PDA

View Full Version : Abbas en Olmert in Annapolis


Dycore
28 november 2007, 12:36
Vredesduif Bush brengt Israël
en Palestijnen dichter bij elkaar
http://www.metrotime.be/userfiles/redactiesysteem/Newstime/World/c_01184003.jpg

Annapolis Israël en de Palestijnen gaan op 12 december de vredesonderhandelingen weer opstarten. Bedoeling is om binnen het jaar een oplossing met twee staten te vinden, aldus de Amerikaanse president George Bush. De Israëlische premier Ehud Olmert en de Palestijnse president Mahmoed Abbas kwamen op de eerste dag van de conferentie in Annapolis overeen om een oplossing te zoeken die een einde maakt aan het bloedvergieten. Een speciaal comité moet daarvoor zorgen. Beide partijen zijn ook overeengekomen om onmiddellijk hun verplichtingen uit de zogenoemde Road Map van 2003 na te komen. Een Amerikaans-Palestijns-Israëlisch mechanisme onder leiding van de VS moet nagaan of het stappenplan wordt uitgevoerd. De Midden-Oostenconferentie lokte heel wat protest uit in de Palestijnse gebieden. In de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever kwamen duizenden radicale Palestijnen op straat. (Metro: 28/11/2007)


Mag er hier iets van verwacht worden? Of is dit te belachelijk voor woorden?

Voodoo Child
28 november 2007, 12:55
Zal het iets uithalen binnen het jaar ?
Nee, het israelisch-palestijns conflict heeft al lang zo'n proporties aangenomen dat alleen een lange termijn aanpak resultaat zal hebben. (+50 jaar als ik een gokje moet doen)

IkbenLara
28 november 2007, 13:03
Ze -the white house, Amerika- verwachten er zelf al niet veel van he.
Hamas heeft alles wat er eventueel uit de bus zou komen op voorhand als niet-bindend voor het palestijnse volk verklaart. -zucht-
Ik denk dat er hoogstens 'voorwaarden voor een eventueel volgend gesprek over een oplossing', of iets dergelijks uit de bus kan komen.

circe
28 november 2007, 13:22
Het gaat gewoon over Iran.

Hashiwokakero
28 november 2007, 14:01
Bush gaat toch nog even moeite doen om toch als held de geschiedenis in te gaan zeker.:-D

Lincoln
28 november 2007, 17:35
De hele "zeetzambaleet" kwestie gaat eigenlijk over "iran", en consensus uitbrengen om iran een kopje kleiner te maken,en al de rest is facade en om het publieke massa te misleiden !

evilbu
28 november 2007, 22:05
Maar ondertussen is er wel een parlement verkozen met een Hamasmeerderheid. Hoe zit dit dan? Als je ziet hoe Fatah en Hamas elkaar nu al respecteren, wat kan Abbas dan nog op tafel leggen?

StevenNr1
28 november 2007, 22:25
Abbas is niet eens een legitiem onderhandelaar, toch?

evilbu
28 november 2007, 22:39
Dit lijkt me wel iets wat Dr. Strangelove zou kunnen weten.http://www.theperfectpage.org/bb/style_emoticons/default/whistling.gif

Den Ardennees
30 november 2007, 10:41
het is alleszins triestig hoe Iran toch maar blijft proberen om de gesprekken te ondermijnen en het conflict in leven te houden en aan te scherpen. Die kerels leven gewoon bij gratie van een externe vijand.

Dr. Strangelove
30 november 2007, 11:56
Dit lijkt me wel iets wat Dr. Strangelove zou kunnen weten.http://www.theperfectpage.org/bb/style_emoticons/default/whistling.gif
Hallo :-D

Ja, jullie hebben gelijk natuurlijk, Abbas is niet echt een legitiem onderhandelaar, aangezien zijn partij de laatste parlementsverkiezingen heeft verloren. Maar hij is nog steeds de president natuurlijk. En in juni dit jaar heeft Abbas de Hamas-regering van premier Hanyeh ontbonden, en de noodtoestand uitgeroepen. Dit was een reactie op de machtsovername van Hamas in de Gaza-strook. Abbas heeft toen een nieuwe 'noodregering' aangesteld, olv Salam Fayyad, een onafhankelijke.
Maar Hanyeh beschouwt zichzelf natuurlijk nog steeds als de enige legititieme premier van de Palestijnse Autoriteit.

