PDA

View Full Version : Russische wapenexporteur breekt verkooprecord


Descartes Jr
26 januari 2004, 17:01
26/01 Russische wapenexporteur breekt verkooprecord

Het wapenexportbedrijf van de Russische staat, Rosoboronexport, heeft in 2003 voor een recordbedrag van vier miljard euro aan wapens verkocht in het buitenland. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
De wapenexporteur verkocht vooral wapentuig aan de marines en luchtmachten van landen in Zuidoost-Azië. Het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor 94 procent van de Russische wapenverkopen in het buitenland, haalde afgelopen jaar een omzet van omgerekend 4,05 miljard euro.

Rosoboronexport heeft sinds zijn oprichting een paar jaar geleden nog ieder jaar een verkooprecord gehaald. Gemiddeld groeit de omzet van de exporteur met een miljard dollar (achthonderd miljoen) per jaar. De wapenexport van het huidige Rusland is echter niet te vergelijken met die van de Sovjet-Unie, die in de jaren '80 voor een geschatte zestien miljard euro aan wapens uitvoerde.

Louis Michel moet dringend de belangen van FN in Zuid-Oost Azië gaan bijstellen !! :) :) :)

Hilde Dillen
26 januari 2004, 17:04
Louis Michel moet dringend de belangen van FN in Zuid-Oost Azië gaan bijstellen !! :) :) :)


Tja... http://opinari.nl/images/smiles/stokpaardje.gif

JoeQpublic
27 januari 2004, 14:07
FN Herstal maakt enkel (degelijke) small-arms en komt af&toe in het nieuws maar de grote klanten (VS) werken op basis van licenties; Barco et al maken dual-use producten (beeldschermpkes enzo) waarover enkel de meest ethische belegger moeilijk kan doen.

check de site http://www.rusarm.ru/exprod.htm es, die Russki's leveren alles van revolvers tot hunne Smerch MLRS: pure deathware :oops:

wapenexport is inkomstenbron n° 1 voor Putin en kornuiten; elke dag nieuwe reclamespots uit Tsjetsjenië; maar ja een roebel is een roebel :(

tomm
28 januari 2004, 22:45
Wat is er eigenlijk mis met wapenexport? Als FN of de Russen het niet doen zullen de Amerikanen of de britten ze wel verkopen. Elk land moet zich kunnen verdedigen tegen terroristen en buitenlandse dreigingen, niet enkel Europa en de VS. De VS verkopen enkel gesofistikeerde wapens aan hun vriendjes zoals Israel of Turkije terwijl de Russen minder kieskeurig zijn.