PDA

View Full Version : De vijanden van het vlaams blok en hun beweegredenen


joppe
16 februari 2004, 09:54
Ik heb destijds hier eens een post gedaan waarin ik de analyse probeerde te maken waarom het vlaams blok zoveel vijanden heeft en wat hun individuele motivatie zou kunnen zijn.
Behalve een paar scheldpartijen en een oeverloos gediscussieer met iemand die die vond dat ik het ACV direct geviseerd had, heb ik verder niemand gehoord die mijn analyse kon ontkrachten.
Vandaar dat ik deze topic hier opnieuw plaats om op die manier misschien eens een discussie over de inhoud te voeren in plaats van wat onbeschoft over en weer geroep.
Ik geef toe dat de individuele punten misschien nogal weinig uitgediept zijn maar ik wil een zo volledig mogelijk overzicht als uitgangspunt zonder dat de tekst onoverzichtelijk lang wordt.
(aan mensen die zich geroepen voelen om opmerkingen te maken over eventuele spellingsfouten en zo proberen de aandacht van het debat af te leiden, zou ik willen vragen zich dit maal te onthouden, er wordt al vaak genoeg gescholden en naast de kwestie gezeverd).

bij de SPA
Het VB werpt zich op als DE partij voor diegenen uit de arbeidersklasse die zich niet langer in de ideologie van de SPA kunnen vinden.
Hierdoor vissen zij natuurlijk met veel success in dezelfe vijver als de socialisten, die daar allesbehalve blij mee zijn.
Misschien nog belangrijker is het feit dat de SP(A) zich tot hiertoe altijd van de macht heeft kunnen verzekeren doordat hun waalse zusterpartij zo oppermachtig is.
Indien echter Belgie gesplitst zou worden is het liedje voor de SPA uitgezongen, zonder het tegengewicht van de PS komt er gegarandeerd een rechtste coalitie in vlaanderen.

bij de VLD
Hoe meer het VB naar het centrum opschuift, hoe meer de VLD gekneld komt te zitten.
Schuiven ze mee naar links op dan verliezen ze stemmen aan de rechterkant aan het VB.
Blijven ze op hun plaats dan dreigen ze aan de linkerkant aan de groeiende SPA een deel kiezers te verliezen.
Daarom kiezen ze voor een soort schizofrene houding door tegelijk voor en tegen een aantal zaken te zijn.
Het vlaams blok dat deze inconsequente houding vaak aan de kaak stelt wordt dan maar als verzuurd afgespiegeld.
Ook niet onbelangrijk is het feit dat de VLD heel veel troeven aan wallonie heeft moeten afgeven om toch maar aan de macht te komen.
Dat ze dit niet graag horen zeggen is duidelijk, en wie confronteert hen daar ten geregelden tijden mee? Juist, het VB

bij de NVA
Buiten een paar details voert de NVA natuurlijk een vrij gelijkaardig programma als het vlaams blok.
Als aasgieren zitten ze nu rond te circelen, in de hoop dat wanneer het VB ooit zou verboden worden, dat zij dan de opnieuw het enige vlaamsnationale alternatief zijn.
Veel geluk zou ik zeggen maar het zal nog niet voor morgen zijn.
Zoals de peilingenen er nu uitzien zal het kiezen zijn tussen kartelvorming en een stile dood sterven.

bij Groen
de linkse "intellectuelen" hebben zich altijd opgeworpen als de grote verdedigers van de onderdrukten en wie hebben ze nu uitgekozen tot hun favoriete onderdruktengroep? De migranten!
En wie is nu de grote onderdrukker? Het VB!
Dat ze hun eigen ideologien zoals de vrijheid van meningsuiting, de vrijzinnigheid en de absolute gelijkheid van man en vrouw, daarvoor moeten verloochen schijnt hun geen enkel gewetensprobleem te geven: het doel heiligt de middelen.
Het grappige is echter dat de migrantenorganizaties in het algemeen hier helemaal niet mee opgezet zijn.
Hoe verder de linksen hun broek laten zakken om toch maar aan (de soms onredelijke) eisen van de migranten tegemoet te komen, hoe meer er reacties komen in de vorm van "het is een belediging ..." "wij hoeven die excuusallochtonen niet ..." "er wordt nog steeds veel te weing voor ons gedaan ..."

