PDA

View Full Version : Libië ontslaat een derde van de ambtenaren


lombas
25 januari 2007, 10:40
De Libische overheid gaat 400.000 ambtenaren ontslaan. Meer dan een derde van het personeel gaat de laan uit om de particuliere sector te stimuleren en te bezuinigen op de overheidsuitgaven. Baghdadi Mahmudi, de Libische minister president, vertelde het parlement dat de omvang van het ambtenarenapparaat excessief was geworden.


Het overbodige personeel zou drie jaarsalarissen of een lening ontvangen om hun eigen zaak te kunnen starten. Hiermee wil Mahmudi de privésector aanmoedigen om goederen te produceren en zodoende te concurreren met buitenlandse import.

En wat zegt kolonel Moammar Ghadaffi in zijn manifest 'Het Groene Boek' ?
'Politieke strijd die resulteert in de overwinning van een kandidaat met, bijvoorbeeld, 51% van de stemmen, leidt tot een dictatoriaal overheidslichaam vermomd als democratie. Want 49% van het electoraat wordt geregeerd door een overheid waar ze niet voor stemden maar dat hen wordt opgelegd. Dat is een dictatuur.'

Ghadaffi greep de macht via een coup in 1969 en begon met wat hij noemde 'directe democratie'. De macht is in handen van verschillende volksraden, in de praktijk heerst Ghadaffi over zijn 5,8 miljoen onderdanen. Op het oprichten van een politieke partij staat de doodstraf want verkiezingen zouden de directe democratie vernietigen.

Eén op de zes personen werkt voor de Mukhabarat, de geheime dienst. Volgens de mediarechtenorganisatie "Reporters without borders" is persvrijheid praktisch niet aanwezig in Libië. De staat bezit en controleert alle media.
Bron (http://www.vrijspreker.nl/vs/index.php?itemid=5212)

Eén derde, we kunnen er een voorbeeld aan nemen.

Percalion
25 januari 2007, 10:48
Pff, amper een derde.

Wel een goeie tactiek om hen nog drie jaar loon uit te betalen.

lombas
25 januari 2007, 10:54
Pff, amper een derde.

Wel een goeie tactiek om hen nog drie jaar loon uit te betalen.

Wie goed wilt, moet lijden.

La Chunga
25 januari 2007, 10:55
Mooi, ze beginnen het licht te zien in de Great Socialist People's Libyan Arab Jamahiriya...

eno2
25 januari 2007, 11:21
Libië ontslaat een derde van de ambtenaren

Nu nog Khadafi.

_Yahya_
25 januari 2007, 16:22
Nu nog Khadafi.
:-D en alle arabische dictaturen ..

groetjes



Yahya