Er zijn dus momenteel 2 premiers in Palestina.

Het ironische aan heel deze zaak is natuurlijk dat oorspronkelijk, volgens de Oslo-akkoorden, de functie van Palestijns premier niet bestond. Het zijn de Amerikanen die deze functie hebben gecreëerd, om Fatah onder druk te kunnen zetten om Abbas tot premier te benoemen, zodat ze weer iemand hadden om mee te praten. Want met Arafat, dar wilde de Bush-administratie niet mee onderhandelen.
Het kwam al vlug tot een machtsstrijd tussen Arafta en Abbas, Abbbas nam na enkele maanden ontslag als premier en werd opgevolgd door Qurei. En na Arafats dood werd Abbas president, en zat hij dus opgescheept met een premier-tegengewicht-functie die hij zelf had mee helpen creëren en versterken.

PollyCorrect
30 november 2007, 14:23
het is alleszins triestig hoe Iran toch maar blijft proberen om de gesprekken te ondermijnen en het conflict in leven te houden en aan te scherpen. Die kerels leven gewoon bij gratie van een externe vijand.Bravo, Ardy.

Daimanta
30 november 2007, 14:31
het is alleszins triestig hoe Iran toch maar blijft proberen om de gesprekken te ondermijnen en het conflict in leven te houden en aan te scherpen. Die kerels leven gewoon bij gratie van een externe vijand.


Het grappige is dat de Amerikaanse overheid precies dezelfde taktiek gebruikt om het volk voor zich te winnen. Russen, terroristen enz.....

kelt
30 november 2007, 17:06
Belangrijkste is dat de israeli- en de Palestijnse- top blijven praten (en mekaar vermoedelijk,in stilte,helpen )

Onnodig om Hamas uit te nodigen,ze willen israel niet,maar die discussie is al afgesloten van sedert Israel erkend werd door de VN....Hamas kan verder "heersen" over die mesthoop die zelfs Egypte nooit terug geeist heeft na de 6-daagse oorlog van 1967,en waar de israeli's zelf ook konstant miserie mee hadden......

Logisch dat zelfs Syrie daar in de achtergrond is,Israel heeft nog territorium van Syrie in bezetting,en er zijn zo nog van die appeltjes te schillen :roll:


Iran heeft daar GEEN zaken mee!

StevenNr1
30 november 2007, 18:55
Onnodig om Hamas uit te nodigen,ze willen israel nietOnnodig om Israel uit te nodigen, ze willen geen Palestijnse staat.

En in die 'mesthoop' leven nu wel meer dan een miljoen mensen op een klein gebied opgesloten en in (stilaan) schrijnende omstandigheden. Zij hebben er niet voor gekozen dat hun democratische keuze nier erkend wordt.

kelt
1 december 2007, 09:24
Onnodig om Israel uit te nodigen, ze willen geen Palestijnse staat.

En in die 'mesthoop' leven nu wel meer dan een miljoen mensen op een klein gebied opgesloten en in (stilaan) schrijnende omstandigheden. Zij hebben er niet voor gekozen dat hun democratische keuze nier erkend wordt.

Israel heeft al jaaaaren geleden de Palestijnse Autoriteit erkent!

Toegegeven,het is juridisch niet hetzelfde als een Staat,maar het is een aanzet.....we weten dat allemaal.Fatah-palestijnen,geen innige vriendjes van israel nochtans,beseffen dat heel goed.

Iedere aanzet moet VOORUIT geholpen worden,niet,zoals Hamas wil(met Iran grinnikend in de achtergrond) achteruit!
Bemerk,die zelfmoordaanslagen van enige tijd geleden,waren NIET ter bevrijding van "het palestijnse volk"(zoals misschien de uitvoerders,in hun naiviteit dachten),maar ter sabotage van de reeds overeengekomen zaken....(boeken vol!)


En ja,Israel reageert ook bruut en overdreven,maar dat schijnt de weg van het Oude Testament te zijn,...aan ons is de "plicht".....aan God is het "oordeel" :-(

bemerk hoe de VS,de EU...of zelfs de Arabische landen niks kunnen "opleggen",ze kunnen enkele onderhandelingsfaciliteiten bieden,en duidelijk maken dat het geld van hun belastingsbetalers niet meer weg gegooid zal worden !

StevenNr1
1 december 2007, 11:03
Israel heeft al jaaaaren geleden de Palestijnse Autoriteit erkent!

Toegegeven,het is juridisch niet hetzelfde als een Staat,maar het is een aanzetEen aanzet voor wat?
Iedere aanzet moet VOORUIT geholpen worden,niet,zoals Hamas wil(met Iran grinnikend in de achtergrond) achteruit!
Bemerk,die zelfmoordaanslagen van enige tijd geleden,waren NIET ter bevrijding van "het palestijnse volk"(zoals misschien de uitvoerders,in hun naiviteit dachten),maar ter sabotage van de reeds overeengekomen zaken....(boeken vol!)Stond er in die boeken iets over het vluchtelingenprobleem, Jeruzalem, grenzen, ... dat geen vernedering was voor de Palestijnen?
Ivm Hamas, ze hebben moeite gedaan maar de internationale gemeenschap, Fatah en Israel hebben niet de moeite genomen om hen iets gungstiger te stemmen/te praten en daarentegen de explosieve situatie die we nu kennen net aangemoedigd.
bemerk hoe de VS,de EU...of zelfs de Arabische landen niks kunnen "opleggen",ze kunnen enkele onderhandelingsfaciliteiten bieden,en duidelijk maken dat het geld van hun belastingsbetalers niet meer weg gegooid zal worden !Moesten op de grenzen daar internationale troepen komen (zoals in Joegoslavië) met een deftig mandaat en zonder een eigen politieke agenda, er zou misschien al wel iets kunnen gebeuren. Maar soit, er is geen 1 Westerse staat voor de Palestijnen geloofwaardig om aan zo'n operatie deel te nemen. En Israel zou dat ook bestrijden.
Een deftige boycot kan ook al helpen, maar dat zou de zionistische lobby nooit laten gebeuren.

groene flamingant
1 december 2007, 17:37
Vredesduif Bush brengt Israël
en Palestijnen dichter bij elkaar
http://www.metrotime.be/userfiles/redactiesysteem/Newstime/World/c_01184003.jpg

Annapolis Israël en de Palestijnen gaan op 12 december de vredesonderhandelingen weer opstarten. Bedoeling is om binnen het jaar een oplossing met twee staten te vinden, aldus de Amerikaanse president George Bush. De Israëlische premier Ehud Olmert en de Palestijnse president Mahmoed Abbas kwamen op de eerste dag van de conferentie in Annapolis overeen om een oplossing te zoeken die een einde maakt aan het bloedvergieten. Een speciaal comité moet daarvoor zorgen. Beide partijen zijn ook overeengekomen om onmiddellijk hun verplichtingen uit de zogenoemde Road Map van 2003 na te komen. Een Amerikaans-Palestijns-Israëlisch mechanisme onder leiding van de VS moet nagaan of het stappenplan wordt uitgevoerd. De Midden-Oostenconferentie lokte heel wat protest uit in de Palestijnse gebieden. In de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever kwamen duizenden radicale Palestijnen op straat. (Metro: 28/11/2007)


Mag er hier iets van verwacht worden? Of is dit te belachelijk voor woorden?
Zoals je zélf zegt: Dit is te belachelijk voor woorden. Men spreekt nu wel van een Palestijnse staat maar ondertussen blijft Israël doorgaan met het bouwen van illegale nederzettingen en de illegale scheidingsmuur op de Westbank en in Oost-Jeruzalem. De combinatie van deze illegale nederzettingen en die Scheidings/Apartheidsmuur heeft het resterende Palestijnse gebied zo versnipperd dat een leefbare Palestijnse staat nu al onmogelijk is geworden. Dat laatste zeg niet ik maar Israëlisch 'New historian' Ilan Pappé en Mustafa Bargouthi (onafhankelijk Palestijns politicus).

M.a.w. woorden: Deze conferentie is een klucht.

Deze conferentie heeft weinig te maken met het creëeren van een leefbare Palestijnse staat maar is vooral bedoeld om het groeiende ongenoegen te sussen van de Arabische bondgenoten van de VS in het Midden-Oosten.

groene flamingant
1 december 2007, 17:42
Hamas heeft alles wat er eventueel uit de bus zou komen op voorhand als niet-bindend voor het palestijnse volk verklaart. -zucht-
Wat had je nu verwacht? Had je nu verwacht dat men de uitslag zou erkennen van een conferentie waar men zelfs niet uitgenodigd is?

