PDA

View Full Version : Marco Pantani is niet meer


Vlaamse Leeuw
15 februari 2004, 17:16
Marco Pantani is overleden 15-02-2004
Marco Pantani is zaterdagavond overleden. De 34-jarige oud-Tourwinnaar is dood aangetroffen in een hotelkamer in Rimini.


Vermoedelijk pleegde Il Elefantino zelfmoord. Volgens de plaatselijke politie wijst in elk geval niets op een gewelddadige dood. Pantani was al langer depressief en werd daar recent nog voor behandeld.

De procureur van Rimini, Paolo Gengarelli, verklaarde zondagnacht dat de dood zaterdagavond rond 17u is ingetreden. Gengarelli deed samen met gerechtsdokter Francesco Toni de eerste vaststellingen in de hotelkamer in Rimini, waar het lichaam van Pantani gevonden werd.

De onderzoekers vonden naast het lichaam van Pantani, die uitgestrekt naast zijn bed lag, een doos met kalmeermiddelen. Op de benedenverdieping van het hotel werden nog dozen van hetzelfde product gevonden.

Het lichaam van de Italiaanse wielrenner werd verzegeld van bij de aankomst in het mortuarium van het ziekenhuis van de stad. De autopsie om de exacte doodsoorzaak vast te stellen is voorzien voor maandag. De lijkkist werd niet tentoongesteld voor het publiek.

DE LAATSTE ECHTE KLIMMER IS NIET MEER

De kale Italiaan kende zijn absolute topjaar in 1998 met eindoverwinningen in zowel de Giro als de Ronde van Frankrijk. Pantani was een gevleugeld klimmer -de laatste echte berggeit volgens sommigen- en een aanvalslustig renner. In '99 pakte hij opnieuw vier ritten in de Ronde van Italiƫ, maar werd even later uit koers gezet met een te hoog hematocrietgehalte.

Daarna kwam de Toscaan nooit echt terug, al pakte hij nog twee Tourritten in 2000. Zo vocht hij op de top van de Mont Ventoux nog een duel uit met Lance Armstrong die Pantani op de streep de zege schonk. Pantani gaf nog voor Parijs op en zat daarna nog amper op de fiets.

boss
16 februari 2004, 11:15
Is erg voor de wielersport, zo een groot klimmer die op die manier het loodje legt.

Denk dat er eens vragen gesteld moeten worden over de mentaliteit die tegenwoordig in de topsport heerst.

Is toch ook niet normaal dat de laatste tijd zoveel jonge topsporters het leven laat zonder dat er maar 1 teken van was dat dit ging gebeuren.

Als ze niet dringend de lat lager leggen in de topsport gaan er nog veel doden vallen.