PDA

View Full Version : Douane DDR moest op vrouwen en kinderen schieten --> communisme=vrijheid


Chipie
15 augustus 2007, 07:18
Het is goed regelmatig de enorme voordelen van het communisme in herinnering te brengen..
Sommigen commies durven hier zelfs een handteken plaatsen met
"Communisme=Vrijheid" :-P
Douane DDR moest op vrouwen en kinderen schieten

In de archieven van de vroegere Oost-Duitse geheime dienst (Stasi) is een instructie ontdekt waarin grensbewakers in klare bewoordingen het bevel kregen het vuur te openen op burgers die probeerden naar het Westen te vluchten. Dat heeft de overheidsdienst die de Stasi-archieven beheert zaterdag gezegd in de regionale krant Volksstimme, die in Magdeburg verschijnt.

Douane DDR moest op vrouwen en kinderen schieten

Hoewel volgens de officiële voorschriften van de grensbewaking van de DDR het gebruik van een vuurwapen alleen in uiterste noodgevallen geoorloofd was, staat in het nieuw ontdekte dienstbevel aan Stasi-grenswachten uit oktober 1973 dat vluchtelingen tot staan moeten worden gebracht dan wel moeten worden 'geliquideerd'.

"Aarzel niet om een vuurwapen te gebruiken, ook niet als bij de grensoverschrijdingen vrouwen en kinderen betrokken zijn, waarvan verraders al vaak misbruik hebben gemaakt", zo leest de instructie.

De instructie werd aangetroffen tussen de documenten van een Oost-Duitse sergeant die als Stasi-spion tussen de grensbewakers was neergezet, zegt Jörg Stoye, directeur van de Magdeburgse Stasi-archiefdienst, in de krant. Het document is volgens hem het duidelijkste schietbevel dat tot nu toe in de DDR-archieven is gevonden, en dat maakt de vondst van groot belang voor het historisch onderzoek naar de Oost-Duitse geheime dienst.

Tijdens de Koude Oorlog werden aan de oostkant van de zwaar bewaakte grens
tussen Oost- en West-Duitsland zeker duizend mensen doodgeschoten die probeerden naar het Westen te vluchten. Ruim 125 van hen vonden de dood toen ze probeerden over de in 1961 opgeworpen Berlijnse muur te geraken.

Bron: http://www.nieuws.nl/474321

Vanzelfsprekend zal men dat soort links alles doen om dit allemaal te ontkrachten of in 'de juiste context' te plaatsen... :roll:

Communisten en... vrijheid, welvaart, mensenrechten... Het zal wel nooit lukken... :evil:

http://img135.imageshack.us/img135/3982/com60av8.gif

lombas
15 augustus 2007, 08:37
Dat konden ze dan doen als ze niet zo druk bezig waren zelf te ontsnappen of kapitalistische goederen mee te smokkelen voor hun gezinnen.

Drúkbezette mensen, dat in elk geval.

:lol: