PDA

View Full Version : Onderzoek: Volop haatzaaierij Britse moskeeën


Online
30 oktober 2007, 20:34
Onderzoek: Volop haatzaaierij Britse moskeeën


In de belangrijkste moskeeën van Groot-Brittannië zijn boeken te koop waarin moslims worden opgeroepen afvalligen te onthoofden en overspelige vrouwen te stenigen.

http://www.elsevier.nl/artimg/200710/Whitechapel.jpg

De moskee bij het Londense Whitechapel biedt plaats aan 7.000 gelovigen
Dat concludeert de Britse denktank Policy Exchange (http://www.policyexchange.org.uk/) na een onderzoek in honderd moskeeën in het hele Verenigd Koninkrijk. De resultaten verschenen dinsdag in een rapport (http://www.policyexchange.org.uk/images/libimages/307.pdf) (pdf) getiteld 'The Hijacking of British Islam'.

Minachting
In een jaar tijd verzamelden de onderzoekers meer dan tachtig boeken en pamfletten met haatzaaiende teksten, sommige in vooraanstaande moskeeën die als gematigd te boek staan.
Rode draad in veel van het radicale materiaal is het gebod voor moslims om niet te integreren en zich verre te houden van andere religies. De lectuur brengt de moslim een afkeer bij van 'ongelovigen, gematigden, ketters, en alles wat onislamitisch wordt geacht,' aldus het rapport.
Hoewel de meeste boeken niet oproepen tot geweld, 'creëren ze een klimaat van intolerantie en minachting voor niet-moslims dat kan worden uitgebuit door gewelddadige jihadisten.'

Mainstream
Onder de gebedshuizen die extremistische geschriften aanbieden zijn ook de twee grootste moskeeën van Londen, waar onder meer het boek Fatawa Islamiyah (http://www.dukandar.com/fatawaislamiyah.html) in de schappen ligt. Daarin worden moslims aangespoord afvalligen te vermoorden.
Een van de twee Londense gebedshuizen is de moskee in Whitechapel, in Oost-Londen - de grootste in West-Europa. De voorzitter, Mohammed Abdul Bari, is ook leider van de overkoepelende organisatie van Britse moslims, de Muslim Council of Britain (http://www.mcb.org.uk/).

Saudi's
De andere Londense moskee waar het extremistische boek te koop is, is de Centrale moskee bij Regent's Park. Dat gebedshuis wordt gefinancierd door Saudi-Arabië, en de directeur is een Saudische diplomaat, Ahmed al Dubayan.
Die laatste vaststelling komt op een gevoelig moment. De Saudische koning Abdullah brengt vandaag een omstreden bezoek aan Groot-Brittannië, en Al Dubayan was een van de aanwezigen bij zijn aankomst in Londen gisteravond.
Over de Saudische invloed op de Britse islam is het rapport ondubbelzinnig. Die is 'sterk en kwaadaardig', en de Saudi's exporteren op grote schaal hun extremistische islamitische doctrine.
De denktank bepleit dan ook een radicale herziening van de Britse betrekkingen met het olierijke land.
Door Bas Benneker (http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/nieuwsbericht/asp/artnr/91509/versie/1/index.html) ElsevierEn warom zou het anders zijn in België, Nederland en de rest van Europa?

HAMC
30 oktober 2007, 20:38
En warom zou het anders zijn in België, Nederland en de rest van Europa?

Hier zijn toch alleen maar gematigde moslims?

hurricane
30 oktober 2007, 20:41
Hier zijn toch alleen maar gematigde moslims?

Neen, hier zitten alleen maar volgevreten egocentrische beleidsmensen die HOPEN dat het gematigde moslims zijn.

HAMC
30 oktober 2007, 21:01
Neen, hier zitten alleen maar volgevreten egocentrische beleidsmensen die HOPEN dat het gematigde moslims zijn.

Die hopen zelfs niet, die doen gewoon alsof.