PDA

View Full Version : Libanese leger vernietigt terroristenkamp


Basy Lys
3 september 2007, 11:04
Na 100 dagen strijd is het terroristisch kamp Nahr al-Bared gisteren uiteindelijk in handen gevallen van het Libanese leger. Bij de laatste gevechten doodde het leger 39 terroristen en nam er 20 gevangen. De terroristen kregen hulp van buiten het kamp; in het kamp woonden oorspronkelijk 31.000 mensen, waarvan de meeste gevlucht of ontsnapt zijn.

De stoottroepen van de terroristen noemen zichzelf de “Fatah al-Islam” (zie note) en verklaren een ideologisch verwantschap met de pure mohammedaanse leer van al-Qaeda.

Het valt te verwachten dat de ontsnapten nog verder zullen proberen Libanon te destabiliseren, en gezien zij doorgaans beter bewapend zijn dan het Libanese leger, is dit een geduchte dreiging.

In Libanon bestaan nog andere kampen die momenteel ontoegankelijk zijn voor de Libanese autoriteiten, waaronder: Ain al-Hilweh, met meer dan 46.000 (sommige bronnen spreken van 70.000) en Rashidiyeh met ca. 29.000 bezetters die zich boven de Libanese wet gesteld hebben.

Libanon heeft momenteel een bevolking van ca. 3,9 miljoen. Het gebied was gedurende meer dan 400 jaar bezet door de Turken en werd bevrijd in 1916, waarna het onder Frans mandaat bleef tot 1943. Het was oorspronkelijk geconcipieerd als een gebied met christelijk dominantie.

Het land heeft zich onder christelijk bestuur op korte tijd sterk ontwikkeld en werd het Zwitserland van het Midden-Oosten genoemd, tot het mohammedaanse terrorisme greep kreeg op het land in 1975. Hierdoor en door de aanhoudende pesterijen door de mohammedaanse meerderheid zijn vele christenen gevlucht naar de VS en Europa.

Vandaag is bijna 60% van de bevolking mohammedaans.

Niettegenstaand dit alles blijft Libanon intellectueel superieur. Het onderwijs is er beter – het beste onderwijs wordt verstrekt aan de vele Christelijk en Frans geïnspireerde scholen, er worden meer boeken gepubliceerd dan in enig ander Arabisch land, en het heeft mogelijkheden voor de ontwikkeling van de IT-sector.

Libanon slaagt er nog in van redelijk goed te presteren op de Human Development Index. Het scoort vanzelfsprekend veel slechter dan Israël, maar bijna even goed als het “rijke” Saudi Arabië, en beter dan alle andere door de mohammedaanse ideologie gedomineerde staten in de omgeving:

23 Israel
76 Saudi Arabia
78 Lebanon
86 Jordan
92 Turkey
107 Syrian Arab Republic
111 Egypt

Voor de toekomst van het land zal het belangrijk blijken de diverse wetteloze mohammedaanse enclaves onder controle te krijgen. Sarkozy’s Kaercher volstaat duidelijk niet.

Note:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fatah#Meaning_of_name
This word (Fatah) is prominently used for the Islamic expansion in the first centuries of Islamic history, and so has strongly positive connotations for Muslims.

Bronnen onder meer:
http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=1&categ_id=2&article_id=85003
http://www.un.org/unrwa/refugees/lebanon.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Lebanon#French_mandate_and_independence
http://hdr.undp.org/hdr2006/
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_schools_in_Lebanon

Bolsjewiek
3 september 2007, 20:55
Pas op, Basy, dit is slecht voor je racisme t.o.v. de Islam.
Een islamitisch land vernietigt een terroristenkamp.

Zephir
4 september 2007, 09:52
Bolsjewiek, Libanon is geen islamitisch land... het was altijd een christelijk land, maar dat vandaag meer moslims bevat dan christenen...
zoals ook België binnen 30 jaar.

Volksstormer
4 september 2007, 10:11
Goed dat die bende opgekuist is, maar een reactie van Basy Lys heeft natuurlijk altijd iets hypocriets. Wie waren het immers die in Fatah-al-Islam een bondgenoot tegen de Hezbollah zagen en de bende steunden? Een gokje misschien?

De Hariri's...

Volksstormer
4 september 2007, 10:16
De journalisten Seymour Hersh en Franklin Lamb gaan zelfs verder. Volgens hen genieten Fatah al-Islam en de in het zuiden van Libanon opduikende Jund Al-Sham direct steun van de zogenaamde “Welsh club”, genoemd naar een assistent van de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Rice, David Welsh. De club zou bestaan uit leden van de soennitische Libanese Fouad Siniora regering, Saudies en Welsh met directe aansturing door de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse zaken Elliot Abrams. Zodra Fatah al-Islam zich eind 2006 heeft losgemaakt van Fatah al-Intifada werd hen onmiddellijk geld en wapens aangeboden. Ook andere radicale groepen van directe Libanese afkomst, zoals Osbat al Ansar en Jund Allah, krijgen fondsen tot hun beschikking terwijl hun gelederen worden aangevuld met buitenlandse strijders. Mohammad Kobanni, soennitisch groot-moefti en handlanger van Hariri wordt zelfs beschuldigd van het verstrekken van “scholings-visa’s” aan salafistische Al Quadisten om hun toegang tot Libanon te vergemakkelijken.

Als de Wesh club besluit de groep van het zuiden te verplaatsen naar het kamp Nahr al-Barid dekt volgens de Arab Monitor van 06/06/07 mevrouw Bahia Hariri de kosten. Maar nadat de gevechten rond Nahr al-Barid zijn uitgebroken krijgt mevrouw Hariri last van haar geweten en biedt kinderen van de in de strijd gesneuvelde soldaten aan een opleiding te betalen. Zij zal niet de enige zijn die wroeging krijgt.

Zodra Fatah al-Islam intrek neemt in het vluchtelingenkamp wordt pijnlijk duidelijk dat de groep liever tegen Israëli’s of Amerikanen vecht dan de sjiietische Hezbollah. In snel tempo verslechtert de verhouding tussen de terreurgroep en haar broodmeesters. De schijnbaar uit het niets komende aanval op het Libanese leger heeft daarom waarschijnlijk niets met een bankoverval te maken, maar eerder met het stopzetten van fondsen naar de groep. Daarop besloten de terroristen domweg hun gram te halen.

http://zapruder.nl/portal/artikel/libanon_geweld_geruchten_complotten_en_fatah_al_is lam

Volksstormer
4 september 2007, 10:17
VS, Israël en Al Qaeda: une liaison dangereuse! 8-)