bij politici in het algemeen
Het VB heeft reeds lang geleden voorgesteld om politici te verplichten bij het opnemen van hun ambt, een vermogensdeclaratie te laten doen, zodat onrechtmatig verworven rijkdom achteraf makkelijker te bewijzen valt in geval van corruptie en persoonlijke verrijking (wat men nu onwettige partijfinanciering noemt)
Dat de meesten (en de sjoemelaars op kop) daar niet echt voor zitten te springen zal wel duidelijk zijn zeker?

bij de waalse partijen, de PS voorop
De belangsrijkste doelstelling van het VB is een halt toeroepen aan de miljardentransfers naar Wallonie.
Dat alle waalse partijen, met op kop de PS, daar als de dood voor zijn, hoeft geen verder betoog.

bij de vakbonden
zij pleiten ervoor om de vakbonden rechtspersoonlijkheid te geven zodat deze bij het aanzetten tot onaanvaardbare wandaden zoals vandalisme, gijzelingen, milieuterrorisme etc, niet langer hun verantwoordelijkeheid kunnen ontlopen, wat niet meer dan normaal is in een rechtsstaat.
zij willen ook dat de bonden een open boekhoeding voeren zodat daar eindelijk eens paal en perk gesteld wordt aan het gesjoemel.
De vakbonden zelf verdraaien de waarheid echter en beweren dat het VB de vakbonden wil afschaffen. Op die manier proberen ze hun leden tegen het VB op te zetten.

bij de vrouwenorganizaties
Het VB pleit voor een opvoedersloon (voor thuisblijvende ouder: man OF vrouw). Dit ligt helemaal de trend van onthaasting die momenteel zo populair is.
Het gezin is nu eenmaal de hoeksteen van de samenleving en opvoeding is heel belangrijk maar veel ouders zijn verplicht om beiden te gaan werken wegens hun financiele toestand.
De o zo linkse media hebben daar natuurlijk op een leugenachtige manier "vrouwen aan de haard" van gemaakt.
Begrijpelijk dat dit bij de geemancipeerde vrouw in het verkeerde keelgat schiet.
Leugens worden waarheden als ze maar vaak genoeg herhaald worden

bij de NGOs
Dubieuze rapporten zoals het "tegengaan van de vergrijzing dmv immigratie" worden geregeld tegengesproken door serieuze wetenschapplijke studies.
Het VB is uiteraard er als de kippen bij om dit onder hun neus te wrijven met alle gevolgen vandien.
Dat er bij sommige NGOs veel geld aan eigen vingers blijft kleven mag natuurlijk ook niet verteld worden, en zeker niet door het VB!

bij migrantenorganizaties
Of er nu werkelijk een verborgen agenda is van de moslimgroepen om binnen een aantal generaties door puur numerieke overmacht een politieke putch te plegen in europa kan men voorplopig misschien in het midden laten.
Maar dat er een mentaliteit heerst om massaal landgenoten in te voeren via gearrangeerde huwelijken en gezinsherenigingen valt niet te ontkennen.
Dat het VB daar paal en perk aan wil stellen maakt hen uiteraard ook hier niet echt populair.
Gretig wordt dan weet het argument van de xenofobie aanghaald. Dat bijvoorbeeld hier de Turken massaal op straat kwamen om te protesteren tegen de komst van Koerdische vluchtelingen naar "hun" gemeente valt dan blijkbaar weer niet onder xenofobie. Hetzelfde voor de houding van jonge islamieten tegen de joodse medeburgers inn ons land.

in de media:
Als niet representatieve groep van linkse tot extreem linkse rakkers (zie vakblad: De journalist) kan men van de meeste journalisten niets anders verwachten dan leugens en vuilspuierei tegen het blok. En nu de open debatcultuur ervoor gezorgd heeft dat de media nog dikkere vriendjes zijn geworden met de meerdeheidspartijen dan in het Dehaenetijdperk wentelen ze zich met nog meer enthousiasme verder in hun rol van allen tegen een.

bij de BVs
Wiens brood men eet, diens woord men spreekt, zelfs een doorwinterde Blokker als Marijn De Valck slaakte destijds op de stemtest een zucht van verluchting toen bij hem de VLD op 1 uitkwam.

bij het koningshuis
Net zoals wallonie wil het koningshuis uiteraard Belgie zo lang mogelijk bijeen houden uit eigenbelang, in een onhafhankelijk vlaanderen gaat de geldkraan onherroepelijk dicht.
"Laat die stomme vlamingen maar verder betalen, voor de rest moeten die egoisten zwijgen, en met hoe meer schuldgevoel we hen kunnen opzadelen, hoe beter onze kansen liggen".
Dat is het echte motto van de van Saksen-Coburgs.