Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Mosselen! (https://forum.politics.be/showthread.php?t=113822)

HAMC 22 oktober 2008 15:15

Mosselen!
 
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:16

oh, heerlijk!

Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan.

Die weet vast een lekker recepje ;-)

HAMC 22 oktober 2008 15:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761265)
oh, heerlijk!

Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan.

Die weet vast een lekker recepje ;-)

Is Mitgard een groot fan van mij? Ik dacht het wel. :)

Bobke 22 oktober 2008 15:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761261)
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?

Tot ze open gaan. (zonder water)

Anna List 22 oktober 2008 15:19

kuisen (baardjes plukken)
(steeds veel zout in t water houden)

groentjes in de pot een beetje fruiten (kort)
mossels erin (geen water erbij)
en op een hard vuur
paar keer opschudden zodat de ondersten bovenaan komen en omgekeerd
kijken of ze allemaal open zijn en dan opdienen
zeker niet te lang laten koken ... te lang gekookte mossels zijn niet lekker ... te kort gekookte mossels zet je gewoon weer even op t vuur ...

opties :
een blaadje laurier erbij
een tomaat erbij
een glas witte wijn erbij

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bobke (Bericht 3761271)
Tot ze open gaan. (zonder water)

met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.

From_Vlaanderen 22 oktober 2008 15:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761308)
met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.

Je kunt daar ook nog wat selder bijkieperen, en nog wat olijfolie.

Anna List 22 oktober 2008 15:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761308)
met een scheut witte wijn is het lekkerst.

Stoom eerst in boter een ui, wat knoflook, selder, een in reepjes gesneden wortel.
Peper en zout, en dan witte wijn erbij.

De mosselen laat ik eerst in een bak water even weken, kwestie van wat zand eruit te krijgen. De beschadigde schelpen en de schelpen die open zijn: weggooien.

Even in de pan, idd, tot ze open zijn, en dan nog een halve minuut.

Bon appétit.

zeg maar wanneer hé polly ;-)

HAMC 22 oktober 2008 15:30

Ok, de groenten zijn aan het stoven.

From_Vlaanderen 22 oktober 2008 15:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761261)
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

Gewoon even koken waarschijnlijk?

Wat 5 minuten ofzo? Wie kent er iets van?

Koken? Nee! Op 50 meter zetten ;-).

Anna List 22 oktober 2008 15:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761315)
Ok, de groenten zijn aan het stoven.

smakelijk,
da's allemaal heel snel klaar, dus ga maar al kijken !

HAMC 22 oktober 2008 15:35

Dat maken we niet veel mee op het net zo'n live kookshow he?

Anna List 22 oktober 2008 15:36

:cheer: HAMC de keukenrebel :cheer:

1000 seconden Hamc

SOS Hamc

HAMC 22 oktober 2008 15:37

De mosselen zitten erin!

Anna List 22 oktober 2008 15:37

o ja nog mosselsaus maken hamc !

mayonaise mosterd beetje azijn ... kinderspel (mijne zoon van 9 maakt die altijd voor ons)

Jazeker 22 oktober 2008 15:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761261)
Heb er juist twee kilo van gekocht met groenten erbij.

:hondogen:

HAMC 22 oktober 2008 15:38

Nog 4 minuten!

HAMC 22 oktober 2008 15:38

Oei ja, de saus.

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:39

hoeft toch geen saus bij? :shock:

De bouillon is al genoeg.

Anna List 22 oktober 2008 15:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761353)
hoeft toch geen saus bij? :shock:

De bouillon is al genoeg.

mosselsaus erbij en een stuk frans brood hoor !

HAMC 22 oktober 2008 15:42

Nog ene minuut!

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Anna List (Bericht 3761355)
een stuk frans brood hoor !

ik zou eerst maar eens informeren over die afkomst :P

From_Vlaanderen 22 oktober 2008 15:45

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761361)
ik zou eerst maar eens informeren over die afkomst :P

:oops:8-)

HAMC 22 oktober 2008 15:46

Smikkelen!

Ik wil wel nog even de vrienden en de fans bedanken die dit programma mogelijk maakten.

vlijmscherp 22 oktober 2008 15:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761373)
Smikkelen!

Ik wil wel nog even de vrienden en de fans bedanken die dit programma mogelijk maakten.

smakelijk!!


maar nu heb je er me wel goesting op doen krijgen hé!!! ;-)

Anna List 22 oktober 2008 15:49

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761361)
ik zou eerst maar eens informeren over die afkomst :P

het zal wel nooit meer goedkomen tussen ons zeker :?

enfin,

nu gaan eten ook

sluukes !

PollyCorrect 22 oktober 2008 15:50

Om 4 uur eten? :shock: The Early Birds?
Ik heb nog een halve werkdag te gaan.

Jazeker 22 oktober 2008 15:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761394)
Ik heb nog een halve werkdag te gaan.

