PDA

View Full Version : "Politieke partijen"


Lincoln
17 maart 2007, 12:52
Beste tom:

Nog een vraagske;

Wat vindt u van patijen zoals CD&v die zich gebaseerd zijn op godsdienstige inspiratie ? Kan voor u een partij in de politiek participieren die gebaseerd zijn op godsdienstige inspiratie of moet de godsdienst totaal verbannen worden uit de politiek ?

Mvg.;-)

van Maerlant
20 maart 2007, 16:57
CD&V baseert zich niet langer op de katholieke godsdienst, maar op de Christen-Democratie. De Christelijke waarden waarop Europa gebouwd is.

1handclapping
20 maart 2007, 17:07
Simplistisch gezien kan men elke godsdienst in 2 elementen verdelen :

1. Voorschriften hoe men god en/of de goden moet eren om een mooie plaats in het hiernamlaals of tijdens een volgende incarnatie te verdienen.

2.morele regels over hoe men zich nu & in dit leven moet gedragen tegenover de natuur, de medemensen, de dieren en de planten.

Over punt 1. hebben we geen politieke partijen nodig, over punt 2. gaat de politiek inderdaad en is de "moraal" in feite een bouwsteen voor elke politieke partij of die nu zijn inspiratie bij "de godsdienstigheid" , "één bepaalde godsdienst" of "geen godsdienst" haalt. CDA in Nederland en CDU in Duitsland zijn typische politieke partijen die geworteld zijn in een diverse strekkingen overstijgende Christelijk geloof - Ik zoume kunnen voorstellen dat er in een of ander land een politieke partij zou kunnen bestaan die verschillende fracties van het Islamietisch geloof in zich verengid . Zoals een dergelijke alliantie van diverse christelijke strekkingen in bepaalde landen ondeknbaar is, is een vereniging van diverse Moslimstrekkingen in andere landen ook ondenkbaar.

Laat ons het ondenkbare verwerkelijken en de vrede uitroepen !