![]() |
Mosselen!
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.
Gewoon even koken waarschijnlijk? Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van? |
oh, heerlijk!
Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan. Die weet vast een lekker recepje ;-) |
Citaat:
|
Citaat:
|
kuisen (baardjes plukken)
(steeds veel zout in t water houden) groentjes in de pot een beetje fruiten (kort) mossels erin (geen water erbij) en op een hard vuur paar keer opschudden zodat de ondersten bovenaan komen en omgekeerd kijken of ze allemaal open zijn en dan opdienen zeker niet te lang laten koken ... te lang gekookte mossels zijn niet lekker ... te kort gekookte mossels zet je gewoon weer even op t vuur ... opties : een blaadje laurier erbij een tomaat erbij een glas witte wijn erbij |
Citaat:
Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel. Peper en zout, en dan witte wijn erbij. De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien. Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut. Bon appétit. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Ok, de groenten zijn aan het stoven.
|
Citaat:
|
Citaat:
da's allemaal heel snel klaar, dus ga maar al kijken ! |
Dat maken we niet veel mee op het net zo'n live kookshow he?
|
:cheer: HAMC de keukenrebel :cheer:
1000 seconden Hamc SOS Hamc |
De mosselen zitten erin!
|
o ja nog mosselsaus maken hamc !
mayonaise mosterd beetje azijn ... kinderspel (mijne zoon van 9 maakt die altijd voor ons) |
Citaat:
|
Nog 4 minuten!
|
Oei ja, de saus.
|
hoeft toch geen saus bij? :shock:
De bouillon is al genoeg. |
Citaat:
|
Nog ene minuut!
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Smikkelen!
Ik wil wel nog even de vrienden en de fans bedanken die dit programma mogelijk maakten. |
Citaat:
maar nu heb je er me wel goesting op doen krijgen hé!!! ;-) |
Citaat:
enfin, nu gaan eten ook sluukes ! |
Om 4 uur eten? :shock: The Early Birds?
Ik heb nog een halve werkdag te gaan. |
Citaat:
|
Dat was lekker. :)
|
:cheer: mosselen :cheer:
vrijdagavond naar een :cheer: mosselfeest :cheer: ik kijk er al naar uit! |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
PS: mosselen mét of zonder sausje? I dunno. Ik heb dit jaar voor het eerst mosselen gemaakt (5x !) maar nooit de nood aan sausje gehad. |
Variaties :
Mosselen in een wok met een beetje olijfolie, paprika, tomaat, look en witte wijn (Vin d'Alsace gewürtztraminer of witte côtes du Rhone) Mosselen in de mosselpot klassiek met ajuin, selder & een worteltje - of natuur - of met witte wijn -of met look en room ! Frans brood is niet slecht maar gewoon boerebrood is ook OK (of de obligate frieten) Zelfs als er wijn in is drink er maar een frisse pils bij (Maes of Cristal ) |
Bah! Mosselen!
Geeft mij maar zure haring! |
Citaat:
allez, dat eigen nat is eigenlijk een soort bouillon, met zo'n zakje groentjes erbij. heel lekker. ik maak het liefst niet te ingewikkeld. daarvoor verwijs ik naar roger verhiest. |
Dit jaar verschillende keren mosselen op de BBQ gelegd :
stuk zilverpapier van een centimer of 40 lang op tafel leggen. Daarop een klein scheutje olijfolie. Mosselen erop, daarop de iets fijner gesneden groenten, met paprika erbij (smaakt echt heel lekker !) Stevig peperen met de molen. Zilverpapier dichtplooien 'en papillotte', en net voor het volledig dichtplooien er een scheutje witte wijn bijgieten. Zorgen dat het geheel goed dicht is - anders ontsnapt de hitte en lekt de papillotte. Met een kilo of twee maak je zo ongeveer 10 papillottes... Zet ze nadat al het vlees gebakken is op de BBQrooster - afhankelijk van hoe heet je kolen nog zijn duurt het wel een tijdje langer (ongeveer een dik kwartier tot een klein half uur). Af en toe één papillotte voorzichtig openmaken en kijken of de mosselen al open zijn. :cheer: Heerlijk gesmuld deze zomer... :cheer: Zomer... :-( |
Citaat:
|
Citaat:
:hondogen: Hiervoor zou je permanent geband moeten worden. ;) |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:56. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be