PDA

View Full Version : Polen = dictatuur?


Griffin
6 maart 2007, 13:39
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF06032007_048

Politie op zoek naar schetenlater

De Poolse politie starte een nationale zoekactie voor een wel erg ongewone misdadiger. De gezochte man maakte zich schuldig aan een luide wind.
De 45-jarige Hubert Hoffman pleegde de misdaad tijdens een routinecontrole in een treinstation in Warschau, nadat de controleurs hem hadden gevraagd wat hij vond van de president.

De man deed zijn beklag over president Lech Kaczynski en diens tweelingbroer Jaroslaw. Volgens Hoffman was het land onder hun bewind geƫvolueerd naar een dictatorschap, zoals Polen dit onder het communisme kende. Toen hem gevraagd werd om wat meer respect te tonen voor de leiders, liet hij prompt een harde scheet. Hij werd meteen in de boeien geslagen, voor ,,minachting van het staatshoofd''.

Hoffman werd wel op borgtocht vrijgelaten, maar vertikte het om te verschijnen op zijn eigen rechtzaak. De rechter wilde niets weten van het verzoek van de verdediging om de zaak te seponeren. Integendeel, hij gaf de politie de opdracht om een grootscheepse zoekactie op het getouw te zetten. Zelfs Interpol werd op de hoogte gebracht.

Dit lijken mij idd praktijken uit het Sovjettijdperk. Of misschien wel uit de VS, als je ziet hoe ze daar soms reageren op mensen die niet achter de "war on terror" staan.

Maar belangrijker: zo'n land is lid van de EU, waar je dus blijkbaar geen kritiek mag leveren op de president. Is het niet de verantwoordelijkheid van de EU om daar iets aan te doen?

(o ja, voor die blokkertjes die hier af zullen komen met vergelijkingen dat zij ook veroordeeld zijn omdat ze kritiek leveren of dergelijke: dat is onzin en dat weten jullie net zo goed dus begin er niet aan)

parcifal
6 maart 2007, 14:48
[/URL]
Dit lijken mij idd praktijken uit het Sovjettijdperk. Of misschien wel uit de VS, als je ziet hoe ze daar soms reageren op mensen die niet achter de "war on terror" staan.

Maar belangrijker: zo'n land is lid van de EU, waar je dus blijkbaar geen kritiek mag leveren op de president. Is het niet de verantwoordelijkheid van de EU om daar iets aan te doen?

Ik vind het behoorlijk veelzeggend dat ze in Katowice, Polen een standbeeld gaan oprichten van Ronald Reagan.

[URL]http://www.breitbart.com/news/2007/02/09/070209181018.i9acjrf8.html (http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF06032007_048)

Niet van Jacques Delors of een andere grote Europeaan maar van cowboy Ronald Reagan... :?
Het is duidelijk dat Polen niet erg europees denkt.....

1handclapping
6 maart 2007, 14:50
Voor vele EU burgers vanachter het ex-ijzeren gordijn is het lidmaatschap van de NATO belangrijker dan dat van de EU. Meer nog zeer velen zijn nog zeer beschroomd om over politiek te praten. Dat verandert intussen wel degelijk : de jongere generatie neemt in steeds hoger tempo de West-Europese attitudes ivm democratie over.

Polen heeft als nadeel momenteel wel dat het "zelfbewuste" deel van de polen intussen in West-europa woont en werkt en dat het voor die mensen absoluut onbelangrijk is wat er aan het thuisfront gebeurd.

evilbu
6 maart 2007, 19:49
Is (al dan niet opzettelijke) flatulentie verboden??8O 8O 8O
Wat een raar verhaal.

Je mag blijkbaar niet heel erg veel doen in Polen, "respect voor staatshoofd", wat zouden zij hiervan denken :

http://www.filipdewinter.be/photogallery/_files/photogallery/t_prins.jpg

skaldis
6 maart 2007, 20:26
Moraal van het verhaal : als je in het bijzijn van politieagenten een scheet laat kan je maar beter met een bonnetje bewijzen dat je CO2-emmissie aflaten hebt aangekocht.

Antoon
6 maart 2007, 21:33
En dit is internationale politiek?

