PDA

View Full Version : USA : Young men come back from war ....


bruut geweld
15 november 2007, 17:57
Zelfmoordepidemie onder Amerikaanse ex-militairenNEW YORK - Onder de Amerikaanse ex-militairen heerst er een ware 'zelfmoordepidemie'. Wekelijks zijn er 120 doden, zo blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse televisiezender CBS.
In 2005 maakten zeker 6.256 Amerikaanse veteranen een einde aan hun leven. Dat is een gemiddelde van zeventien per dag.8O 8O 8O

Onder de Amerikaanse burgerbevolking bedraagt het zelfmoordcijfer 8,9 per 100.000. Onder de voormalige militairen loopt dat op tot 18,7 √* 20,8. Bij die tussen de 20 en 24 jaar ligt het zelfmoordcijfer zelfs tussen 22,9 en 31,9 op 100.000.

De vader van een 23-jarige soldaat die er in 2005 een einde aan maakte, stelde tegenover CBS dat de regering-Bush en de Amerikaanse legerstaf niet willen dat de ware omvang van het probleem gekend is.

Volgens de televisiezender tellen de Verenigde Staten 25 miljoen ex-militairen, van wie er 1,6 miljoen in Afghanistan en Irak gevochten hebben.
avb


-------------------

De verschrikkingen en trauma's die men oploopt door een oorlog zijn niet te onderschatten, maar het zou een goed idee zijn om een onderzoek te doen naar de motivatie van jongeren om dienst te nemen (illusie van voor "freedom, vrouwenrechten, bescherming van de Us, nucleair gevaar en zovele andere leugens ) en hun gedrag en reactie als ze thius komen van hun oorlogstrip waar ze hun beste kameraden hebben zien opgeblazen worden, zelf (on)schuldigen hebben afgeschoten, collateral damage etc, en ze zich realiseren dat het allemaal niet was voor het nobele doel dat de media, het witte huis en het pentagon hen voorhielden, maar wat financiele belangen voor enkele gepriviligieerden en zionisten .

Blijkbaar is de confrontatie met de realiteit voor sommigen dan te hard en zien ze nog maar één uitweg.
De cijfers onder de jonge groep tonen duidelijk aan dat de Irak en Afgahnistan veteranen harder getroffen worden

lezer
15 november 2007, 20:52
Wat zei Kissinger ook al weer?

lezer
15 november 2007, 20:53
Het ergste is de collaboratie van de democraten.
Hillary heeft al beloofd even erg te zijn.

lezer
15 november 2007, 20:55
Ron Paul, Dennis Kucinic én Mike Gravel for president (triumviraat)

Heftruck
15 november 2007, 20:58
Om nog maar te zwijgen van de hoeveelheid veteranen die sterven of ernstige lichamelijke ongemakken verduren te gevolge van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Boadicea
15 november 2007, 21:30
Dat leren ze ginder, alleen blijft het gelukkig bij de zelfmoord en blijft de aanslag uit.

Ramón Gitannes
15 november 2007, 21:44
‚ÄúYou know, education, if you make the most of it, if you study hard and you do your homework, and you make an effort to be smart, uh, you, you can do well. If you don‚Äôt, you get stuck in Iraq.‚ÄĚ

John Kerry

kelt
19 november 2007, 22:06
http://www.awolbush.com/whoserved.html


dergelijke lijstjes zijn nogal "biased".Maar ze geven toch inzicht in de "kiekenhavikken"die aan de macht zijn en kwistig omspringen met ANDERMANS leven.Vooral in de top van de "stoere" republikeinse partij weet men niet meer hoe een slagveld er uit ziet.....


De toestand in Irak wordt als "verbeterd" omschreven op basis van het verminderde aantal aanslagen en Amerikaanse doden.Maar opnieuw zullen een paar honderduizend VS-burgers,"verkleed als militair" ontdekt hebben dat ze misbruikt werden .Er zal geen democratisch ,VS-vriendelijk regime in Irak komen! En de Irak-oorlog is ondertussen niet eens meer pagina1-nieuws "back Home"."Sterf maar,idioot die nu nog in het Leger wil :? "

Wase wolf
19 november 2007, 22:19
Tel het aantal zelfmoordacties van Irakezen eens op, zijn ook zelfmoorden hé.

lombas
19 november 2007, 22:24
Ze zijn er toch vrijwillig naar toe gegaan? Niet komen zagen achteraf hein.

Lincoln
19 november 2007, 22:35
Peace !

mss zou men dat beter vervangen met (zie bold)[dark-side-mode]And then we will get "Psssssssssss" [/dark-side-mode]!

Uh-Huh
19 november 2007, 22:45
Ze zijn er toch vrijwillig naar toe gegaan? Niet komen zagen achteraf hein.
Hum, wij zagen, zij zagen niet...

Savatage
19 november 2007, 23:02
en hun gedrag en reactie als ze thius komen van hun oorlogstrip waar ze hun beste kameraden hebben zien opgeblazen worden, zelf (on)schuldigen hebben afgeschoten, collateral damage etc, en ze zich realiseren dat het allemaal niet was voor het nobele doel dat de media, het witte huis en het pentagon hen voorhielden, maar wat financiele belangen voor enkele gepriviligieerden en zionisten

Net alsof die veteranen zo redeneren :lol:. Dat doen enkel wat anti-Amerikanen van hier of mensen die tegen de oorlog in Iran zijn. Die soldaten alvast niet.

