PDA

View Full Version : Nieuw proces Fehriye Erdal van start in Antwerpen


Pluche
13 september 2007, 17:18
Voor het Antwerpse hof van beroep is vandaag omstreeks 14.20 uur het proces tegen tien leden van de extreemlinkse Turkse organisatie DHKP-C gestart. Vier van de beklaagden waren vandaag op de zitting aanwezig. Een van de tien beklaagden is de Turkse Fehriye Erdal. Zij sloeg na haar veroordeling in februari 2006 op de vlucht en is nog steeds voortvluchtig.

Voor het gebouw stonden een dertigtal sympathisanten van de DHKP-C met spandoeken. Alles bleef rustig. Aan het hof zijn heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen om incidenten met aanhangers van DHKP-C, zoals in het verleden al het geval was, te vermijden. Zo staat er aan de ingang een metaaldetector en is er extra politietoezicht. In een bepaalde straal rond het gebouw is het daarenboven verboden te parkeren.

Het proces tegen de Turkse organisatie werd vorig jaar al behandeld voor het hof van beroep in Gent, maar dat arrest werd later verbroken door het Hof van Cassatie. Daardoor moet het proces nu worden overgedaan in Antwerpen. Vandaag werd de zaak ingeleid voor het hof. Op 27 september start de echte behandeling.

DHKP-C verzet zich op een gewelddadige manier tegen de staat Turkije. Het verhaal begon in 1999, toen de politie wapens, explosieven en materiaal om valse paspoorten te maken, vond in het appartement van Erdal in Duinbergen. Erdal werd door de rechtbank van Brugge veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor de feiten. Zij vluchtte evenwel vlak voor de uitspraak. Ook de andere DHKP-C-militanten kregen strenge straffen, onder meer voor terrorisme.

Het hof van beroep in Gent bevestigde de uitspraak van de Brugse rechtbank, maar het Hof van Cassatie verbrak later dat arrest omdat er een schijn van partijdigheid was gewekt. (belga/dm)

kelt
13 september 2007, 17:30
Zoiets moet nauwkeurig voorbereid worden.We moeten ervan uit gaan dat deze mensen nooit lang in de gevangenis zullen zitten,en anderszijds dat ze een gevaar zijn,is het niet voor onze burgers dan voor die van een ander land (Turkije)

Ziehier kelts "grote plan ter oplossing van dergelijke génante zaken"

1) Ze worden van misdaden in Belgie vrijgesproken (desnoods roepen we enthousiasteen of ander procedurefoutje in).Op die manier heeft het Belgisch gerecht er straks geen uitstaans meer mee...
2) Gezien de vriendschappelijke betrekkingen tussen Belgie en Turkije zien we ons verplicht om alle voor de rechter verschijnende DHKP-leden,in persoon,aan de Turkse ambassade af te leveren.Turkije is vermoedelijk uitermate geintersseerd in deze personen als verdachte of als getuige... :roll:



...geen dank...

Tegendradigaard
13 september 2007, 17:53
Hoeveel geld heeft dat eigenlijk al aan de burger gekost ?

Maes_P
13 september 2007, 17:56
Hoeveel geld heeft dat eigenlijk al aan de burger gekost ?

we kunnen geen geld genoeg uitgeven om dat linkse gespuis van straat te houden!!

edit: http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/430/

Tegendradigaard
13 september 2007, 17:57
we kunnen geen geld genoeg uitgeven om dat linkse gespuis van straat te houden!!

We kunnen die allemaal niet vlug genoeg hier wegsturen.... dan zijn wij er vanaf.