PDA

View Full Version : Een partij genaamd OVLD


John Stufflebeam
18 februari 2007, 22:01
Geert,

Een week geleden koos de VLD voor een nieuwe partijnaam. Het werd Open Vlaamse Liberalen en Democraten.

De partijtop, zo bleek, had graag dat de pers het woordje "Open" niet afkortte. De woorden "Liberalen", "Democraten" en zeker "Vlaamse" mochten verschrompelen tot hun eerste letter, maar "Open", dat was te belangrijk om af te korten.

De pers vond dat woordje blijkbaar ook te belangrijk voor een afkorting, en schrijft nu "Open VLD wil dat...", "Open VLD zegt zus...".

Robert "Steve" Stevaert - de enige met een communicatietalent groter dan dat van Verhofstadt en Slangen samen - blokte ooit een gelijkaardige poging af: Toen ging het om de partijnaam "Vlaams Belang". Stevaert realiseerde het gevaar van deze naam. Want er wordt mee gesuggereerd dat iedereen die tegen het Vlaams Belang is, ook tegen het Vlaams belang is.

Stevaert stelde voor om deze partijnaam af te korten. Die partij reageerde geprikkeld, en schoot eens flink in hun eigen voet. Sindsdien gaan ze kleurloos als "VB" door het media-leven.

Bij de OVLD zijn ze dus wat blij dat Stevaert niet meer in hun open doel kan scoren.

Jij kan echter wel nog scoren Geert. Gewoon in debat en interview de liberalen OVLD noemen. Meer is er niet nodig om de marketingstunt van een tegenstander te doen mislukken.

Succes.

Geert Lambert
18 februari 2007, 23:03
goede suggestie, want ik zie ze niet echt als een open partij