PDA

View Full Version : Kerry kreeg geld van defensieconcern


Antoon
20 februari 2004, 13:00
Senator John Kerry, favoriet voor de Democratische presidentsnominatie, wordt ervan verdacht geld te hebben gekregen van een defensieconcern dat leverancier van het Pentagon is, zo heeft de Los Angeles Times (LAT) donderdag gemeld.

Heel zijn campagne door hamert Kerry er al op dat hij geen geldschieters had en heeft zoals George Bush en dat hij nooit op financiering door "grote" belangengroepen heeft gesteund. Maar volgens de LAT heeft Kerry tussen 1996 en 1999, toen hij campagne voerde voor zijn herverkiezing in het Congres, 25.000 dollar gekregen van Parthasarathi Majumder, topman van een bedrijf dat raketten voor gevechtsvliegtuigen maakt. Vorige week ontkende de industrieel, voor een rechtbank, de senator tijdens die drie jaar illegaal te hebben gefinancierd.

Tijdens die periode heeft Kerry in het Congres en bij het Pentagon druk uitgeoefend ten voordele van dit concern, Science and Applied Technology, met zetel in het Californische San Diego. De senator uit Massachusetts probeerde te bewerkstellingen dat het bedrijf federaal geld kreeg om diens projecten te financieren, aldus de LAT die gerechtsdocumenten kon inkijken.

Er blijkt volgens de kwaliteitskrant ook uit dat Majumder zijn personeel heeft laten weten meer invloed in het Congres te willen hebben, teneide de belangen van zijn bedrijf tegemoet te komen. Hij vroeg de persoonsleden geld te geven aan senatoren, onder wie Kerry. Hij zou het geld teruggeven met de inkomsten die regeringscontracten zouden opleveren.

Edwards for president? :lol:

Fonske
20 februari 2004, 13:06
So what?
Bush krijgt geldt van de "vuilste" bedrijven die er maar bestaan: Phillip Morris, Exxon, Douglas(defensie), en nog vele andere bedrijven uit de chemische en defensie sector.

VlaamseBelg
20 februari 2004, 14:09
De mensen die *echt* zonder geldschieters werken, komen niet eens door de voorverkiezingen. In de VS telt de wet van de populairste nog veel sterker dan hier. Zonder peperdure reklameblokken, enkele tonnen pamfletten en ander promotiemateriaal en torenhoge reiskosten voor jezelf en je al even duur gevolg, sta je nergens.

Volgens mij zijn de VS gevangenen van hun eigen kiessysteem. 't is grappig om naar te kijken, maar eigenlijk erg voor zo een machtig land.

FIK
20 februari 2004, 14:14
De mensen die *echt* zonder geldschieters werken, komen niet eens door de voorverkiezingen.

De VS is geografisch een zéér uitgestrekt land. En om in alle uithoeken van het land te kunnen campagne voeren, heb je als kandidaat op voorhand al nood aan zeer veel geldschieters. Nog voor het begin van enige verkiezing...

lyot
20 februari 2004, 14:17
Antoon,

je bent toch zo'n fan van de VS. Dan moet je toch weten dat het op die manier is dat het systeem werkt. Je komt gewoon niet aan de bak als je niet meespeelt.. Natuurlijk is het zeer bevreemdend dat Kerry zo van leer trekt tegen de belangengroepen en de lobby's, maar wie kan nu op voorhand zeggen dat , eens verkozen, hij niet echt werk zal maken van de aanpak van deze problematiek ? Niet dat ik daar overtuigd van ben, maar ik weet in elk geval dat er met Bush zeker niets zal veranderen op dat vlak.

Antoon
21 februari 2004, 00:21
So what?
Bush krijgt geldt van de "vuilste" bedrijven die er maar bestaan: Phillip Morris, Exxon, Douglas(defensie), en nog vele andere bedrijven uit de chemische en defensie sector.

Tuurlijk, maar Kerry baseert heel zijn verhaal hierop. En daar wringt het schoentje.

Lees opnieuw volgende zin uit de tekst: Heel zijn campagne door hamert Kerry er al op dat hij geen geldschieters had en heeft zoals George Bush en dat hij nooit op financiering door "grote" belangengroepen heeft gesteund.

Turkse Nederlander
21 februari 2004, 12:59
Vader Bush staat al jaren onder contract van het duistere Carlyle group.

Nr.10
21 februari 2004, 14:39
Die geld-schieterij verbieden.