C2C
20 november 2007, 00:16
Ge moet oppassen met dat soort cijfers en die op langere termijn zien.

Vroeger dacht men ook dat Vietnam-veteranen meer zelfmoord plegen dan niet-veteranen. Maar dat blijkt jaren later niet zo te zijn.


Wat wél opvalt, en complex en bevreemdend is, is dat de kinderen van veteranen véél meer zelfmoord plegen.

http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=vietnam+veterans+suicide+rate+children&btnG=Search


Ik heb ooit eens een documentaire gezien over het feit dat onze genen zeer flexibel zijn en traumas effectief "opslaan". Dus niet in de geest of de psychè of zo, maar letterlijk in de genen. De nakomelingen krijgen deze "stress"-genen dan mee en hebben meer problemen dan hun ouders die het eigenlijke trauma te verduren kregen.

Soms is er zelfs een generatiekloof en heeft de trauma-generatie geen last, hun kinderen ook niet, maar de kleinkinderen wel. De genen hebben een soort "geheugen".

Zeer interessant en bevreemdend was dat. En dat mechanisme zou ook voor veteranen kunnen gelden.

StevenNr1
20 november 2007, 00:49
Net alsof die veteranen zo redeneren :lol:. Dat doen enkel wat anti-Amerikanen van hier of mensen die tegen de oorlog in Iran zijn. Die soldaten alvast niet.sommigen toch wel: http://www.ivaw.org/faq

Savatage
20 november 2007, 00:57
sommigen toch wel: http://www.ivaw.org/faq

Interessante link. Maar ik ben vrij zeker dat het om een minderheid gaat.

illwill
20 november 2007, 07:37
Ze zijn er toch vrijwillig naar toe gegaan? Niet komen zagen achteraf hein.

Velen gaan of zitten in het leger omdat ze geen kans maken in het bedrijfsleven, anderen willen wat avontuur, maar weinigen willen effectief naar plaatsen als irak, en degene die dachten dat ze het wel wilden bedenken zich vlug.

Jou redenering kun je voor veel dingen doorvoeren, je bent op straat gegrepen door een dronken automobilist...tja, je weet dat het kan gebeuren en bent vrijwillig op straat gekomen...

Chipie
20 november 2007, 11:09
En hoe zou het zitten met de Russische soldaten, die 'Tsjetsjeni√ę' hebben meegemaakt?

80'Wie Tsjetsjeni√ę?... Wat Tsjetsjeni√ę?', zullen onze buitenlandjournalisten vragen...

kelt
20 november 2007, 17:15
En hoe zou het zitten met de Russische soldaten, die 'Tsjetsjeni√ę' hebben meegemaakt?

80'Wie Tsjetsjeni√ę?... Wat Tsjetsjeni√ę?', zullen onze buitenlandjournalisten vragen...


Russische soldaten zijn taaier dan die Amerikaanse zageventen.En bovendien doen dagelijks wat slokken goeie wodka veel vergeten... ;-)

StevenNr1
20 november 2007, 17:47
Maar ik ben vrij zeker dat het om een minderheid gaat.Jammer genoeg wel

Lof der Zotheid
20 november 2007, 21:14
Russische soldaten zijn taaier dan die Amerikaanse zageventen.En bovendien doen dagelijks wat slokken goeie wodka veel vergeten... ;-)

Fout. In Rusland wordt dat gewoon doodgezwegen. Waarmee ik niet wil zeggen dat de imperialistische yankees geen zageventen zijn, of dat een paar slokken vodka geen goed kunnen doen.

illwill
21 november 2007, 08:07
Russische soldaten zijn taaier dan die Amerikaanse zageventen.En bovendien doen dagelijks wat slokken goeie wodka veel vergeten... ;-)

Onzin, de amerikaanse soldaten zijn taaier dan die russische zagewijven.

kelt
21 november 2007, 09:09
Onzin, de amerikaanse soldaten zijn taaier dan die russische zagewijven.

Het was eigenlijk ironisch bedoeld hoor :roll:

mensen hebben overal evenveel pijn.....

Moskou voelt zich niet "gedwongen" om vrije pers toe te laten (Tjetsjenie is al meer dan 10-jaar off-limits voor buitenlandse journalisten),en de belabberde omgang met de eigen soldaten is al lang bekend.(het wordt als "part of the job" beschouwd om ,op risico van dood door zelfmoord,gepest te worden bij intrede bij de strijdkrachten,en later ook moet je niet teveel zagen als je als "held" terugkeert van een of ander slagveld.....al zul je voor de rest van je (korte)leven bij je moeke moeten blijven wonen,zo met dat been- en een oog afgeschoten... :-(In een "berucht" praatprogramma,dat ook op CNBC uitgezonden wordt(The McLaughlin Group),werd al vastgesteld dat de Amerikaanse politieke opinie "numb" is omtrent de Iraakse kwestie....er is het besef dat het niet zal veranderen (we just have to sit the Bush-government out")..en het ongemakkelijke gevoel dat de democraten niet anders zijn.....

Gezien de recrutering bij de Amerikaanse strijdkrachten voldoende is ,is er genoeg kannonnenvlees beschikbaar op middellange termijn ook.....

Verbazingwekkend blijft verder hoe de Amerikaanse gouverneurs blijkbaar onmachtig of onwillig zijn hun eigen legers,de National Guards uit deze door "Washington" veroorzaakte miserie te houden.....Het permanent weghouden van tienduizenden mannen en vrouwen uit hun civiele job voor "dat gedoe" in Irak moet pijn doen in die staten die veel van hun Guards overzee hebben :?

Public energy
21 november 2007, 09:10
Onzin, de amerikaanse soldaten zijn taaier dan die russische zagewijven.

Idd, de cijfers van de world toughness survey '06 spreken voor zich.

illwill
21 november 2007, 11:52
Idd, de cijfers van de world toughness survey '06 spreken voor zich.

Vandaar dat ik zijn posting gewoon copy paste en het woord amerikaan en rus verwisseld heb. Vreemd dat je op zijn post niet reageerde op dezelfde manier. :lol:

eno2
21 november 2007, 15:29
Blijkbaar is de confrontatie met de realiteit voor sommigen dan te hard en zien ze nog maar één uitweg.
De cijfers onder de jonge groep tonen duidelijk aan dat de Irak en Afgahnistan veteranen harder getroffen worden

Je kan ook gewoon de rangen van de daklozen vervoegen ipv zelfmoord te plegen, de helft van de daklozen in de VS bestaat uit veteranen.

kelt
24 november 2007, 18:10
Ongeacht hoe de affaires in Irak en Afghanistan aflopen,het US-Army ZAL wijzigen door de ervaringen.Zo rond deze tijd komt een jaarlijks comite van een 15-tal meersterren-generaals (generaal-majoor en hoger)samen om 35 a 40 kolonels te "verheffen" tot brigade-generaal.(een-ster generaal).De "Brigade",een samenstelling van enkele regimenten en/of bataljons die kan oplopen tot wel 4000 man is ondertussen de meest praktische eenheid gebleken voor de "low-scale" oorlogsvoering die zo moelijk te leren is ,zo lang duurt ,en niet eens meer puur "militair" is.

Totnogtoe werden vrijwel altijd kolonels "verheven" die een profiel hadden dat gelijk was aan die van de oudere generaals die hen uitkozen......

Veelzeggend is dat generaal Petraeus aanwezig zal zijn.Het is uniek dat een commandant van een AKTUELE gevechtszone gevraagd is zich ermee te komen bemoeien.Als belichaming van deze andere vorm van oorlogsvoering,en auteur van de successen die op militair gebied geboekt zijn in Irak zal hij vermoedelijk verhinderen dat er al te veel officieren met een "koude oorlog"-profiel (tank- ,artillerie- en zware gemechaniseerde infanterie) de posten opvullen maar daarentegen kolonels gekozen worden die zich de laatste jaren in de omstandigheden in Irak en Afghanistan bewezen hebben....Officieren die het met gemengde Infanterie-,en reserve-eenheden moesten zien te doen in de broeierige straten in Irak en er het beste van gemaakt hebben.Het ziet ernaar uit dat de huidige Amerikaanse Minister van Defensie,Robert gates deze "shift" voluit steunt en het alle kansen wil geven...


Gezien goede brigade-generaals uit de gevechtseenheden bijna zeker doorgroeien tot hogere rangen,waar ze iets te zeggen hebben over de uitrustingen en de taktieken moet dit grote gevolgen hebben voor het toekomstige US-Army.....

Fabrikanten van zwaar tuig zien de toekomst niet graag tegemoet.Tenzij Poetin serieus lastig gaat doen :|

Ramón Gitannes
18 december 2007, 16:53
http://msnbcmedia3.msn.com/j/msnbc/Components/Photo_StoryLevel/071107/071107_homeless1_hlarg_4p.hlarge.jpg
http://www.usatoday.com/news/nation/2007-11-07-homeless-veterans_N.htm
Veterans make up 1 in 4 homeless

WASHINGTON (AP) ‚ÄĒ Veterans make up one in four homeless people in the United States, though they are only 11% of the general adult population...
Despite the overrepresentation of veterans in the homeless population, homelessness among
veterans is not clearly related to combat military experience. Rather, studies show that homeless
veterans appear less likely to have served in combat than housed veterans (Rosenheck, 1996).
Similarly, despite the widespread perception that Vietnam-era veterans constitute the majority of
homeless veterans, research indicates that the veterans who are at greatest risk of homelessness
are those who served during the late Vietnam and post-Vietnam era (Rosenheck, 1996). These
veterans had little exposure to combat, but appear to have increased rates of mental illness and
addiction disorders, possibly due to recruitment patterns.
bron (http://72.14.235.104/search?q=cache:iptEXjwFmEkJ:www.nationalhomeless.o rg/publications/facts/veterans.pdf)