PDA

View Full Version : Geld verdienen door spam


Libro
19 oktober 2007, 11:50
Voor al wie geld heeft om te beleggen: haal beleggingstips uit spam.

Zo haalt u beleggingstips uit spam
Ongewenste spamberichten kunnen er voor zorgen dat de aandelen van een bedrijf plots de lucht in schieten, zij het meestal kortstondig. Wélke aandelen wel eens zouden kunnen pieken, dat ziet u op Qwoter.com. Al kunt u de site natuurlijk ook gebruiken om u te waarschuwen voor dit soort praktijken.

http://www.tijd.be/redactie/6/images/k_sites_qwoter_180x120.jpg

Qwoter.com is gespecialiseerd in het monitoren van zogeheten stock-spam, dat zijn de reclamemails waarin 'beleggingsexperts' u wijs proberen te maken dat dit hét moment is om aandelen van bedrijf X of Y te kopen. Van de miljoenen mensen die deze mail ontvangen hoeft er maar een klein percentage toe te happen, om de koers van het desbetreffende bedrijf (dat zelf meestal niets met de spam te maken heeft) daadwerkelijk te doen stijgen.
Voor investeerders, maar ook voor de getroffen ondernemingen, brengen deze wanpraktijken een groot risico met zich mee: op het moment dat de piek zich aandient, verkopen de spammers het kunstmatig opgekrikte aandeel massaal met winst, waardoor het aandeel plots kan kelderen. Een fenomeen dat ook wel bekend staat als 'pump and dump'.
Via Qwoter.com kunt u in een oogopslag zien rond welke bedrijven er op dat moment veel spam wordt verstuurd. Met die informatie kunt u als belegger dus twee kanten uit.
http://www.qwoter.com (http://www.qwoter.com/)

Bron: De Tijd

Derk de Tweede
19 oktober 2007, 16:39
99 % van de mail bestaat uit spam! :evil: