PDA

View Full Version : Bush vergelijkt Democraten met Hitler


Pelgrim
2 november 2007, 15:53
De Morgen webstek:

Bush vergelijkt Democraten met Hitler
De Amerikaanse president George Bush heeft de Democratische leiders in het Congres vergeleken met mensen die in de vorige eeuw de opkomst van Vladimir Lenin en Adolf Hitler negeerden. Hij zei dat de wereld daar indertijd 'een verschrikkelijke prijs voor heeft betaald' en dat een gebrek aan daadkracht nu een vergelijkbaar risico met zich meebrengt.

"Helaas gedragen sommige leden van het Congres zich op te veel beleidsterreinen alsof de VS niet in een oorlog verwikkeld zijn", zei Bush in een toespraak voor de Heritage Foundation. De president noemde dat gevaarlijk. "De geschiedenis leert ons dat het een verschrikkelijke vergissing is om de woorden van duivelse, ambitieuze mensen te onderschatten", zei Bush. "Bin Laden en zijn terroristen hebben hun intenties net zo duidelijk gemaakt als Lenin en Hitler. De vraag is: luisteren we?"

Volgens Bush is het huidige debat over de oorlog in Irak en de antiterreurmaatregelen van zijn regering een herhaling van eerdere discussies die in Washington zijn gevoerd, bijvoorbeeld toen Lenin voor het eerst sprak over een communistische revolutie, of toen Hitler maatregelen nam om van Duitsland een 'Arische superstaat' te maken en toen mensen zeiden dat verzoening met de Sovjetunie beter was dan rivaliteit. "Nu staan we aan het begin van een nieuwe eeuw en hetzelfde debat vindt weer plaats, deze keer over mijn beleid in het Midden-Oosten", zei Bush. "Weer zijn er in Washington mensen die zeggen dat stabiliteit het parool zou moeten zijn"

Volgens Bush houdt het Amerikaanse Congres belangrijke wetgevingen tegen die terreuraanslagen moet voorkomen, door de benoeming van Michael Mukasey als minister van justitie op te houden. Ook verweet hij het Congres nog niet te hebben gestemd over een wet die het afluisteren van terreurverdachten reguleert en over begrotingsvoorstellen voor de oorlog in Irak, defensie en de zorg voor veteranen. (novum/dm)

Ergens heeft Bush wel gelijk. We mogen het gevaar van het terrorisme niet negeren.

Daarom pleit ik voor een gewapende inval in de VS en de onmiddelijke omverwerping van de regering Bush. De VN moeten veiligheidstroepen sturen om de stabiliteit van dat land te verzekeren terwijl er een overgang komt naar een minder gevaarlijk regime.

Jeronimo
2 november 2007, 15:59
*geeuw*

Ovidius
2 november 2007, 17:47
Ergens heeft Bush wel gelijk. We mogen het gevaar van het terrorisme niet negeren.

Jij moet zowat de enige zijn die nog luistert naar wat die man prevelt.

Ben jij dat liedje nog niet moe? Hij reageert zoals een rat in de val.

filosoof
2 november 2007, 17:51
*geeuw*slaap!

evilbu
2 november 2007, 18:20
Bush vergelijkt Democraten met Hitler
en
De Amerikaanse president George Bush heeft de Democratische leiders in het Congres vergeleken met mensen die in de vorige eeuw de opkomst van Vladimir Lenin en Adolf Hitler negeerden.
zijn wel twee verschillende zaken:?

kelt
2 november 2007, 18:28
Als Washington verder gaat met "usurpatie van de macht" over de "vrije burgers van Amerika" moeten die burgers misschien maar eens overwegen de "Confederate States of America" op te richten met diegenen die het niet meer kunnen tolereren....


t'zal beter zijn dan die toekomstige dictatrice Hilary die geen haar beter zal zijn dan onze goeie vriend George... :roll:

Savatage
2 november 2007, 18:59
en

zijn wel twee verschillende zaken:?

Exactly.

willem1940NLD
2 november 2007, 19:38
Ik denk steeds aan dat woord "projectie". Mijn indruk is toch dat de USA binnenkort anders stemt.