PDA

View Full Version : Op wie ga je stemmen? (laatste peiling)


kroa
9 juni 2007, 22:02
Andere of Blanco ga ik voor 1 keer niet in de peiling opnemen, zuiver om de percentages te zien.
Op http://www.verkiezingssite.be/lijsten/ staan er 14 lijsten dus heb ik 14 mogelijkheden genomen.

ilfalco
9 juni 2007, 22:03
Vlaams belang en meer bepaald op annemans, Valkeniers, S De WIt( uit mijn gemeente).

Senaat= Vanhecke , Morel en FDW.

kroa
9 juni 2007, 22:05
Vlaams belang en meer bepaald op annemans, Valkeniers, S De WIt( uit mijn gemeente).

Senaat= Vanhecke , Morel en FDW.

Heb enquete toegevoegd.

largo_w
9 juni 2007, 22:08
open vld

labyrinth
9 juni 2007, 22:08
Andere of Blanco ga ik voor 1 keer niet in de peiling opnemen, zuiver om de percentages te zien.
Op http://www.verkiezingssite.be/lijsten/ staan er 14 lijsten dus heb ik 14 mogelijkheden genomen.

Voor een partij die bereid is samen te werken met de anderen, een positieve samenwerking wel te verstaan. Een partij die zich ook engageert de rechten van onze nakomelingen te respecteren. Een partij die vredelievend en verantwoord evolueert zonder alles terug te schroeven. Een partij die niet alleen gaat voor het eigen volk maar durft bouwen aan een goed leven voor iedereen.
Ik moet toegeven..... het is niet gemakkelijk om er eentje te vinden die aan deze criteria kan beantwoorden. ;-)

Keats
9 juni 2007, 22:23
ik heb als Nederlander dan ook niet gestemd!

Marlboro
9 juni 2007, 22:26
Kamer van Volksvertegenwoordigers oost-vlaanderen.

Guy D’HAESELEER
Gerda VAN STEENBERGE
Francis VAN DEN EYNDE
Ortwin DEPOORTERE
Frans WYMEERSCH







Effectieve kandidaten:senaat
Frank VANHECKE
Anke VAN DERMEERSCH
Hugo COVELIERS
Jurgen CEDER
Nele JANSEGERS
Karim VAN OVERMEIRE
Johan DEMOL
Wim VERREYCKEN
Marie-Rose MOREL
Filip DEWINTER

Op deze zal ik stemmen.

lombas
9 juni 2007, 22:26
Blanco.

Kim
9 juni 2007, 22:36
Na lang peinzen en twijfelen:

Open VLD

kroa
9 juni 2007, 22:37
Na lang peinzen en twijfelen:

Open VLD

Ik dacht dat je aanhanger was van BUB.

longhorn
9 juni 2007, 22:38
Moest ik kunnen stemmen: VB.

ilfalco
9 juni 2007, 22:39
@ longhorn= je kon toch stemmen! via ambassade oid.

largo_w
9 juni 2007, 22:40
Na lang peinzen en twijfelen:

Open VLD

Verhofstadt heeft je daarnet overtuigd met zijn "meer federaal gaan werken" he...?;-)

wijze keuze...:-)

Trouwens als je zo een debat volgt zie je wel schoon wie er klare ideën heeft en wie er alleen teert op fouten van anderen...

Kim
9 juni 2007, 22:40
Ik dacht dat je aanhanger was van BUB.

1. Ik ben geen unitarist
2. BUB raakt niet boven de kiesdrempel en deze verkiezingen zijn net iets te belangrijk voor me om mijn stem op voorhand weg te gooien.

Kim
9 juni 2007, 22:42
Verhofstadt heeft je daarnet overtuigd met zijn "meer federaal gaan werken" he...?;-)

wijze keuze...:-)

Trouwens als je zo een debat volgt zie je wel schoon wie er klare ideën heeft en wie er alleen teert op fouten van anderen...

Ik heb het debat (bewust) niet gevolgd.

Maar zoals je zelf zegt: ideeën spreken meer aan dan kritiek zonder alternatief.

Marlboro
9 juni 2007, 22:47
Zondag maakt de kiezer – zo hopen we toch – een einde aan 8 jaar Verhofstadt. Voor de twijfelaars zetten we een aantal ‘verwezenlijkingen’ van VLD en SP.A op een rijtje.

Soepelste nationaliteitswetgeving ter wereld

Mei 1999: VLD’er Marc Verwilghen verklaart “dat er in het verleden met de nationaliteit is gesmeten”. De VLD belooft een strengere nationaliteitswetgeving. Verwilghen: “Ik blijf erbij: de voorwaarden om Belg te worden zijn te oppervlakkig. Als iemand kiest om Belg te worden, moet men de tijd nemen om te zien of hij aan de voorwaarden voldoet. Spreekt hij de taal, wat is het sociale weefsel waarin hij beweegt. Heeft hij werk? (…) Waarom zou je de nationaliteit niet opnieuw afnemen? De wetgever kan alles, als hij er de moed voor heeft.”

Juni 2007: dit land kreeg van de regering-Verhofstadt met de ‘snel-Belgwet’ de soepelste nationaliteitswetgeving ter wereld. De CVP-regeringen van Jean-Luc Dehaene hadden reeds 250.000 ‘nouveaux belges’ gecreëerd, maar paars deed er nog een schepje bovenop: sinds 2000 verwierven liefst 340.000 vreemdelingen de zonder enige tegenprestatie de Belgische nationaliteit. Zij waren niet geïntegreerd en van enige talenkennis was geen sprake.

Invoering vreemdelingenstemrecht

Maart 2003: VLD-minister Patrick Dewael spreekt stoere taal over de nakende invoering van het vreemdelingenstemrecht: “Wij zijn tegen. En we zullen voet bij stuk houden. Met ons komt dit stemrecht er niet.”

December 2003: het stemrecht voor vreemdelingen wordt, tegen de overgrote meerderheid van de Vlamingen in, goedgekeurd in de Senaat. Enkele CD&V’ers (Jo Vandeurzen, Greta D’hondt en Nahima Lanjri) onthouden zich, de VLD’ers Vankrunkelsven en Van de Casteele stemmen zelfs vóór.

Geen daling van de belastingen

Bij het begin van het tijdperk-Verhofstadt was de algemene belastingverlaging het paradepaardje van de VLD. Na 8 jaar Verhofstadt zijn de belastingen in dit land niét gedaald. Na de man in de straat kwam onlangs ook de vooraanstaande economieprofessor Paul De Grauwe tot die conclusie. Terwijl elders in Europa de lasten daalden, was dit in België niet het geval. Bovendien was er een aanzienlijke stijging van allerhande taksen (o.a. op brandstof). In het land van Guy Verhofstadt werd de hardwerkende Vlaming meer dan ooit een hard betalende Vlaming.

Laks veiligheidsbeleid

Laurette Onkelinx ontpopte zich tot minister van ontsnappingen, de Vlaamse partijen lieten begaan. De Albanese topgangster Murat Kaplan kreeg van de PS-minister penitentiair verlof en keerde niet terug naar de gevangenis. De Turkse terroriste Erdal zette de Belgische veiligheidsdiensten een neus maar Patrick Dewael bleef op post. Liefst 28 gevangenen ontsnapten uit de gevangenis van Dendermonde via… een telefooncel. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Geen afschaffing wet-Lejeune

Midden jaren negentig hadden 3 miljoen mensen in een petitie de opheffing geëist van de onrechtvaardige wet op de vervroegde invrijheidsstelling. Door die zogenaamde wet-Lejeune kunnen zelfs zware criminelen na één derde van hun straf vrijkomen.

De traditionele politici beloofden herhaaldelijk de afschaffing van de beruchte wet. In 2003, tijdens de vorige federale verkiezingscampagne, had toenmalig SP.A-voorzitter Steve Stevaert nog stoere taal gesproken: “Zodra de straf is bepaald, moet je daar niet meer op beknibbelen. De familie van een slachtoffer begrijpt zo’n strafvermindering niet. Leg het maar eens uit: uw kind wordt vermoord en de dader krijgt 9 jaar, maar hij mag na 3 jaar weer vrij omdat hij zich goed gedraagt.” De SP.A wou de wet-Lejeune afschaffen en zelfs extra gevangenisstraf voorzien voor gedetineerden die zich slecht gedragen.

In de praktijk werd de schandalige wet-Lejeune tijdens de afgelopen regeerperiode - onder druk van de Parti Socialiste – echter nóg versoepeld. Ongelooflijk maar waar: in België betekent een levenslange (!) gevangenisstraf in de praktijk gemiddeld slechts 12,5 jaar.

Gedoogwet voor drugs

De eerste regering-Verhofstadt voerde een gedoogbeleid voor zogenaamde ‘softdrugs’ in. Het paarse beleid had ook hier rampzalige gevolgen: volgens de cijfers van de Behandelingscentra Verslaafdenzorg is tegenwoordig een op de vier jonge druggebruikers die professionele hulp zoekt, verslaafd aan cannabis. In 2000 was dat slechts 1 op 10.

Te noteren: ook de gedoogwet voor drugs was de facto een voortzetting het beleid dat de onder de CVP was ingezet. Dat werd letterlijk toegegeven door voormalig CVP-Justitieminister Stefaan De Clerck: “Voor de huidige drugswetgeving ben ik zelf mee verantwoordelijk als voormalig justitieminister. De omzendbrief over de laagste vervolgingsprioriteit voor ‘jointjesrokers’ kwam van mijn kabinet. De nieuwe, paarsgroene wetgeving (…) verschilt daar niet veel van.” (Het Laatste Nieuws, 12 oktober 2002).

België boven

Ooit sprak Guy Verhofstadt over ‘de Belgische ziekte’. Vandaag pleit de VLD tegen ‘elke vorm van separatisme’ en liet de partij toe dat de miljardentransfers naar Wallonië nog in omvang toenamen. Zelfs de onwettelijke kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde raakte niet gesplitst. Stappen naar Vlaamse zelfstandigheid werden niet gezet, en als het van de traditionele partijen afhangt blijft de Belgische status quo ook de komende jaren behouden.

Het alternatief

De conclusie is duidelijk: bij geen enkel cruciaal dossier had de VLD de moed om in te gaan tegen de veto’s en dictaten van de Parti Socialiste. Met Yves Leterme wordt het straks niet beter. Dat maakt dat er op 10 juni maar één geloofwaardig alternatief is. Of zoals Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke het zei: anno 2007 zijn er geen vierentwintig juiste politieke keuzes. Er is er maar één. Er is maar één partij met een coherent en duidelijk programma: voor Vlaamse onafhankelijkheid, een harde aanpak van de criminaliteit, échte belastingverlagingen en een streng maar rechtvaardig vreemdelingenbeleid.

Zondag is er maar één oppositiepartij naar wiens resultaat het Belgische establishment met spanning uitkijkt. Die partij is vanzelfsprekend het Vlaams Belang. Kortom: laat zondag de leeuwen klauwen en stem voor Vlaamse kracht!

Dilbert
9 juni 2007, 22:48
De afgelopen 4 jaar heb ik 1 poging tot inbraak in mijn huis gehad, en drie effectieve inbraken in mijn wagen. Telkens met veel schade (geforceerde sloten en deuren, etc). De daders van de inbraken in mijn wagen zijn gekend (albanese bende), maar gewoon terug vrijgelaten.

Het garanderen van de veiligheid met een effectieve justitie is een kerntaak van de federale overheid. Paars faalt hierin grandioos, en ik geloof niet dat Leterme (lees: Reynders en Cortebeek) hiervan een prioriteit wil of kan maken.

Dus: Vlaams Belang.

Vlaams-nationalist
9 juni 2007, 22:51
Waarschijnlijk:

- Kamer: Vlaams Belang (op de weinige -in mijn ogen- échte nationalisten)
- Senaat: NEE (uit protest, ik word niet graag verplicht op te komen en te moeten kiezen voor partijen die niet grotendeels verkondigen wat ik denk, tegen opkomstplicht!)

Maar nog niet 100% zeker beslist, de keuze kan nog veranderen.

longhorn
9 juni 2007, 22:51
@ longhorn= je kon toch stemmen! via ambassade oid.

Weer te laat. Mijn consulaat is 3 keer verhuisd in de laatste jaren. Uiteraard word ik daar niet van op de hoogte gebracht. Maar ik had ook wel een beetje meer pro-aktief moeten zijn.:? Dus grotendeels eigen schuld. Maar toch had ik verwacht iets in de mail te krijgen, een stembrief of een volmachtformulier...Kunnen ze de verkiezingen niet uitstellen tot volgende zondag want dan ben ik in Belgie?

Starkan
9 juni 2007, 22:51
De afgelopen 4 jaar heb ik 1 poging tot inbraak in mijn huis gehad, en drie effectieve inbraken in mijn wagen. Telkens met veel schade (geforceerde sloten en deuren, etc). De daders van de inbraken in mijn wagen zijn gekend (albanese bende), maar gewoon terug vrijgelaten.

Het garanderen van de veiligheid met een effectieve justitie is een kerntaak van de federale overheid. Paars faalt hierin grandioos, en ik geloof niet dat Leterme (lees: Reynders en Cortebeek) hiervan een prioriteit wil of kan maken.

Dus: Vlaams Belang.

lol, er wordt igebroken == schuld van justitieminister? Vreemde logica heb jij :?

Marlboro
9 juni 2007, 22:52
Criminaliteit zal er jammer genoeg altijd blijven maar je kan het wel beter en harder aanpakken,hetgeen nu niet gebeurd.

Ze hebben op 1j tijd 2maal in m'n wagen ingebroken en het waren 2 maal oost blokkers.
Nu goed;zoiets kan en zal onder leiding van het vb evenzeer nog gebeuren,daar kan je nooit volledig tegen gaan maar zoals dilbert zegt;een hardere aanpak,meer gevangenissen,meer mogelijkheden voor de politie,meer gevangenissen en mensen die hier niet geboren zijn hun straf laten uitzitten in land van herkomst;dat zijn zaken die weldegelijk een groot deel van de problematiek oplossen en vergeet het maar dat je dat bij cd&v zal krijgen.

Marlboro
9 juni 2007, 22:53
Waarschijnlijk:

- Kamer: Vlaams Belang (op de weinige -in mijn ogen- échte nationalisten)
- Senaat: NEE (uit protest, ik word niet graag verplicht op te komen en te moeten kiezen voor partijen die niet grotendeels verkondigen wat ik denk, tegen opkomstplicht!)

Maar nog niet 100% zeker beslist, de keuze kan nog veranderen.

Het vb wil stemrecht en geen plicht.;-)

Marlboro
9 juni 2007, 22:54
En onckelinx vind het niet erg als er criminelen gaan lopen.

Vlaams-nationalist
9 juni 2007, 22:55
Het vb wil stemrecht en geen plicht.;-)

Kan zijn, maar met een NEE-stem maak je duidelijk een anti-standpunt, veel duidelijker dan voor een partij te stemmen waar dat 1 van de zovele punten is, en dan nog geen strijdpunt.

Pietje
9 juni 2007, 22:56
De afgelopen 4 jaar heb ik 1 poging tot inbraak in mijn huis gehad, en drie effectieve inbraken in mijn wagen. Telkens met veel schade (geforceerde sloten en deuren, etc). De daders van de inbraken in mijn wagen zijn gekend (albanese bende), maar gewoon terug vrijgelaten.

Het garanderen van de veiligheid met een effectieve justitie is een kerntaak van de federale overheid. Paars faalt hierin grandioos, en ik geloof niet dat Leterme (lees: Reynders en Cortebeek) hiervan een prioriteit wil of kan maken.

Dus: Vlaams Belang.

Kan je zwart op wit bewijzen dat die Albanezen de echte daders zijn ?? Want jij wilt blijkbaar een dader, niet noodzakelijk de daders.

Marlboro
9 juni 2007, 22:56
Kan zijn, maar met een NEE-stem maak je duidelijk een anti-standpunt, veel duidelijker dan voor een partij te stemmen waar dat 1 van de zovele punten is, en dan nog geen strijdpunt.


Kan zijn?:evil: :roll:
Ik zal het toch wel weten zekers.

Dilbert
9 juni 2007, 22:56
lol, er wordt igebroken == schuld van justitieminister? Vreemde logica heb jij :?Te lang om uit te leggen, maar op basis van vingerafdrukken had de politie na de eerste inbraak al vastgesteld vaststellen dat het ging om 2 figuren uit een Albanese bende (naast nog een honderdtal andere inbraken en diefstallen). De bende werd opgepakt maar terug vrijgelaten - gevangenissen zitten vol.

Marlboro
9 juni 2007, 22:57
Kan je zwart op wit bewijzen dat die Albanezen de echte daders zijn ?? Want jij wilt blijkbaar een dader, niet noodzakelijk de daders.

Ach ons pietje kan het weer niet verdragen.Het gaat om vreemdelingen en tmag niet gezegd worden.

Bij mij waren het ook oost blokkers.

evilbu
9 juni 2007, 22:57
Na lang peinzen en twijfelen:

Open VLD
Ik wist nochtans al maanden op voorhand dat het VLD ging zijn bij jou.;-)
Jij bent probelgië zonder "poco" of "commie" te zijn, en je hebt het licht omtrent de BUB allang gezien dus...

Pietje
9 juni 2007, 22:58
lol, er wordt igebroken == schuld van justitieminister? Vreemde logica heb jij :?

Het is dan ook typische VB-logica 8-)

Praetorian
9 juni 2007, 22:58
PvdA bien sur.

Vlaams-nationalist
9 juni 2007, 22:59
Kan zijn?:evil: :roll:
Ik zal het toch wel weten zekers.

Bedoel dat dat mij niet interesseert aangezien dat niet iets is waar het VB mee uitpakt of alles zou voor doen.

Pietje
9 juni 2007, 22:59
Te lang om uit te leggen, maar op basis van vingerafdrukken had de politie na de eerste inbraak al vastgesteld vaststellen dat het ging om 2 figuren uit een Albanese bende (naast nog een honderdtal andere inbraken en diefstallen). De bende werd opgepakt maar terug vrijgelaten - gevangenissen zitten vol.

Daar geloof ik nu juist geen kloten van

Marlboro
9 juni 2007, 23:01
PvdA bien sur.

Ne communist se.:twisted: :?

Dilbert
9 juni 2007, 23:02
Kan je zwart op wit bewijzen dat die Albanezen de echte daders zijn ?? Want jij wilt blijkbaar een dader, niet noodzakelijk de daders.Ja, met naam en aliassen. Ik heb heel het dossier van een paar cm dik met een beschrijving van alle leden van de bende, en alle inbraken en diefstallen (soms met geweld) die hen ten laste wordt gelegd. Maar sorry, gevangenissen zitten vol, en die mensen moeten voorbereid worden voor reintegratie nietwaar. Dus hup na een paar maanden, in afwachting van hun proces worden ze vrijgelaten.

Praetorian
9 juni 2007, 23:03
Ne communist se.:twisted: :?
Ja ...

Dien vant blok goat ier euk wa zègn.

Pietje
9 juni 2007, 23:03
Ja, met naam en aliassen. Ik heb heel het dossier van een paar cm dik met een beschrijving van alle leden van de bende, en alle inbraken en diefstallen (soms met geweld) die hen ten laste wordt gelegd. Maar sorry, gevangenissen zitten vol, en die mensen moeten voorbereid worden voor reintegratie nietwaar. Dus hup na een paar maanden, in afwachting van hun proces worden ze vrijgelaten.

Ik geloof just niks van je verhaaltje. Het had warempel zo uit een speech van Dewinter kunnen komen.