Doki
6 maart 2007, 21:34
Met berichten als dit kan ik alleen maar blij zijn dat Polen in de Unie zit. Het land is zonder meer een probleemgeval, en er zal nog veel moeten gebeuren om het volledig in lijn te brengen met de Europese beginselen, maar vergeet niet dat het voor de toetreding zonder twijfel nog veel erger was, en nu heeft Europa tenminste zicht en in bepaalde mate ook greep op de situatie daar.
Ik heb een aantal jonge Poolse collega's, en die stellen zich net als vele jonge Polen heel kritisch op tegenover het beleid van de tweeling.

Niet zonder gevaar is echter de manier waarop Polen, maar ook een aantal van zijn buurlanden, zich zonder steun van Europa engageren in strategische overeenkomsten met de VS. Er moet vanuit Brussel een duidelijk signaal komen dat een eenzijdige beslissing tot de opstelling van een amerikaans rakettenschild in Europese lidstaten gewoonweg niet kan.

carlgustaaf
6 maart 2007, 23:04
Ik vind het behoorlijk veelzeggend dat ze in Katowice, Polen een standbeeld gaan oprichten van Ronald Reagan.

http://www.breitbart.com/news/2007/02/09/070209181018.i9acjrf8.html

Niet van Jacques Delors of een andere grote Europeaan maar van cowboy Ronald Reagan... :?
Het is duidelijk dat Polen niet erg europees denkt.....mischien schijten ze wel op Europa...

bruut geweld
6 maart 2007, 23:15
mischien schijten ze wel op Europa...

nee, sommigen onder hen hebben nog zo'n doembeeld van communisme en rusland dat ze de US nog als maagdelijk en goed beschouwen... vergeet ook niet dat er door washington zwaar gelobbyd wordt in die Oosteuropese staten om de EU te verdelen en te verzwakken vermits men in het Westen zich er steeds meer eensgezind van begint af te keren.

Vergeet ook niet dat de amerikanen als Perle en wolfowitz steeds gepusht hebben opdat Turkije bij de EU zou komen....en ons als het oude onbelangrijke deel van europa omschreven terwijl Us gatlikkertjes als een aznar, Berlusconi en anderen gretig mee in het Irak avontuur stapten. OOk Polen deed dat en er was al heel wat verontwaardiging over de leugens van Washington die aan het licht kwamen. De US bleek helemaal niet zo'n engeltje...dat komt nu voor hen nog aan als een schok. Ze draaien uitiendelijk wel bij.


Toch denk ik dat een kleinere aparte eenheid binnen de EU een betere oplssing is voor de korte termijn. en dit op defensie en buitenlands beleid.
Ben onlangs naar een seminarie geweest van de VN en de vertegenwoordiger zei ook : als we het europess standpunt over iets willen kennen, MET WIE spreken we dan ? WELKE afgevaardigde spreekt in jullie naam ????

Griffin
9 maart 2007, 11:31
WARSCHAU - De Poolse regering vindt de NAVO te slap. Het wil liever een eigen bondgenootschap sluiten met de Verenigde Staten, zo heeft de onderminister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski donderdag gezegd in de krant Rzeczpospolita.

"Polen is bezorgd dat als conflicten terugkeren in Europa, we vanuit Brussel alleen maar horen: laten we erover praten", zei de onderminister, doelend op het Brusselse NAVO-hoofdkwartier onder leiding van secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer.

Pact

"Een Pools-Amerikaans pact zou de banden met de VS verstevigen en de veiligheid van Polen vergroten", voegde Waszczykowski eraan toe. Polen, dat in 1999 toetrad tot de NAVO, onderhandelt momenteel al op eigen houtje met de VS over plaatsing van een antiraketsysteem.

Polen vreest al langer een dreiging van het buurland Rusland. Met deze voormalige overheerser zijn de laatste jaren enkele politieke en handelsconflicten ontstaan.

:roll:

Lao Tzu
9 maart 2007, 11:35
En dit is internationale politiek?

Dit is eerder Ka&Ka.

Griffin
9 maart 2007, 11:37
En dit is internationale politiek?

Interne Poolse politiek, zeker? Maar daar bestaat geen apart subforum voor ;).