PDA

View Full Version : Bizar nieuws-draad


Groentje-18
27 juli 2007, 20:25
Plant telefoneert wanneer hij dorst heeft

http://www.hln.be/static/FOTO/art/11/6/11/large_493023.jpg
Planten die droog staan, zullen in de toekomst naar hun eigenaar kunnen bellen. Onderzoekers van de New York University ontwikkelden een technologie die de planten laat bellen, om een probleem te melden of om hen te bedanken voor de zorgen.

Menselijk
Vochtsensoren die in de potgrond van de plant zitten zenden een signaal uit wanneer de plant te veel of te weinig water heeft. Rebecca Bray, een van de ontwikkelaars van Botanicalls, zegt dat de technologie niet helemaal nieuw is, maar dat de toepassing menselijker gemaakt is. Menselijke stemmen, die overeenkomsten vertonen met de karakteristieken van de plant, waarschuwen nu de eigenaar. De plant Schots Mos zal bijvoorbeeld in een Schots accent praten.

De plant is erg beleefd aan de telefoon, aldus Bray. "Ze bellen je ook op als ze dankbaar zijn." De onderzoekster zegt dat erg veel bedrijven en consumenten interesse getoond hebben in het product, maar waarschijnlijk is het nog een zestal maanden wachten op de lancering. (kjg)
http://www.hln.be/hlns/site/art/gif/hln_alg_mail.gifMail een vriend (http://www.hln.be/hln/alg/pag/hln_index.jsp?p_page=nieuws&p_cat=mailvriend&p_artid=535735&p_hulpnode=114&p_cookie=no) http://www.hln.be/hlns/site/art/gif/hln_alg_print.gifPrintversie i.s.m. (javascript:MM_openBrWindow('/hln/art/pag/hln_art_printversie.jsp?pPage=nieuws&pKanaal=nieuws&pArtPage=nieuws&pCat=wetenschap&pFotoId=0&pArtId=535735&pLayout=nieuws','','width=590,height=470,scrollbar s=yes,resizable=yes')) http://www.hln.be/hlns/nmc/hln/nl/adv/print/hln_print_logoHp.gif (javascript:MM_openBrWindow('/hln/art/pag/hln_art_printversie.jsp?pPage=nieuws&pKanaal=nieuws&pArtPage=nieuws&pCat=wetenschap&pFotoId=0&pArtId=535735&pLayout=nieuws','','width=590,height=470,scrollbar s=yes,resizable=yes'))
26/07/07 16u44


http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_535735.html?wt.bron=categorieArt5

van Maerlant
28 juli 2007, 09:01
:lol:

Den Ardennees
28 juli 2007, 10:39
Astronauten gaan dronken de ruimte in

WASHINGTON - Het gebeurt regelmatig dat astronauten in dronken toestand de ruimte ingeschoten worden. Dat blijkt uit een intern rapport van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, dat vrijdag gepubliceerd werd. Ze zouden ook de waarschuwingen van de vluchtartsen in de wind slaan. De NASA bevestigde het bericht ook officieel.
Er zijn minstens twee gevallen bekend waarbij dronken astronauten ondanks waarschuwingen van artsen en NASA-medewerkers in een ruimteveer stapten en beschonken de ruimte invlogen. Voor astronauten geldt nochtans een uitdrukkelijk verbod om vanaf twaalf uur voor de lancering nog alcohol te drinken.

'Gesprekken met vluchtartsen en astronauten hebben aangetoond dat astronauten vlak voor een vlucht vaak veel te diep in het glas kijken, wat vragen oproept in verband met de veiligheid', zo staat in het rapport. De NASA had onafhankelijke experten om het rapport gevraagd.

Enkele vluchtartsen, die duidelijk hadden gemaakt dat ze betwijfelden of de astronauten in benevelde toestand hun missie wel tot een goed einde konden brengen, hadden het gevoel dat de verantwoordelijken hun raadgevingen aan hun laars lapten. 'Er zijn voorbeelden van belangrijke medische problemen en problematisch gedrag die aan de hiƫrarchie van astronauten gesignaleerd werden, maar waarmee geen rekening werd gehouden', luidt het.
ivb (afp/dpa)


8O