Praetorian
9 juni 2007, 23:04
Ik geloof just niks van je verhaaltje. Het had warempel zo uit een speech van Dewinter kunnen komen.Het kan zelfs wettelijk niet.

Vlaams-nationalist
9 juni 2007, 23:06
Ja ...

Dien vant blok goat ier euk wa zègn.

:lol:

Pieke
9 juni 2007, 23:06
Trouwens als je zo een debat volgt zie je wel schoon wie er klare ideën heeft en wie er alleen teert op fouten van anderen...

Wat em doet met die mooie ideeen hebben we gezien na het derde burgermanifest.

Praetorian
9 juni 2007, 23:10
Wat em doet met die mooie ideeen hebben we gezien na het derde burgermanifest.
Rewind ... Jij beweert dat de burgermanifesten daadwerkelijk intellectueel waardevol waren? Ik betwijfel of je die boekjes hebt gelezen.

Dilbert
9 juni 2007, 23:16
Daar geloof ik nu juist geen kloten vanWat gij gelooft kan mij geen fluit schelen, Pietje. Volgens mij hebt gij trouwens geen kloten.

Zoek zelf maar op. De heren Muja Xhedan en Selmani Armandi, bij het Hof van Beroep in Gent kunt ge alle details vinden.

Pietje
9 juni 2007, 23:19
Het kan zelfs wettelijk niet.

Wat wil je, sommigen stemmen zelfs VB omdat het slecht weer is.

Praetorian
9 juni 2007, 23:19
En iemand is aan het foefelen met het aantal stemmen voor de VLD. Allez, 20% voor VLD, niet ons voor té grote imbecielen nemen. :-P

Praetorian
9 juni 2007, 23:20
Wat wil je, sommigen stemmen zelfs VB omdat het slecht weer is.Of omdat de hond weigert het bevel op te volgen om de zwarte medemens te bijten.

StevenNr1
9 juni 2007, 23:21
Waarschijnlijk ga ik niet tenzij men broer er echt op staat dat ik meega bij zijn eerste keer, dan stem ik of PVDA+ of probeer ik eens m'n magnetische kaart meteen i/d 'bus' te steken.

Praetorian
9 juni 2007, 23:21
Waarschijnlijk ga ik niet tenzij men broer er echt op staat dat ik meega bij zijn eerste keer, dan stem ik of PVDA+ of probeer ik eens m'n magnetische kaart meteen i/d 'bus' te steken.Ik zou uw stem ook appreciëren. ;-)

maddox
9 juni 2007, 23:23
LLD. Mijn vriendin supporteren. Als ze de kamer in geraakt is het al een beetje kassa kassa.

Praetorian
9 juni 2007, 23:26
LLD. Mijn vriendin supporteren. Als ze de kamer in geraakt is het al een beetje kassa kassa.In geen miljoen jaar.

o//

Vlaams-nationalist
9 juni 2007, 23:27
LLD. Mijn vriendin supporteren. Als ze de kamer in geraakt is het al een beetje kassa kassa.

LijstLekkerDing, een ferme vriendin die je hebt?

Pietje
9 juni 2007, 23:28
Wat gij gelooft kan mij geen fluit schelen, Pietje. Volgens mij hebt gij trouwens geen kloten.

Zoek zelf maar op. De heren Muja Xhedan en Selmani Armandi, bij het Hof van Beroep in Gent kunt ge alle details vinden.

Ga met je verhaaltje naar de VTM, die maken er beslist een politie-serie van.

Marlboro
9 juni 2007, 23:29
Ga met je verhaaltje naar de VTM, die maken er beslist een politie-serie van.

Je bedoelt over onckelinx zekers;hoe laat ik criminelen het best lopen :twisted: ;-)

amedee
9 juni 2007, 23:33
PVDA for teh win!

Marlboro
9 juni 2007, 23:35
PVDA for teh win!

De kiesdrempel zullen ze niet halen en maar goed ook.

lombas
9 juni 2007, 23:37
De volgende keer kom ik met een eigen partij op. Kan ik ten minste voor mezelf stemmen.

Praetorian
9 juni 2007, 23:38
PVDA for teh win!
http://www.youtube.com/watch?v=NFemUdYl88s

\o/

Yesss, that what was we wanted you to think.

Morgen live!

Praetorian
9 juni 2007, 23:39
De kiesdrempel zullen ze niet halen en maar goed ook.
Communisten komen toch terug, is in geheel Europa al het geval.

Bereid je maar voor, hier zijn we weer hoor.

amedee
9 juni 2007, 23:40
De kiesdrempel zullen ze niet halen en maar goed ook.

Tja, de kiesdrempel zullen ze niet halen, maar ik denk wel dat de PVDA een stuk hoger zal scoren dan in 2003 (wat niet moeilijk is, maar toch).
De vernieuwing van de PVDA zorgt er voor dat er een electorale kentering aan de gang is voor de partij, dus tegen 2011 zou er wel een zetel in zitten denk ik.

Starkan
9 juni 2007, 23:41
Ik stem: :cheer: :pvda: :cheer: numba 15

StevenNr1
9 juni 2007, 23:42
De volgende keer kom ik met een eigen partij op. Kan ik ten minste voor mezelf stemmen.Als het enige standpunt 'de afschaffing van de staat' is, doe ik mee. Of 'decentralisatie all the way'.

Praetorian
9 juni 2007, 23:43
Ik stem: :cheer: :pvda: :cheer: numba 15
http://www.youtube.com/watch?v=qLcc19mt4eA

We zijn er bijna. :-D

Starkan
9 juni 2007, 23:45
http://www.youtube.com/watch?v=qLcc19mt4eA

We zijn er bijna. :-D

:lol: :lol: over propaganda gesproken :)

Sante
9 juni 2007, 23:45
Goeie vraag, waar kan je als liberaal democraat terecht ?

Alleszins niet op de regeringspartijen, een sociaal democraat of liberaal de democratie genegen was daar reeds lang vertrokken met slaande deuren.
Links is dood,de wereld is rechts en politiek is een achterhoede-gevecht. De bevolking krijgt de leiders die ze verdienen. Wie het ook haalt, ik ga morgen flink lachen, kijk er al naar uit.

amedee
9 juni 2007, 23:45
Als het enige standpunt 'de afschaffing van de staat' is, doe ik mee. Of 'decentralisatie all the way'.

staat en revolutie bovenhalen?

