PDA

View Full Version : Vlaams Blok en Di Rupo


Knipp
21 februari 2004, 09:48
Een uitspraak van Bart De Wever in een vorige sessie hier :

Ik vrees echt dat Di Rupo en tutti quanti eens hard lachen als het Blok weer eens wint: dan staan de Vlamingen federaal weer wat zwakker en kunnen ze nog wat harder roepen dat de Vlaamse eisen fascistisch zijn.

Graag uw commentaar.

Peace
21 februari 2004, 10:13
Knipp,

Of Di-Rupo nog echt kan lachen met stemmen winst voor het Vlaams Blok trek ik sterk in twijfel omdat hij goed beseft dat elke stem die het VB erbij krijgt, de scheuring van België een stuk korter bij komt.

Di-Rupo beseft maar al te goed dat wij, wanneer het VB eenmaal de 20% drempel heeft overstegen en dat er een tripartiet regering zal nodig zijn om het VB nog uit de regering te kunnen houden, dat wij dan in de hete fase belandt zijn wat de afscheiding van Wallonië betreft.

Een tripartiet zonder het VB betekend dat er nog maar één opositiepartij over is. De andere partijen beseffen maar al te goed dat deze situatie betekend dat het VB bij de daarop volgende verkiezingen met een grote zekerheid nog heel wat kiezers erbij zal krijgen.

Wanneer het VB echter in een volgende Vlaamse regering zou opgenomen worden, betekend dit dat de eis om verdere defederalisering en zelfs de Vlaamse onafhankelijkheid een zeer zwaar item gaat vormen in deze regering.

Uiteraard wordt er niet echt in de Vlaamse regering beslist over een verdere defederalisering, maar de Vlaamse regering kan de federale regering wel dermate sturen dat die enkel nog de mogelijkheid hebben om de regering te laten vallen of op de intenties van de Vlaamse regering in te gaan.

Naar mijn inziens zal een Di-Rupo met geen van beide scenario's gelukkig zijn.
Hoe dan ook, wanneer het VB nu een belangrijk aantal stemmen bijwint betekend dit een reuzenstap korter naar de Vlaamse onafhankelijkheid en het einde van de socialistische overheersing.

Vicky
22 februari 2004, 01:09
Nee, Peace. Bart Dewever heeft gelijk. Maar dat is niet de schuld van het Vlaams Blok of haar kiezers, maar wel door diegenen die het cordon sanitaire in stand houden.

De naam alleen al zegt ons wie het heeft uitgevonden...

Di Rupo spreekt niet zonder reden op een heel mysterieuze wijze, van de ene dag op de andere, het door hem gehate Vlaams.

Nee, hij zal waarschijnlijk bij de volgende verkiezingen "premier" worden.

Dan heeft hij het nog gemakkelijker om Vlaanderen leeg te zuigen. :(

En de Vlaming? Eenmaal knecht, altijd knecht, zeker?

Sniff
22 februari 2004, 02:34
Jullie hebben allebei gelijk.

DiRupo is zeker niet tevreden met de groei van het Vlaams Blok.
Het wordt steeds heter onder de PS hun schoenen en dat ziet men in allerlei kronkels dat de PS uitvoert.

- het afschaffen van de partijfinanciering van het vlaams blok

- het proces van het vlaams blok

Het is zo dat hoe sterker het vlaams blok wordt, hoe sterker de eis van het vlaams blok wordt om een onafhankelijk Vlaanderen te verkrijgen.

Anderzijds is het cordon sanitair het ideaal middel om een links beleid te voeren in ons land om dat rechts gegroepeerde partijen niet de moed hebben om zich eenzijdig op te stellen.

snofla
22 februari 2004, 09:37
Di Rupo zou zich beter van pure schaamte verstoppen ergens in een diep hol in het bos. Hij is één van de peetvaders van Wallonië en voorzitter van de grootste gangsterpartij die België ooit gekend heeft. :evil: :evil: :twisted: :twisted: