PDA

View Full Version : Ongeveer de helft van de moskeeën in the UK zijn fundamentalistisch


Dycore
7 september 2007, 15:28
Bijna helft Britse moskeeën beheerd door radicalen

LONDEN - Bijna de helft van de moskeeën in Groot-Brittannië wordt beheerd door een radicale soennitische sekte, waarvan de spirituele leider in het Verenigd Koninkrijk de moslims oproept in naam van de islam 'hun bloed te vergieten'. Dat schrijft The Times vrijdag.
De krant, die een kopie van een politierapport citeert, preciseert dat meer dan 600 van de 1.350 Britse moskeeën beheerd worden door de Deobandi-sekte, een fundamentalistische beweging die vooral in Afghanistan en Pakistan aanwezig is en een islam preekt die bevrijd is van de 'immorele' westerse invloed.

De beweging beheert ook 17 van de 26 islamitische seminaries in Groot-Brittannië. Tachtig procent van de moslimverantwoordelijken van het land hebben op die manier een vorming door de sekte gekregen. Een woordvoerder van Scotland Yard kon de informatie van The Times niet bevestigen.

Volgens het dagblad veroordeelde de belangrijkste religieuze leider van de beweging in Groot-Brittannië, Riyadh ul-Haq, in het verleden de vriendschap tussen moslims, joden en christenen, omdat hij meende dat 'ze de religie van Allah belachelijk maakt'. Ook spoorde Ul-Haq zijn volgelingen aan niet in de 'duivelse invloed' van niet-moslims te trappen.

'Wij bevinden ons in een gevaarlijke positie. We leven tussen niet-moslims, we werken met hen, we verenigen ons met hen, we sluiten ons bij hen aan en we beginnen hun gewoonten over te nemen', zei hij in een van zijn preken. De religieuze leider weigerde elk commentaar, aldus The Times.
(Bron: De Standaard)Waarom ben ik niet verrast?

AdrianHealey
7 september 2007, 15:49
De hamvraag is nu.

Moeten we aanzetten tot haat en stigmatiseren verbieden?

Dycore
7 september 2007, 15:54
De hamvraag is nu.

Moeten we aanzetten tot haat en stigmatiseren verbieden?

Volgens mij is het antwoord duidelijk: de politieke correctheid verhindert dat.

Lijkt mij eerder de hamvraag: wanneer is het hek van de dam? Out of controle. Dan lost dat zichzelf wel op. Het zou uiteraard te verkiezen zijn om dit allemaal rustig politiek op te lossen vooraleer de zaken uit de hand lopen, maar de praktijk toont ons dat daar niet op gerekend moet worden.

longhorn
7 september 2007, 22:58
De hamvraag is nu.

Moeten we aanzetten tot haat en stigmatiseren verbieden?

We moeten gewoon ons hoofd in het zand steken en 10 keer zeggen:"Maar neen, er is geen islamisering van Europa aan de gang." Zo zal alles wel in orde komen.