PDA

View Full Version : Over Bert Schoofs.


flyingrhyno
25 februari 2007, 21:08
Over Bert:

http://www.bertschoofs.be/bertfoto.jpg

Bert Schoofs is al sinds zijn jeugd een overtuigde Vlaams-nationalist, die zich inzet voor een krachtige, veilige en vrije Vlaamse republiek, die de Vlamingen eindelijk de zekerheid zal bieden om hun eigen welvaart zelf in handen te nemen. Bert werd geboren op 10 juni 1967 te Koersel. Hij liep school aan de Vrije Lagere Basisschool te Paal en het Sint-Jozefscollege te Beringen. In die periode schreef hij in zijn vrije tijd gedichten, en twee toneelstukken : “Het mag niet, het moet wel”, en “Over dromen springen”. Na zijn humaniorastudies behaalde hij twee universitaire diploma's, met name licentiaat in de rechten aan de K.U.Leuven (1990) en kandidaat in de toegepaste economische wetenschappen aan de EHSAL te Brussel (1991).
Tijdens zijn studententijd te Leuven was hij actief in de radicale Nationalistische Studentenvereniging (NSV).
Als jurist van opleiding oefende hij het beroep van advocaat uit van 1993 tot 2002, om zich van dan af volledig aan de politiek te wijden. Vooraleer hij koos voor een - meer dan voltijdse - loopbaan in de politiek gaf hij lezingen voor het Rode Kruis Vlaanderen over internationaal humanitair recht en was hij scheidsrechter bij de KBVB. In 1997 gaf hij zijn Vlaams-nationalistische overtuiging een partijpolitieke kleur, en trad toe tot het Vlaams Blok. In 1998 stelde de partij hem aan tot voorzitter in Limburg.
Als Limburgs lijsttrekker werd Bert Schoofs op 13 juni 1999 verkozen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Op 18 mei 2003 werd hij opnieuw als lijsttrekker voor de Kamer verkozen. Voor de verkiezingen van 10 juni 2007 werd hij door de partijtop opnieuw aangeduid als Limburgs kopman.
In oktober 2000 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid in Beringen, eveneens als lijsttrekker. Tezelfdertijd stuurden de Limburgse kiezers hem van op de positie van lijstduwer rechtstreeks naar de provincieraad. Wegens onverenigbaarheid met zijn mandaat als Kamerlid liet hij zich opvolgen. In oktober 2006 voltrok zich hetzelfde scenario als bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000: Bert trok opnieuw de Beringse gemeenteraadslijst en duwde opnieuw de lijst voor de provincieraad. Wederom werd hij twee maal verkozen, en stond hij het rechtstreeks verkozen mandaat voor de provincie Limburg af aan zijn opvolger.
Momenteel is Bert Schoofs in Beringen fractievoorzitter van de achtkoppige Beringse Vlaams Belangfractie, de grootste in Limburg. Binnen het Vlaams Belang is hij onder andere lid van het nationale partijbestuur en van de partijraad, het hoogste orgaan in de structuur van de politieke formatie Vlaams Belang.

Met dank aan http://www.bertschoofs.be/