PDA

View Full Version : Frattini pleit voor verbod neo-nazistische partij NPD in Duitsland


Herr Oberst
25 augustus 2007, 12:00
Frattini pleit voor verbod neo-nazistische partij NPD in Duitsland

http://www.hln.be/static/FOTO/art/3/14/0/large_520299.jpg Franco Frattini

De vice-voorzitter van de Europese Commissie, Franco Frattini, pleit voor het verbod van de neo-nazistische partij NPD in Duitsland na de racistische aanval waarvan Indiërs het slachtoffer werden in ex-DDR, een regio waar de NPD sterk wil worden. "Als Duitsland er op een dag toe komt om de NPD te verbieden zal ik dat toejuichen" want de neo-nazi's vormen een "bedreiging" en "een kankergezwel voor democratische landen zoals Duitsland", verklaart Frattini.

"De xenofobie en het extreem rechts komen in heel Europa op, maar Duitsland valt onder de vijf landen die ons het meest verontrusten net zoals Frankrijk, België, Denemarken en, helaas, ook mijn vaderland Italië." Een eerste poging om de NPD het zwijgen op te leggen mislukte in 2003. SPD-leider Kurt Beck herlanceerde de idee deze week en wil er een standpunt van maken van zijn SPD-partij, die een kartel vormt met de CDU van Angela Merkel, op het volgende partijcongres eind oktober.

Intussen rijst ook het protest, vanuit verschillende politieke horizonten, tegen de idee om de NPD te verbieden. "Verbieden leidt tot niets", beter is een waar democratisch debat dat het gevaar toont dat extreem rechts betekent", stelt staatssecretaris Hermann Kues. Acht Indiërs werden vorig weekend aangevallen en raakten gewond door een vijftigtal jongeren die hen waren gevolgd en hen racistische verwijten maakten.

De racistische feiten gebeurden in het kader van een feestje in Saksen. Ook zes Duitsers en twee politieagenten raakten gewond. Sinds de Duitse eenmaking gebeuren regelmatige racistische agressies in de ex-DDR. Door deze nieuwe zaak laait de discussie over de strategie van Duitsland tegen extreem rechts weer op. (afp/hln)
Bron: www.hln.be (http://www.hln.be)

Vrijheid van meningsuiting, zegt men dan. Waar houdt die Europese Commissie zich toch mee bezig? In plaats van gezonde volksnationalistische partijen te bekampen, zou men beter werk maken van een krachtig Europa der Naties, dat een einde maakt aan de overheersing van Amerika en de toenemende islamisering!

Savatage
25 augustus 2007, 15:19
"Als Duitsland er op een dag toe komt om de NPD te verbieden zal ik dat toejuichen" want de neo-nazi's vormen een "bedreiging" en "een kankergezwel voor democratische landen zoals Duitsland",

Toch grappig hoe de antidemocraten de democratie weer eens denken te moeten redden :roll:

Boadicea
25 augustus 2007, 18:08
België? Wat is er verontrustend aan ons land? Hebben we niet één van de strengste anti-racismewetten? Denkt men met vanalles te verbieden, alles te kunnen oplossen?

AyneRand
25 augustus 2007, 18:39
..

AyneRand
25 augustus 2007, 18:39
..

AyneRand
25 augustus 2007, 18:42
Men hoeft geen partijen te verbieden, men dient enkel systematisch aan te geven uit welke sociale klasse die criminelen komen. En dat weten we, uit de luizen van de lagere klasse.