Maar lig niet wakker van die conferentie: Vrede wordt niet beslist in internationale praatbarakken, zoals Annapolis, maar op het terrein zélf.

kelt
1 december 2007, 17:56
Een aanzet voor wat?
Stond er in die boeken iets over het vluchtelingenprobleem, Jeruzalem, grenzen, ... dat geen vernedering was voor de Palestijnen?
Ivm Hamas, ze hebben moeite gedaan maar de internationale gemeenschap, Fatah en Israel hebben niet de moeite genomen om hen iets gungstiger te stemmen/te praten en daarentegen de explosieve situatie die we nu kennen net aangemoedigd.
Moesten op de grenzen daar internationale troepen komen (zoals in Joegoslavië) met een deftig mandaat en zonder een eigen politieke agenda, er zou misschien al wel iets kunnen gebeuren. Maar soit, er is geen 1 Westerse staat voor de Palestijnen geloofwaardig om aan zo'n operatie deel te nemen. En Israel zou dat ook bestrijden.
Een deftige boycot kan ook al helpen, maar dat zou de zionistische lobby nooit laten gebeuren.

Om eens achterstevoren te antwoorden...Internationale troepen zullen eenvoudigweg als doelwit dienen ...zo gaan de zaken nu eenmaal in het Midden-Oosten.2000 jaar geschiedenis van haat en nijd,reeds geinitieerd ver voor de Turken en de Engelsen en Fransen zijn daar debet aan.....

Hamas moet zich niet te dik maken,ze hebben effectieve controle over hun eigen mesthoop,laat ze het dan maar eens fijn regelen....,jazeker,fatah deed het voor hen absoluut ook niet goed,het kan dus alleen maar beter worden 8-)

De "aanzet" is natuurlijk naar een Palestijnse Staat,dat weet iedereen toch.....Door de "distributie" van de bewoners van wat we "Israel" en "de Palestijnse gebieden" noemen zal dat een merkwaardige- en moeilijke- konstruktie worden.vergete overigens niet dat er ter plaatse nooit in de geschiedenis zoiets als een Palestijnse staat geweest is,maar wel degelijk Joodse Koninkrijken...ziedaar..alweer de geschiedenis van het Midden- Oosten...


De vluchtelingen....daar heb je een punt....
Zie het zo....honderduizenden palestijnen zijn vanaf 1947 het gebied ontvlucht en zitten in de buurlanden of zelfs bij ons...Die "palestijnse diaspora" telt nu meerdere miljoenen...

Serieus nu....niemand weet hoeveel er eigenlijk terug zouden WILLEN keren.En vooral,waarvan zouden die dan leven?
Het Palestijnse vluchtelingenprobleem KAn niet opgelost worden vrees ik,die mensen die gevlucht zijn hebben voor hun families een definitieve keuze gemaakt,zoals al die Europeanen die uit het ellendige Europa gevlucht zijn naar Amerika en zo....:-(

circe
1 december 2007, 18:17
Het Palestijnse vluchtelingenprobleem KAn niet opgelost worden vrees ik,die mensen die gevlucht zijn hebben voor hun families een definitieve keuze gemaakt,zoals al die Europeanen die uit het ellendige Europa gevlucht zijn naar Amerika en zo....

Inderdaad Willem, dat vergeten de poco palliefans liefst.
Wat ze ook graag vergeten (of zelfs niet willen weten) is dat er minstens evenveel (of zelfs méér: +/- 1.000.000) joodse vluchtelingen uit de islamitische landen werden verdreven en een onderkomen zochten en een nieuw leven konden opbouwen in Israel... Raar genoeg blijven die wel niet mekkeren over eisen tot terugkeer en/of compensatie voor de olijfboom van hun betovergrootvader.

groene flamingant
1 december 2007, 18:36
Inderdaad Willem, dat vergeten de poco palliefans liefst.
Wat ze ook graag vergeten (of zelfs niet willen weten) is dat er minstens evenveel (of zelfs méér: +/- 1.000.000) joodse vluchtelingen uit de islamitische landen werden verdreven
Daar liggen ze in Israël niet wakker hoor. Daar hadden ze niet liever, want dat waren allemaal potentiële toekomstige Israëli's.

En kwamen de Arabische joden niet vanzelf naar Israël, dan ging de MOSSAD wel zélf enkele bommetjes leggen in Iraakse synagoges ofzo.

