PDA

View Full Version : Israël veroordeeld om atoomprogramma


Gun
21 september 2007, 01:14
History repeats


Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) heeft in een opmerkelijke resolutie Israël veroordeeld omdat het land weigert zijn atoomwapenprogramma onder internationaal toezicht te plaatsen. Van de 144 lidstaten stemden 53 voor de resolutie en slechts twee tegen: Israël en de Verenigde Staten. De overige leden onthielden zich van stemming. Het was de tweede keer in de zestien jaar dat de kwestie op de agenda stond van het IAEA, dat het daadwerkelijk tot een stemming komt.

Israëlische bezwaren tegen twee alinea's in een resolutie over veiligheid in het Midden-Oosten forceerden een stemming. Eén van de alinea's riep landen in de regio op geen nucleaire wapens te ontwikkelen, testen of op andere wijze te verkrijgen. De andere riep landen die over nucleaire wapens beschikken op om zich niet te verzetten tegen het atoomwapenvrij maken van het Midden-Oosten. Beide passages waren overduidelijk tegen Israël gericht, dat nucleaire wapens bezit maar dit toegeeft noch ontkent. (belga/lpb)HIER (http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_590489.html?wt.bron=detailArt)

jevaly
21 september 2007, 09:40
zo doen die internationale organisaties ook nog eens iets. Nu, veel zoden zal dit waarschijnlijk toch niet aan de dijk zetten, vermits Israël niet alleen in de VS lobbygroepen heeft.

The Ottoman
21 september 2007, 12:16
Wordt er iets tegen Israël gedaan? Maar als het over Iran gaat is iedereen bezorgd en wil Iran beboet zien. Hou op met de kont van de joden af te likken omdat ze de holocaust hebben meegemaakt.

Dycore
21 september 2007, 12:42
Wordt er iets tegen Israël gedaan? Maar als het over Iran gaat is iedereen bezorgd en wil Iran beboet zien. Hou op met de kont van de joden af te likken omdat ze de holocaust hebben meegemaakt.

Wie likt er hier de kont van de joden? Voor zover ik kan zien werd de resolutie enkel afgewezen door de VS en Israel zelfs. Dat betekent de Amerikaanse regering die zwaar beïnvloed wordt door de joden. Eén pot nat. Stel jezelf liever de vraag waarom het de Arabische staten aan zelf-kritiek ontbreekt.

illwill
21 september 2007, 14:45
Als Iran van jullie atoomwapens mag hebben mag Israel dat ook.

Oftewel zijn jullie ertegen oftewel niet é.

Rudy_The_Mod
21 september 2007, 15:08
Aan draadstarters wordt gevraagd om een aanzet tot discussie te geven. En niet louter persberichten te copy/paste'en.