PDA

View Full Version : 100000 € wordt gecrediteerd van account plichtsbewuste agent


Vanelderen David
7 november 2002, 22:36
Het Hof van Beroep in Antwerpen veroordeelde een Hasseltse agent tot het uitbetalen van een schadevergoeding van maar liefst 100.000 €uro aan de jonge crimineel Morad en daarenboven nóg eens 10.000 €uro aan diens moeder.

Tijdens een nachtelijke patrouille stuitten Hasseltse politieagenten op een verdachte auto met daarin vier minderjarigen van Marokkaanse afkomst. Dit voertuig bleek technisch niet in orde en droeg een gestolen nummerplaat. De agenten achtervolgden het viertal, en de wagen van de criminelen belandde in een haag. En nóg weigerden deze "jongeren" zich over te geven. De combi blokkeerde hen de weg, en Morad en de zijnen duwde de combi weg. Een agent stapte uit en struikelde, en de "jongeren" maakte aanstalten om de weerloze agent omver te rijden. Hierop reageerde diens collega en schoot op het voertuig. Morad werd gewond door een kogel die zich door de bagageruimte boordde en uitkwam in Morad's nek. Sindsdien was de toen 15-jarige Morad verlamd.

Dit voorval ergert mij enorm en ik ben dan ook erg verontwaardigd over de uitspraak van de magistraten. Deze agent bewees zijn moed en plichtsbewustheid ten volle en schoot overduidelijk uit zelfverdediging. Morad is weliswaar verlamd, maar dat is wel zijn eigen domme schuld. Onze agenten dragen een zware taak op hun schouders, dikwijls riskeren ze hun eigen leven om de burgers te beschermen. Dit voorval zal er enkel maar toe leiden dat de demotivatie in de politiekorpsen enkel nog maar zal toenemen. Hoe dikwijls valt het niet voor dat net opgepakte criminelen sneller terug op straat rondlopen dan de agenten terug in hun combi zitten. Onze Justitie is een regelrechte puinhoop. Criminelen komen belachelijk goedkoop weg, en plichtsbewuste burgers betalen het gelag.

http://www.vlaamsblokberingen.org
http://www.bertschoofs.be

Vanelderen David
7 november 2002, 23:49
Excuseer mij aub. Ik heb dit nieuw onderwerp op "internationaal" geplaatst. Een vergissing van mijnentwege. Gelieve deze entry te wissen aub. Dank bij voorbaat.

S.
8 november 2002, 11:19
U mag ook een verwijzing geven naar het artikel: ik heb namelijk een hééééééél ander verhaal gehoord.

Vanelderen David
9 november 2002, 12:49
Dit artikel stond donderdagavond op de webstek van "Het Belang van Limburg". Vrijdag stond het in het dagblad zelf. http://www.hbvl.be

http://www.vlaamsblokberingen.org
http://www.bertschoofs.be