PDA

View Full Version : eentje voor dejohan


jan hyoens
4 februari 2004, 15:40
Brit blowt zich dood na 24.000 joints

Een 36-jarige Brit is overleden nadat/omdat hij in meer dan tien jaar tijd zo'n 24.000 joints had opgerookt. De man overleed in augustus, maar de definitieve doodsoorzaak is pas nu bekendgemaakt.
Lee Maisey uit Summerhill is de eerste Brit van wie is aangetoond dat hij door een cannabisvergiftiging om het leven kwam. De man zou 11 jaar lang dagelijks zes zelfgedraaide joints gerookt hebben. Aanvankelijk klaagde de gepassioneerde blower over hoofdpijn. De volgende dag vond een vriend hem dood op het tapijt in de woonkamer. De doodsoorzaak in het overlijdensbericht luidde 'vergiftiging'.
Naar aanleiding van het overlijden stelt drugsexpert Philip Guy van de universiteit van Hull dat cannabis de dag van vandaag veel geconcentreerder is dan vroeger. "Het is niet meer de leuke hippiedrug van weleer". Guy waarschuwt er ook voor dat cannabis in een cake (de spacecake) of andere voeding veel gevaarlijker is dan het oproken van de drug.
Een toxicoloog van het Imperial College in Londen vindt het overlijden op zijn minst bizar. "Dit heb ik nog nooit gezien. Maar het weerlegt het argument dat cannabis niet dodelijk is", aldus de professor.

boer_bavo
4 februari 2004, 15:45
Als dit een argument is om Cannabis te verbieden: In Oostenrijk zijn deze winter al meer dan 10 mensen gestorven tijdens het skiƫn.

Maus
4 februari 2004, 15:46
Elke dag sterven er mensen in het verkeer (veelal door gemotoriseerd verkeer) ==> alle auto's en vrachtwagens op het stort.

jan hyoens
4 februari 2004, 15:49
Hallo, we zitten hier wel op "koetjes en kalfjes"! Het was niet mijn bedoeling om hier de zoveelste pro-contratopic te starten! Dejohan begrijpt mij wel! :wink:

boer_bavo
4 februari 2004, 15:54
Hallo, we zitten hier wel op "koetjes en kalfjes"! Het was niet mijn bedoeling om hier de zoveelste pro-contratopic te starten! Dejohan begrijpt mij wel! :wink:
Dan is 't goed!

Ik had het bericht hier trouwens al veel vroeger verwacht op dit forum.

dejohan
4 februari 2004, 16:53
Wauw ne persoonlijken topic!

Had ik ook al gelezen. Tja, ik wil de feiten niet ontkennen, maar ik vraag mij toch af in hoeverre 1 dode als "bewijs" kan gelden. Daarenboven weten we niet hoe de doodsoorzaak is vastgesteld. Als ge weet dat veel vaststellingen bij nader onderzoek niet kloppen.

Ik ben er wel mee akkoord wat die specialist zegt: dat cannabis sterker en sterker geworden is, een evolutie die ik betreur.

Antoon
4 februari 2004, 16:58
Als een enkele dode genoeg is om Cannabis te verbieden, dan vraag ik mij af of het niet hoogtijd zou zijn om de sigaret te verbieden, want dat zijn reeds miljoenen doden.