Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Binnenland (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=13)
-   -   restaurantbezoek verdubbelt in prijs ? (https://forum.politics.be/showthread.php?t=200818)

De schoofzak 14 april 2014 14:25

restaurantbezoek verdubbelt in prijs ?
 
http://www.nieuwsblad.be/article/det...40414_01067467

Wel, in Benidorm, in dit restaurant

( https://maps.google.com/maps?q=Benid...19.39,,0,11.42 .)


zonder mijn bedoeling om publiciteit te maken, want het is er overal redelijk tot zeer goedkoop), krijg je voor 4.95 euro (geen typefout: net geen 5 euro):
- portie kroupouk
- voorgerecht keuze uit soepke, slaatje of loempia
- hoofdgerecht keuze uit een paar spullen, met keuze als begeleiding noedels, rijst of frieten
- een halve fles wijn, of een flesje water, per persoon
- een nagerechtje of een koffie

Het restaurant telt ongeveer 200 couverts en vooral in het weekend 's avonds kan je in de gang wachten tot er een tafeltje vrij komt.
Mochten ze niet hygiënisch werken, dan zouden er vele doden vallen, gezien de klanten (in de winter) redelijk bejaard zijn.

Wat kan Spanje, dat wij niet kunnen ?

.

gertc 14 april 2014 14:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak (Bericht 7098177)


Wat kan Spanje, dat wij niet kunnen ?

.

- lage uurlonen
- lagere belastingen
- lagere huur- of koopprijs voor het restaurant
- lagere energierekening
- klanten die vooral op de prijs letten
- geen geregistreerde kassa
- ...

m.a.w. - je voorbeeld is totaal irrelevant voor de situatie in Vlaaanderen.
Maar de bewering dat uit eten gaan in prijs zou verdubbelen door de invoering van die geregistreerde kassa is ook te dwaas om los te lopen.

Demper 14 april 2014 14:49

Hier gaan we nooit op restaurant, dus het zal me worst wezen.
Maar het zal zeker pikken voor onze poenscheppers van VOKA dat ze nu zelf hun oesters moeten opentrekken.

De schoofzak 14 april 2014 14:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door gertc (Bericht 7098209)
- lage uurlonen
- lagere belastingen
- lagere huur- of koopprijs voor het restaurant
- lagere energierekening
- klanten die vooral op de prijs letten
- geen geregistreerde kassa
- ...

m.a.w. - je voorbeeld is totaal irrelevant voor de situatie in Vlaaanderen.
Maar de bewering dat uit eten gaan in prijs zou verdubbelen door de invoering van die geregistreerde kassa is ook te dwaas om los te lopen.

Dat mijn voorbeeld totaal irrelevant zou zijn in jouw ogen, daar veeg ik dik mijn gat aan.

Als een mens nog niet kan vergelijken tussen twee landen in de EU ...

Blijft: wat kan Spanje, dat Vlaanderen niet zou kunnen ?

.

non-conformist 14 april 2014 14:51

Vraag me af wat dit in binnenland doet.

Verder : is Spanje is er deflatie.

DucDEnghien 14 april 2014 14:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7098212)
Hier gaan we nooit op restaurant, dus het zal me worst wezen.
Maar het zal zeker pikken voor onze poenscheppers van VOKA dat ze nu zelf hun oesters moeten opentrekken.

Waarom? We laten onze onkostennota's door het bedrijf verder betalen hoor.

ViveLaBelgique 14 april 2014 15:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak (Bericht 7098217)
Dat mijn voorbeeld totaal irrelevant zou zijn in jouw ogen, daar veeg ik dik mijn gat aan.

Als een mens nog niet kan vergelijken tussen twee landen in de EU ...

Blijft: wat kan Spanje, dat Vlaanderen niet zou kunnen ?

.

Wat houdt je tegen om een restaurant uit te baten ?

Demper 14 april 2014 15:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DucDEnghien (Bericht 7098228)
Waarom? We laten onze onkostennota's door het bedrijf verder betalen hoor.

Dan moet je niet klagen he jongen.

DucDEnghien 14 april 2014 15:06

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7098241)
Dan moet je niet klagen he jongen.

Waar klaag ik?

De schoofzak 14 april 2014 15:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door non-conformist (Bericht 7098218)
Vraag me af wat dit in binnenland doet.

Verder : is Spanje is er deflatie.

Vind jij het geen 'binnenlands nieuws', dat de horeca dreigt met een verdubbeling van de prijs van restaurantbezoek ?

En mag men niet, om dat probleem te analyseren, of tenminste te helpen bij de analyse, een buitenlands voorbeeld aanhalen?

Ik vind jou maar zeer erg en enggeestig op jezelf gekeerd. Precies gelijk een "verkeerde nationalist".

.

Demper 14 april 2014 15:08

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak (Bericht 7098246)
Vind jij het geen 'binnenlands nieuws', dat de horeca dreigt met een verdubbeling van de prijs van restaurantbezoek ?

En mag men niet, om dat probleem te analyseren, of tenminste te helpen bij de analyse, een buitenlands voorbeeld aanhalen?

Ik vind jou maar zeer erg en enggeestig op jezelf gekeerd. Precies gelijk een "verkeerde nationalist".

.

Heb jij met je ambtenarenpensioen geld genoeg om op restaurant te gaan?

De schoofzak 14 april 2014 15:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ViveLaBelgique (Bericht 7098238)
Wat houdt je tegen om een restaurant uit te baten ?

Ik hou er niet van om zo in de belangstelling te staan, als ik dan na korte tijd al twee sterren zou binnenhalen.

Allez gij kwietenbiebel, wat heeft dat nu met deze discussie te maken ?

.

De schoofzak 14 april 2014 15:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7098248)
Heb jij met je ambtenarenpensioen geld genoeg om op restaurant te gaan?

Voelt ge 'nattigheid' met jouw PS-model ?

.

DucDEnghien 14 april 2014 15:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak (Bericht 7098246)
Vind jij het geen 'binnenlands nieuws', dat de horeca dreigt met een verdubbeling van de prijs van restaurantbezoek ?

En mag men niet, om dat probleem te analyseren, of tenminste te helpen bij de analyse, een buitenlands voorbeeld aanhalen?

Ik vind jou maar zeer erg en enggeestig op jezelf gekeerd. Precies gelijk een "verkeerde nationalist".

.

Ik zou dat niet erg vinden. Worden wij minder met plebs geconfronteerd.

Demper 14 april 2014 15:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak (Bericht 7098258)
Voelt ge 'nattigheid' met jouw PS-model ?

.

Je zal naar de Lunch Garden moeten gaan eten.

Demper 14 april 2014 15:18

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DucDEnghien (Bericht 7098260)
Ik zou dat niet erg vinden. Worden wij minder met plebs geconfronteerd.

Wie zijn "wij"?

Zeus 14 april 2014 15:20

Die chinezen halen hun landgenoten illegaal naar daar via mensenhandel, betalen ze een hongerloon (genre 500 euro per maand, 16 u per dag werken) en steken ze in een kotje van 2 m op 2.

Ook in België genoeg voorbeelden:

http://www.nieuwsblad.be/article/det...leid=GS0186RGN
http://www.nieuwsblad.be/article/det...cleid=123B0GJT
http://www.nieuwsblad.be/article/det...cleid=MP35OSDD

Wat is trouwens de foodcost voor die keet (kroepoek: 10 cent, rijst 5 cent, een halve liter landwijn 30 cent, diepvrieskip 1 euro, ....?

Dade 14 april 2014 15:26

Tja, men probeert langs alle kanten de citroen nog een beetje uit te persen.
Wat er allemaal niet moet leven in belgie van de paar gekken die nog zot genoeg zijn om te gaan werken.

ViveLaBelgique 14 april 2014 15:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak (Bericht 7098254)
Ik hou er niet van om zo in de belangstelling te staan, als ik dan na korte tijd al twee sterren zou binnenhalen.

Allez gij kwietenbiebel, wat heeft dat nu met deze discussie te maken ?

.

Je nood aan een minimum aan inlevingsvermogen om een antwoord te kunnen vatten.

Jij hebt dus jou twee sterren restaurant. Hoeveel van jouw familiekapitaal ga je toeschieten om je menu's aan € 4.95 te kunnen serveren in Spanje ? Maak nu dezelfde berekening voor als je jouw restaurant hier zou openen.

