PDA

View Full Version : Bush gebruikt veto tegen ziekteverzekering


Travis66
4 oktober 2007, 06:58
De Amerikaanse president George Bush heeft zijn veto gebruikt om een wetsvoorstel tegen te houden dat de ziekteverzekering voor kinderen moest uitbreiden. Volgens Bush schiet het wetsvoorstel zijn doel voorbij. Het is de vierde keer dat de president gebruik maakt van zijn vetorecht.
In de Senaat kregen de Democraten de steun van 18 Republikeinen, waardoor het wetsvoorstel werd goedgekeurd. In het Huis van Afgevaardigden slaagden de Democraten er niet in een tweederdemeerderheid achter zich te krijgen, wat nodig was om het veto van Bush te kunnen tegenhouden.

Het wetsvoorstel stelde hogere belastingen op tabak voor, wat 35 miljard dollar moest opbrengen. Met dat geld hadden 10 miljoen kinderen kunnen worden verzekerd.

De huidige ziekteverzekering in de VS geldt slechts voor 6,6 miljoen kinderen. Veel mensen die te veel geld verdienen om van de verzekering te kunnen genieten, maar te weinig om in een privéverzekering te stappen, vallen nu uit de boot.

Het wetsvoorstel moest die toestand enigszins rechttrekken.

Bush wil slechts 5 miljard dollar extra spenderen aan de ziekteverzekering voor kinderen. Hij denkt dat er anders te veel mensen zullen overstappen van een privéziekteverzekering naar een verzekering door de overheid.

Waarnemers verwachten dat de ziekteverzkering voor kinderen een belangrijk campagnethema zal worden bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar.

Ge moet het maar kunnen. Zegt die nu echt "als wij het betalen dan gaan jullie het niet meer doen" En de amerikaantjes maar slikken. Het zal de arme luizen leren niet te gaan stemmen.

lombas
4 oktober 2007, 07:05
Het probleem is niet het veto van Bush. Het probleem is het feit dat in de Verenigde Staten steeds minder mensen weten wie voor wat verantwoordelijk is, en er na een halve eeuw van presidentsgeilerij (beginnend bij Kennedy) duidelijk een onevenwicht tussen de machten komt.

Nu goed, de Democraten hebben die halve eeuw lang het uitbreiden van de figuur van "de president" goedgekeurd, moeten ze er nu maar de vruchten van dragen. Ze wisten trouwens, cf. wat Pelosi zei, op voorhand dat hun voorstel er nooit door ging komen. Het was absurd, ze deden het enkel om te provoceren en om wat goedkope propaganda te hebben.

Mijn gedacht is dat het de Staten zelf zijn waar de verantwoordelijkheid ligt aangaande dit soort zaken. Ze hebben er trouwens hun eigen beleid in, van quasi-Europese modellen tot echte, goede, vrije modellen. Laat het dan ook zo.

filosoof
4 oktober 2007, 11:31
The War In Iraq Costs

$457,086,693,389

Instead, we could have insured
273,704,606
children for one year.

http://nationalpriorities.org/index.php?option=com_content&Itemid=207&id=319&task=view