach face it: jullie zien achter elke hoek een vlaamsnationalist staan. Als hij niet voor een unitair België is, is hij per definitie verdacht in jullie ogen. Tamelijk totalitair als je het mij vraagt.

El Cid
20 december 2003, 15:49
Ik vind dat de VRT eigenlijk mooi de federalistische gedachte uitdraagt, en het altijd heeft over België als het over België gaat, en over Vlaanderen als het over Vlaanderen gaat.


Vind u? Ik vind het eerder raar dat als een sportman uit het Vlaams gedeelte iets wint, het opeens een Vlaming is, maar als een Waal eens iets presteert, ja dan is het wel een Belg.

Vreemd, ik merk juist het tegenovergestelde. En de vlaamsnationalisten klagen steen en been dat die "vlaamsnationalistische" VRT hun vlagjes uit de wielerwedstrijden knipt. Dan denk ik: vlaamsnationalisten klagen, Belgische extremisten klagen: die zit goed.

Jan van den Berghe
20 december 2003, 16:49
Vind u? Ik vind het eerder raar dat als een sportman uit het Vlaams gedeelte iets wint, het opeens een Vlaming is, maar als een Waal eens iets presteert, ja dan is het wel een Belg.

En kunt u dat statistisch bewijzen? Ik vermoed immers dat u gewoon maar uit uw nek kletst.

Wordt Clijsters door de VRT als Vlaminge opgevoerd en Henin als Belgische bijvoorbeeld?

Hans1
20 december 2003, 16:59
Hoe kunnen ze Clijsters nu als een Vlaminge opvoeren? Het is een Limburgse. :wink:

C uit W
20 december 2003, 17:36
Het is waar dat de sportredactie tamelijk Belgisch-gezind is. Maar dat is een enorm verschil met de Vlaams-nationale nieuwsredactie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ik vind u een echte lieverd :wink:

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 17:40
Het is waar dat de sportredactie tamelijk Belgisch-gezind is. Maar dat is een enorm verschil met de Vlaams-nationale nieuwsredactie.


Zo dan, die krabbelt netjes terug, hier in Holland kunnen we het horen :wink: ...

Wanne
20 december 2003, 17:44
Ik zou bij deze nog eens de aandacht willen trekken op de Belgische rockscene die door Radio 21 en Stubru als door een Berlijnse muur in twee wordt gespleten... Een regelrechte slag in het gezicht van de muziekliefhebber !

Jan van den Berghe
20 december 2003, 17:48
Een regelrechte slag in het gezicht van de muziekliefhebber !

Is muziek van Waalse groepen dan op de VRT-radiozenders verboden? Ik heb echt de indruk dat u waanbeelden ziet...

Jan van den Berghe
20 december 2003, 17:48
De Vlaamse bevolking heeft het recht te weten wat men in de Waalse kranten schrijft over de actualiteit, ook als er in Wallonië over bepaalde zaken andere meningen zijn.

Dit is eigenlijk om te gieren! Inderdaad, de Vlamingen hebben het recht een Waalse krant te lezen, net zoals wij ook het recht hebben een Engelse, Amerikaanse, Duitse, Luxemburgse, Deense... krant in te kijken.

Indien die Vlaamse bevolking belangstelling heeft voor wat Waalse kranten schrijven, dan zullen de mensen toch die kranten kopen, of niet?! Of gaat B+ de Vlamingen nu allemaal verplichten Waalse kranten te lezen?

Ik zie dan ook niet in waar men met een dergelijke opmerking eigenlijk naar toe wil...

Wanne
20 december 2003, 17:50
Is muziek van Waalse groepen dan op de VRT-radiozenders verboden? Ik heb echt de indruk dat u waanbeelden ziet...

Neen, m'n beste... Sharko, Miam Monster Miam, Girls In Hawaii, Showstar,... Ze worden allemaal 1 voor 1 geboycot door Stubru en uit de playlisten geweerd !

Wanne
20 december 2003, 17:51
En andersom ook hoor... Superbox wordt ook niet op Radio 21 gespeeld als tegenreactie. Nog een voorbeeld : als Vlaamse artiest moet je de juist connecties hebben om in de Botanique te mogen spelen ! Dat is allemaal schade die ons land (ten nadele van de artiesten) heeft opgelopen door al die federale zever !

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 17:52
Is muziek van Waalse groepen dan op de VRT-radiozenders verboden? Ik heb echt de indruk dat u waanbeelden ziet...

Neen, m'n beste... Sharko, Miam Monster Miam, Girls In Hawaii, Showstar,... Ze worden allemaal 1 voor 1 geboycot door Stubru en uit de playlisten geweerd !


Wie???

Wanne
20 december 2003, 17:53
Wie???

Het is niet omdat dit voor u niets te betekenen heeft, dat er daarom geen andere mensen benadeeld worden... Eerst en vooral de artiest, maar ook de luisteraars van die radiostations ! En het alternatieve genre is er 1 dat groeit !

Wanne
20 december 2003, 17:55
Sharko :

http://www.goddeau.com/website/musharkoIII.html

Girls In Hawaii :

http://www.goddeau.com/website/mufromheretothere.html

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 17:56
Wie???

Het is niet omdat dit voor u niets te betekenen heeft, dat er daarom geen andere mensen benadeeld worden... Eerst en vooral de artiest, maar ook de luisteraars van die radiostations ! En het alternatieve genre is er 1 dat groeit !