Juan 14 april 2014 15:27

Een frisse invalshoek. Ons economisch model analyseren op basis van de menukaart van een of ander troosteloos wegrestaurant in Benidorm.

Eduard Khil 14 april 2014 15:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak (Bericht 7098177)
http://www.nieuwsblad.be/article/det...40414_01067467

Wel, in Benidorm, in dit restaurant

( https://maps.google.com/maps?q=Benid...19.39,,0,11.42 .)


zonder mijn bedoeling om publiciteit te maken, want het is er overal redelijk tot zeer goedkoop), krijg je voor 4.95 euro (geen typefout: net geen 5 euro):
- portie kroupouk
- voorgerecht keuze uit soepke, slaatje of loempia
- hoofdgerecht keuze uit een paar spullen, met keuze als begeleiding noedels, rijst of frieten
- een halve fles wijn, of een flesje water, per persoon
- een nagerechtje of een koffie

Het restaurant telt ongeveer 200 couverts en vooral in het weekend 's avonds kan je in de gang wachten tot er een tafeltje vrij komt.
Mochten ze niet hygiënisch werken, dan zouden er vele doden vallen, gezien de klanten (in de winter) redelijk bejaard zijn.

Wat kan Spanje, dat wij niet kunnen ?

.

op mijn vorig werk gingen we over de middag eten in een klein café-restaurant met een simpele maar lekkere keuken. Dagschotel was 8€ als ik mij nog goed herinner. OK, je kreeg geen hele menu zoals daar in spanje, maar het was toch naar onze normen ook serieus goedkoop.

DucDEnghien 14 april 2014 15:53

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Juan (Bericht 7098284)
Een frisse invalshoek. Ons economisch model analyseren op basis van de menukaart van een of ander troosteloos wegrestaurant in Benidorm.

Voor Mr Schoofzak is dat wel een toprestaurant ...

Gipsy 14 april 2014 15:54

Het zoveelste voorbeeld dat overdreven controle en taxering er toe lijdt dat een sector onvermijdelijk gaat inkrimpen en uiteindelijk minder belasting gaat opbrengen.

Binnen twee jaar zal men de horeca moeten subsidiëren met miljoenen euro's om de sector te redden.

fred vanhove 14 april 2014 15:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7098248)
Heb jij met je ambtenarenpensioen geld genoeg om op restaurant te gaan?

Men wordt vooral rijk door erfenis.....Als je enig kind bent en je erft twee mooie huizen van je ouders......dan is je pensioen of wedde maar hetzelfde als wat zakgeld.....

DucDEnghien 14 april 2014 16:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door S.W.T.P. (Bericht 7098317)
Binnenkort ook voor u.

Ja dat zal wel ... ROFLOL. Altijd lachen met het afgunstig plebs.

Demper 14 april 2014 16:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DucDEnghien (Bericht 7098325)
Ja dat zal wel ... ROFLOL. Altijd lachen met het afgunstig plebs.

Wie bent u?

Skobelev 14 april 2014 16:14

Toch wel straf dat die restaurantuitbaters er zonder schroom voor uitkomen dat ze in 't zwart willen/moeten werken. Beduidend meer controle dringt zich op.

Bob 14 april 2014 16:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ViveLaBelgique (Bericht 7098238)
Wat houdt je tegen om een restaurant uit te baten ?

Misschien de hoge belastingen ?

Bob 14 april 2014 16:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7098263)
Je zal naar de Lunch Garden moeten gaan eten.

En als je dan de nodige tijd hebt aangeschoven, betaal je dan minstens het vijfvoudige, en mag je het gaan opsouperen op een tafel waar het zout van je voorganger nog weelderig aanwezig is.
Zeg geen beter voorstel.

fred vanhove 14 april 2014 17:01

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bob (Bericht 7098369)
En als je dan de nodige tijd hebt aangeschoven, betaal je dan minstens het vijfvoudige, en mag je het gaan opsouperen op een tafel waar het zout van je voorganger nog weelderig aanwezig is.
Zeg geen beter voorstel.

Makro:lol::lol:

Gipsy 14 april 2014 17:24

De mensen gaan gewoon meer thuis eten. Na de vele cafés en winkels gaan een groot deel restaurants sluiten. De dorps en stad kernen zullen nog wat triestiger worden.