StevenNr1
9 juni 2007, 23:50
nooit gelezen, sorry
vind bakoenin leuk

amedee
9 juni 2007, 23:54
nooit gelezen, sorry
vind bakoenin leuk

Bakoenin :roll:

StevenNr1
9 juni 2007, 23:55
laat maar

Marlboro
9 juni 2007, 23:59
Ik stem: :cheer: :pvda: :cheer: numba 15

Hamer en sikkel, het symbool van massamoordenaars overal ter wereld waar ze er de kans toe kregen en krijgen. Felicitaties voor extreem links door personen die zitten te verkondigen dat er niets gevaarlijker is dan extreme. Het zoveelste bewijs van hoe tweezakkerig links wel is. pvda ident aan het vroegere amada, waaruit de terroristen van de ccc zijn geklauterd om dood en verderf te zaaien onder de brusselse brandweerlieden. indien zo'n vuiligheid als deze een vaste voet kunnen halen in dit politiek achterlijk land, is er geen middel teveel om dit te bestrijden. Zij die denken deze smeerlapperij te moeten feliciteren, denk dan wel dat uw felicitaties zijn gericht aan, onderdrukkers van de vrije meniguiting, personen waar mensenrechten ondergeschikt zijn aan de staat, vernietigers van elke democratische gedachte, bouwers van concentratie kampen en moordenaars van alles wat politiek anders is ingesteld dan hun ziekelijke gedachte van wereldoverheersing.

Praetorian
10 juni 2007, 00:04
laat maarIk kan je toch nog Gramsci aanraden, en ook Althusser. Toch wel een niveau hoger dan Bakoenin.

Praetorian
10 juni 2007, 00:05
Hamer en sikkel, het symbool van massamoordenaars overal ter wereld waar ze er de kans toe kregen en krijgen. Felicitaties voor extreem links door personen die zitten te verkondigen dat er niets gevaarlijker is dan extreme. Het zoveelste bewijs van hoe tweezakkerig links wel is. pvda ident aan het vroegere amada, waaruit de terroristen van de ccc zijn geklauterd om dood en verderf te zaaien onder de brusselse brandweerlieden. indien zo'n vuiligheid als deze een vaste voet kunnen halen in dit politiek achterlijk land, is er geen middel teveel om dit te bestrijden. Zij die denken deze smeerlapperij te moeten feliciteren, denk dan wel dat uw felicitaties zijn gericht aan, onderdrukkers van de vrije meniguiting, personen waar mensenrechten ondergeschikt zijn aan de staat, vernietigers van elke democratische gedachte, bouwers van concentratie kampen en moordenaars van alles wat politiek anders is ingesteld dan hun ziekelijke gedachte van wereldoverheersing.
Ik dacht eerst dat ik de samenvatting over het liberale kapitalisme las. :-D

Starkan
10 juni 2007, 00:07
Hamer en sikkel, het symbool van massamoordenaars overal ter wereld waar ze er de kans toe kregen en krijgen. Felicitaties voor extreem links door personen die zitten te verkondigen dat er niets gevaarlijker is dan extreme. Het zoveelste bewijs van hoe tweezakkerig links wel is. pvda ident aan het vroegere amada, waaruit de terroristen van de ccc zijn geklauterd om dood en verderf te zaaien onder de brusselse brandweerlieden. indien zo'n vuiligheid als deze een vaste voet kunnen halen in dit politiek achterlijk land, is er geen middel teveel om dit te bestrijden. Zij die denken deze smeerlapperij te moeten feliciteren, denk dan wel dat uw felicitaties zijn gericht aan, onderdrukkers van de vrije meniguiting, personen waar mensenrechten ondergeschikt zijn aan de staat, vernietigers van elke democratische gedachte, bouwers van concentratie kampen en moordenaars van alles wat politiek anders is ingesteld dan hun ziekelijke gedachte van wereldoverheersing.

Man, man.. In welke kosmos leef jij eigenlijk?

tomm
10 juni 2007, 00:08
De kamer voor Groen!, voor een vriend die opkomt. Senaat voor PVDA.
De coalitie waar ik op hoop: VB-CDenV/NVA-MR-PSC-FN, dan zullen de ogen wel opengaan van al die idioten die denken dat rechts stemmen in hun eigen belang is. Dan een grote crisis, verlammend communautair vuurwerk(met grote gewelddadige betogingen) , algemene staking die heel het land platlegt en vervroegde verkiezingen die een linkse absolute meerderheid opleveren. Ik wens het VB dus oprecht alle succes toe en ben tegen het cordon sanitaire.

StevenNr1
10 juni 2007, 00:15
Ik kan je toch nog Gramsci aanraden, en ook Althusser. Toch wel een niveau hoger dan Bakoenin.Ik zal er eens over nadenken, alhoewel ik mij eerlijk gewoon niet meer wil informeren, ik vergeet dat toch allemaal en van elk werk bestaat er waarschijnlijk wel een kritiek. Ik lees af en toe wel eens een roman. U zult misschien zeggen, wat kom je je dan met politiek moeien, ach, ik laat m'n buikgevoel en verstand wat spreken, ga me zeker niet een profeet wanen, zal het toegeven als ik in tegenstelling tot andere geen boeken mbt een bep. onderwerp verslonden heb en het is hier politics he. (Soit, ik ben nu wel zo stom geweest om me eerst als een belezen iemand voor te doen door naar bakoenin te verwijzen.)

Praetorian
10 juni 2007, 00:18
Ik zal er eens over nadenken, alhoewel ik mij eerlijk gewoon niet meer wil informeren, ik vergeet dat toch allemaal en van elk werk bestaat er waarschijnlijk wel een kritiek. Ik lees af en toe wel eens een roman. U zult misschien zeggen, wat kom je je dan met politiek moeien, ach, ik laat m'n buikgevoel en verstand wat spreken, ga me zeker niet een profeet wanen, zal het toegeven als ik in tegenstelling tot andere geen boeken mbt een bep. onderwerp verslonden heb en het is hier politics he. (Soit, ik ben nu wel zo stom geweest om me eerst als een belezen iemand voor te doen door naar bakoenin te verwijzen.)Pas op, ik heb niets tegen Bakoenin. Ik sta niets met de toorts klaar wanneer er een anarchist passeert. Ik heb veel geleerd uit Guérin en Bookchin.

Edina
10 juni 2007, 00:24
Zoals gewoonlijk twijfel ik nog steeds... :-(

En ik vrees tegen morgenavond al spijt te hebben van mijn keuze...

Jong N-VA'er
10 juni 2007, 00:38
Kamer van Volksvertegenwoordigers oost-vlaanderen.

Guy D’HAESELEER
Gerda VAN STEENBERGE
Francis VAN DEN EYNDE
Ortwin DEPOORTERE
Frans WYMEERSCH







Effectieve kandidaten:senaat
Frank VANHECKE
Anke VAN DERMEERSCH
Hugo COVELIERS
Jurgen CEDER
Nele JANSEGERS
Karim VAN OVERMEIRE
Johan DEMOL
Wim VERREYCKEN
Marie-Rose MOREL
Filip DEWINTER

Op deze zal ik stemmen.

