PDA

View Full Version : Deens parlementslid vergelijkt hoofddoek met hakenkruis


Antoon
19 april 2007, 16:55
http://www.hln.be/static/FOTO/art/9/0/7/top_398990.jpg


http://www.hln.be/static/FOTO/art/1/9/12/large_398982.jpg

Deens parlementslid Soren Krarup.




Een prominent Deens parlementslid uit het rechtse regeringskamp van minister-president Anders Fogh Rasmussen heeft de hoofddoek van islamitische vrouwen met het hakenkruis van de nazi's vergeleken. "De hoofddoek is een totalitair symbool, zoals de symbolen die we kennen uit het nazisme en het communisme", aldus theoloog Soren Krarup van de rechts-populistische DVP in het Deense parlement.

Strengere migratiewet
De minderheidsregering van Rasmussen werkt in het parlement samen met de DVP, die vooral sterk geworden is omdat ze heeft aangestuurd op een verstrenging van de migratiewet. "Net zoals de nazi's alle andere rassen wilden vernietigen, denkt ook de islam dat al wie een ander geloof heeft, bekeerd en desnoods uitgeroeid moet worden", stelt Krarup in de Jyllands-Posten.

Puur hypothetisch
De DVP wil ook dat de parlementsvoorzitter een verbod op hoofddoeken invoert, voor het geval een verkozene een hoofddoek zou willen dragen. Maar voorziter Christian Mejdahl wou daar niet op reageren, omdat het om een puur hypothetisch geval gaat. (belga/hln)

Zijn vergelijking heeft wel wat.

Akira
19 april 2007, 17:02
Discussie (http://forum.politics.be/showthread.php?t=88079) bestond al.