:cry:

HAMC 22 oktober 2008 16:17

Dat was lekker. :)

Mitgard 22 oktober 2008 16:21

:cheer: mosselen :cheer:

vrijdagavond naar een :cheer: mosselfeest :cheer:

ik kijk er al naar uit!

HAMC 22 oktober 2008 16:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard (Bericht 3761502)
:cheer: mosselen :cheer:

vrijdagavond naar een :cheer: mosselfeest :cheer:

ik kijk er al naar uit!

Amai Mitgard, gij, in een draad van mij en je bent niet negatief?

Mitgard 22 oktober 2008 16:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door HAMC (Bericht 3761519)
Amai Mitgard, gij, in een draad van mij en je bent niet negatief?

wie kan er nu negatief zijn over mosselen. :wink:

Mitgard 22 oktober 2008 16:49

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761265)
oh, heerlijk!

Jouw goede vriend Mitgard is een specialist, of toch zeker een groot fan.

Die weet vast een lekker recepje ;-)

jij hebt een leuke avatar!

PollyCorrect 22 oktober 2008 16:53

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard (Bericht 3761578)
jij hebt een leuke avatar!

Hallo! :D

PS: mosselen mét of zonder sausje? I dunno.
Ik heb dit jaar voor het eerst mosselen gemaakt (5x !) maar nooit de nood aan sausje gehad.

roger verhiest 22 oktober 2008 16:55

Variaties :

Mosselen in een wok met een beetje olijfolie, paprika, tomaat, look en witte wijn
(Vin d'Alsace gewürtztraminer of witte côtes du Rhone)

Mosselen in de mosselpot klassiek met ajuin, selder & een worteltje
- of natuur
- of met witte wijn
-of met look en room !

Frans brood is niet slecht maar gewoon boerebrood is ook OK
(of de obligate frieten)

Zelfs als er wijn in is drink er maar een frisse pils bij (Maes of Cristal )

Derk de Tweede 22 oktober 2008 16:59

Bah! Mosselen!
Geeft mij maar zure haring!

Mitgard 22 oktober 2008 17:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PollyCorrect (Bericht 3761586)
Hallo! :D

PS: mosselen mét of zonder sausje? I dunno.
Ik heb dit jaar voor het eerst mosselen gemaakt (5x !) maar nooit de nood aan sausje gehad.

mosselkes in eigen nat. ;-)
allez, dat eigen nat is eigenlijk een soort bouillon, met zo'n zakje groentjes erbij.
heel lekker.
ik maak het liefst niet te ingewikkeld.
daarvoor verwijs ik naar roger verhiest.

Diplomatius 22 oktober 2008 17:19

Dit jaar verschillende keren mosselen op de BBQ gelegd :

stuk zilverpapier van een centimer of 40 lang op tafel leggen.

Daarop een klein scheutje olijfolie.

Mosselen erop, daarop de iets fijner gesneden groenten, met paprika erbij (smaakt echt heel lekker !)

Stevig peperen met de molen.

Zilverpapier dichtplooien 'en papillotte', en net voor het volledig dichtplooien er een scheutje witte wijn bijgieten.

Zorgen dat het geheel goed dicht is - anders ontsnapt de hitte en lekt de papillotte.

Met een kilo of twee maak je zo ongeveer 10 papillottes... Zet ze nadat al het vlees gebakken is op de BBQrooster - afhankelijk van hoe heet je kolen nog zijn duurt het wel een tijdje langer (ongeveer een dik kwartier tot een klein half uur). Af en toe één papillotte voorzichtig openmaken en kijken of de mosselen al open zijn.

:cheer: Heerlijk gesmuld deze zomer... :cheer:

Zomer... :-(

Groentje-18 22 oktober 2008 17:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard (Bericht 3761578)
jij hebt een leuke avatar!

²!

Groentje-18 22 oktober 2008 17:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Diplomatius (Bericht 3761641)
Dit jaar verschillende keren mosselen op de BBQ gelegd :

stuk zilverpapier van een centimer of 40 lang op tafel leggen.

Daarop een klein scheutje olijfolie.

Mosselen erop, daarop de iets fijner gesneden groenten, met paprika erbij (smaakt echt heel lekker !)

Stevig peperen met de molen.

Zilverpapier dichtplooien 'en papillotte', en net voor het volledig dichtplooien er een scheutje witte wijn bijgieten.

Zorgen dat het geheel goed dicht is - anders ontsnapt de hitte en lekt de papillotte.

Met een kilo of twee maak je zo ongeveer 10 papillottes... Zet ze nadat al het vlees gebakken is op de BBQrooster - afhankelijk van hoe heet je kolen nog zijn duurt het wel een tijdje langer (ongeveer een dik kwartier tot een klein half uur). Af en toe één papillotte voorzichtig openmaken en kijken of de mosselen al open zijn.

:cheer: Heerlijk gesmuld deze zomer... :cheer:

Zomer... :-(


:hondogen:

Hiervoor zou je permanent geband moeten worden.

;)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:56.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be