Demper 14 april 2014 17:25

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy (Bericht 7098419)
De mensen gaan gewoon meer thuis eten. Na de vele cafés en winkels gaan een groot deel restaurants sluiten. De dorps en stad kernen zullen nog wat triestiger worden.

Ach man, who cares.
Maak u thuis een lekkere steak tartaar.

Demper 14 april 2014 17:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil (Bericht 7098307)
op mijn vorig werk gingen we over de middag eten in een klein café-restaurant met een simpele maar lekkere keuken. Dagschotel was 8€ als ik mij nog goed herinner. OK, je kreeg geen hele menu zoals daar in spanje, maar het was toch naar onze normen ook serieus goedkoop.

Sommige maaltijden voor de microgolf kosten al €8.

Gipsy 14 april 2014 17:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7098420)
Ach man, who cares.
Maak u thuis een lekkere steak tartaar.

In Belgie ga ik bijna nooit op restaurant. Ik heb een fantastische kokkin thuis (en ik heb ook geen linkerhanden op dat gebied).

Demper 14 april 2014 17:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy (Bericht 7098422)
In Belgie ga ik bijna nooit op restaurant. Ik heb een fantastische kokkin thuis (en ik heb ook geen linkerhanden op dat gebied).

Een tijdje geleden heb ik in een restaurant voor een pasta carbonara gekozen.
De pasta was van slechte kwaliteit en ze kwakten daar een dikke, smaakloze blubber op met 3 stukjes ham. Dat is geen carbonara.

Als ik dat thuis zelf maak, is dat 100 keer beter.

Hypochonder 14 april 2014 17:40

Laat ze maar hun prijzen verdubbelen. Geen luis zal nog op restaurant gaan. De horeca is het mooiste voorbeeld van hoe scheef dit landje wel niet is: decennia lang grotendeels alles in het zwart doen omdat er enerzijds geen controle was en als drogreden dat ze anders niet kunnen overleven... N hun monsterwinsten in gevaar komen dreigen ze hun prijzen te verdubbelen. Stelletje charlatans.

Bob 14 april 2014 17:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door fred vanhove (Bericht 7098390)
Makro:lol::lol:

Of de Quick ;-) Maar bij allemaal het vijfvoudige kwijt.
Maar toegegeven. Moest er cocaine op het menu hebben gestaan, dan zouden de prijzen zich meer naar elkaar toe convergeren.

fred vanhove 14 april 2014 17:55

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Gipsy (Bericht 7098419)
De mensen gaan gewoon meer thuis eten. Na de vele cafés en winkels gaan een groot deel restaurants sluiten. De dorps en stad kernen zullen nog wat triestiger worden.

Nog triestiger kan niet...of NVA moet aan de macht komen....dan mag er niks meer en wat nog mag zal dan verplicht zijn :-)

fred vanhove 14 april 2014 18:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demper (Bericht 7098425)
Een tijdje geleden heb ik in een restaurant voor een pasta carbonara gekozen.
De pasta was van slechte kwaliteit en ze kwakten daar een dikke, smaakloze blubber op met 3 stukjes ham. Dat is geen carbonara.

Als ik dat thuis zelf maak, is dat 100 keer beter.

Pasta carbonara ?? Wie eet dat nu nog ?:lol:

Gipsy 14 april 2014 18:05

De smaakpapillen van jongere mensen zijn door de fast food ketens en synthetische smaakmakers in de voeding toch al naar de knoppen. Veel restaurants spelen daar op in door gewoon industrieel bereide gerechten te serveren.

Plastieke zak in de micro oven en de doorsnee klant merkt het niet eens. Nu wordt er meer belang gehecht aan een kaars op tafel, met hoeveel tralala je ontvangen wordt en hoe de "kok" prutst om tekeningetjes op uw bord te maken.

Echte authentieke gerechten zijn verdwenen en vervangen door industriële kant en klaar brol zonder dat de klant er de mot in heeft.

Trouwens wie eet er nog niertjes, hersentjes, zwezerik, lever (kalf), ossestaart etc. Veel te veel werk voor de kok en de klant is de echte smaken verleerd.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:18.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be