PDA

View Full Version : Sarkozy


luc broes
29 april 2007, 19:49
Op de website van Sarkozy is nu te beluisteren en te zien de meeting van 29 april in Bercy- Parijs.
Sarkozy is het beluisteren waard. Hij neemt geen blad voor de mond en neemt geen woord terug van zijn zeer duidelijke standpunten. Hij wil de bladzijde van mei '68 definitief omdraaien. Hij stelt mei '68 ook verantwoordelijk voor de schaamteloze kapitalisten zonder moraal.
Welke Vlaamse politicus benadert meest Sarkozy?
Het klinkt wellicht een beetje overdreven, maar de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen is belangrijk voor heel Europa.
Sarkozy zegt wat Merkel ook wel zou willen maar niet durft zeggen.

Jozef Ostyn
29 april 2007, 20:00
Inderdaad een bijzonder sterke speech. Zag deel ervan op TV.

pinbag
29 april 2007, 20:57
de pagina van mei 68 is nooit serieus belezen geweest. metaforisch gesproken.

Marlientje
29 april 2007, 21:05
hij is te vergelijkenmet bart somers,ook zo charisma,sexy,innemend,topppoliticus,weet het volk te overtuigen en extreem rechts te stoppen

C uit W
29 april 2007, 21:11
Ik vertrouw die neocon voor geen meter.

C2C
29 april 2007, 21:20
Zeer populistische, simplistische, haast Amerikaanse speech.

Maar ik vind het goed dat de Fransen de keuze hebben tussen twee duidelijk verschillende visies op de toekomst: één van een harde, angstige, Angelsaksische economie waarin iedereen tegen iedereen wordt uitgespeeld en waar competitie op elk vlak wordt doorgevoerd. Een economie waar dus behalve een kleine elite iedereen verliest. (Kijk naar wat dat in de UK geeft: 21% van de mensen leeft onder de armoedegrens, 33% van de kinderen leeft in armoede; in Frankrijk is dat vandaag slechts 5 en 6%; dit terwijl het vermogen van de 1000 rijkste Britten met 20% gestegen is, terwijl de koopkracht van de middenklasse stagneert - vandaag nog op BBC Business).

Of een inclusief model dat de simplistische tirannie van het economisme niet aanvaardt en een sociaal alternatief biedt dat een tegengewicht brengt aan de globalisering die ongelijkheid voedt.

Iedereen die minder dan een half miljoen €uro per jaar verdient moet Royal stemmen, of hij stemt tegen zijn eigen belang. Zoveel is duidelijk.

luc broes
29 april 2007, 21:27
hij is te vergelijkenmet bart somers,ook zo charisma,sexy,innemend,topppoliticus,weet het volk te overtuigen en extreem rechts te stoppen
Marlietje, wat vertel je daar. Bartje Somers is de papegaai van Verhofstadt die zelf doet wat fraudeur Slangen hem inblaast.
Om het met JMDD te zeggen: Bartje heeft het charisma van een lavabo.
en de VLD is op zijn laagste peil sinds jaren. Hij heeft dus nog niemand overtuigd en ook nog niemand gestopt.

luc broes
29 april 2007, 21:31
Zeer populistische, simplistische, haast Amerikaanse speech.
Maar ik vind het goed dat de Fransen de keuze hebben tussen twee duidelijk verschillende visies op de toekomst: één van een harde, angstige, Angelsaksische economie waarin iedereen tegen iedereen wordt uitgespeeld en waar competitie op elk vlak wordt doorgevoerd. Een economie waar dus behalve een kleine elite iedereen verliest. (Kijk naar wat dat in de UK geeft: 21% van de mensen leeft onder de armoedegrens, 33% van de kinderen leeft in armoede; in Frankrijk is dat vandaag slechts 5 en 6%; dit terwijl het vermogen van de 1% rijkste Britten verdriedubbeld is, terwijl de koopkracht van de middenklasse stagneert - vandaag nog op BBC Business). .
Petit détail: in Engeland zijn de sossen aan de macht!
Maar nogmaals: die foto van Stalin maakt je betoog subliem.

Online
29 april 2007, 21:51
Petit détail: in Engeland zijn de sossen aan de macht!
Maar nogmaals: die foto van Stalin maakt je betoog subliem.

De banlieus zijn ook een socialistische uitvinding...

carlgustaaf
29 april 2007, 22:25
De banlieus zijn ook een socialistische uitvinding...ja, maar 30 jaar geleden, als ze die "cité's" in de "banlieu" gebouwd hebben, was het daar goed wonen: goedkope, splinternieuwe, grote appartementen met al het modern confort (badkamer, wc, centrale verwarming...).De mensen uit de populaire klasse wilden daar allemaal wel gaan wonen...En er waren toen reeds meerdere nationaliteiten (fransen natuurlijk, maar ook italianen, spanjaarden,polen enz).Nu mogen jullie eens raden vanaf wanneer het daar slecht beginnen worden is? Natuurlijk: sinds de Afrikanen, en vooral dan de Noord-Afrikanen daar in groten getalle komen hokken zijn...En het is steeds maar erger geworden, zodat het vandaag synoniem is geworden van miserie, drugs, groepsverkrachting & alle andere vormen van misdaad, werkloosheid, ethnische rellen, godsdienstwaanzin, en nog veel meer moois...Elle est belle, La France!

pinbag
29 april 2007, 23:00
De banlieus zijn ook een socialistische uitvinding...

ghetto's niet volgens mij. ;-)

willem1940NLD
29 april 2007, 23:23
Wat was er (daar) voor bijzonders in mei 1968?

carlgustaaf
29 april 2007, 23:27
Wat was er (daar) voor bijzonders in mei 1968?een soort mislukte revolutie in feite...Heel het land stond op straat, maar het volk heeft de macht niet genomen...