Oh zei ik dan dat het niets voor mij of anderen betekent??? Nee inderdaad...

Even op een heel ander vlak, de alternatieve scene is over zijn revival heen. Plaatverkopen nemen af, nieuwe groepen nemen de scene niet serieus en de gemiddelde leeftijd van alternatievelingen 'dropt' schrikbarend...

Wanne
20 december 2003, 17:59
Even op een heel ander vlak, de alternatieve scene is over zijn revival heen. Plaatverkopen nemen af, nieuwe groepen nemen de scene niet serieus en de gemiddelde leeftijd van alternatievelingen 'dropt' schrikbarend...

Je vergist je... De grote platenmaatschappijen gooien groepen aan de deur, maar in de plaats daarvan groeien de kleinere 'onafhankelijke' platenmaatschappijen.

Een heel mooi voorbeeld hiervan is Labelman... Een paar jaar geleden mochten ze zich content stellen met wat Belgische groepjes. Nu hebben ze Sandy Dillon en The Twilight Singers (ex-Afghan Whigs) op hun naam staan...

Voor meer info :

http://www.toutpartout.be
http://www.goddeau.com/website/mublackberrybelle.html
http://www.goddeau.com/website/munobodyssweetheart.html

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 18:01
Even op een heel ander vlak, de alternatieve scene is over zijn revival heen. Plaatverkopen nemen af, nieuwe groepen nemen de scene niet serieus en de gemiddelde leeftijd van alternatievelingen 'dropt' schrikbarend...

Je vergist je... De grote platenmaatschappijen gooien groepen aan de deur, maar in de plaats daarvan groeien de kleinere 'onafhankelijke' platenmaatschappijen.

Een heel mooi voorbeeld hiervan is Labelman... Een paar jaar geleden mochten ze zich content stellen met wat Belgische groepjes. Nu hebben ze Sandy Dillon en The Twilight Singers (ex-Afghan Whigs) op hun naam staan...

Voor meer info :

http://www.toutpartout.be
http://www.goddeau.com/website/mublackberrybelle.html
http://www.goddeau.com/website/munobodyssweetheart.html

Ofwel de alternatieve scene gaat weer underground, waar het hoort (positief bedoeld)

Wanne
20 december 2003, 18:02
De gemiddelde leeftijd van alternatievelingen 'dropt' schrikbarend...

Zowel in Vlaanderen en Wallonie zijn er muziekzenders voor de oudere 'alternatieve' luisteraar... Radio 1 bestond in Vlaanderen al even, maar nu wordt ook Radio 21 opgesplits in twee radiostations : een radiostation voor de classic rock, dus het iets volwassenere publiek, en nog een radiostation voor de jeugd... Doen ze zoiets omdat de leeftijd dropt ?

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 18:04
De gemiddelde leeftijd van alternatievelingen 'dropt' schrikbarend...

Zowel in Vlaanderen en Wallonie zijn er muziekzenders voor de oudere 'alternatieve' luisteraar... Radio 1 bestond in Vlaanderen al even, maar nu wordt ook Radio 21 opgesplits in twee radiostations : een radiostation voor de classic rock, dus het iets volwassenere publiek, en nog een radiostation voor de jeugd... Doen ze zoiets omdat de leeftijd dropt ?

Je zegt het al, 'classic rock', dat sluit vaak niet één op één met wat de jeugd aan alternatieve muziek beluisterd.

El Cid
20 december 2003, 18:07
En het alternatieve genre is er 1 dat groeit !

En mainstream wordt, commerciële bucht? :twisted:

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 18:09
En het alternatieve genre is er 1 dat groeit !

En mainstream wordt, commerciële bucht? :twisted:

Inderdaad, als je de alternatieve genre echt een warm hart toedraagt, moet je hopen dat het terugkeert naar de underground en zo veel mogelijk wordt verguist door TMF, MTV et cetera

El Cid
20 december 2003, 18:26
En mainstream wordt, commerciële bucht? :twisted:

Inderdaad, als je de alternatieve genre echt een warm hart toedraagt, moet je hopen dat het terugkeert naar de underground en zo veel mogelijk wordt verguist door TMF, MTV et cetera

Tenzij het te doen is om het etiket "alternatief" dat in dat geval nog inhoudslozer is dan het nu al is.

Wanne
20 december 2003, 19:14
En mainstream wordt, commerciële bucht? :twisted:

Zo nauwdenkend ben ik niet als je dat wil bedoelen...

Wanne
20 december 2003, 19:15
Inderdaad, als je de alternatieve genre echt een warm hart toedraagt, moet je hopen dat het terugkeert naar de underground en zo veel mogelijk wordt verguist door TMF, MTV et cetera

Als je het alternatieve genre een warm hart toedraagt, dan hoop je dat die bands die het waarmaken het zullen opnemen voor de kleinere bands !

De Vliegende Hollander
20 december 2003, 21:13
Inderdaad, als je de alternatieve genre echt een warm hart toedraagt, moet je hopen dat het terugkeert naar de underground en zo veel mogelijk wordt verguist door TMF, MTV et cetera

Als je het alternatieve genre een warm hart toedraagt, dan hoop je dat die bands die het waarmaken het zullen opnemen voor de kleinere bands !

Wanneer een genre het comemrciële circuit betreedt, tellen alleen de centen Wanne :wink: