Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kerstmenu (https://forum.politics.be/showthread.php?t=180812)

NieuwNoors 17 december 2012 17:07

Kerstmenu
 
Post hier je kerstmenu. Wat ge je klaarmaken? Voor mezelf is't heel simpel: na jaren-en jarenlang voor heel de familie gekookt te hebben organiseer ik dit jaar een "hapjes-avond". Dus ZEKER geen kalkoen. Mijn hapjes-avond zal vooral uit vis-en schaaldierhapjes bestaan. Ben benieuwd wat jullie van plan zijn....

Marie van de koster 17 december 2012 17:32

Ik maak niks, joepie! :lol:
Kerstavond naar mijn dochter die voor de maaltijd en de hapjes zorgt.
Kerstdag 's middags uit eten.
Daarna naar mijn zus die voor de koffie zorgt 's avonds.
Het enige waar ik voor moet zorgen is de kerststronk die we die namiddag gaan oppeuzelen. En met een fantastische bakker in de straat is dat ook al opgelost!

From_Vlaanderen 17 december 2012 17:38

Van't jaar gaat het een broodje worden denk ik.

NieuwNoors 17 december 2012 19:15

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster (Bericht 6460074)
Ik maak niks, joepie! :lol:
Kerstavond naar mijn dochter die voor de maaltijd en de hapjes zorgt.
Kerstdag 's middags uit eten.
Daarna naar mijn zus die voor de koffie zorgt 's avonds.
Het enige waar ik voor moet zorgen is de kerststronk die we die namiddag gaan oppeuzelen. En met een fantastische bakker in de straat is dat ook al opgelost!

OOoooh, hebt gij geluk zeg! :-)
Maar ik klaag niet dit jaar. Ik heb ervoor gezorgd dat er niks moet gekookt worden. Alleen tijdig iets in de oven schuiven en that's it. Kan ik lekker meegenieten met mijn familietje.

Jasper 17 december 2012 19:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6460050)
Post hier je kerstmenu. Wat ge je klaarmaken? Voor mezelf is't heel simpel: na jaren-en jarenlang voor heel de familie gekookt te hebben organiseer ik dit jaar een "hapjes-avond". Dus ZEKER geen kalkoen. Mijn hapjes-avond zal vooral uit vis-en schaaldierhapjes bestaan. Ben benieuwd wat jullie van plan zijn....

Sorry dat ik niet kom hoor, maar ik ben allergisch aan vis en zeevruchten...

Jasper 17 december 2012 19:50

Ik weet het nog niet, want dat hangt van de kunstjes van moeder de vrouw af.
Vorig jaar was het: kippefilet met bloemkool en patatten.

Waarom zouden wij eigenlijk iets anders eten dan anders?
De kinderen en kleinkinderen zijn allen ergens anders op bezoek met die dagen, dus doen wij zoals anders: gewone keuken, met een glaasje of twee water (met broebels).

Henri1 17 december 2012 20:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6460050)
Post hier je kerstmenu. Wat ge je klaarmaken? Voor mezelf is't heel simpel: na jaren-en jarenlang voor heel de familie gekookt te hebben organiseer ik dit jaar een "hapjes-avond". Dus ZEKER geen kalkoen. Mijn hapjes-avond zal vooral uit vis-en schaaldierhapjes bestaan. Ben benieuwd wat jullie van plan zijn....

Geroosterd brood, foie gras, Champoeper en een kaasschotel.

Niet te veel werk op die feestavonden.

Demper 17 december 2012 22:29

Hapjes met champagne
Scampi's in roomsaus met fijne kruiden
Gevulde kalkoen / kroketten / groenten
Sorbet

NieuwNoors 17 december 2012 23:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jasper (Bericht 6460252)
Sorry dat ik niet kom hoor, maar ik ben allergisch aan vis en zeevruchten...

Oei, is ni leuk idd. Zelf reageer ik allergisch wanneer ik mosselen eet. Sta 's anderendaags vol uitslag. ;-)

NieuwNoors 17 december 2012 23:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 6460389)
Hapjes met champagne
Scampi's in roomsaus met fijne kruiden
Gevulde kalkoen / kroketten / groenten
Sorbet

Hey troetelke, als ge van die champagne en die scampi overschot hebt, 1 adres: NieuwNoorsje. Merciekes. :-D

Demper 17 december 2012 23:35

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6460475)
Hey troetelke, als ge van die champagne en die scampi overschot hebt, 1 adres: NieuwNoorsje. Merciekes. :-D

Schatje toch :lol:

Lof der Zotheid 17 december 2012 23:36

Water en brood. Aangezien ik niet vier en gewoon ga werken, is er geen reden om iets aan de dagelijkse routine te veranderen. En dat is ook het beste zo. Ge hebt enkel maar moeite om in januari weer in de routine te komen als ge er zo lang uitgelegen zijt.

Nietzsche 18 december 2012 16:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lof der Zotheid (Bericht 6460485)
Water en brood. Aangezien ik niet vier en gewoon ga werken, is er geen reden om iets aan de dagelijkse routine te veranderen. En dat is ook het beste zo. Ge hebt enkel maar moeite om in januari weer in de routine te komen als ge er zo lang uitgelegen zijt.

Als je had gezegd *water en brood*, was dat genoeg geweest.

Lof der Zotheid 18 december 2012 18:17

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Nietzsche (Bericht 6461388)
Als je had gezegd *water en brood*, was dat genoeg geweest.

Is het dan niet braaf van mij dat ik er nog gratis de reden toe geef?

vrijevlaming 20 december 2012 14:19

gepaneerd slachtafval met een mousse van rotte aardappelen

vrijevlaming 20 december 2012 14:27

carpaccio van platgereden huiskat

vrijevlaming 20 december 2012 15:01

rat. Sauté of fricasséé

Anna List 20 december 2012 15:10

oestertje in eigen nat

Scherven A. Mok 21 december 2012 07:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Anna List (Bericht 6464487)
oestertje in eigen nat

plasseks is zo jaar 2000

reservespeler 21 december 2012 07:23

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6460050)
Post hier je kerstmenu. Wat ge je klaarmaken? Voor mezelf is't heel simpel: na jaren-en jarenlang voor heel de familie gekookt te hebben organiseer ik dit jaar een "hapjes-avond". Dus ZEKER geen kalkoen. Mijn hapjes-avond zal vooral uit vis-en schaaldierhapjes bestaan. Ben benieuwd wat jullie van plan zijn....

Ben ik blij dat ik niet mag komen.
Ben allergisch voor vis en schaaldieren.

reservespeler 21 december 2012 07:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Marie van de koster (Bericht 6460074)
Ik maak niks, joepie! :lol:
Kerstavond naar mijn dochter die voor de maaltijd en de hapjes zorgt.
Kerstdag 's middags uit eten.
Daarna naar mijn zus die voor de koffie zorgt 's avonds.
Het enige waar ik voor moet zorgen is de kerststronk die we die namiddag gaan oppeuzelen. En met een fantastische bakker in de straat is dat ook al opgelost!

Kerststronk???
Zo traditioneel, waarschijnlijk heb je zelf weinig insperatie

Mambo 21 december 2012 22:49

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler (Bericht 6465483)
Kerststronk???
Zo traditioneel, waarschijnlijk heb je zelf weinig insperatie

Gratis bij aankoop vanaf 20€ in een prima winkel.

Vrolijk op Vrijdag 21 december 2012 23:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door reservespeler (Bericht 6465483)
Kerststronk???
Zo traditioneel, waarschijnlijk heb je zelf weinig insperatie

Wat is er mis met traditioneel?

Mambo 21 december 2012 23:44

Wat ik eens wil weten; voor de koks hier.
Hoe maakt men het beste een kalkoen in de oven klaar?

Als het aan mij lag stak ik die daar met pluimen en al in voor een dag of 2 maar dat zal dus waarschijnlijk totaal verkeerd zijn neem ik aan.

manta 22 december 2012 00:14

Hot-dogs...

cookie monster 22 december 2012 04:51

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mambo (Bericht 6466508)
.

't Zal nogal aangebrand zijn + stinken :lol:

manta 22 december 2012 09:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mambo (Bericht 6466508)
Wat ik eens wil weten; voor de koks hier.
Hoe maakt men het beste een kalkoen in de oven klaar?

Als het aan mij lag stak ik die daar met pluimen en al in voor een dag of 2 maar dat zal dus waarschijnlijk totaal verkeerd zijn neem ik aan.

Zou je die pluimen er niet beter afbranden voor je 't beest in de oven gooit? Effe met de sjalamo derover in de tuin en 't beest is ovenklaar...:-D

NieuwNoors 22 december 2012 15:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door manta (Bericht 6466703)
Zou je die pluimen er niet beter afbranden voor je 't beest in de oven gooit? Effe met de sjalamo derover in de tuin en 't beest is ovenklaar...:-D

Je boedoelt: de chalumeau?

manta 22 december 2012 15:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6467182)
Je boedoelt: de chalumeau?

Da klinkt gelijk ne plumeau, niet echt iets da bij mij past...8-)

nachtwaker 22 december 2012 16:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6460050)
Post hier je kerstmenu. Wat ge je klaarmaken? Voor mezelf is't heel simpel: na jaren-en jarenlang voor heel de familie gekookt te hebben organiseer ik dit jaar een "hapjes-avond". Dus ZEKER geen kalkoen. Mijn hapjes-avond zal vooral uit vis-en schaaldierhapjes bestaan. Ben benieuwd wat jullie van plan zijn....

Ik ga een pak frieten eten, met stoofvlees en mayonnaisse denk ik. Daarna een stuk in mijne frak drinken. En een paar toeters erbij.:-)

nachtwaker 22 december 2012 16:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door vrijevlaming (Bericht 6464353)
gepaneerd slachtafval met een mousse van rotte aardappelen

Aah, je gaat een kebabzaak bezoeken ?

nachtwaker 22 december 2012 16:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mambo (Bericht 6466508)
Wat ik eens wil weten; voor de koks hier.
Hoe maakt men het beste een kalkoen in de oven klaar?

Als het aan mij lag stak ik die daar met pluimen en al in voor een dag of 2 maar dat zal dus waarschijnlijk totaal verkeerd zijn neem ik aan.

Vul je kalkoen met gehakt & peterselie. In een ovenbraadpan zetten met wat olie. In de oven zetten op 160 graden ( nr 6 of 7 ) voor minstens 2 uur. Elk half uur uit de oven halen en met zijn eigen nat overgieten. Je mag er het laatste half uur wat in stukken gesneden paprika's en ajuinen bijleggen.
Het beest is gebraden als het vlees wit is, en het mes er gemakkellijk ingaat. Het moet er schoon bruingebakken uitzien. Smakelijk.:-)

Vlad 22 december 2012 19:00

Wie een wilt mijn kerstmenu zijn ?

NieuwNoors 22 december 2012 19:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Vlad (Bericht 6467396)
Wie een wilt mijn kerstmenu zijn ?

't Is te zien hoe ge mij wilt bereiden he! Word ik eerst ingevroren, word ik gekookt? Gebakken? Gebraden? Gepocheerd? Gelardeerd? Gefrituurd? Gestoomd? Beetje uitleg mss, zodat ik kan beslissen.

Nietzsche 22 december 2012 19:08

Wij gaan eerste kerstdag gourmette met de familie.

En de tweede kerstdag gaan wij weer eten met de familie, maar wat dat weten alleen mijn opa en oma. :P

NieuwNoors 22 december 2012 19:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Nietzsche (Bericht 6467406)
Wij gaan eerste kerstdag gourmette met de familie.

En de tweede kerstdag gaan wij weer eten met de familie, maar wat dat weten alleen mijn opa en oma. :P

't Is wel te hopen dat degene bij wie het festijn doorgaat ook op de hoogte is? :-)

Nietzsche 22 december 2012 19:12

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6467411)
't Is wel te hopen dat degene bij wie het festijn doorgaat ook op de hoogte is? :-)

Ze hebben een vermoeden. :-D

Vlad 22 december 2012 19:28

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NieuwNoors (Bericht 6467404)
't Is te zien hoe ge mij wilt bereiden he! Word ik eerst ingevroren, word ik gekookt? Gebakken? Gebraden? Gepocheerd? Gelardeerd? Gefrituurd? Gestoomd? Beetje uitleg mss, zodat ik kan beslissen.

Vele zal ervan af haenghen hoe uun vlees ist. Ik en moet dat eerst zien. Veel hangt af van de taai of zachtheid, de hoeveelheid vet, bloed en water, de textuur. Als ge een taai jong dingsken zijte of malse ofte een mals doorkleeft stuksken ofte taai en oud. Dat laetste dat wordet marineren in gheuze lambik voor twee weken. 't Eerste wordet waerschijnlijk aen 'tspit. Malse dat braedet ik eerder of soms enkel stohmen met ene overdaad aan versche kruud.

cookie monster 22 december 2012 20:21

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door nachtwaker (Bericht 6467252)
Vul je kalkoen met gehakt & peterselie. In een ovenbraadpan zetten met wat olie. In de oven zetten op 160 graden ( nr 6 of 7 ) voor minstens 2 uur. Elk half uur uit de oven halen en met zijn eigen nat overgieten. Je mag er het laatste half uur wat in stukken gesneden paprika's en ajuinen bijleggen.
Het beest is gebraden als het vlees wit is, en het mes er gemakkellijk ingaat. Het moet er schoon bruingebakken uitzien. Smakelijk.:-)

Hoe krijg je dat in een levend kalkoen ?? 8O :lol:

eu beeke loat , mer ....:

NieuwNoors 22 december 2012 20:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Vlad (Bericht 6467439)
Vele zal ervan af haenghen hoe uun vlees ist. Ik en moet dat eerst zien. Veel hangt af van de taai of zachtheid, de hoeveelheid vet, bloed en water, de textuur. Als ge een taai jong dingsken zijte of malse ofte een mals doorkleeft stuksken ofte taai en oud. Dat laetste dat wordet marineren in gheuze lambik voor twee weken. 't Eerste wordet waerschijnlijk aen 'tspit. Malse dat braedet ik eerder of soms enkel stohmen met ene overdaad aan versche kruud.

Ik en weten niet hoe dun mijnen vleessch is. Oock niet hoe taai of zachte , noch den hoeveelheid bloed ende waeter. :-(
Toch vreesch ik in den gheuze te belanden.....al verkiesch ick persoonlijk het spit. Graeg wil ick toch mededelen dat ik zeer verheugd ende verruckt zou zeyn, mocht mijnen vleesch goed gekruud opghediend worden. Bij voorbaet ende op voorhand dank.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:55.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be