PDA

View Full Version : Meerderheid Europeanen vindt dat dreigingen samen met de VS aangepakt worden...


Chipie
8 september 2007, 19:08
Het German Marshall Fund publiceerde eergisteren zijn jaarlijks overzicht van de 'Transatlantische trends. Daaruit blijkt het volgende:

Zowel Europeanen (48 procent) als Amerikanen (54) zien China nu veel meer als een economische bedreiging dan in vorige onderzoeken.

Zeer kritisch is bij beiden de kijk op Rusland, wegens z

ijn wapenverkopen in het Midden-Oosten
de verzwakking van de democratie
zijn gedrag jegens zijn buren

en de wijze waarop het zijn rol als energieleverancier gebruikt.
In de VS is er bijzonder weinig verschil tussen de Republikeinen en Democraten wat Rusland betreft.
Verder werd het volgende vastgesteld:
Het meest opvallend, aldus het rapport, is de verandering van de visie van de Duitsers op de dreigingen. Zeventig procent rekent nu het internationaal terrorisme bij de voornaamste dreigingen, een stijging met 35 procentpunten sinds 2005.

Daarnaast steeg de bezorgdheid over het islamitisch fundamentalisme en de immigratie met respectievelijk 28 en 26 procentpunten sinds 2005. Ook in Italië en Spanje viel een gelijkaardige trend te merken.

En men gaat verder met:

Een overgrote meerderheid van Europeanen (88 procent) vindt dat de Europese Unie meer verantwoordelijkheid moet nemen in het aanpakken van de globale dreigingen.

Maar opvallend is ook nog dat een meerderheid (54 procent) vindt dat dit best in partnership met de Verenigde Staten gebeurt. In tegenstelling tot wat men zou verwachten vindt in de 'oude' EU-landen die idee niet de grootste steun in het Verenigd Koninkrijk (55), maar in Italië (59), Duitsland (58), Nederland (57) en Spanje (56). Wel in de lijn van de verwachtingen ligt dat slechts een minderheid van de Fransen (39) het daarmee eens is.

(Dit overzicht is te vinden in DS van gisteren)
Dat overzicht is het werk van de NWO, zullen sommige reptielenkenners zeggen... :-P

Babylonia
10 september 2007, 00:43
Goed gewerkt door de media dat zoveel mensen internationaal terrorisme zo groot achten terwijl uit het onderzoek van de EU blijkt dat er geen toename is van terrorisme in Europa in de laatste 6 jaar.

Trapper
10 september 2007, 07:04
Goed gewerkt door de media dat zoveel mensen internationaal terrorisme zo groot achten terwijl uit het onderzoek van de EU blijkt dat er geen toename is van terrorisme in Europa in de laatste 6 jaar.jaja meneer op het platteland heeft zeker de marokanen enzo in brussel ni gezien? want tegenwoordig vinde ze zelfs op den buiten zo erg zijn die geworden
die wachten allemaal op een aanslag en dan kunne ze de onschuldigen uithangen want ik ken da dan worden er zo n paar marokanen lastiggevallen door nen blanken maar ja dan moete ze der in brussel nog enen tegenkomen:lol:

Babylonia
10 september 2007, 09:16
http://www.911blogger.com/node/11223

eno2
10 september 2007, 10:39
Zowel Europeanen (48 procent) als Amerikanen (54) zien China nu veel meer als een economische bedreiging dan in vorige onderzoeken. Dat zal wel. China, een communistisch land, vormt momenteel de grote wereldmotor van de economische groei.
Dat geeft blijkbaar, naast het grootconsumeren van zijn steeds goedkopere producten, ook aanleiding tot vlagen van afgunst bij de Westerse bourgeoistjes...