Guy D'Haeseleer...mensenlief, wat heeft de top van die partij toch bezield?
Komt uit Ninove en tis daar een explosief nest. En ik kan het weten, ik heb er jaren gezeten.
Hij is zoals em eruit ziet, en zijn familie...jah allemaal zo.:|

stab
10 juni 2007, 00:39
De kamer voor Groen!, voor een vriend die opkomt. Senaat voor PVDA.
De coalitie waar ik op hoop: VB-CDenV/NVA-MR-PSC-FN, dan zullen de ogen wel opengaan van al die idioten die denken dat rechts stemmen in hun eigen belang is. Dan een grote crisis, verlammend communautair vuurwerk(met grote gewelddadige betogingen) , algemene staking die heel het land platlegt en vervroegde verkiezingen die een linkse absolute meerderheid opleveren. Ik wens het VB dus oprecht alle succes toe en ben tegen het cordon sanitaire.Waarom stem je er dan niet op? Niet erg consequent..

Zwartengeel
10 juni 2007, 01:18
Na lang peinzen en twijfelen:

Open VLD

Een Belgiciste die lang moet peinzen en twijfelen om op de VLD te stemmen? :?

Mambo
10 juni 2007, 01:22
Straks moeten we gaan stemmen, en ik weet het nog steeds niet.
VLD = buitensporige leefkosten
Spa = allochtonen
CD-V = zondag naar de kerk en maandag alles afgeven.

tja...hoe stem je ongeldig op een computer?

Vlaams-nationalist
10 juni 2007, 07:34
Straks moeten we gaan stemmen, en ik weet het nog steeds niet.
VLD = buitensporige leefkosten
Spa = allochtonen
CD-V = zondag naar de kerk en maandag alles afgeven.

tja...hoe stem je ongeldig op een computer?

Je kaart bekrassen, erop schrijven of ze breken. En dan nog eens net hetzelfde doen met de tweede kaart die je krijgt. Daarna is het gedaan met spelen.

largo_w
10 juni 2007, 07:47
Wat em doet met die mooie ideeen hebben we gezien na het derde burgermanifest.

En jij hebt van hecke gestemd? Dienen die gisteren aan vandelanotte wou uitleggen wat er in de wet staat... aan PROF Van Delanotte 8O

duveltje382
10 juni 2007, 07:47
Ik ben juist terug van het kiezen :lol:
Op wie ik nu gekozen heb blijft staatsgeheim ;-)

Vlaams-nationalist
10 juni 2007, 07:50
Pff, ook al wil ik helemaal niet op het VB stemmen, toch zal ik ze waarschijnlijk straks in het hokje mijn stem weer geven omdat ik mijn stem op dat moment dan weer te belangrijk ga vinden om aan NEE te vergooien. Wat haat ik heel dat partijpolitiek gezever toch!

largo_w
10 juni 2007, 07:52
Man, man.. In welke kosmos leef jij eigenlijk?

ja waar leef jij eigenlijk?
http://times.discovery.com/convergence/saddamcase/slideshow/gallery/polpot_vzoom.jpg
http://www.portalplanetasedna.com.ar/mao.jpg



tis toch nie omdat je je volk laat uitmoorden/uithongeren/... Dat er in de geschiedenis geen positief communisme bestaat he 8O

koewachtenaar
10 juni 2007, 08:05
Senaat ;de winter ,van hecke ,morel

Kamer, Guy D'Haeseleer ,ortwin depoortere ,barbara pas ,steve herman

Sante
10 juni 2007, 08:10
Vanmorgen in een kleine vlaamse gemeente. De kiesbureau's gingen open en er stond een anonieme zwarte slee met geblindeerde ruiten. Deze vertrok juist toen de kiesbureau's open gingen. Sorry voor de copy-paste

Found out this morning
There's a circus coming to town
They drive in Cadillacs
Using walkie-talkies, and the Secret Service

Their big top
Imitation of life
And all the flags and microphones
We have to cover our eyes

We play the sideshows
And we like the tunnel of love
And when we ride the ferris wheel
We're little children again

And when they're asking for volunteers
We'll be the first ones aboard
And when the ringmaster calls our names
We'll be the first ones to go ... to sleep

Stealing all our dreams
Dreams for sale
They sell 'em back to you

On with the show
Start the parade
We sand along
Sweep us away

It's political party time
Going down, going down
And the celebrities all come out
Coming down, coming down, coming...

The sun is going down
And the dogs are starting to howl
We stay out after dark
Eating cotton candy
And the music's playing...

How we all laughed!
We split our sides
The cameras flashed
We almost died!

The rain's gonna pour on down, falling out of the sky
Coming down, coming down
And the celebrities all run out, and the rain's
Coming down, coming down

Gonna rain,
Gonna rain, gonna rain
Gonna rain, gonna rain,
Rain, rain
Rain, rain

And now I wonder who's boss
And who he's leavin' behind?

(talking heads : Democratic circus)

Cunning linguist
10 juni 2007, 08:20
Blanco.Een blanco stem telt niet mee en geeft allerlei types die het niet zo nauw nemen met eerlijkheid mogelijk de kans om met je stem te sjoemelen. Dan kun je beter tegen iedereen gaan stemmen, lijkt mij.

StevenNr1
10 juni 2007, 09:29
@Mambo: De magnetische kaart eens meteen in de 'stembus' proberen steken, ik weet niet of het werkt maar zou niet weten waarom het niet zou kunnen.

lombas
10 juni 2007, 09:29
Een blanco stem telt niet mee en geeft allerlei types die het niet zo nauw nemen met eerlijkheid mogelijk de kans om met je stem te sjoemelen. Dan kun je beter tegen iedereen gaan stemmen, lijkt mij.

"Tegenstemmen" gaat niet. Ik ben net terug, en heb vredig blanco gestemd. Wat ze er mee doen, is mijn probleem niet.

Praetorian
10 juni 2007, 10:51
ja waar leef jij eigenlijk?
http://times.discovery.com/convergence/saddamcase/slideshow/gallery/polpot_vzoom.jpg
http://www.portalplanetasedna.com.ar/mao.jpg



tis toch nie omdat je je volk laat uitmoorden/uithongeren/... Dat er in de geschiedenis geen positief communisme bestaat he 8O
Met dat verschil dat Pol Pot geen communist was (agrarisch premodern romantisme =/= vooruitgangsgedachte) en dat maoïsten anti-Pol Pot zijn. Het was de Viëtnamese communistische partij die een einde maakte aan zijn regime, in een gevecht tegen de coalitie tussen het westen en Pol Pot.
Gelieve dus historisch enigzins op koers te blijven.