StevenNr1
1 december 2007, 18:56
Om eens achterstevoren te antwoorden...Internationale troepen zullen eenvoudigweg als doelwit dienen ...zo gaan de zaken nu eenmaal in het Midden-Oosten.2000 jaar geschiedenis van haat en nijd,reeds geinitieerd ver voor de Turken en de Engelsen en Fransen zijn daar debet aan.....Dat vrees ik inderdaad ook.
Hamas moet zich niet te dik maken,ze hebben effectieve controle over hun eigen mesthoop,laat ze het dan maar eens fijn regelen....,jazeker,fatah deed het voor hen absoluut ook niet goed,het kan dus alleen maar beter wordenHamas kreeg totaal geen kans om er iets van te maken.
De "aanzet" is natuurlijk naar een Palestijnse Staat,dat weet iedereen toch't Is niet omdat Israel dat zegt dat ze dat ook willen. Mij lijkt het alleszins dat ze dat op het terrein haast onmogelijk maakten/maken. (Zie ook groene flamigant en uzelf.)
Het Palestijnse vluchtelingenprobleem KAn niet opgelost worden vrees ik,die mensen die gevlucht zijn hebben voor hun families een definitieve keuze gemaaktGa dat eens vertellen in de vluchtelingenkampen. Die mensen hebben daar geen deftig leven ze. Dat het geen oplossing is om ze allemaal terug te laten keren, is waar maar dan moet ze wel een deftig alternatief geboden worden. En er niet over praten gaat het zeker niet oplossen.

groene flamingant
1 december 2007, 19:10
Dat het geen oplossing is om ze allemaal terug te laten keren, is waar maar dan moet ze wel een deftig alternatief geboden worden. En er niet over praten gaat het zeker niet oplossen.
Het recht op terugkeer van vluchtelingen is een mensenrecht en daar kun je niet over onderhandelen StevenNr1. Ook dat argument van 'het is niet realistisch' gaat niet op want Israël vindt het tot op de dag van vandaag geen probleem om grote campagnes op te zetten om anderhalf miljoen joden naar Israël te lokken. Er is dus plaats genoeg.

Recht op terugkeer is een principekwestie en je zal weinig Palestijnse vluchtelingen vinden die dat willen opgeven. De echte vraag is dus niet hoeveel Palestijnen van hun recht op terugkeer gebruik mogen maken maar hoeveel Palestijnse vluchtelingen van dat recht op terugkeer gebruik zouden maken.

kelt
2 december 2007, 15:44
Het recht op terugkeer van vluchtelingen is een mensenrecht en daar kun je niet over onderhandelen StevenNr1. Ook dat argument van 'het is niet realistisch' gaat niet op want Israël vindt het tot op de dag van vandaag geen probleem om grote campagnes op te zetten om anderhalf miljoen joden naar Israël te lokken. Er is dus plaats genoeg.

Recht op terugkeer is een principekwestie en je zal weinig Palestijnse vluchtelingen vinden die dat willen opgeven. De echte vraag is dus niet hoeveel Palestijnen van hun recht op terugkeer gebruik mogen maken maar hoeveel Palestijnse vluchtelingen van dat recht op terugkeer gebruik zouden maken.

ook juist natuurlijk .....

De enige mogelijke oplossing is om Israeli's en Palestijnen ALLEEN te zetten met hun problemen,opdat ze niemand meer kunnen chanteren....


Gezien de "israelische militaire macht" niet zoveel meer voorsteld is de situatie niet eens meer zo eenzijdig als vroeger,met andere woorden,de weg van het geweld KAN niet de juiste weg zijn!.De internationale politiek zou als het ware de israeli's en de Palestijnen zo geisoleerd moeten zetten met HUN probleem dat er maar twee opties meer zijn: MAD (op lokaal niveau dan),of vrede tussen deze twee semitische volkeren.....

Ondertussen probeert de EU,door bemiddeling en logsitieke hulp de r*tsituatie in Libanon (mede veroorzaakt door die idiote Israelische inval verleden zomer) te remedieren,heeft het Jordaanse Koningshuis meer als genoeg werk in het eigen Koninkrijk (en verhinderd inmenging vanaf Jordaans grondgebied!)en speelt Egypte perfect een "neutrale" rol.Zelfs Syrie is niet erg aktief blijkbaar...

Met andere woorden,in tegenstelling tot 20 jaar geleden raakt het "israelisch-palestijnse" probleem steeds geisoleerder van de rest van de landkaart ;-)