Preuße
10 juni 2007, 10:54
Met dat verschil dat Pol Pot geen communist was (agrarisch premodern romantisme =/= vooruitgangsgedachte) en dat maoïsten anti-Pol Pot zijn. Het was de Viëtnamese communistische partij die een einde maakte aan zijn regime, in een gevecht tegen de coalitie tussen het westen en Pol Pot.
Gelieve dus historisch enigzins op koers te blijven.

De negationismetrofee gaat inderdaad naar U moet ik zeggen. Is er feitelijk ook maar één communistische genocide die U wel kan toegeven?

Het blijft afstotelijk, al dat rabiaat ontkennen uit ideologische overwegingen.

Praetorian
10 juni 2007, 10:55
De negationismetrofee gaat inderdaad naar U moet ik zeggen. Is er feitelijk ook maar één communistische genocide die U wel kan toegeven?

Het blijft afstotelijk, al dat rabiaat ontkennen uit ideologische overwegingen.Het staat in elk boekje over de geschiedenis van de 20ste eeuw dat de Amerikanen Pol Pot na '75 jarenlang hebben gesteund. En dat ook de Vietnamezen er een eind aan hebben gemaakt.

Preuße
10 juni 2007, 10:57
Het staat in elk boekje over de geschiedenis van de 20ste eeuw dat de Amerikanen Pol Pot na '75 jarenlang hebben gesteund. En dat ook de Vietnamezen er een eind aan hebben gemaakt.

Ha ja, de "schuld van de Amerikanen". Die oude mantra. Ik was het bijna vergeten, naast "ontken alles" staat ook deze slogan in het rode boekje voor de surfende negationist.

lombas
10 juni 2007, 11:32
Ha ja, de "schuld van de Amerikanen". Die oude mantra. Ik was het bijna vergeten, naast "ontken alles" staat ook deze slogan in het rode boekje voor de surfende negationist.

Cambodja was volgens de overheid van Vietnam een voorbeeld van rood fascisme.

Je kunt ze er enkel gelijk in geven.

lombas
10 juni 2007, 11:32
De negationismetrofee gaat inderdaad naar U moet ik zeggen. Is er feitelijk ook maar één communistische genocide die U wel kan toegeven?

Het blijft afstotelijk, al dat rabiaat ontkennen uit ideologische overwegingen.

Wat in Cambodja gebeurde, valt onder "democide". Ik zeg het maar.

Cunning linguist
10 juni 2007, 12:36
"Tegenstemmen" gaat niet.Als dat echt zo is, bewijst dat nogmaals de achterlijkheid van het Belgische kiesstelsel.

largo_w
10 juni 2007, 12:55
Met dat verschil dat Pol Pot geen communist was (agrarisch premodern romantisme =/= vooruitgangsgedachte) en dat maoïsten anti-Pol Pot zijn. Het was de Viëtnamese communistische partij die een einde maakte aan zijn regime, in een gevecht tegen de coalitie tussen het westen en Pol Pot.
Gelieve dus historisch enigzins op koers te blijven.

NATUURLIJK is dat geen communisme hoe kan het...:-o

pffff hoe belachelijk!

RODE khmers en hun leider waren communistisch hoe je uiteindelijk zijn dictatuur bestempeld doet er niet toe het is al zeker begonnen als een communisme...

largo_w
10 juni 2007, 12:57
Wat in Cambodja gebeurde, valt onder "democide". Ik zeg het maar.

Wat is het verschil?

StevenNr1
10 juni 2007, 12:58
"Pol Pot Was Not and Is Not A Communist" (http://www.plp.org/cd_sup/khmerrouge.html)

largo_w
10 juni 2007, 13:01
"Pol Pot Was Not and Is Not A Communist" (http://www.plp.org/cd_sup/khmerrouge.html)

jep dit ziet er betrouwbaar uit: http://www.plp.org/
Progressive Labor Party...:roll:

Zoals al gezegt het KAN NIET communistisch zijn als het slecht is nietwaar?

Starkan
10 juni 2007, 13:07
ja waar leef jij eigenlijk?

http://www.portalplanetasedna.com.ar/mao.jpg



tis toch nie omdat je je volk laat uitmoorden/uithongeren/... Dat er in de geschiedenis geen positief communisme bestaat he 8O

Waar blijf je ze toch halen?.. :roll:

StevenNr1
10 juni 2007, 13:08
Lees het misschien eens.
Alleszins, ik durf gerust zeggen dat de Sojvet-Unie in het verlengde van het marxisme-leninisme ligt, het was een socialistisch (geen communistisch volgens het historisch materialisme) land. Daarmee zeg ik niet dat dat is wat iedereen die zich communist noemt, wil.

largo_w
10 juni 2007, 13:13
Waar blijf je ze toch halen?.. :roll:

Rebuffed by Stalin, Mao set about forging his own Communist reshaping of the country, asking more of his people than was possible. His massive farm collectivization efforts and zest for overnight industrialization quickly led to a horrendous famine; some 40 million Chinese died of hunger between 1959 and 1961.
http://www.amazon.com/Biography-Tung-Chinas-Peasant-Emperor/dp/B000AABKXG


Kweet nie kbegin et mij zelf ook af te vragen...

Om maar te gaan zwijgen over dit:
http://www.nkmissions.com/10part_report/Week4/faminechild_wfp.jpg
http://www.nkmissions.com/10part_report/Pictures/child08%20copy.jpg









want uiteraard is dit ook geen communisme
http://www.nkmissions.com/10part_report/Week2/

Starkan
10 juni 2007, 13:14
Rebuffed by Stalin, Mao set about forging his own Communist reshaping of the country, asking more of his people than was possible. His massive farm collectivization efforts and zest for overnight industrialization quickly led to a horrendous famine; some 40 million Chinese died of hunger between 1959 and 1961.
http://www.amazon.com/Biography-Tung-Chinas-Peasant-Emperor/dp/B000AABKXG


Kweet nie kbegin et mij zelf ook af te vragen...

Om maar te gaan zwijgen over dit:
http://www.nkmissions.com/10part_report/Week4/faminechild_wfp.jpg
http://www.nkmissions.com/10part_report/Pictures/child08%20copy.jpg









want uiteraard is dit ook geen communisme
http://www.nkmissions.com/10part_report/Week2/

Zowel creatief als objectief :thumbsup: doe zo voort wijsneus.

(Af en toe verder kijken dan uw neus kan al wonderen doen)

largo_w
10 juni 2007, 13:17
Zowel creatief als objectief :thumbsup: doe zo voort wijsneus.

(Af en toe verder kijken dan uw neus kan al wonderen doen)


Jij moet eens proberen zien wat er juist onde rje neus gebeurt in plaats van altijd verder te fantaseren...

Starkan
10 juni 2007, 13:29
Jij moet eens proberen zien wat er juist onde rje neus gebeurt in plaats van altijd verder te fantaseren...

Waar wil je naartoe eigenlijk? Vind je dan dat China nog steeds een uitgebuitte Engelse kolonie had moeten zijn? Wil je dat zeggen. Of dat de tsarentijd een inspiratiebron voor ons allen had moeten zijn? Bedoel je dat? Of weiger je elke verwezenlijking te accepteren en is het enige dat van tel is, de fouten die éénieder gemaakt heeft het enige dat mag onthouden worden om objectief over iets te oordelen?
Ik heb het niet te benouwd om fouten toe te geven van subjecten die mij bewegen, maar dan mag daar wel een objectieve kritiek tegenover staan.

+ je gebruikt die argumenten om PVDA te kleineren, hoewel PVDA al voldoende heeft bewezen dat ze niet met verheerlijking van het verleden bezig zijn, maar fixeren op datgene dat de mensen vandaag bezighoudt: gezondheidszorg, energiefacturen, eerlijke verdeling van rijkdom,...

Dus zeg eens: waar wil je naartoe?

Starkan
10 juni 2007, 13:29
Jij moet eens proberen zien wat er juist onde rje neus gebeurt in plaats van altijd verder te fantaseren...

Waar wil je naartoe eigenlijk? Vind je dan dat China nog steeds een uitgebuitte Engelse kolonie had moeten zijn? Wil je dat zeggen. Of dat de tsarentijd een inspiratiebron voor ons allen had moeten zijn? Bedoel je dat? Of weiger je elke verwezenlijking te accepteren en is het enige dat van tel is, de fouten die éénieder gemaakt heeft het enige dat mag onthouden worden om objectief over iets te oordelen?
Ik heb het niet te benouwd om fouten toe te geven van subjecten die mij bewegen, maar dan mag daar wel een objectieve kritiek tegenover staan.

+ je gebruikt die argumenten om PVDA te kleineren, hoewel PVDA al voldoende heeft bewezen dat ze niet met verheerlijking van het verleden bezig zijn, maar fixeren op datgene dat de mensen vandaag bezighoudt: gezondheidszorg, energiefacturen, eerlijke verdeling van rijkdom,...

Dus zeg eens: waar wil je naartoe?

Starkan
10 juni 2007, 13:31
Jij moet eens proberen zien wat er juist onde rje neus gebeurt in plaats van altijd verder te fantaseren...

Waar wil je naartoe eigenlijk? Vind je dan dat China nog steeds een uitgebuitte Engelse kolonie had moeten zijn? Wil je dat zeggen. Of dat de tsarentijd een inspiratiebron voor ons allen had moeten zijn? Bedoel je dat? Of weiger je elke verwezenlijking te accepteren en is het enige dat van tel is, de fouten die éénieder gemaakt heeft het enige dat mag onthouden worden om objectief over iets te oordelen?
Ik heb het niet te benouwd om fouten toe te geven van subjecten die mij bewegen, maar dan mag daar wel een objectieve kritiek tegenover staan.

+ je gebruikt die argumenten om PVDA te kleineren, hoewel PVDA al voldoende heeft bewezen dat ze niet met verheerlijking van het verleden bezig zijn, maar fixeren op datgene dat de mensen vandaag bezighoudt: gezondheidszorg, energiefacturen, eerlijke verdeling van rijkdom,...

Dus zeg eens: waar wil je naartoe?

largo_w
10 juni 2007, 15:42
Waar wil je naartoe eigenlijk? Vind je dan dat China nog steeds een uitgebuitte Engelse kolonie had moeten zijn? Wil je dat zeggen. Of dat de tsarentijd een inspiratiebron voor ons allen had moeten zijn? Bedoel je dat? Of weiger je elke verwezenlijking te accepteren en is het enige dat van tel is, de fouten die éénieder gemaakt heeft het enige dat mag onthouden worden om objectief over iets te oordelen?
Ik heb het niet te benouwd om fouten toe te geven van subjecten die mij bewegen, maar dan mag daar wel een objectieve kritiek tegenover staan.

China en rusland beiden mooie voorbeelden van hoe communisme in de praktijk onmogelijk is zonder genoeg bloedvergieten... En hoe communisme op lange termijn onhoudbaar blijkt te zijn.
OOOoooh maar ik accepteer de verwezelijking van wat ze gedaan hebben alleen ontken ik niet wat ze fout hebben gedaan.
Ik verwacht wel kritiek alleen negationisme is meer dan belachelijk... Dus vooral bespaar me je interpretatie van "objectief"!

+ je gebruikt die argumenten om PVDA te kleineren, hoewel PVDA al voldoende heeft bewezen dat ze niet met verheerlijking van het verleden bezig zijn, maar fixeren op datgene dat de mensen vandaag bezighoudt: gezondheidszorg, energiefacturen, eerlijke verdeling van rijkdom,...

Helemaal niet! Ik heb geen probleem met de partij van de arbeid! Ik heb alleen probleem met mensen die maar al te graag de waarheid naar hun waarheid ombuigen... Hiermee zeg ik toch niks over de pvda toch?

Dus zeg eens: waar wil je naartoe?

Nergens!
Vooral niet naar het communisme :lol: ...

De rechtvaardige rechter
10 juni 2007, 18:29
amer cd&v/N-VA
Sentaat Idem

enkel op n-va'ers + Mark verhaegen Kamer en Leterme sentaat

Voor meer Vlaanderen

Percalion
10 juni 2007, 18:32
"Tegenstemmen" gaat niet. Ik ben net terug, en heb vredig blanco gestemd. Wat ze er mee doen, is mijn probleem niet.
²

lombas
10 juni 2007, 18:33
Wat is het verschil?

Genocide is gericht tegen een bevolkingsgroep op basis van raciale, etnische kenmerken &c.

Democide is volkerenmoord.

IlluSionS667
10 juni 2007, 18:46
Waarschijnlijk:

- Kamer: Vlaams Belang (op de weinige -in mijn ogen- échte nationalisten)
- Senaat: NEE (uit protest, ik word niet graag verplicht op te komen en te moeten kiezen voor partijen die niet grotendeels verkondigen wat ik denk, tegen opkomstplicht!)

Voor mij was het een beetje gelijkaardig :

- Kamer : Lijst Dedecker (omdat ik niet akkoord ga met de huidige manier van politiek voeren en ik zijn rebelse eigenzinnigheid wel apprecieer)
- Senaat : NEE (omdat ik niet voldoende akkoord ga met Lijst Dedecker om ook hier op hem te stemmen)